Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

כרגע מחוברים אצלי המיד של דוטק MKII עם הקרוס שלו לטוויטר MT22.

נק. החיתוך של הקרוס ב 3200HZ, כשבקרוס של ההייבריד (המקור של הטוויטר הנ"ל) נק. החיתוך ב 1800HZ.

האם אני יכול לשנות את הקרוס פיזית (מבחינת רכיבים) כדי להוריד את נק. החיתוך וכיצד?

אני יודע שלהחליף לHU בעל קרוס או מגבר בעל קרוס ולהגביר אקטיבית עדיף, אבל כרגע אין תקציב.

בברכה

מתחדשת*

פורסם

לחתוך MT22 ב1800 הרץ מנסיון - לא נשמע נקי, הטוויטר נשמע קצת מלוכלך אפילו ב2 קילוהרץ.

חיתוך לMT22 שגורם לו להשמע נקי וברור מתחיל מה2.3 קילו הרץ.

אני כותב את זה על סמך המון ניסוי וטעייה\תהייה עם הטוויטר הזה.

יכול להיות שבקרוס של ההייבריד הטוויטר מונחת בצורה כזו או אחרת אבל הוא ללא ספק נשמע יותר טוב כשהוא חתוך מעל ה2 קילו.

נקודה למחשבה.

ברוב הסטים של מורל החיתוך לטוויטר מתבצע במדרגה ראשונה, כלומר חיתוך ע"י קבל אחד בלבד - כל מה שאתה צריך לעשות זה לשנות את הערך של הקבל בקרוס הפסיבי ולקבל נקודת חיתוך שונה.

עד הסטים של אילייט, מורל נוהגים להשתמש בקבלים של חברת BENNIC , לפחות על המידבאסים.

בסט אילייט רשום שנקודת החיתוך בין הCDM לוופר היא למשל 300 הרץ - CDM מתחיל לנגן יפה רק מ600 הרץ ומעלה - לא ברור.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אצלי הוא חתוך ב 1800HZ והוא נשמע נקי להפליא.

אני בכל זאת אנסה 2000 או 2300 כדבריך, רק לשם השוואה, אבל כרגע אין לי שום בעיה של "לכלוך".

פורסם

כוונתי היא שכשמורל מגדירה 1800 Hz כנקודת חיתוך , זה הגיוני לחשוב שחברה כזאת יודעת מה היא עושה .

ולא לבוא ולהגיד שהם הגדירו נקודת חיתוך לא נכונה , כי אני בטוח שהם חקרו את הנושא מא' עד ת' .

אני אישית עוד אף פעם לא שמעתי אימרה כזאת .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

מישהו בפורום פירק קרוס של אילייט וגילה שהמיד שלהם (קרוס שלושה חלקים) חתוך ע"י קבל בערך של 60 מיקרופאראד (או שזה מיליפאראד... זה לא העניין כרגע) בתכלס ב4 אוהם זה חיתוך ב600 הרץ, ב6 אוהם זה עדיין צריך להיות מעל ה300.

לא ממש ברור איך הם עושים את החיתוך ואם נקודת החיתוך היא באמת 300 הרץ אז איך הם מנחיתים בנקודת החיתוך זה גם משהו שצריך לקחת בחשבון.

אבל - את הסט שלי (תביטו טוב טוב בחתימה) אני חותך בעזרת 4XS - בוודאות המיד של מורל מנגן גם אם אני חותך אותו ב400 הרץ או ב480 או ב600 (יש לי כמה מודולים) על ה480 הוא נשמע נקי, פחות מזה כבר מרגישים עיוותים מסויימים - תיקחו בחשבון שהרכיב מסוגל לעמוד בסביבות ה90 RMS ואני מגביר אותו כרגע על מגבר שמסוגל לספק יותר מזה אז בכלל חתכתי אותו ב600 בלי לחשוב פעמיים.

כשעשיתי את הניסוי זה היה על מגבר אוברייטד שמספק 60 RMS - תעשו את המטמטיקה לבדכם.

ולגבי הטוויטרים - אני יודע שעל הקרוס של ההייבריד הם נשמעים יפה מאוד, אבל אני חתכתי אותם על האלפיין שלי בזמנו והגברתי אותם על אותו מגבר 60 RMS לערוץ וכבר ב2 קילו היה אפשר להרגיש שהם לא מנגנים נקי.

