Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם מפסיקים למכור אוקטן 96 ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לפני שעה נכנסתי לתחנת דלק של פז לשירות העצמי כמו שאני עושה בדר"כ,אחרי שסיימתי להקיש את כל הפרטים הושטתי יד להוציא את ידית התדלוק של ה 96,מנסה למשוך,הידית לא יוצאת מסתכל,היא מחוברת באזיקונים לבסיס של המשאבה.

קראתי למתדלק ובמקרה היה שם מנהל התחנה שאמר שהם הפסיקו למכור 96 והחל מסוף החודש בעקבות החלטה של מנהל הדלק תופסק מכירת ה 96 בכלל התחנות בעקבות זיהום האויר שנגרם מהעופרת שבדלק.מה עושים בעלי רכבים שצורכים 96 שאלתי,יתדלקו 95 ויוסיפו תוסף אשלגן שמחליף את העופרת הוא ענה.

אז גם נצטרך לשלם יותר על כל ליטר וגם לרכוש תוסף שהשד יודע כמה יעלה,ממש מדינה בתיקונה.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כפי שידוע לי, מנועים שעבדו על 96 בלי בעייה יכולים לעבוד על 95, חלקם אף לא צריכים את תוסף הדלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כפי שידוע לי, מנועים שעבדו על 96 בלי בעייה יכולים לעבוד על 95, חלקם אף לא צריכים את תוסף הדלק.

לא נכון לפי מה שאני יודעים מנוע 96 חייב עופרת...

ואם יפסיקו לנפק 96, כנראה שגם יפיסקו את ה98, גם הוא עם עופרת, פשוט יותר טהור ומזוקק...

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

אז גם נצטרך לשלם יותר על כל ליטר וגם לרכוש תוסף שהשד יודע כמה יעלה,ממש מדינה בתיקונה.

יוסי

קודם כל 95 עולה פחות מה 96 .

שנית אתה תצתרך לשים ממש טיפה תוסף בכל תדלוק.

ושלישית טוב שהמדינה עושה צעדים למען איכות הסביבה ,גם אם לפעמים זה לא מספיק ולא כל כך נעים,

היום אתה יכול לקנות רכב עם הזרקה נוסע על 95 ומזהם פחות,באותו מחיר של רכב קארבורטור.

אלא אם כל אתה רוצה דגם ספיציפי או אספנות ועל זה תשלם.

אני אגב נוסע בסארטוגה 93' ולא על איזה סיביק 2007 , כך שהחוקים האלא יפגעו גם בי בסוף ,אבל

צריך לדאוג גם למחר.

P.S

אין דבר כזה 98 עם עופרת ...

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

רמת העופרת ב98 אחוז ממש נמוכה, וירדה עוד יותר ב2006 -

"בתוקף סמכותי לפי סעיפים 2 ו-3 לחוק הפעלת רכב (מנועים ודלק), התשכ"א-1961 (להלן-החוק), בהתייעצות עם שר התחבורה, ובאישור ועדת הכלכלה של הכנסת לפי סעיף 21א לחוק יסוד: הכנסת, וסעיף 2(ב) לחוק העונשין התשל"ז-1977, אני מצווה לאמור:

תיקון סעיף 1. 1. בסעיף 1 לצו הפעלת רכב (מנועים ודלק)(הפעלת רכב מנועי בבנזין),

התשכ"א-1961 (להלן – הצו העיקרי), במקום ההגדרה בנזין יבוא:

"בנזין" – כמשמעותו בתקן ישראלי ת"י 90 חלק 2 – "בנזין לרכב מנועי:

בנזין נטול עופרת או בתקן ישראלי ת"י 90 חלק 3 – "בנזין לרכב מנועי:

בנזין עם תחליף עופרת, ובלבד שתכולת הגופרית בבנזין 98 אוקטן

לא תעלה על 10 מיליגרם לקילוגרם".

