Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קוואליר או קסנטיה (95-99)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בן דוד שלי עכשיו סיים את המלווה, והוא רוצה לקנות רכב שיהיה רק שלו(תקציב עד 30 אלף)

מהסתכלות קצרה באינטרנט, הוא ראה שני רכבים שהוא נדלק עליהם

קוואליר קבריולט, והקסנטיה.

מחיפוש קצר בפורום ראינו שהשברולט יחסית אמינה, אבל איכות חומרים ונסיעה נופלות מכל יפנית מאותו שנתון.

לגבי הקסנטיה, רכב מאוד נוח ואמין אם מוצאים משהו שמור.

עכשיו כמה שאלות

1.איך המכוניות מבחינת ביטיחותית?

2.כמה דלק המכוניות צורכות?

3.איזה רכב יותר קל להחזקה מבחינת טיפולים?

4.איזה רכב יותר אמין?

5.והאם באמת הקוואליר כל כך גרועה מבחינת אחיזה כביש?

תמיר.

פורסם

בקשר לקבריולט בכלל וקווליר בפרט, ממליץ להסתכל בקישור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=191802

קסנטייה זה רכב מעניין בגלל מתלים הידראוליים, אבל אני מניח שכאשר הגיל מתקדם התיקון שלהם לא זול. בנוסף, אתמול נסעתי אחרי איזו קסנטיה והאוטו התנדנד בצורה מוד מצחיקה (אותי בכל אופן). הכביש אומנם היה לא משהו, אבל מכוניות אחרות אכלו אותו בצורה יותר חלקה, לפחות באופן ויזואלי.

2. כמו כן, מבחינת תצרוכת דלק, אם החיסכון כן חשוב, אז ה"שבי" לא תהיה מבין המובילות.

נתוני פרוספקט של קסנטיה משנת 2000:

דגם: 1.8 16V

נפח: 1761

הספק: 112/5500

מומנט: 16.1/4250

0 ל-100: 13.1

משקל: 1286

תצרוכת דלק בעיר (ליטר ל-100 ק"מ): 12.9

בין עירוני: 6.6

משולב: 8.9

דגם: 2.0 16V

נפח: 1761

הספק: 135/5500

מומנט: 18.7/4250

0 ל-100: 11.6

משקל: 1340

תצרוכת דלק בעיר (ליטר ל-100 ק"מ): 13.9

בין עירוני: 7

משולב: 9.5

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אלפא,

תודה רבה על התשובה המפורטת.

רק עוד שאלה, איך הגיר של הקסנטיה מבחינת אמינות?

שמתי לב שיש לו כמה מצבים ספורט וכל מיני שטויות זה שימושי?

ולגבי הקוואליר, איך הגירסת שלוש הדלתות הרגילה?

תמיר.

פורסם

לגבי קוליר 3 דלתות רגילה, לפחות לא יהיו לך את הבכיות עם גג נפתח.

לקסנטיה אוטומט מסוג AL4 שנחשב ליחסית אמין אך יש לו רכיבים רגישים ולכן יש להקפיד לבדוק תקינות שלו.

האוטומט הכי אמין יהיה של יפניות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שלום רב.

אני כאן דווקא כדי לנעוץ טריז לכל דוחי הקוואליר.

זה עתה (לפני שבוע) מכרתי קוואליר מודל 96 אשר הייתה בבעלותי משנת 1996 - כן, כיד ראשונה.

זהו רכב, מצוין. מכרתי אותו בק"מ של 120,000 בערך ולא נתגלו ברכב תופעות יוצאות דופן.

כוונתי היא שזה לא כמו שכולם אומרים.

טוענים שלטרנטור "הולך" שם כל שנתיים. לא יודע, אני חושב שאצלי זה החזיק 3-4 שנים כל פעם.

מה שכן, חלונות חשמל דרשו החלפה כל איזה 3 שנים.

מעבר לזה, דאגתי טיפולים בזמן, לחלקים לא תוצרת סין או משהו, לשמן מנוע לא ב20 שקל !

והרכב היה מעולה, אמין, ולגבי דלק.... לא בדקתי מעולם את נתוני הצריכה, אז אני מניח שזה לא היה מוגזם כמו שכולם טוענים.

אנשים אוהבים לדבר על גיר שלא מחזיק בקוואליר.

עוד שטות מבית היוצר של רב סרן שמועתי !

