Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

הונדה סיוויק חדשה


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

  • תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם הג'טה 2 ליטר לא בקבוצה 3.

 

2 ליטר בקבוצה 3 יש את המאזדה 3, קאיה מג'נטיס וסובארו B3 (והשברולט ויואנט גם בקבוצה 2 - אבל תרשו לי לא להחשיב אותה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

פותח השרשור לא הגיב פה מאז ההודעה המקורית, ככה שנראה שהשרשור הזה לא מעניין אותו יותר אבל דעתי היא:

 

כל הויכוחים פה מזכירים לי את הסיפור על דון-קישוט שהלך ונלחם בתחנות רוח.

 

אף אחד פה לא יכול להגיד לך האם שווה לך להוסיף 500 שקל בחודש ולוותר על חופשה עם המשפחה.

 

אני אוהב מכוניות, וחשוב לי מאוד שיהיה לי אוטו שאני יהיה ממנו.

במידה ויש לי את הכסף, אני מוכן להשקיע עוד 500 שקל בחודש אם אני אצטרך על לקבל רכב יותר טוב מהעבודה, ואני מוכן לעשות ויתורים נרחבים על מנת שיהיה לי יותר כסף לאוטו.

 

ואם אתה מחפש רק ייעוץ נטו האם הסיוויק טובה מרכבים אחרים אז יש כאן קצת בעיה כי אין מה לעשות, הונדה סיוויק זה מותג, כמו נייק.

יש אנשים שרוצים רק את זה, ויש אנשים שפשוט לא מבינים את זה.

 

לדעתי היא לא שווה את זה, תעשה נסיעת מבחן בסיוויק ונסיעת מבחן ברכב השני שעומד מולה (בקב' 2 יש לך את הפוקוס והמזדה 3 ששתיהן טובות) ותחליט לבד כמה היא שווה את זה.

פורסם

קודם כל תודה רבה לכולם על התייחסות, אפילו לא ציפיתי לדיון כל כך רחב נושא :-o

 

בינתיים הזמנתי נסיעת מבחן בהונדה סיוויק (המגאנים יש מלא מחניה של החברה).

בעוד חודשיים אני מסיים 3 שנים על מאזדה 3 שנת 2006 ומאוד נהנתי מהרכב.

 

גם לפני שלוש שנים חשבתי לקחת מגאן, אבל עם כל יתרונות הבטיחות של מגאן, שמעתי יותר מדי אנשים מתלוננים עליה בגלל האמינות. לי אישית קרה פעם שלא הצלחתי לכבות את הרכב במשך רבע שעה, עד שהתייאשתי ונעלתי את הרכב כשהוא מונע (מזל שזה ליסינג).

בנוסף לכך, מגאן זה רכב מיושן יחסית. אם אני לא טועה התחילו לייבא אותו לארץ ב- 2004 ומאז הייתה רק מתיחת פנים קלה מאוד. השאלה היא האם יש טעם לקחת רכב שכנראה בשנה הבאה יוחלף?

 

לגבי האופי שלי - אני משתייך לאנשים שמוכנים להשקיע קצת יותר ברכב בתנאי שזה מוצדק.

 

שיקול נוסף הוא שבגלל העלאת שווי השימוש ברכב צמוד, זו כנראה תהיה הפעם האחרונה שאני לוקח ליסינג. אז חשבתי שאם כבר, אז כדאי לקחת רכב שהייתי רוצה לקנות אותו לאחר שלוש שנים. מצד אחד זה נותן 15 אחוז הנחה מקניה מחברת הליסינג, מצד שני אני לא קונה חתול בשק (כמובן שכל זה בתנאי שלא יהיו תאונות לרכב, אחרת אני אוותר על הקניה ואחזיר את הרכב).

 

לגבי הפוקוס, נהגתי בה היום ולא ממש אהבתי את הנדסת האנוש בפנים - יחסית למאזדה 3 היא נותנת הרגשה הרבה יותר זולה מבפנים.

 

ועוד משהו. אני מאוד אוהב את המראה החיצוני והפנימי של הונדה סיוויק וכבר שנה וחצי פשוט חלמתי עליה. אבל עכשיו אני ממש לא בטוח שזו הבחירה הנבונה מבחינתי.

פורסם

בתור לקוח מרוצה של המגאן אני יכול לומר לך שלפחות מהניסיון שלי אין לך מה לפחד מתקלות. גם אם תיפול על רכב בעייתי - מה אכפת לך, הרי גם ככה תקבל רכב חלופי...

 

אם אתה רוצה את הסיוויק - קח אותה, בסופו של דבר אתה זה שתנהג ברכב במשך שלוש שנים, והשיקול הכלכלי הוא שלך - אם לשלם תוספת של 500 שקלים או לא.

