Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מקלט GPS מעולה שקולט בכל מקום, ואין לי עיניין לקנות אחר, בקשר לזה של "להתחבר לנתנתק" אין בעיה התוכנה מבצעת את זה לבד לחלוטין כך שאין בעיה אתה לא נוגע היא מחברת ( ואם יש לך טלפון באמצה צומת שאתה צריך לפנות בה ? :wink:) ברגע שהתוכנת ניווט נפתחת וסוגרת את הקונקשיין שהיא נסגרת

טוב זה לאחר נסיון שלך הסתדר לבד.

ואיזה מסך אתה מחבר?

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מסך מגע 7 אינץ', אדגר ידידי לדונגל בלוטוס בודד יש יכולת להחזיק 7 קונקשיינים בו זמנית, ככה שאין סיכוי שטלפון יפיל את המקלט :)

בכל מקרה לא רלוונטי כי הפלא פון שלי יהיה מחובר במיני USB כדי לאפשר גם טעינה

פורסם
לגבי המסך,

מומלץ בחום להסתיר אותו בצורה כלשהי[בין אם זה בד שאתה תולה על המסך]

או לחלופין, אתה יכול להתקין תושבת[לעקור אותו מ-CD רגיל] שבלחיצת כפתור המסך מסתובב ומבחוץ רואים את חלקו האחורי של המסך,

אני עוד בודק אם הדבר אפשרי[בלאי לכבלים], מדובר במסך 7 אינץ' שהולך להיות מוטמע בתוך הדש ויראה OEM לחלוטין, אין אופציה לקפל אותו - במידה והייתי רוצה לקפל הייתי קונה אחד שהוא חשמלי ונכנס פנימה, גניבה זה סיכון ידוע נלקח בחשבון ואנסה למצוא פתרון יצירתי

אם אתה יכול לפרט על הדגמים הספציפים של המסך והספק כוח[ולינק למשווק יתקבל בשמחה],

אגב, האם הספק מכבה את המחשב כאשר הוא קולט שהמנוע נכבה? נדלק כשהאוטו מתניע? הספק הספציפי שלי לא כלל בקר כיבוי והדלקה מסיבה אחת פשוטה, שבהחלט לא רציתי שיכלול אחד כזה היות ואני מתכוון לבצע כיבוי והדלקה ידניים כי אין לי עיניין שאני סוגר סוויץ' לדוגמא בתחנת דלק הוא יכבה לי את המחשב וכו'

אגב,

אני לא יודע אם אתה רווק/נשוי+,

אבל אם לרוב אתה לא לבד ברכב,

מסכים במשענות הראש יוצרים שקט במושב האחורי.

עוד אין צ'יקיטיטוס לשים להם מסכים עד שיהיו זה יהיה כבר לקאר פיסי הבא :)

בהצלחה,

אבי[ששוקד על קדיחת אמ אימו של הקונסולה בפיג'ו 306].

בקשר ללינקים אז הינה :

זה המסך

זה הספק מתח

ואתה יכול לקנות אחד כזה שכלל כיבוי והדלקה בנוסף אם חשקה נפשך באחד כזה

בכל מקרה כדאי ואף חובה לבדוק כמה חשמל הולך לצרוך המחשב ולהתאים את הספק, הספק שאני לקחתי מפיק 250 וואט בפיק ויכול לספק בסביבות 180 וואט יציב,

הספק השני M2-ATX הוא נפוץ מאוד ומספק 160 וואט בפיק ואיפשהו באיזור ה130 וואט יציב,

פורסם

זאת בדיוק הסיבה שלא הלכתי על הM2, היות וללכת על הM2 לא יתן מענה אמיתי, תראה אני לא אזכיר שמות אבל שיחה שערכתי עם אחד החבר'ה פה הוא מתכוון להריץ את המחשב על outputs או משהו כזה 120 וואט, והוא רוצה אינטל C2D שרק המעבד זה 65 וואט, השיקול שלי היה כזה, 180 וואט נקי לפי החישובים שלי אמורים להחזיק את המחשב בסדר גמור, במידה ותהיה בעיה אני אביא גם M2 ויעשה שילוב בינהם כל אחד מהם יחזיק משהו אחר וככה העסק יתפקד תקין לדעתי

פורסם

יפה מאוד לראות שהנושא מתפתח בארץ יותר ויותר

עשיתי בעבר משהו דומה (רק לצרכי בדיקה, כיום המערכת יושבת בבית..)

