Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מכוניות העתיד (2030?)


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,



אמש, צפיתי בתוכנית טלויזיה (ארה'ב) שנקראת FUTURRE CARS . זוהי מיני סידרה שדנה בעתיד המכוניות ונסיון לנבא את עתיד הרכבים בעולם.

אתמול זה היה בנושא המחשוב ולא יכולתי שלא להתפעם, לטובה וגם לרעה ממה שראיתי שם, אז ככה זה יראה בעוד 30 שנה או פחות לפי המומחים שהתראיינו שם :

מאחר ויכולת המחשוב מכפילה את עצמה בכל שנתיים, יש לצפות למכוניות כל כך חכמות, מלאות בנאנו טכנולוגיה, באופן שכזה שגם קופסת הרכב תהיה "חיה" ואפילו השכבה החיצונית ביותר תהיה דינמית מהבחינה שהיא תוכל לתקן את עצמה במקרה של שריטות, בדיוק כמו שהעור שלנו מתקן את עצמו לבד במקרה של שריטות קלות ואנחנו לא נזקקים למנתח פלסטי בשביל זה. על אותו משקל, יהיה אפשרי לשנות את צבע הרכב על פי החשק ומצב הרוח.

 

רובוט (עובד כפוי, מקור המילה מצ'כית ). הרכבים יהיו רובוטיים ויתערבו באופן הנהיגה ואפילו ינהגו באופן עצמאי.

כבר עכשיו, הרכבים מסוגלים להתערב בנהיגה שלנו וזה נתון קיים ברכבים מכל הרמות. בקרת יציבות, משיכה ,ABSוכ'ו.

רכב העתיד ידע את סדר היום שלנו ואם אנחנו מאחרים, יבצע שיחה באופן עצמאי ויודיע על איחור.

במידה והרכב יסיע אותנו, נוכל לבחור בנוף הנשקף לענינו מאחר והחלונות יהיו גם מסכי תצוגה שיוכלו להראות לנו נוף מהחופים הקאריביים לדוגמא.

רכבים אינטראקטיבים כבר קיימים כמה שנים. האקורה הקודמת שלי הבינה פקודות קוליות (400 במספר) ומנוע השפה שלה היה מרשים ביותר. למרות המבטא הישראלי שלי ולמרות שהייתי נותן פקודות לא מדוייקות לפי הספר, כמעט לא היו טעויות והמחשב ידע למה התכוונתי. יכולתי לבחור תחנות רדיו, לשלוט בטמפרטורה, לחייג מספרי טלפון ועוד. ברכב הנכחי שלי, אפילו מערכת הכתובות של הניווט הלוויני נשלטת באופן קולי ותוך כדי נסיעה אני יכל לציין שם עיר, רחוב ומספר בכל מקום בארצות הברית ואקבל הוראות נסיעה לשם כולל דיווחי תנועה. אם היו מראים לי רכב כזה לפני 15 שנה, לא הייתי מאמין.

כבר עכשיו, יש רכב שיודע להחנות לבד (לקסוס מסויימת) בעוד 22 שנה רכב שיודע את כיוון היעד וידע להוביל לשם באופן עצמאי לא נראה יותר מדי בדיוני וזה מה שמטריד.

בעולם כזה, בו מכוניות ידעו לדבר אחת עם השניה וליסוע במהירויות מאד גבוהות, תוך כניסה לצמתים ושמירת מרחק של אינטשים בודדים בין רכב לרכב, לא יהיו כמעט פקקי תנועה (צופים כמעט שני מליארד כלי רכב עד אז), תאונות כמעט ולא יהיו קיימות (45 אלף איש מתים מדי שנה בארצות הברית בתאונות דרכים) ונוכל להגיע רעננים למקום חפצינו לאחר נסיעה ארוכה. אבל..... וזה אבל גדול, איפה הנהיגה שלנו בכל זה? אם רוב הרכבים יוכלו להתנהל באופן אוטומטי, איך נהנה מחווית הנהיגה? איך אנחנו נוכל להשתלב בתוך עולם כזה בתור חובבי רכב , אם העתיד הזה מבשר משהו מוחשי?

למותר לציין שחיזוי עתידות לטווח כזה של שנים לא מתממש בדרך כלל. דוגמא מעניינת אפשר לראות בסרטים, בין השאר בסרט התפוז המכני, שמראה את החיים בשנת אלפיים, בהם אין קומפק דיסקים אלה קלטות מאד זעירות וכו'.