 

ורק דבר אחד אחרון - המגאן אולי משווקת החל מ-2004, אבל היא יותר בטוחה, יותר נוחה ויותר מרווחת מהסיוויק, ככה שלא בטוח שהעובדה שהדגם מבוגר בכמה שנים בהכרח עומד בעוכריו. אם הבטיחות בראש מעיינך - קח מגאן או פוקוס (אותה פסלת) או C4. אם הביצועים יותר חשובים, כנראה שההונדה היא המתאימה לך (עם זאת, בקבוצה 3 תבדוק גם את ה-C4 בגרסאת 2.0L, שלא נופלת בביצועיה מהסיוויק).

 

תתחדש.

פורסם

מספיק כבר עם שטיפת מוח על הבטיחות. מגאן לא בטוחה יותר משום רכב בקטגוריה.



כל זה שטיפת מוח שיווקית. נכון יש 5 כוכבים, אבל מי באמת בדק את הפרשי בנקודות מסיוויק,פוקוס , או כל רכב אחר?

תשאלו כל פרמדיק ותיק, והוא יגיד לך שאנשים נהרגים גם במגאן וגם בפוקוס.





פעם באמת היה הבדל בבטיחות.

לוולוו היה הגה קורס, מנוע נופל,קורות בדלתות, כריות צד ועוד.

היום יש את זה לרוב הרכבים.

ההבדלים הם מי השקיע יותר בשטויות ,כמו זמזם לחגורות ומכסה מנוע קופץ.

Omnia mea mecum porto

פורסם

מספיק כבר עם שטיפת מוח על הבטיחות. מגאן לא בטוחה יותר משום רכב בקטגוריה.



 

כל זה שטיפת מוח שיווקית. נכון יש 5 כוכבים, אבל מי באמת בדק את הפרשי בנקודות מסיוויק,פוקוס , או כל רכב אחר?

תשאלו כל פרמדיק ותיק, והוא יגיד לך שאנשים נהרגים גם במגאן וגם בפוקוס.

 

 

פעם באמת היה הבדל בבטיחות.



לוולוו היה הגה קורס, מנוע נופל,קורות בדלתות, כריות צד ועוד.

היום יש את זה לרוב הרכבים.

 

ההבדלים הם מי השקיע יותר בשטויות ,כמו זמזם לחגורות ומכסה מנוע קופץ.

 

אתה ממשיך לכתוב שטויות שלא לדבר על הטעייה מכוונת , עקב אמונותיך או שינאתך למאגאן.

המאגאן מודל 2004 קיבלה ציוני בטיחות גבוהים יותר מהסיביק, ובניגוד לסיביק אין לה איזורים אשר מוכתרים תחת הכותרת גבולי כמו בסיביק.

את השטויות הלא מבוססות שלך לגבי הגוף הפלסטי של המאגאן (כנפים בלבד דרך אגב) החלקנו מה עוד שלמרות הפלסטיק הציון של המאגאן מודל 2004, גבוהה מזו של סיביק מודל 2007.

 

המאגאן אינה מצוידת רק ב 6כ"א , אלא גם ב ESP, מערכת תיגבור בבלימה, חגורות אשר מרתקות אותך לכיסא בעת תאונה ועוד, אבל אותך זה לא מעניין, הרי קבעת את דעתך על האופוזיציה מראש, וחס ןחלילה לא תתן למציאות לשנות את דעתך.

 

לפותח השירשור , מציע לך לבצע נסיעת מבחן , אבל אתה חולם על סיביק ( מציע לך לשדרג את החלומות שלך), אז שלם עוד 500 ש"ח בחודש ותממש את החלום.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

 

פורסם

אתה לא מבין שכל מה שרשמת יש לכל הרכבים היום? כולל ESP שזה בסטנדרט ברכבים 08



אז מה נשאר לנו? מרכב. אחד קיבל 5 כוכבים ושני 4 (חזק)

בפועל, אין הבדל. כי בכל רכב מודרני לא יקרה לך כלום ,אם תתנגש במהירות שהם מודדים את בטיחות.

לכן, כל הדירוג הזה, סתם פרסום. במיוחד במגאן, שבדקו לאחרונה ב2004

אתה יכול לתת 100% שמאז,( חוץ מהפלסטיקים ) הם לא שינו שום דבר?

 

אין הבדל בין 5 כוכבים ל4 כוכבים בחיים האמתיים . זה הנקודה שלי.



ובטח שלא לפסול רכב עם 4 כוכבים, ולהגיד שהוא לא בטיחותי.

 

נ.ב.

אני לא שונה שום רכב.

ובטח לא מגאן.

אבל, אם אנחנו מדברים על מגאן מול רכב אחר (לא קשור לסיווק) ובבירור המגאן מפסידה לרכב השני, אז קם כוכמולוג וזורק באוויר את העניין של בטיחות.

