Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

י"ג בהנדסת תוכנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עומדות בפניי 2 אפשרויות:

1) י"ג הנדסת תוכנה ושירות צבאי בתחום זה.

2) גיוס כתומך לחימה.

אני מתעניין במסלול של ההנדסת תוכנה.

עד כמה הלימודים אינטנסיביים? טוענים שזו רמה של אוניברסיטה - האם זה נכון?

חברים שלמדו הנדסאי מכוטרוניקה טוענים שזה לא כ"כ קשה, איך זה לעומת הנדסת תוכנה?

איך התפקידים לאחר מכן במידה ולא הלכתי לממר"ם או פרוייקטנתים?

אשמח לשמוע כמה שיותר פרטים.

פורסם

התעודה הזאת לא מתקרבת בכלל לרמה של תעודה בהנדסת תוכנה.

הרמה של האוניברסיטה - אולי. אבל מבחינת היקף החומר שתלמד מדובר על אולי שני קורסים מתוך בערך 40 שתלמד בתואר של הנדסת תוכנה.

בגדול, המסלול הזה כדאי אם אתה מחפש דרך אלגנטית להתחמק מהשירות כתומך לחימה. מעבר לעובדה שסביר להניח שתקבל תפקיד קצת יותר מאתגר מסתם ג'ובניק שמזיז דפים, גם תקבל ניסיון מעשי יקר ערך והשירות יעבור מהר וטוב יותר.

רק אל תחשוב שאם אתה לומד את השנה הזאת אתה חוסך לעצמך תואר בהנדסה מאוחר יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני עכישו עושה יג' מחשבים, מדובר בשנה מקוצרת שמעניקה לך תואר טכנאי(אם אתה לא ממשיך ליד'), התואר הזה לא יתן לך הרבה אלא יעזור לך יותר בצבא, מובטחת לך כניסה למיונים של ממר"ם ויש סיכוי טוב שתקבל גם זימונים למיונים אחרים.

מה שאתה צריך לשים לב זה שאתה חותם קבע ל9 חודשים, ולבדוק את רמת המוסד שאתה עומד ללמוד בו ואת המורים

פורסם

תודה על התשובות!

הרעיון, כאמור, הוא לא להחליף תואר בהנדסה שיבוא בסיום הצבא והטיול שלאחריו.

המטרה היא לפתור את עצמי את השירות כתומך לחימה.

אבל אם אפשר יותר לפרט על רמת הלימודים.

אני תלמיד בינוני בכל הקשור למחשבים (בשאר, לעומת זאת, יותר טוב). האם זה מספיק בשביל לעבור בהצלחה?

ושאלה קצת אחרת: האם זה יתן לי משהו באזרחות? אחרי הכל, זה לא ממש תואר, אלא תעודה ברמה די נמוכה.

פורסם

מה שיתן לך משהו באזרחות זה לא התעודה אלא הניסיון המעשי שתצבור בשירות הצבאי שלך. תנסה להתברג לתפקיד טוב יותר מבחינה טכנית ותצבור ידע רב במהלך השירות הצבאי שלך ובשוק תיהיה "שווה" הרבה יותר מאחד עם תעודת הנדסאי וניסיון מעשי שואף לאפס.

לגבי רמת הלימודים - אתה לא צריך לדאוג לגבי זה. עם קצת רצון ומעט השקעה אתה תעבור כמו גדול. אני מכיר אנשים שהיו הרבה פחות מבינוניים והצליחו, ובלי הרבה מאמץ. בגדול מדובר בהמשך כמעט ישיר של היב'. תחשוב על יב' בלי מחכנת ואסיפות הורים, זה פחות או יותר הכיוון. אני נמנע בכוונה מלכתוב "שוק", אבל זה לא רחוק משם :-D

פורסם

אכן. קצת רצון וקצת השקעה אתה תעבור, ובציונים טובים אפילו. אני ממש חלש בתחום הזה, ואני בי"ד בהנדסת תוכנה, ובכל זאת (עם קשיים פה ושם כמובן) עובר כמו "גדול" ובמאי מתגייס לאבנט כחול, שזה המסלול שלי בצבא (יותר בכיוון של תקשורת ופחות תוכנה).

בכל מקרה, י"ג זה ממש קשה (לפחות לי, כי האמת שלא השקעתי בכלל), לעומת י"ד שעובר דיי בקלילות יחסית.

בהצלחה! :-P

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אבנט כחול זה אחלה כיוון. עדיף בהרבה על רוב המסלולים בחיל האוויר.

