Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דייהטסו סריון 1300 סמ"ק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאיזה שנתון יש מנוע 1300 סמ"ק? האם 1000 סמ"ק מספיק לנסיעה בכביש מהיר עם מזגן? תודה.

"ישמור אותי האל מפני האמונה"

פורסם

מנוע 1300 קיים משנת 2001.

בשנים 1999 ו 2000 היה רק מנוע 1000.

מנוע 1000 סמ"ק (גם עם גיר אוטומטי) מספיק בהחלט לנסיעה רגועה בכביש מהיר.

אבל אם אתה מתכוון לכסות מרחקים ארוכים בכבישים בינעירונים כל יום, זה לא הרכב בשבילך.

פורסם

אני כבר סגור על שנתון 99' וחשבתי אולי יש מצב שיש לו מנוע חזק יותר כי שמעתי שה1000 סמ"ק מתקשה לנסוע מעבר לעיר עם מזגן.

90% הרכב לא יוצא מהעיר בגלל זה בחרתי ברכב.

"ישמור אותי האל מפני האמונה"

פורסם

אני לא מבין, למה להרבה אנשים יש את הסטיגמה הזאת.

כשאתה נוסע מחוץ לעיר במהירות קבועה, אתה רק טיפה נוגע בדוושת הגז, כן, גם כשהמנוע הוא 1000 סמ"ק.

נחיתות של המנועים הקטנים לא מורגשת כמעט בנסיעה בכביש בינעירוני מישורי.

היא כן מורגשת בעליות ובעקיפות, ובמיוחד כשברכב יושבים 4-5 אנשים.

כשתעשה עם הרכב טיול לרמת הגולן עם 4 חברים, אתה תרגיש היטב, שהמנוע "לא מספיק".

אם הרכב 90% מהזמן לא יצא מהעיר ואת 10% הנותרים יבלה בכבישים מישוריים, אין שום בעייה.

פורסם

ביונדאי אטוס שלי (1000 סמק חסר אחד) באמת 90 אחוז אני נוסע בעיר ו10אחוז שאני נוסע בבין עירוני אני נוסע גג על 90 .

אם אני עובר את ה90 אני כבר מתחיל למשוע את המנוע קצת רועש ואתה מבין שטיפה קשה לו..90 זה אחלה אבל..

(מעניין אותי לדעת אם הדבר ככה גם ב1.3)..

פורסם

אם המנוע קצת רועש, זה לא אומר שקשה לו.

זה אומר, שהמנוע באטוס רועש ובידוד רעשים לא מי יודע מה.

אין שום סיבה לא לנסוע 100, במקומות שמותר.

קחו את הדברים בפרופורציה, החיפושית שלי שנת 1977, עם מנוע 1200 ו 30 וקצת כ"ס, נוסעת ללא שום בעייה במהירות 100 מחוץ לעיר. כן, המנוע רועש, כי הוא רועש מטבעו, זה לא אומר שהוא "נקרע" ו"קשה לו".

פורסם

חברים יקרים, תבינו, שהספק מוצהר גבוה, שמתקבל, נניח,ב 6800 סל"ד, זה לא הכל, ואין לו הרבה משמעות.

בחיים האמיתיים 99% מהנהגים לא מגיעים לסל"ד הזה אף פעם, ולא נכון לומר, שביום יום מנוע 1300 (103 כ"ס) של סיריון חזק יותר ממנוע של של פונטו, לדוגמא, עם 80 כ"ס.

פורסם
ביום יום מנוע 1300 (103 כ"ס) של סיריון חזק יותר ממנוע של של פונטו, לדוגמא, עם 80 כ"ס.

מסכים עם הדבר. הפרמטר החשוב שכדאי לשים אליו לב זה לא הספק אלא מומנט ועל איזה סל"ד הוא מושג. הכי טוב, אם תמצא גרף עקומת מומנט באינטרנט. למשאל באלפא 164 המומנט מושג ב-5000 סל"ד מדובר על 19קג"מ, אבל כבר על 2000 יש לה קצת יותר מ-16 קג"מ, לכן זה מאוד חשוב לעיין בגרף עקומת מומנט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ולא נכון לומר, שביום יום מנוע 1300 (103 כ"ס) של סיריון חזק יותר ממנוע של של פונטו, לדוגמא, עם 80 כ"ס.

אז לפי מה שאתה אומר גם ביום יום ההספק של הפונטו יהיה נמוך מ-80 כ"ס.

מה שנכון לגבי הסיריון לא יהיה נכון לגבי הפונטו? בפונטו ההספק המקסימלי כן מושג?

פורסם

יתכן מאוד, שבתחומי סל"ד השימושיים, כלומר בין 2000 ל 4000 סל"ד מנוע של פונטו יהיה גמיש ובעל כוח תאוצה וסחיבה טובים יותר.

פורסם
אז לפי מה שאתה אומר גם ביום יום ההספק של הפונטו יהיה נמוך מ-80 כ"ס.

נתון של הספק מקסימאלי מושג על סיבובי מנוע מסויימים, בד"כ מאוד גבוהים, כגון 6000סל"ד. ברוב הנסיעות לא מגעים לסל"ד כזה ולכן הספק יהיה נמוך באופן משמעותי. נניח שעל 3000סל"ד ספונטו יהיה משהו בסביבות 40כ"ס. כדי להבין כמה כוח יש לאוטו שלך על סיבובי מנוע מסויימים, צריך להסתכל בגרך הספק/מומנט או להריץ את האוטו על דיינו (לא בריא במיוחד).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...