Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית רשרוש בגולף GTI 2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי גולף GTI 2002 שעברה כ103000 ק"מ , ולאחרונה שופרה בצ'יפ בפורק וב4 פלאגים של NGK "ראש סיכה".

הבעיה היא כזאת, כשאני לוחץ על הגז לחיצה טיפה כבדה אז ישנו מן רשרוש קל מהמנוע במשך כ 2 שניות ואז זה מסתדר. חשוב לציין שלפני שהרכב שופר לא הייתה התקלה הזאת.

כיום האוטו מתודלק בדלק 95 ונאמר לי על ידי E&A שיש סיכוי שזה קורה בגלל סוג הדלק שעדיף לשים 98 ולא 95 .

האם נראה לכם שזה יפתור את בעיה או שהבעיה היא משהו מעבר לזה?

פורסם

לדעתי אין קשר בין הדברים.

אני לא מכיר את הבעיה, אבל לפי מיטב ידיעתי כל עוד לא שונה יחס דחיסה, אין משמעות לשימוש ב98 במקום 95 במנוע הזה.

באיזה פלאגים מדובר? מה זה "ראש סיכה" ?

אל תתן ל E&A להתחמק מאחריות, אם זה לא היה לפני - אז תפנה את השאלות ודרוש לקבל את הפתרונות מהם, אחרת שיקחו את השיפורים שלהם ויחזירו את הכסף.

בכל מקרה - יש לי תחושה שזה קשור איכשהו לפורק.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הרשרוש לדעתי נובע מהצ'יפ ,השינוי בתוכנה כולל גם קידום הצתה אני מתאר לעצמי שב-2 שניות האלה הרכב מרגיש חנוק אותם ניצוצות שאמורות לשרוף את הדלק יוצאות עוד לפני שמגיע כמות עשירה של דלק ,ולכן אותם ניצוצות פוגעות בבלוק מנוע וזה בעצם הרעש שאתה שומע. הפתרון לכך הוא משאבת דלק יותר טובה מזרקים מוגדלים או להחזיר את הצ'יפ המקורי.

לפעמים המעבר ל-98 כן פותר את הבעיה.

פורסם

מסכים מאוד עם sshh

אחד מהתפקידים של הצ"יפ הוא לקדם את ההצתה ,אבל לדלק שלך יש נקודת הצתה אחרת בכמות ובלחץ שהוא מוזרק אז יכול להיות שאתה שומע את הפיצוצים הקטנים לפני הבעירה המושלמת .

1)תשנה את הדלק ותגיד לנו עם זה עזר.

2)לא שווה לך להגדיל משאבת דלק ,מזרקים אוליי אפילו קומנרייל ,(תקנה כבר אמריקאית שיש לה יותר סוסים .)

3)למה בכלל שמת לgti צ"יפ ? (מעטים האנשים שיודעים להתאים למנוע משופר כזה גםם ככה צ"יפ איכותי.)

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

פורסם

אחי בקשר לזה שאמרת שצריך להחליף מאשבת דלק או מזרקים זה לא נראה לי הגיוני כל כך כי בכל זאת אני לא הראשון ששם צ'יפ של אפסולוט לגולף GTI

אני לא מאמין שכולם החליפו משאבת דלק ומזרקים, נראה לי שזה משהו מעבר... יש סיכוי אולי שהצי'פ לא הועבר טוב למחשב וצריך להעביר אותו בשנית?

ולמה זה באמת נפסק לאחר כ 2 שניות?

• ספונסר פורום
פורסם

שלום ידידי,איזה צ'פ הרכבת? (לדעתי של אבסולוט שידוע בקידומי הצתה קיצונים)

נתחיל מהסוף להתחלה,אם תמשיך לנסוע עם הרשרוש הזה,תצטרך להחליף מנוע! נקודה,לא נתון לוויכוח.

הרשרוש שאתה שומע הוא הצתה מוקדמת שנגרם כנראה מקידום הצתה מוגזם ע"י הצ'יפ.

המעבר ל98 אכן יפסיק את זה(וגם יוציא עוד כמה סוסים),אך רצוי לשנות את מפת ההצתה בצ'יפ אצל מישהו מקצועי ובזמן אמת(אני ממליץ על פרילינג).

בברכה,אורן

פורסם
יש סיכוי אולי שהצי'פ לא הועבר טוב למחשב וצריך להעביר אותו בשנית?

לא, אין כזה סיכוי.

זו לא חבילה שחלק מהתכולה שלה נשפכת בדרך.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אתה לא צריך להחליף משאבה או מזרקים נראה לי שעדיף שתחזיר את הצ'יפ המקורי. אם החלפת דלק לא עוזרת יכול להיות שהצ'יפ לא מתאים בכלל לרכב שלך, אין מצב שזה הועבר לא טוב כי אז היו לך עוד הרבה בעיות אחרות ברכב. אתה יכול לבקש את הכסף בחזרה ולנסות במקום אחר. הכי פשוט תחזיר את המקורי.

