Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיוון מכונת תפירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן , אבל איך נוכל לעזור לך ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מכונת תפירה טייואניית בעלת "שם מדבקה" שנקנתה לפני כ- 10-15 שנה סובלת מהבעיות הבאות:

(תסלחו לי אך אני לא מכיר את המינוח המדוייק של החלקים בעברית).

1. חוט עליון לא מתוח כל הזמן, כשהמנוף המותח העליון יורד למטה החוט רפוי- לא יודע האם זה תקין או לא, לדעתי לא.
  2. לעיתים קרובות החוט התחתון נתקע במנגנון התחתון. כשמוציאים את הבד רואים הרבה חוטים שיוצאים מלמטה ובכדי להוציא את הכל צריך לפרק את המנגנון התחתון של הקרס ממקומו.

כעיקרון המכונה משומנת ונקיה, במחט אין בעיה. יכול להיות שיש בעיה בתזמון המחט-קרס, לא נבדק עדיין.

אם מישהו יכול לשפוך מעט אור אני אשמח.

פורסם

יצא לי "לטפל" במכונת התפירה של אמא שלי - ברדר בת 40 ומשהו.

אף פעם לא הייתי צריך "לכוון" כלום - ניקוי טוב טוב בלחץ אויר ושימון בשמן דק.

לגבי חוט עליון - בברדר יש גלגלת השולטת על החיכוך (מתאים לעוביי חוט שונים) ע"מ שהחוט העליון יהיה תמיד מתוח.

מעין שתי דיסקיות בצורת צלחת שהחוט עובר ביניהן. וכן, הוא צריך להיות מתוח תמיד, לדעתי. יצא לי לתפור לא מעט

(אל דאגה... כיסויים לרכב במידות "מיוחדות", ריפודים קרועים וכדומה)

:turn-l:
פורסם

אביב שלום

לגבי החוט העליון, כמו שיובל כתב, תשחק עם הבורג כיוונון ששולט על שתי הלחץ בין שתי הצלחות.

כמובן שיש חשיבות לדרך בה החוט מושחל דרך כל הווים והצלחות.

לגבי החוט התחתון, לבית של הסליל קוראים ספולה, ויש חשיבות מאוד גדולה לכיוון שאתה מכניס את הסליל לספולה.

כלל אצבע, מחזיקים את הספולה ביד שמאל ואת הסליל ביד ימין כאשר החוט מגולגל לכיוונך ומחברים בינהם, ואז משחילים את החוט דרך הקפיץ שקיים שם.

החוט צריך להמשך מהספולה די בקלות (עם חיכוך עדין כמעט זניח).

היה והחוט נמשך קשה מהספולה, יש שם בורג כיוונון עדין, שחק איתו (בעדינות!)

אם נתקעת בעוד בעיות, תעלה תמונה של חזית המכונה ושל הספולה.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
  • תוכן חדש...