רק תזכרו שבקוואליר יש להחליף שמן גיר ומסנן ב95,000 ק"מ. דבר שעשיתי אני ב96,000 ק"מ.

אנשים נוטים לשכוח שגיר אוטומאט דורש תחזוקה. ואני לא מאשים אותם. בכ"ז....95,000, לך תזכור.

אז אותה הולך על קוואליר, רק תבדוק שעשו את הטיפולים הגדולים כמו גם למשל החלפת שרשרת טיימינג שגם אצלי עשיתי

וזה ממש שינה את הנסיעה של הרכב. (לטובה כמובן)

שים לב שרוב הטוענים מדברים מתוך שמועות ולא מתוך שהם יודעים על מה הם מדברים.

לדעתי מי שמדבר לא מתוך ניסיון, שיצהיר שהוא מדבר על סמך שמועה כל שהיא.

אז שוב, אני מדבר מתוך ניסיון של 12 שנה !!

אז שלא יבלבלו לך את המוח !:evil:

ועכשיו אני אכתוב מתוך שמועה !

אני מעולם לא נהגתי על קסנטיה, אבל אני משער שהיא תהיה נוחה בהרבה מהקוואליר.

אבל יש האומרים שחלקים לצרפתיות, יקרים.

בהצלחה !

פורסם

ושוב שלום.

הקוואליר מבחינת אחיזה.... תראה. זוועה היא לא.

לעומת היפניות אני לא יודע, כי לא נהגתי עליהן, אבל נהגתי על סיאט טולדו מודל 2000 ועל פוקוס 2004.

להן אחיזה טובה יותר, אבל יש מחלפים שהייתי יוצא מהם עם הקוואליר במהירות של 90 קמ"ש ומשאיר מאחור הרבה מאזדות.

(מאזדות שניסו לעקוף אותי טרם ההגעה למחלף) זה לא אומר שהן פחות יציבות, אלא שאני מעז יותר מהנהגים ההם ומכיר יותר טוב את הרכב שלי.

כאן אני חייב לומר שלטולדו, שיש לה פתיחות לא רעות, יש נטייה לתת היגוי בתאוצה, דבר שהקוואליר לא עושה !

סיבובים תוך כדי תאוצה במקומות צרים שהייתי עושה עם הקוואליר, בחיים לא הייתי עושה עם הטולדו, אחרת הייתי מחליף צבעי פח עם רכבים אחרים.

מבחינת תאוצות, מניסיון עם דרדקים בני 17 מתלהבים ברמזור עם המאזדה של אבא מאותם שנים - אלה מעולם לא התקרבו אלי. לקוואליר מומנט יותר טוב וזמינות כוח מעולה. ואני בטוח שהדגמים עם ה4 הילוכים, טובים בהרבה.

חשוב להקפיד על צמיגים טובים ! ולהקפיד על לחץ אוויר. אחת לשבועיים הייתי נכנס לתחנות דלק עם לחץ אוויר דיגיטאלי וממלא לחץ כנדרש (צמיגים חמים - מוסיפים עוד איזה 2 PSI).

מה שכן, תחפש לך את הדגמים שהפגוש שלהם בצבע הרכב. לאלה גיר 4 הילוכים לעומת הקוואליר שלי שהיה לו גיר 3 הילוכים.

נסיעה על 100 קמ"ש הייתה אצלי בערך 3000 סל"ד ובאלה עם ה4 הילוכים זה בערך 2500. וזה משמעותי מבחינת צריכת דלק.

ככל שהשנתון יותר גבוה, כך עולה עוצמת המנוע. אם אינני טועה, הקוואליר האחרונות היו בעלות 150 כ"ס. או שהיו אלה רק הגרסת קופה. לא בטוח, יש פה כאלה שיידעו יותר טוב מבחינה זו.

עכשיו יש לי רכב שב2000 סל"ד אני על 120. אז אני נוסע על 100 ב1600 סל"ד.

אתה רוצה פתיחות רצחניות ? קח רכב כמו שאתה רואה אצלי בתמונה ! הייתי איתו פעם דיי צמוד למרצדס בתאוצה כאשר ידי הייתה על העליונה בכחצי מטר. בהחלט משהו. (אבל תשתעבד לדלק :) )

אין כמו מומנט של אמריקאיות !

אשמח לענות על כל שאלה נוספת.

בהצלחה !

• תוכן חדש...