1800 הרץ כבר התחלתי להרגיש שצריך להנחית את כל ההגברה לפני שהם אומרים שלום וכן זה יכול להיות מאוד קשור למגבר, לאות הנכנס ולא רק לנקודת החיתוך - אני מדבר על סמך ההתנסויות שאני עשיתי.

היום הם חתוכים ב3.5 בדרגה שלישית ומקבלים 20 RMS והם נשמעים הכי טוב שהם נשמעו אי פעם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא יכלתי לערוך אז אני מוסיף

אני לא אומר בשום צורה שמורל מפרסמים נתונים לא נכונים ואני ממש אבל ממש לא מתקרב לידע של המהנדסים שלהם.

אבל אני יודע מהנסיון האישי שלי, מהציוד האישי שלי איך MT22 נשמע כשחותכים אותו מתחת ל2 קילוהרץ.

תשימו לב למשל לדף הנתונים של טוויטרים של סופרימו שמצויין בהם בפירוש באיזה נקודת ודרגת חיתוך הם יכולים לספוג איזה הספק.

למשל - 200 RMS הם מסוגלים לספוג כשחותכים אותם ב2.3 קילוהרץ בדרגה ראשונה.

אבל אם אתם תנסו לחתוך אותם ב1600 הרץ (אני לא זוכר בדיוק מה היה רשום בדף של הזוג שאני ראיתי) בדרגת חיתוך שניה אז הם יוכלו לספוג רק 120 RMS.

לא בטוח שאלו הנתונים המדוייקים אבל זה ממש הכיוון.

ממה שהרגשתי אצלי על הMT22 ב60 RMS לערוץ על חיתוך של 2 קילו הוא כבר התחיל לזייף בתחום המיד והגיין במגבר היה מאוד מינימלי.

והערבוב שאני עשיתי עם הMT22 היה בכלל עם סט של אינפיניטי רפרנס על הקרוס של הרפרנס וזה היה שיפור משמעותי לטובה כי נפתרתי מהטוויטרים הזוועתיים של הרפרנס.

אחרי זה עברתי להגברה אקטיבית שזה בכלל היה משמעותי אבל היה חסר לי מידבאס ואז פשוט קפצתי לסט שלושה חלקים וכל השאר היסטוריה

Pioneer TS-X150

פורסם

שום תשובה לבינתיים.

קראתי קצת חומר על זה בבית אבל ממש לא מצליח להבין איך הקרוס מתייחס לתדרים בנקודת ה1.8 הרץ, אם הוא מנחית את מה שמתחת לעומת מה שמעל הנקודה או בדיוק ההפך בשביל לגרום לטוויטרים להשמע יותר רגועים.

יכול להיות שזאת בכלל לא הכוונה גם אבל לפי מה שקראתי כנראה שזה הסיפור, לפי מה שאני מבין מדובר בנקודה שממנה הקרוס מתחיל להעביר בעוצמה נמוכה יותר את שאר תחום התדר וכנראה שזה נועד בשביל שהטוויטר לא יצעק, הרי הוא יושב על אותו ערוץ הגברה שעליו יושב הוופר, אם הוא יקבל את אותה העוצמה הוא יצרח ככה שלוופר לא תהיה שום אפשרות להשתלט עליו.

מההבנה שלי כנראה שמדובר ב"נקודת הריסון" של הסט.

אבל יכול להיות שאני לגמרי לא מבין נכון. וזה גם לא בת'רד הזה :-P

Pioneer TS-X150

פורסם

אני רואה שכוונתי לא הובנה במלואה.

הכוונה היתה האם יהיה יעיל להוריד את נקודת החיתוך של הקרוס כדי שהמידים של דוטק יקבלו טווח מצומצם יותר, עד 1800-2000 HZ במקום 3600, ואז ינגנו את התחום המצומצם טוב ונקי יותר.

בברכה

מתחדשת*

פורסם

מה? למה להגביל את המיד היי שלהם עוד יותר?

כול עוד המיד ,בתדרים הגבוהיים יותר לא צורם אין סיבה להגביל אותו.

מנסיון שלי עם הדוטק 3.6KHZ זה בסדר גמור.

נ.ב

אם אתה חושב שלהגביל את התחום למיד יגרום לו לנגן טוב יותר אתה טועה.

מה שכן, אולי בהורדת המייד היי האיזון הטונאלי יהיה טוב יותר כי יכול להיות שהמיד אצלך יותר דומיננתי מהרכיבים האחרים. אבל זה כבר להיכנס יותר לעומק הדברים ומפני שאין לי מוסג איך שומעים אצלך אני לא יודע מה יעזור ומה לא.

• תוכן חדש...