תחילה תחילתו של צו זה 60 ימים מיום פרסומו."

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בפעם המיליון

כבר 3 שנים שאין עופרת באף דלק

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לא נכון לפי מה שאני יודעים מנוע 96 חייב עופרת...

ואם יפסיקו לנפק 96, כנראה שגם יפיסקו את ה98, גם הוא עם עופרת, פשוט יותר טהור ומזוקק...

ב 98 אין שום זכר לעופרת ולא לאשלגן.

98 הוא כ95, והוא נטול עופרת.

בדלק 98 משתמשים רכבים בעלי יחס דחיסה גבוה, לא כאלו שצריכים עופרת.

פורסם
ממש מדינה בתיקונה.

What belongs "medina betikuna?:x Petrol with lead is forbidden in Europe a lot of years allready! So before you speak bullshit-THINK!!!

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
ב 98 אין שום זכר לעופרת ולא לאשלגן.

98 הוא כ95, והוא נטול עופרת.

בדלק 98 משתמשים רכבים בעלי יחס דחיסה גבוה, לא כאלו שצריכים עופרת.

בנוסף לדברים הנכונים שהודגשו בשחור, ובקו תחתון, אני חוזר בפעם המיליון, ניתן לתדלק באוקטן 95, את רובם ככולם של כלי הרכב, בעלי קרבורטור, משנות השמונים עד אמצע שנות התשעים, ליתר יצורשדנת יצור 93/4, בעלי קרבורטור, וללא כמובן ממיר

קטליטי.

ולפותח השרשור , יוסי ידידי, שפנה אלי בפרטי, בקשר לסוגייה זו, ברכב מסוג אפלאוז, שנת יצור 92 , קרבורטור, שהונחה על ידי, ויכול לעבור עוד היום לאוקטן 95 ללא חשש כלשהו, וללא כוונים שונים בקרבורטור או בהצתה.(וללא הוספת תוסף כלשהו).

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה אתה בטוח שגם באונו 93 ניתן לעבור לדלק 95 במידה ואני אראה שבפז יקנעם החליטו גם להעיף את דלק 96?

בספר הרכב רשום במפורש: "סוג דלק: 96 אוקטן". זה מה שחסר לי עכשיו נזילות דלק או כיבויי מנוע וקרטועים...

פורסם
צביקה אתה בטוח שגם באונו 93 ניתן לעבור לדלק 95 במידה ואני אראה שבפז יקנעם החליטו גם להעיף את דלק 96?

בספר הרכב רשום במפורש: "סוג דלק: 96 אוקטן". זה מה שחסר לי עכשיו נזילות דלק או כיבויי מנוע וקרטועים...

גיא ידידי, גם אתה יכול לעבור ספונטנית לתדלוק באוקטן 95,ללא שינוי כלשהו במנוע,ואין קשר כלל לנזילות דלק, כבוי מנוע או קרטועים!

תדלק באוקטן 95 וסע לשלום.

האם החלפת סוף סוף חוטי הצתה?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היום הייתי במוסך מורשה, היו לי 2 אופציות:

חוטי הצתה מקוריים (סמל פיאט על האריזה) ב- 313 ש"ח.

חוטי הצתה תחליפיים ב- 70 ש"ח. המחסנאי רמז שאלו זבל של חוטים, ביקשתי לראות. על האריזה רשום "BS" ומתחת: Fiat Uno 1.4 70s.

אני זוכר את ההמלצה שלך בעיניין אז אמרתי לו שאלו חוטים מתחת לכל ביקורת ושיזמין לי מקוריים.

בסוף נאצלתי לשלם מחיר מופקע לחלוטין (יבואן על הפנים) אחרי שהפכתי את כל העולם ולא הצלחתי למצוא חוטים מקוריים.

יגיעו בשבוע הבא, נראה מתי אני אגש לקחת אותם. עדכונים בהמשך כמובן.

פורסם

BS = בולשיט? :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...