Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלך לחבר ראש מנוע בלאנסר שלו. לפני כמה שבועות הוא החליף רדיאטור שהתפוצץ לו. לאחר ההחלפה לא הוחלף תרמוסטט (לא מובן לי למה) ולכן הוצע לחבר שלי לתקן את ראש המנוע, לנקות את הצנרת מהשמן והכל ב-2500 ש"ח. זה לא קצת מחשיד? יש לציין שהמחיר הוא לפני מע"מ, והמע"מ עליו הוא 15.5%, שזה 387.5 ש"ח. ז"א הכל יעלה 2887.5 ש"ח.

אפשר לקבל עזרה?

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

תנסה לנסח את הבעיה שוב, קצת קשה להבין מה אתה מנסה לשאול :?

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

לחבר שלי הלך ראש מנוע. לפני כשלושה שבועות, הוא החליף רדיאטור שהתפוצץ. השבוע הוא ניסה להניע את האוטו, ונסע איתו חצי שעה, ופתאום הרכב התחיל להשתעל, וכבה. הוא פתח מכסה מנוע - וחשכו עיניו - הכל היה מרוח בשמן, מים ודלק.

הוא גרר את האוטו למוסך, שהחליף את הרדיאטור, ושם ניתנה לו הצעת מחיר של 2500 ש"ח לפני מע"מ לשיפוץ ראש, כולל תרמוסטט שלא היה.

מה אתם אומרים? זה מחשיד, לא?

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

פורסם

אולי כדאי לציין שאין לנסר 94,אולי התכוונת לסופר לנסר.

בכל מקרה כדאי לקבל חוות דעת נוספת או לפחות לשאול לפי מה קבעו שהלך ראש מנוע ? (התחממות,מיים בשמן,תרמוסטט תפוס,ציר משאבת מיים נתפס).

חסרים פרטים מהותיים.

ההצעה נחשבת לסבירה מבחינת מחיר אם היא אכן כוללת את עבודות החוץ (של החרט: החלפת שסתומים אם צריך,ישור,מילוי ,חריטה ובדיקת ראש המנוע בלחץ)

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אכן זוהי סופר לנסר. לא היה תרמוסטט, ומד החום לא הראה את הטמפ' הנכונה, כנראה לא היו מים ברדיאטור, והוא התפוצץ. החליפו, בלי לשים תרמוסטט. שמו מים, אני לא יודע אם מים ירוקים, אבל שמו, ולפני כמה ימים, הכל היה מרוח בשמן, מים ודלק.

קבעו שהלך הראש מהתחממות יתר. ראש המנוע, לפי דבריו של המכונאי, התעוות לגמרי.

פורסם

מקפיץ, כי זה חשוב. מחר האוטו נכנס לטיפול, ואני רוצה לדעת אם לתת אור ירוק, כי החבר סומך עלי, ולי זה נשמע קצת זול מדי, וזה נשמע כמו התחלה של מסכת ביקורים במוסכים שונים.

פורסם

לפי דעתי המוסך שהחליף את הרדיאטור, היה צריך גם לבדוק את הרכב ולאבחן את הסיבה לפוצוץ.

לא חוכמה להחליף כל פעם פיוז כשהוא נשרף...

מחיר תיקון המוצע הוא נמוך, מצד אחד זה מחשיד, אבל מצד השני, ככל הניראה היה חלק בתקלה הזאת גם למוסך בכך שלא איבחן את בעיות מערכת הקירור בזמן החלפת רדיאטור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אל תתקן!במחיר של התיקון שבטח יעלה יותר עדיף כבר לקנות מנוע מיבוא פחות סיכונים פחות כאבי ראש המחיר של מנוע מיבוא לסופר לנסר 2500-4000 ב3000 אפשרי למצוא בקלות.

פורסם

ומה קורה לאחר התיקון? האם המוסך מחוייב לתת אחריות כלשהי? ואם כן, אני מעריך לתקופה של שלושה חודשים עד חצי שנה, נכון? אודה אם יגיעו תשובות במהרה, כי אני לא רוצה "לדפוק" את החבר...

פורסם
ומה קורה לאחר התיקון? האם המוסך מחוייב לתת אחריות כלשהי? ואם כן, אני מעריך לתקופה של שלושה חודשים עד חצי שנה, נכון? אודה אם יגיעו תשובות במהרה, כי אני לא רוצה "לדפוק" את החבר...

גם אחריי תיקון ראש מנוע וגם אחריי קניית מנוע מיבוא בשני המקרים נותנים אחריות ל 3 חודשים,ותצא מהרעיון של לשפץ מנוע.

פורסם

חסרים לי פרטים כדי להבין האם אמנם "הלך" ראש מנוע או לא.

בעצם , טוב היה לו היית בוחן שוב עם מכונאי רכב את הדברים ומתאר אותם היטב בפירוט כדי שנעזור.

פורסם

עדכון:

הוא הכניס את העגלה למוסך. נראה מה יהיה.

ד"א: הוא רצה לקחת את האוטו למוסך אמנון בגבעת שאול. מהיכרות אישית עם אמנון, אני יודע שהוא אדם אמין וישר. אבל מה אתם אומרים? יש המלצות (כי הבחור לא מאמין לי שהיה יותר טוב להכניס את האוטו למוסך של אמנון).

• תוכן חדש...