אבל בכל זאת... http://dsc.discovery.com/convergence/future-car/future-car.html

פורסם

מתאים לאמריקאים שממשיכים לקנות אקספדישן דקוטה ונביגייטור בעידו 100$ לחבית.

ב 2030 האוטו ייראה כמו של הפלינטסטונס וסוס טוב יעלה כמו אוטו היום

פורסם

הכי נדוש:

ב2030 מכוניות יעופו.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

אם רוב האנשים כיום עברו לגיר אוטומטי, תאמין לי שלא כזה יהיה אכפת להם אם עוד 20-30 שנה המכוניות יתעופפו להן ויגיעו לבד למחוז חפצם.

 

אני בחיים לא אשכח שבשנת 90' אימי קנתה לאבי סובארו לגאסי אוטומטית חדשה, הוא קילל את הרגע כי בחיים הוא לא נסע על רכב אוטומטי כי היה רגיל כל חייו לנהוג על גיר ידני. כעבור חודש הוא התרגל ומאז הוא לא נגע ברכב ידני.

 

שאלתי אותו לא מזמן שאם בעתיד אני אקנה רכב ספורטיבי ידני - האם הוא יהנה מהנהיגה בו, אתה יודע מה הוא ענה לי? "אני כבר לא זוכר מה זה ידני, וגם אם תתן לי את הרכב הכי כייפי לנהיגה - אין מצב שאני אזכור ואשוב לנהוג על רכב עם גיר ידני".

 

העולם חייו להתקדם, בין אם רוצים ובין אם לא. גם בתחום המוטוריקה ולא יעזור כלום.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

הטכנולוגיות קיימות אבל לאדם אף פעם לא היה דמיון מפותח מספיק לנבא את העתיד. התפוז המכני הוא דוגמא וגם סרטים אחרים משנות ה80 וה90 על שנות ה2000 (כן, איפה שאנחנו חיים!) המתארים כלי רכב מעופפים אבל במשרדים (לדוגמא) עדיין אין מסכים דקים, הסרט בחזרה לעתיד הוא דוגמא מאלפת:lol:. עוד משהו, אם תשים לב, רוב המכוניות ה"עתידניות" ועתירות הפטנטים שהוצגו בתערוכות רכב לא הגיעו ליצור בעתיד..:lol: הסיבה היא שברוב המקרים הטכנולוגיה לא היתה עתידנית אלא עכשוית ומיותרת לחלוטין ברכב והעיצוב העתידני - מממ.. אני מסתכל עכשיו באוסף עיתוני הרכב שלי על כמה כאלה, בעתיד הוא כבר נראה מיושן מידי וממש לא קשור..

פורסם
הטכנולוגיות קיימות אבל לאדם אף פעם לא היה דמיון מפותח מספיק לנבא את העתיד. התפוז המכני הוא דוגמא וגם סרטים אחרים משנות ה80 וה90 על שנות ה2000 (כן, איפה שאנחנו חיים!) המתארים כלי רכב מעופפים אבל במשרדים (לדוגמא) עדיין אין מסכים דקים, הסרט בחזרה לעתיד הוא דוגמא מאלפת:lol:. עוד משהו, אם תשים לב, רוב המכוניות ה"עתידניות" ועתירות הפטנטים שהוצגו בתערוכות רכב לא הגיעו ליצור בעתיד..:lol: הסיבה היא שברוב המקרים הטכנולוגיה לא היתה עתידנית אלא עכשוית ומיותרת לחלוטין ברכב והעיצוב העתידני - מממ.. אני מסתכל עכשיו באוסף עיתוני הרכב שלי על כמה כאלה, בעתיד הוא כבר נראה מיושן מידי וממש לא קשור..

מסכים בהחלט. רק מפריע לי הקונפליקט בין רכבים שנוסעים מבלי התערבות הנהג (יותר בטוח יותר מהר) ובין ההנאה שלנו מהנהיגה עצמה ברגע שנהיה "מיותרים" ונהיגה כשלעצמה תהפך למשהו שעושים רק במסלול...

אבל בכל אופן, זה לא יקרה מחר :-)

פורסם

אני מניח שגם בשנת 2XXX כאשר יהיו מכוניות שתגיד להם לאן ליסוע והם יפתחו חור במימד הרביעי ויגיעו לאוסטרליה תוך 7 דקות - עדיין יהיה ספורט מוטורי ומכוניות שנהג אנושי ינווט גם אם זה יהיה רק במסלול. לכל מי שהתעודד מזה - זה כמובן לא יקרה בישראל.

×
×
  • תוכן חדש...