Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לאחר בדיקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול שאלתי כאן על יאריס וורסו, היום בדקתי אחת כזו במבדק הרצליה.

על פניו נראה שנפלתי, והנטייה הכללית שלי היא לרדת מהעניין אך המשאבים והאנרגייה שהשקעתי בחיפושים גורמים לי בכל זאת להרהר באופציית הקנייה של הרכב הנ"ל.

ולעצם העניין, הרכב נראה על פניו רכב מוצלח - ק"מ נמוך לשנתון, נראה שמור מאוד ומטופח, הסטוריית טיפולים מתועדת הייטב במוסך מורשה טויוטה לרבות טיפולים שנעשו לפני הזמן וטיפולי בטיחות שנעשו ללא דרישת היצרן! ובנוסף גם טסט לשנה...

טוב , אז מה הקאצ'? בבדיקה , שהראתה מצב מכני טוב, היו לרוב ריג'קטים שוליים למעט אחד חשוב - ליקוי בעל משמעות גבוהה בשילדה במרכב - ובפרוט- הרכב עבר תאונה בחזית ולאחריה הוחלף פח החזית (זה שבתוכו מובנה הרדיאטור) ונעשו ריתוכים מחדש של פח החזית לקורות השילדה, לדופן המנוע הפנימי ולגשר העליון וכן הוחלף מכסה מנוע באותה תאונה.

הבעלים ,אגב, לא אמר לי מראש שהרכב עבר תאונה (אומנם בבעלות הקודמת, אך הוא ידע על זה).

אני מבין שאומנם אין כאן השלכות על רמת הבטיחות של הרכב אך ישנה ירידת ערך.

מנסיונכם, על איזו ירידת ערך מדובר? האם כדאי בכלל להיכנס איתו למו"מ בעניין?

הוא מאוד בטוח בעצמו וטוען שהרכב מבוקש מאוד ויצליח למכור אותו ללא בעיות גם אם התאונה. האומנם? בכלל, נראה לו שאני עושה מהתאונה הזו ותוצאותיה עניין גדול מידי...

תודה לעונים, שחר

פורסם

מדובר בתאונת שילדה לכל דבר!!! אומנם קצה שילדה אבל עדיין תאונת שילדה.

קשה לקבוע ירידת ערך בשביל זה יש דוח שמאי.

בדרך כלל ירידת ערך ברכב שיש בו שילדה הוא בין% 10 ל 20% תלוי כמובן במצב הכללי של הרכב והאם תוקן בצורה טובה ואיפה.

לא ממליץ לך להתקרב לרכב עם שילדה אלא אם כן באמת מדובר בבן אדם שמוכן להוריד במחירון כי מדובר ברכב שתהיה לך בעיה גדולה מאוד למכור אותו במחירון אחרי זה.

תמצא לך VERSO אחר ללא תאונת שילדה.

פורסם

בקצה שילדה בד"כ אין השלכות על בטיחות הרכב, אבל יש השלכות על מחיר. מה המחירון? היינו יכולים לעמוד את ירידת הערך שסבירה למקרה שלך. אם מורידים כ-10-15K אז שווה לשקול קנייה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמו שALFA אמר,אם הוא לא מוריד סכום משמעותי של 10-15 אלף מהמחירון אין טעם לחשוב על זה אפילו.

כמו כן בפעם הבאה שאתה לוקח רכב לבדיקה תדאג להתחייבות בעל הרכב על שילדה מנוע וגיר רצוי בכתב לגבי עלות הבדיקה.

פורסם

על מה בדיוק הוא דרש מחיר מעל המחירון?הנתונים של הרכב טובים או שבעל הרכב חושב שיש שוק טוב לוורסו?

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

חשבתי על העניין הזה באמת - של התחייבות לפני בדיקה בכתב על ליקויים משמעותיים - יש לנייר כזה משמעות?

שמעתם אי פעם על מישהו שהיתה לו התחייבות כזו ביד ובאמת קיבל מהמוכר את עלות הבדיקה כשהתגלו ליקויים?

נראה לי חסר תועלת, יכול להסתיים בוויכוח עקר או בבית משפט לאחר חצי שנה(במקרה הטוב...).

מה אתם אומרים?

תשובה לאורן - לשיטתו - גם שוק טוב לוורסו (אני מבין שליאריס באמת יש שוק טוב ולרוב דורשים מעל מחירון) וגם הרכב עם נתונים טובים (אכן לא רעים, למעט עניין התאונה...)

שחר

פורסם

כן. היה לי פעם נייר כזה ביד,עליו גם החתמתי את בעל מכון הבדיקה (בנוסף לבעלים של הרכב) וכשהרכב התגלה עם תאונה,

קיבלתי את מלוא כספי בחזרה - אחרי שבעל הרכב קילל אותי לא מעט.

אתה מקפיד על חתימת נייר כזה אחרי שאתה נכווה פעם אחת - פעם אחת כשחיפשתי את הרכב הראשון שלי לפני איזה 8 שנים ,לקחתי רכב לבדיקה בלי התחייבות והתברר שהוא עם שאסי מכל הכיוונים, והלכו 500 ש"ח....

ובנוגע לרכב עצמו:

א) ליאריס ורסו אין שוק כמו ליאריס הרגילה.

ב) רכב אחרי תאונה גם לא שווה מחירון. אתה לא יכול לדעת איך הוא תוקן, האם תוקן בצורה טובה או בוצעה קומבינה :

למשל אם הבעלים הנוכחי קנה את הרכב מסוחר שתיקן את הרכב בצורה חאפרית ואפילו לא התקין כריות אוויר במקום אלו שנפתחו בתאונה - אתה לעולם לא יכול לדעת!

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...