ורק בגלל הכובב מסכן, פוסלים מיד את הרכב השני

 

Omnia mea mecum porto

פורסם
אוקיי, מעט נתונים יבשים אף פעם לא הזיקו...

 

אני חייב לעדכן שמבחינת גירסאת הליסינג, אין את כול הפינוקים , אבל ציוד הבטיחות נמצא שם במלואו.

דבר נוסף, המנוע שבו מצוידת היום המאגאן הוא בעל 110 כ"ס ללא תיזמון שסתומים.

 

מעבר לזאת, איש הטוב בעיניו יעשה, רכב עם מפרט בטיחות לא מלא כמו בסיביק אצלי באופו אישי נדחת על הסף.

כוכב חמישי ומערכות בטיחות עדיפות במאגאן יחד עם בקרת יציבות הפכו את הבחירה בה לטעמי לעדיפה, ובאופן אישי אני נוהג על אחת כזו היום.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

 

פורסם

א. כפי שציינת ההבדל לא מתבטא ב=500 ש"ח יש עוד את השווי מס (אלא אם כן המעביד מגלם), מצורפת טבלה שצורפה אלי בעבודה, ההפרשים בעוד 3 שנים יהיו משמעותיים.

ב. שמעתי על תאונה עם הונדה סיביק חדשה לגמרי נדמה לי כשבועיים על הכביש עם סוס בכביש החוף, הבחורה הינה ידידה של חבר טוב שלי, היא מחוסרת הכרה כבר מעל חודש. אומרים שהכריות אוויר כלל לא נפתחו. מצורף לינק לכתבה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3506538,00.html

 

תקראו תגובה 70. העד לתאונה מעיד שהכריות אוויר כלל לא נפתחו!

ציטוט:

"נסעתי עם אבי אחרי הרכב הזה.. האוטו של האישה היה Honda Civic חדשה..

אנו הצלחנו להקוף את הסוס או מה שנשאר ממנו וכמעט נחנסנו לאוטו של האישה שנפגע..

עצרנו.. היתי הראשון שנגעש לאוטו שלה.. המציו היה נוראי..

האישה פצוע בלי הכרה, חלקי סוס היו בתוח האוטו והכול היה בדם.. האוטו היה מרוסק לגמרי אבל עף מכריות אביר לא נפתחו!(זה היה ממש מוזר).

גם חיקינו לפחות חצי שעה עד שהגיה אמבולנס הראשון – לא חשבתי שקורא דבר כזה בארצנו. כי אפילו כמה דקות יחולים להציל את החיים..

אני גם עזרתי לאנשי אמבולנס להוצי את האישה מאוטו..

כיצור שלא נדע מה שעבר אצלה בחיים..

ממש חשוב לדעת האם היא חייה? "

 

מה אני אגיד לך לא הייתי מתקרב לרכב הזה. אפילו היצרן טוען שלא כדאי לו כלכלית לשפר את הבטיחות לאחר מבחני הריסוק, זה מזכיר את השערוריות של מיצובישי ולא זוכר איזה רכב אמריקאי שהיצרן טען שיותר זול לשלם פיצוים לנפגעים או משפחות הרוגים מאשר לבצע ריקול לרכבים.

שווי שימוש.jpg

פורסם

הנה עוד אחד, "ששמע" וחושב שהוא מבין.

 

הסבר פשוט.

כרית לא תפתח בשום רכב, אם אין מכה חזקה מספיק בחזית. מסיבה פשוטה, שכרית יכולה לגרום לנזק הרבה יותר חמור.

 

סוס, פשוט חדר דרך חלון של הרכב, לא היה שום מכה רצינית בחזית.

 

דוגמה נוספת

http://blog.wired.com/photos/uncategorized/2007/04/25/caption.jpg

 

 

על תתקרב לסיוויק . תעשה לנו טובה.

כמו שאמרתי, לא לכולם מגיע לנהוג על הרכב הזה.

תיהיה ממוצה, ותנהג במה שאומרים לך.

Omnia mea mecum porto

פורסם

גודפלאש,

האם אתה נוהג על הונדה סיוויק משנתון דומה, או לחלופין נכוית מרנו מגאן?

סתם מעניין לדעת מדוע אתה 'נשכב על הגדר' עבור יצרן זה או אחר כשסה"כ הטיעונים של CX25GTI נראים אובייקטיבים (אותי הוא שכנע) ועניניים.

 

חוצמיזה,

"על תתקרב לסיוויק . תעשה לנו טובה.

כמו שאמרתי, לא לכולם מגיע לנהוג על הרכב הזה.

תיהיה ממוצה, ותנהג במה שאומרים לך."