שיהיה בהצלחה לשניכם.

פורסם

אבנט כחול אחלה קורס,אני מתכנן עליו גם,כרגע אני מסיים י"ג עוד שבוע.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אני שנה מתחתכם (אלה שב-י"ג) ואני גם פונה לכיוון אבנט כחול אם אני לא אצליח בקרבי או טייס (שאני לא רוצה) .

האם שווה להישאר י"ג-י"ד ?

אני יודע שזה שנוי במחלוקת אבל אני שואל את גיא ואת דני לעצתם.

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם
אני שנה מתחתכם (אלה שב-י"ג) ואני גם פונה לכיוון אבנט כחול אם אני לא אצליח בקרבי או טייס (שאני לא רוצה) .

יעקב

השאלה היא מה תעשה אחרי זה בצבא, ואת זה כמובן לא תוכל לדעת לפני, ככה שזה די הימור..

בכל מקרה יד' אני לא חושב שכדאי לעשות אלא אם אתה לא מתכוון להמשיך אח"כ לתואר ראשון (הנדסאי כמעט ולא מוריד קורסים)

מה שצריך לקחת בחשבון זה שברגע שאתה עתודאי אתה חותם קבע בין בין 9 ל-15 חודשים

פורסם

יעקב

אין לי תשובה חד משמעית,מצד אחד אתה אפשר להגיד נח שנתיים,אם אתה לא ברמה נמוכה בלימודים אז ממש אתה לא מתאמץ,אתה יכול להשלים בגרויות במחיר של 20 שקל,לעבוד וכו..מצד שני אתה מתגייס שנתיים אחרי כול החברים שלך ואני בספק אם התואר ממש נותן לך משהו בעתיד,אבל כמו שהבנתי משירשורים אחרים על הנדסאים,זה לא ממש רע.8)

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

היי.

אני הנדסאי מחשבים .(לומד כיום לתואר II -לא במחשבים :))

לפי דעתי המקצוע הזה משעמם ברמות. לא מצאתי (וגם לא ממש חיפשתי ) עבודה במקצוע אחרי הלימודים.

מי שמסוגל לשבת על מחשב כעשר שעות ביום ולתכנת שיהיה בריא.

אני לא מסוגל.:-).

המגמה הרווחת בשוק היום היא לא לקחת הנדסאים (בטח ובטח לא טכנאים) אלא רק בעלי תואר ראשון או מהנדסים לעבודה.

אם אתה התקבל אז המקסימום שתגיע אליו הוא QA.

ובקשר לצבא, אני הייתי תומך לחימה בחלקו האחרון של השרות ונהנתי מאד (בעיקר מהחברה).

נשמח לשמוע מה החלטת.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

אצלנו הרבה ממשיכים יג'-יד' , כך שאחרי החברים שלי זה לא הבעיה .

חוץ מזה נכון לעכשיו אני לומד ביוטכנולוגיה , ממש לא פשוט וגם לא כ"כ יעזור בצבא ולכן אני צריך לעשות הסבה מקצועית .

אני רוצה להישאר יג'-יד' גם בגלל שאני רוצה להשלים בגרות במ"מ מ-4 יחידות ל 5יחידות , נראה יותר קל לעשות את זה בבית ספר מאשר אחר"כ בצבא .

יש לזה המון היתרונות והמון חסרונות , אבל אני מתסכל על הצדהטוב של זה ונכון לעכשיו אני חושב שאני רוצה את זה ...

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

מה שצריך לקחת בחשבון זה שברגע שאתה עתודאי אתה חותם קבע בין בין 9 ל-15 חודשים

תלוי איפה אתה.

לדוגמא באבנט כחול אם אתה לא רוצה להישאר, אתה לא נשאר. לא מכריחים אותך, אלא יציעו לך הטבות כאלו ואחרות כדי שתישאר בקבע.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אין דבר כזה "לא יכריחו אותך". אתה חותם ר', שזה התחייבות מוקדמת לקבע ואתה חייב להישאר קבע אם תרצה ואם לא תרצה. זה לא משהו שקשור בכלל למסלול של אבנט כי מדובר בפקודה ברמה צה"לית.

נכון, שאם תעשה קצת בעיות וקצת רעש סביר להניח שישחררו אותך מהר'. נכון שיש 1001 דרכים להתחמק ממנו, אבל זה לא משנה את העובדה שאתה מחויב אליו.

• תוכן חדש...