פורסם

אורן נניח ובמצב שאני מתדלק 98 וזה אכן מפסיק לחלוטין, למה יש צורך גם בשינוי ההצתה? הרי אם זה מפסיק זאת אומרת שהכל בסדר לא?

וכמה עולה דבר כמו שאמרת אצל פלרינג?

• ספונסר פורום
פורסם

שלום

חלק מהצ'יפים כתובים כך שהם גורמים לשינוי הצתה קיצוני מידי מעבר למגבלות ,מה שמחייב מעבר לשימוש בדלק 98.

אכן,קידום הצתה יוצר יותר הספק.

זה לא אומר שהכל בסדר,זו גם לא תקלה,פשוט אלו התכונות של הצ'יפ הנ"ל.

אורון

פורסם

מנוע ה20VT ידוע ככזה שעובד מצויין עם צ'יפים, במיוחד במנוע הAGU עם מצערת מכאנית כמו שיש לך,

הרשרוש שאתה מתאר יכולים להגרם מהרבה גורמים אך לדעתי זה סתם יריות באוויר מה שהולך פה (מסיבה לא ברורה כולם פה מניחים\מחליטים שזה צלצולים), ברכב שלך יש חיישני נקישות שעושים עבודה מעולה, בשילוב עם 4 כויילים נפרדים מבוקרים ע"י מחשב הרכב (או מודול הצתה חיצוני - זה השתנה בשנה מסויימת),

בכל מקרה צריך לגשת למישהו עם אוזן טובה שיכוון מאיפה לדעתו זה נובע, להתחבר עם מחשב ולראות את התיקונים שמבצעים חיישני הנקישות, למדוד לחץ דלק, וכו' וכו' - כל זאת במידה וזה נובע מצלצולים

באותה מידה יש סיכוי שהממיר עומק להתפרק ולרוב הוא באמת עושה רעשים רק בהתחלת נסיעה, ועם הזמן זה מחמיר עד מצב שהוא עושה רעש תמיד

כמו שכב נאמר - יש עשרות סיבות צריך לבדוק לעומק

פורסם
מנוע ה20VT ידוע ככזה שעובד מצויין עם צ'יפים, במיוחד במנוע הAGU עם מצערת מכאנית כמו שיש לך,

הרשרוש שאתה מתאר יכולים להגרם מהרבה גורמים אך לדעתי זה סתם יריות באוויר מה שהולך פה (מסיבה לא ברורה כולם פה מניחים\מחליטים שזה צלצולים), ברכב שלך יש חיישני נקישות שעושים עבודה מעולה, בשילוב עם 4 כויילים נפרדים מבוקרים ע"י מחשב הרכב (או מודול הצתה חיצוני - זה השתנה בשנה מסויימת),

אני די מתקשה להסכים איתך.

חיישני נקישות וארבע כוילים לא אומרים כלום.

ראשית קוילים נפרדים הם ענין של תכנון זה הכל, אין שום ייתרון על קויל פאק, ובמנועים מודרניים אין כמעט יחידות שהן בעלי קויל אחד [ככה זה כשצריך לשלוט על כל ניצוץ בנפרד] - מערכות ההזרקה החדשות, יחד עם דרישות זיהום האוויר מחייבות את היצרנים לקונפיגורציה הזו.

שנית חיישני נקישות מועילים ומאפשרים למנוע לטפל בהם כל עוד הוא בקונפיגורציה המקורית שלו, שינית את מפת ההצתה - חלק מהשינוי הוא גריעה ביכולות המנוע לעבוד "גמיש" - מה זאת אומרת?

זאת אומרת ששינויי ההצתה \ דלק באים על חשבון מרווחי ביטחון - שזה בדיוק המקום בו חיישני נקישות באים לידי ביטוי.

חיישני נקישות אמורים להפעיל בקרה שמאלצת את מחשב הרכב לקבוע פעולה כלשהי.

היכולת של מחשב הרכב לפעול היא השוליים עליהם משחקים מי שמשנים את מפות ההצתה והדלק.

כשאתה משחק עם מפות ההצתה \ דלק חיישני הנקישות ימשיכו לעבוד - אבל מרווח המשחק החדש שיש למחשב כדי להשתמש בהם הוא מוגבל יותר [או במקרה הזה - כמו שזה נשמע - הרבה יותר]

נ.ב. - לו הייתי אתה לא הייתי עובר לתדלק 98 ברכב במידה והוא נמצא בשימוש יומיומי. עלות ה-98 מאוד גבוהה, ומחירי הדלק המאמירים מקפיצים את ה-98 לגבהים חדשים אפילו. בכסף שתבזבז על דלק יקר יותר כדי לפתור בעיה חדשה אתה יכול לרכוש שיפורים אפקטיביים יותר שיידעו לעבוד עם דלק זול.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

עדכון

אז ככה תדלקתי 98 ואכן הרעשים נעלמו. המנוע נוסע שקט חלק וחזק

השאלה היא רק האם יש לי ממה לדאוג עכשיו גם כאשר הכל נישמע תקין?

• תוכן חדש...