Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגבי רישיון לאופנוע 500!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לעשות רישיון לאופנוע 500 ועשיתי רישיון על אוטו יש לי כבר שנה ואני לא עשיתי בגיל 16 על טוס טוס כדי לא לעשות שוב תיאוריה

עכשיו הגעתי למורה והוא אומר לי שאני צריך לעשות תיאוריה שוב מזה איזה חוק יצא ?הוא מתישו יפוג?שמעתי משו שתוך 3 חודש זה כבר לא יהיה אני רק רוצה לדעת עם לא חרטטו אותי

תודה רבה לכול העוזרים

ניסן

סטלן בפיאט פונטו הלבן:lol:

סעו בזהירות ולאט זה הכי בטוח:)

פורסם

תעשה חיפוש.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

המורה שלך צודק, כמובן.

אין יותר פטור מתאוריה למי, שרוצה לעשות רישיון על אופנוע עד 33 כ"ס, ויש לו רישיון על מכונית.

עד לפני כמה חודשים היה, עכשיו אין.

פורסם

וזה הולך להשתנות בזמן הקרוב,זה זמני מזה הדבר הזה?

פורסם

לא הולך להשתנות לדעתי.

המצב היום הוא שאין לאף אחד פתור מתאוריה, חוץ מאלו, שיש להם רישיון על רכב מעל 3 שנים, ומבקשים לעשות רישיון לאופנוע 14.6 כ"ס/125 סמ"ק.

אבל למה לעשות מזה סיפור ?

מבחן עיוני (תאוריה ) עולה 40 ש"ח, ואם עברת לפני שנה, לא תיהיה לך בעיה לעבור שוב.

פורסם

כה זה קל אבל העיניין שהכסף שהם גובים :shock:

ואני משלם הכל כולל הכל גם את הרישיון נהיגה שלי על מכונית אני עשיתי זה מעצבן הדבר הזה.

אבל לא נורא תודה בכל אופן על העזרה

ניסן

פורסם

בתור אחד שזה גם נוגע אליו[טופס עם פטור כבר היה לי ואז איבדתי אותו],

זה לא כזה נורא לעשות תיאוריה מחדש,

נכנסים ל-Lamed.co.il, או הולכים לקנות ספר במחיר מופקע בדואר,

לומדים יום יומיים, עושים מבחנים ולומדים את המכניקה/מצבי נסיעה באופנוע,

הולכים לתחנה מרכזית ועוברים תיאוריה.

אני שומע אנשים שאומרים: "מה? תיאוריה? איך אני יעשה את זה עכשיו",

אני הייתי אצל חבר עד 4 לפנות בוקר, כשב-3 וחצי חבר שואל אותי מה עם התיאוריה לאופנוע,

שאלתי אותו באמת מה איתה, ואז אמרתי לו שאני הולך מחר, הלכתי, ואחרי 6 שעות הייתי עם הטופס חתום.

לא בכיתי, אוף תיאוריה, לא נדנדתי לאף אחד, וישבתי אולי שעתיים בסך הכל על ללמוד לתיאוריה.

ואני מאמין שגם בגיל 21, עם השידרוג ל-A, זו הקלות שבה אני הולך לעשות תיאוריה.

[אגב, תחנה מרכזית זה סיוט לא נורמלי, אין לך מושג כמה, תנסה להיות מ'קומבן' ולהיכנס בלי תור, כי במצב רגיל אתה תיכנס ב8 בערב].

----

פורסם

קודם שמשרד הרישוי יישנה שם את כל הקטע של העומס בתור.

אח"כ שייפוצץ בכל הזדמנות - תיאוריה.

אני גם בעל רישיון A1 ולמזלי אני לא אטצרך לעשות תיאוריה אם אני משדרג ל-A.

רק מה שכן, זה יהיה בתוספת מבחן עירוני בנוסף לשליטה.

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם
קודם שמשרד הרישוי יישנה שם את כל הקטע של העומס בתור.

אח"כ שייפוצץ בכל הזדמנות - תיאוריה.אני גם בעל רישיון A1 ולמזלי אני לא אטצרך לעשות תיאוריה אם אני משדרג ל-A.

רק מה שכן, זה יהיה בתוספת מבחן עירוני בנוסף לשליטה.