במקרה שלי עבדתי עם לוח MINI ITX (בגודל 17X17 CM - קצת יותר גדול מדיסק..)

שכלל הכל על הלוח (יציאות וידיאו, אודיו ושאר אביזרים נלווים)

מסך של 7"

לצערי, בזמנו לא מצאתי ספק כמו שלך, ונאלצתי להתעסק עם כל מיני ממירי מתח 12>220>12 , בקיצור, כאב ראש לא קטן

המערכת , ללא כוננים אופטיים צורכת כ21W! לכן היא מקוררת באופן פאסיבי (ללא מאווררים)

היתרון של המערכת הקטנה, היא שיכלתי להתקין אותה מתחת לכסא \ בתוך תא הכפפות.

ובכך למנוע מטרים של חיווט, ושעות עבודה כדי לפרק חצי מהרכב.

כמה טיפים שיכולים לעזור לך:

כונן 2.5" לא אמינים במיוחד, אומנם הם קטנים יותר וצורכים פחות מתח

אך הם מתקלקלים מהר יותר, הם איטיים יותר, והנפח שלהם קטן יותר

אני יכול להמליץ לך על סדרה שמיוצרת ע"י אחת החברות המובילות בתחום (אני לא בטוח אם זאת סיגייט או מקסטור)

שהייעוד של הדיסקים הם לעמוד בטלטלות ובתנאים קיצוניים, ולכן הם יתאימו לך יותר לפי דעתי

כמו כן, רצוי להשקיע בחיווט איכותי, כדי לסנן רעשים למיניהם

לסיום, הייתי מנסה תוכנות מדיה סטנר למיניהם, כדי להקל על התפעול של המערכת..

בנוסף, יש לי שאלה

האם אתה מתכנן לחבר בנוסף כונן אופטי (DVD?)

או שמא יהיה חריץ USB ברכב (קדימה, אחורה - תלוי בך..) שדרכו יתחברו כוננים ניידים למיניהם?

קח בחשבון , שבעזרת מתאם לחיבור IDE אתה יכול להתקין SLIM DVD של מחשב נייד, שלא תופס מקום בקונסולה הקדמית (עובי של 1CM בערך)

מחכה לעדכון הבא

בהצלחה

פורסם

אצלי ה M2-ATX מפעיל פנטיום 4 1.6GHZ הרד דיסק 2.5" 80G ללא בעיות

כונן סידי חיברתי מספק מיוצב אחר כך שאני נהנה מהיתרונות של ניהול המחשב דרך הספק

ולא דואג לגבי צריכת הזרם

פורסם
יפה מאוד לראות שהנושא מתפתח בארץ יותר ויותר

עשיתי בעבר משהו דומה (רק לצרכי בדיקה, כיום המערכת יושבת בבית..)

במקרה שלי עבדתי עם לוח MINI ITX (בגודל 17X17 CM - קצת יותר גדול מדיסק..)

שכלל הכל על הלוח (יציאות וידיאו, אודיו ושאר אביזרים נלווים) לוחות אם מוכללים סטייל VIA במילה אחת לצערי הרב הן בדיחה, הם לא מסוגלים לסחוב על עצמם אפליקציות כבדות, יש פה מישהו בפורום עם מחשב כזה תוכנה פשוט כמו סנטרפיוס לוקחת לו 60 אחוז CPU,

מסך של 7"

לצערי, בזמנו לא מצאתי ספק כמו שלך, ונאלצתי להתעסק עם כל מיני ממירי מתח 12>220>12 , בקיצור, כאב ראש לא קטן

המערכת , ללא כוננים אופטיים צורכת כ21W! לכן היא מקוררת באופן פאסיבי (ללא מאווררים)

היתרון של המערכת הקטנה, היא שיכלתי להתקין אותה מתחת לכסא \ בתוך תא הכפפות. אמת זה אכן יתרון, ופה זה גם נגמר

ובכך למנוע מטרים של חיווט, ושעות עבודה כדי לפרק חצי מהרכב.