לא מקדם את פותח השרשור לשום מקום. מדובר פה נטו ב'בעד ונגד' תוך שימוש בפרמטרים מדידים (כוכבי בטיחות, גודל תא מטען, עלות וכיוב') ונסיון אישי שהבנתי של CX25GTI יש על המגאן.

פורסם
א. כפי שציינת ההבדל לא מתבטא ב=500 ש"ח יש עוד את השווי מס (אלא אם כן המעביד מגלם), מצורפת טבלה שצורפה אלי בעבודה, ההפרשים בעוד 3 שנים יהיו משמעותיים.

ב. שמעתי על תאונה עם הונדה סיביק חדשה לגמרי נדמה לי כשבועיים על הכביש עם סוס בכביש החוף, הבחורה הינה ידידה של חבר טוב שלי, היא מחוסרת הכרה כבר מעל חודש. אומרים שהכריות אוויר כלל לא נפתחו. מצורף לינק לכתבה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3506538,00.html

 

תקראו תגובה 70. העד לתאונה מעיד שהכריות אוויר כלל לא נפתחו!

ציטוט:

"נסעתי עם אבי אחרי הרכב הזה.. האוטו של האישה היה Honda Civic חדשה..

אנו הצלחנו להקוף את הסוס או מה שנשאר ממנו וכמעט נחנסנו לאוטו של האישה שנפגע..

עצרנו.. היתי הראשון שנגעש לאוטו שלה.. המציו היה נוראי..

האישה פצוע בלי הכרה, חלקי סוס היו בתוח האוטו והכול היה בדם.. האוטו היה מרוסק לגמרי אבל עף מכריות אביר לא נפתחו!(זה היה ממש מוזר).

גם חיקינו לפחות חצי שעה עד שהגיה אמבולנס הראשון – לא חשבתי שקורא דבר כזה בארצנו. כי אפילו כמה דקות יחולים להציל את החיים..

אני גם עזרתי לאנשי אמבולנס להוצי את האישה מאוטו..

כיצור שלא נדע מה שעבר אצלה בחיים..

ממש חשוב לדעת האם היא חייה? "

 

מה אני אגיד לך לא הייתי מתקרב לרכב הזה. אפילו היצרן טוען שלא כדאי לו כלכלית לשפר את הבטיחות לאחר מבחני הריסוק, זה מזכיר את השערוריות של מיצובישי ולא זוכר איזה רכב אמריקאי שהיצרן טען שיותר זול לשלם פיצוים לנפגעים או משפחות הרוגים מאשר לבצע ריקול לרכבים.

א. כתבתי שהתוספת הינה 500 ש"ח נטו לחודש וזאת כמובן לאחר התחשבות בתוספת של שווי השימוש.

ב. אני מסכים שהתאונה קשה. השאלה היא מה היה קורה לבחורה במקרה שהייתה נוהגת במגאן או פוקוס שנחשבות לבטוחות יותר, לפחות לפי מבחני NCAP ? הרי אין מבחן ריסוק שמדמה נפילת גוף על הגג הרכב ...

לדעתי הכריות לא נפתחו בגלל שהגלאים של הכריות הקדמיות הנמצאים ממש אחרי הפגוש בכלל לא נפגעו.

 

להלן לינקים למבחני הריסוק של הונדה סיוויק ורנו מגאן - אולי זה מה שיעזור לנו להגיע לקונצנזוס :lol:

 

עוד משהו שכתבתי וכנראה לא שמתם לב - המטרה היא לקנות את הרכב לאחר שלוש שנים של ליסינג, במידה והוא יהיה במצב טוב. לפי החוזה אני יכול לקבל 15 אחוז הנחה על מחיר מחירון. ראיתי שהונדה סיוויק שנת 2006 דגם LS (הדגם החדש כמובן) עולה היום 96 אלף ש"ח כשהוא כמעט בן 3 שנים. התקשרתי לשני אנשים שמוכרים כדי לבדוק כמה הם רוצים ושניהם רצו מעל המחירון. אז חשבתי שאם אני ארצה לקנות את הרכב מחברת הליסינג לאחר שלוש שנים, ה-15 אחוז הנחה כמעט מכסים לי על ה- 500 ש"ח בחודש ששילמתי במשך שלוש שנים מצד אחד, ומצד שני אני ממשיך לנסוע על רכב שאני מכיר אותו ולא קונה חתול בשק.

 

הבעיה היחידה היא שכשאני ארצה למכור את הרכב, בטח יגידו לי להוריד בגלל שהיד הראשונה היא חברת ליסינג. השאלה היא האם במקרה שלי שהרכב אצלי מ-0 ק"מ והוא משמש כרכב פרטי בלבד עדיין יחייב אותי להוריד במחיר או שיש דרך להוכיח זאת? (חוץ מלצלם את טכס קריעת הניילונים :lol:)

מה אתם אומרים?


×
×
  • תוכן חדש...