אתה כן צריך לעשות תאוריה לפי החוקים החדשים

אייל

פורסם

זה לא משנה,

רק שתבין מה קורה:

במצב כיום, זה עינוי לעשות כל דבר שקשור ברישיון נהיגה לכל דבר,

בעבר היו המון מרכזי תיאוריה ואז משרד התחבורה המהולל אמר: "בוא נגרום לעוד מישהו להרוויח כסף על חשבון הצרכנים"

ואז הפריטו את התיאוריות,

אבל במקום שיעשו בשכל, המספר ירד ל-5 מרכזים בארץ שאפשר לעשות בהם תיאוריה, ולעבור תיאוריה זה סיוט, תורים ארוכים, עצבים ולחץ, מה גם שההתנהלות עכשיו היא לא כל כך טובה מאשר פעם[במרכזים של משרד הרישוי], כי עד שאתה מקבל את התוצאה אתה יכול לאכול את עצמך.

עממה, עברת תיאוריה? מזל טוב,

גש עכשיו למשרד הרישוי כדי שהיא שיחתמו לך על הטופס שאתה כשיר רפואית לעשות רישיון על אופנוע,

המצב כרגע במשרד הרישוי הוא קטסטרופה,

אתמול כשהייתי שם, על הלוח האלקטרוני הופיע 612, ואני הייתי 903, למרות שהייתי בדרך לתור "מהיר", היה לי שעה של הירהורים, מבט קל בפח הראה 30 כרטיסים של 7XX,

אנשים פשוט מיואשים מללכת לשם, זה תור עצום, זה צעקות, אותי אישית עקפו 3 אנשים ובגלל שזמן זה הדבר היחיד שהיה חסר לי באותו היום, השומר מהכניסה הזיז אותם לסוף התור[אחרי כמה דקות של צעקות, כן?]

אז במקום לעשות עם שכל, ולא לקרוא לאנשים שכבר עברו תיאוריה לבוא עוד הפעם למשרד הרישוי, הם עושים דווקא, וכששואלים למה אין עוד פקידות? עונים לך שאין כסף,

אז תרשה לי להגיד לך, שאגרת הרישוי שלך התבזבזה על כיסאות במשרד הרישוי ב-IDdesign,

אין כסף לפקידות, אז בוא נחליף את הכיסאות הקיימים[שעליהם אין לי טענות], בכיסאות אחרים[מאלמוניום מעוצבות משהו משהו].

אז לסיכום:

המצב פעם -> אתה מגיע ב-7 ורבע ולוקח מספר, לפניך יש כבר 150 איש שמחכים לתיאוריה, אתה נכנס, מקבל דף ועט, עונה על השאלות, ותוך 15 דקות, טסטר יוצא אליך עם הטופס ומאחל לך "בהצלחה", או "נתראה שבוע הבא".

המצב כיום -> אתה מגיע ב-6 בבוקר, לפניך יש כבר 350 איש, אין כבר מספרים כדי להיכנס פנימה והשומר[שמפחד מהכמות של האנשים] מתחנן שהם יירדו לקומה למטה, אחרי שה-350 איש האלה עברו אותך, אתה נכנס פנימה, מחכה עוד חצי שעה, עושה את התיאוריה ואז מתייבש בחוץ עוד שעה וחצי עד שהשומר יוצא עם הטפסים ומצחקק על כל אלה שלא עברו.

כל זה בהנחה שאין לך מישהו מבפנים ובאורך פלא כשהגעתי ב9 וחצי בבוקר, נכנסתי ישר.

----

פורסם

אני הבנתי שהיה איזה חכמולוג ששאל את משרד הרישוי מדוע זה כך והם באמת אמרו "וואלה" שיעשו שוב ולפי איך שאני יודע זה תיכף יוחלף שוב

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

פורסם

אהה רגע איזה חלק צריך ללמוד על האופונע אני בעל רישיון לרכב שנה

כל החוקים אני יודע תמרורים זה בדיחה לעדעתי

מה רק מנוע ?זה בסוף הספר לא ?ואני לא זוכר שעשיתי תיאוריה לרכב שאלו אותי עםזה רכב או אופנוע נתנו לי פשוט ואני זוכר היו לי 2 שאלות על מנוע של אופנוע ואני יודע שזה 2 פעימות זה היה המזל !!!

מה להגיד להם שאני עושה על אופנוע ?

פורסם

בעיקר את עיקרון ה-2 פעימות.

לדעת שמרכיבים שרשרת רפויה

שאם אחד מהספייסים בגלגל נשבר אסור לרכב

שאם לא משמנים את הכבלים באופנוע את יכול להיתקע עם מצערת פתוחה

וכשקורה מצב חירום, עדיף להאיץ מאשר לבלום.

----

• תוכן חדש...