Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לחזק כריות אצבע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאלת תם: האם לא בשביל זה המציאו את המפרט?

632866098481908818.jpg

המפרט הוא כלי למתקדמים, הוא נועד לנגינה בעיקר של סולואים. הוא נותן לך לנגן במהירות יותר מאשר עם האצבעות אבל אתה צריך להיות מיומן בגיטרה בשביל להשתמש בו.

פורסם

אפשר לחשוב, מיומן כדי להשתמש במפרט :-).

זה יותר עניין של סגנון (מוזיקה ונגינה) מאשר מיומנות.

כשאתה אומר כריות אני מניח שאתה מדבר על הלחץ הרב שצריך להפעיל על המיתרים מול הרכות הבסיסית של העור.

בשביל זה לא יעזור שום פלייסטיישן ושום מכשיר אימון, רק להתאמן והרבה ואז תקבל עור גס וקשה בצורה מטורפת. לא תרגיש יותר כלום.

אבל אם תעזוב את הנגינה לחודש-חודשיים אז הכל יילך ותצטרך לעבור את זה שוב.

אני מניח שאתה מדבר על אקוסטית (או חשמלית) אז אם אתה רוצה חיים קלים יותר תתחיל מקלאסית (ואם זה כבר המצב אז אתה כוסית :wink:).

ניר

פורסם

למה בדיוק ?

לי מעולם לא הייתה קלאסית (ומהרגע הראשון גם עבדתי עם מפרט, so ?).

אז קצת יותר קשה בהתחלה עם האצבעות. that's it.

פורסם

אקוסטית היא קשה יותר לנגינה ונחשבת גיטרה של מתקדמים. ברור שיש יוצאי דופן אבל רוב האנשים שלומדים לנגן מתחילים עם גיטרה קלאסית.

פורסם

גם אקוסטית/קלאסית וגם מפרט/אצבעות זה לא ממש פרמטרים של מיומנים או מתחילים/מתקדמים אלא יותר עניין של סגנונות וצורך.

אם אתה מנגן רוק למשל אז מאוד טבעי להתחיל מאקוסטית, לשלב חשמלית כמובן די מהר ולעבוד רוב הזמן עם מפרט.

ספרדית הפוך.

לדעתי מפרט באופן עקרוני הרבה יותר פשוט מהרבה טכניקות פריטה מתוחכמות של האצבעות (זה לא הגיוני שיותר קשה להשתלט על 5 אצבעות מאשר על מפרט ? :-)).

פורסם

לי דווקא יותר קל עם האצבעות מאשר עם מפרט אחד בודד :oops:

את האמת הקלאסית גם יותר זולה (אני מדבר על פשוטה) ואולי זה גם חלק מהשיקול של רוב האנשים להתחיל איתה.

בסה"כ כשמישהו מתחיל ללמוד לנגן, הוא לא יודע איך זה יסתדר לו.

אני למשל התחלתי ללמוד לנגן בצבא, ועם משכורת של 700 שקל בחודש יכולתי להרשות לעצמי רק קלאסית ב-500 שקל ששילמתי עליה ב-3 תשלומים :roll:

פורסם

צודק.

זה הכי זול והכי פשוט וקל כדי להתחיל.

זה רק לא אומר שצריך להיות מתקדם במיוחד כדי להתחיל עם אקוסטית ואותו סיפור לגבי מפרט.

מתרגלים לכל דבר והגיוני שהשיטה שאיתה התחלת תראה לך הכי קלה אבל לדעתי מפרט זה עסק יותר פשוט (אם היית עובד במקביל נניח) אבל גם פה עדיף אולי להתחיל בלי כי זה הבסיס וחשוב קודם לדעת לעבוד עם האצבעות.

• תוכן חדש...