Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי 215 אלף קילומטר מאושרים החליט הגיר שדי, ושהוא מעדיף את העולם הבא. בפעם האחרונה שהייתי צריך את האוטו נסעתי כשההילוך החמישי לא משתלב, וההילוך השלישי בדרך למות גם הוא, ואני אובד עצות.

לקנות גיר חדש מהחברה? איזה מחיר אמור להיות לזה? איפה לתקן? (המלצות למוסכים באיזור נתניה יתקבלו בברכה)

האם לחפש גיר מפירוק? האם זה בטיחותי? או שזה חתול בשק? ושוב, מה המחיר של גיר מפירוק? בכמה הוא יותר זול מגיר חדש? והאם זה משתלם?

עדיין לא לקחתי הצעות מחיר רשמיות מאף אחד, וחברים שלא כל כך בקיאים נתנו דיעות שנעו בין הפחדה חסרת בסיס לחוסר הגיון מוחלט, כך שהחלטתי לתלות תקווה בהמלצות ממביני עניין.

כמו שכבר הבנתם, כל מידע לגבי החלפת גיר יתקבל בברכה. תודה מראש.

פורסם

מאיזה אזור אתה בארץ ?

אל תשפץ, יעלה לך המון וזה לא ישתלם. אני ממליץ על החלפה גיר, ואם אתה מאזור י-ם והסביבה, אני ממליץ על שלמה נאור מנועים וגירים מיובאים. הם תותחים.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לא יכול להשתלם ממס. סיבות :

א)גירים ידניים של דגמי מאזדה פחות נפוצים בארץ מדגמים אחרים ולכן קיימת אפשרות שזמינות החלפים במקרה הזה תהיה קטנה

ב)אמינות מעורערת בחלק משופץ

ג)עלויות גבוהות (פירוק והרכבה, שליחה לשיפוץ)

ד)כאבי ראש מיותרים במידה ויש בעיות בגיר

ובכלל, עדיף להפיל את כל העבודה על המוסך. לא ללכת עצמאית ולחפש גיר מפירוק או מיבואן חלפים אלא לתת למוסך לטפל בכל הדברים האלה. ככה אתה בראש שקט, הבאת דבר מקולקל, אתה רוצה שהוא יצא תקין מבלי להתערב יותר מידי.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

שילוב קשה או לא אפשרי בהילוך #5 ו #3 מעיד אולי על בעיית של בורר הילוכים - שווה בדיקה של מקצוען לפני שמחליטים על פסילת התיבה.

פורסם

פסילת הגיר תיעשה באופן סופי כנראה מחר.

שילוב הגיר להילוך חמישי עושה רעש כאילו אני מנסה לשלב לרוורס, ואם הוא לא עושה רעש ואני עוזב את הקלאץ' אז אני נותן גז כאילו בניוטרל.

בהילוך שלישי המצב עדיין לא כזה חמור, וכשאני משלב להילוך או שזה נתקע בדרך לשם כאילו זה מגן עליו מכניסה (כמו שיש מגן להילוך הראשון שאי אפשר לשלב במהירות לא מתאימה), או שזה עושה רעש כאילו מנסים לשלב לרוורס. אבל לא תמיד, לפעמים הוא משתלב חלק יחסית.

בהילוך ראשון גם שמתי לב לתופעה הזאת, אבל לעיתים נדירות יותר. וזה במיוחד מפריע כשזה ברמזור, ואז אני צריך להתחיל מהילוך שני מה שגם גורם נזק לקלאץ'. (ואני לא רוצה בכלל לחשוב איזה עוד נזק זה עושה כשההילוך לא נכנס טוב)

תודה לכם על העצות. שמוליק, אני באיזור נתניה ואם הרכב היה תקין מספיק תאמין לי שלא הייתי מהסס לנסוע עד ירושלים בשביל מוסך אמין, אבל אני לא שוקל את זה כאופציה בכלל. אני נוסע ברכב רק בעיר ורק במקרה שאין ברירה.

בנוגע למחירים, אף אחד לא נתן את דעתו לגבי מחיר משוער. וגם באינטרנט לא הצלחתי למצוא שום דבר רציני בגלל שהרכב ישן.

וכמה זמן הרכב צריך להיות במוסך בשביל תיקון כזה? זה עניין של יום אחד? או יותר?

פורסם

אני רוצה להיות "מוכן" נפשית לאפשרות שאצטרך להחליף את הגיר, ויפה שעה אחת קודם. 215 אלף קילומטר זה קילומטרז' מכובד מאד לגיר בלי בעיות. (קלאץ' אחרי 190 אלף, חוץ מזה כלום)

אם יש למישהו הערכה כמה דבר כזה *אמור* לעלות, שלא יעבדו עליי במוסכים, שאם דבר כזה אמור לעלות 3000 במקסימום ויבוא מוסך מורשה וירצה על זה 5000 שאני אדע ללכת לחפש במקום אחר.

פורסם

מראש תחפש במספר מקומות, לאחר האבחנה הסופית של המוסך תתקשר למספר מגרשי פירוקים ותבצע בירור וסקר שוק.

תעזר גם במקורות של המוסך, אולי הם יהיו הכי זולים וכך בחשבון את האחריות שאתה אמור לקבל.

פורסם

אתה מדבר על בעיות בכל ההילוכים שבהם ידית ההילוכים הולכת קדימה, ולכן הייתי בודק גם אפשרות של העברת תנועה לא מספקת מהידית אל תיבת הגיר. אני לא מכיר את המנגנון ברכב שלך, אבל בגדול זה יכול להיות מתותבים שחוקים, כבל קרוע, מעטפת חיצונית של הכבל לא תקינה וכו' . שווה לבדוק.

אגב, 215000 ק"מ לגיר ידני זה לא קילומטראז' "מכובד מאוד". הרכב שלי עם 413000 ק"מ ואין שום ציוץ מכיוון הגיר, וזה לא חריג. בהרבה מקרים גיר ידני לא נגמר לאורך כל חיי הרכב ברכב שננהג בצורה נכונה, וזה נכון, אגב, גם למצמד.

• תוכן חדש...