כמה טיפים שיכולים לעזור לך:

כונן 2.5" לא אמינים במיוחד, אומנם הם קטנים יותר וצורכים פחות מתח מצטער מאוד, מניסיון רחב מאוד בתחום לא מסכים איתך, כונני 2.5 אינץ' הוכיחו שהם מסוגלים לעבוד ברכב במשך שנים בלי בעיה, המהירות שלהם לא מהווה מכשול שכן אתה לא תרגיש בשום שינוי, אני לא מריץ MAYA או AUTOCAD ברכב, כולה מדיה סנטר שכזה

אך הם מתקלקלים מהר יותר, הם איטיים יותר, והנפח שלהם קטן יותר נפח זה עיניין של תקציב, לי יש 160 ג'יגה וזה מספיק לי

אני יכול להמליץ לך על סדרה שמיוצרת ע"י אחת החברות המובילות בתחום (אני לא בטוח אם זאת סיגייט או מקסטור)

שהייעוד של הדיסקים הם לעמוד בטלטלות ובתנאים קיצוניים, ולכן הם יתאימו לך יותר לפי דעתי הדיסקיפ היחידים שבאמת יכולים להבטיח עמידה בטלטלות והכי טובים לשימוש הזה זה סוליד-סטייט, הבעיה שהמחיר משהו כמו 500 דולר לכמה ג'יגות בודדות

כמו כן, רצוי להשקיע בחיווט איכותי, כדי לסנן רעשים למיניהם מושקע כמובן הכל בעל סיכוך כפול

לסיום, הייתי מנסה תוכנות מדיה סטנר למיניהם, כדי להקל על התפעול של המערכת..בוצע כבר והוזכר בשרשור התוכנה היא roadrunner

בנוסף, יש לי שאלה

האם אתה מתכנן לחבר בנוסף כונן אופטי (DVD?) נכון לכרגע לא

או שמא יהיה חריץ USB ברכב (קדימה, אחורה - תלוי בך..) שדרכו יתחברו כוננים ניידים למיניהם? יהיה HUB מקדימה

קח בחשבון , שבעזרת מתאם לחיבור IDE אתה יכול להתקין SLIM DVD של מחשב נייד, שלא תופס מקום בקונסולה הקדמית (עובי של 1CM בערך) יש לי כבר מתאם כזה בבית, מה שעוצר אותי זה להשקיע 400 שקל בצורב DVD SLIM כאשר לדעתי בכלל אין צורך בו,

מחכה לעדכון הבא

בהצלחה

תודה על ההתייחסות והטיפים

פורסם

עתיד,

אני מניח שהמישהו שדיברת עליו הוא אני.

לוחות VIA הם בהחלט לא בדיחה ומשמשים את מרבית מהפרויקטים של CARPC בעולם.

כשאמרתי בזמנו שה-CPU מגיע ל-60% הכוונה היתה בלחץ מקסימלי - ניווט + סרט + טלפון.

אני עובד עם לוח כזה כבר 3 שנים ברכב ללא בעיות -> מבחן התוצאה.

אני מאחל לך להגיע לרמת יציבות כזו בפרויקט שלך.

יש לציין כי עניין ה-CPU מגביל אותך רק לשימוש בפילטרים בתוכנה (לא KX-Driver) ששם צריך כח עיבוד רציני (אקולייזרים מקצועיים של 61 ערוצים לכל ערוץ וכו') (ע"י תוכנת Console למשל ושימוש ב-ASIO) בעבר פירסמתי לינק בנושא.

לגבי ההספקים של ספקי כח ומעבד C2D, אתה בחור מוכשר ומעמיק ויודע שהמספרים היבשים (כמו בכל תחום אחר) לא ממש עובדים בפועל.

יש ספקים שמוצהרים 120W ונותנים בקושי חצי מזה וגם להפך (ראה ערך: Peak power).

הספק הראשון שלי היה 60W על לוח של VIA ועבד מצויין!

בכל מקרה אני לא מתכוון לשדרג את המחשב שלי בקרוב, אלה אם יהיה קונה רציני שממש ירצה את המחשב.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

האמת שחוץ מה60 אחוז CPU הכוונה לא היתה אליך :)

אבל אם כבר נכנסת לדיון אז בכיף הרחיב (למרות שזה לא אמור היה להיות דיון אלא יותר WORK LOG אבל מידע לעולם לא מזיק)

לוחות אם מוכללים של VIA צורכים בסביבות ה25 וואט לכל הלוח כלל מעבד, אז כן הם פועלים עם ספק של 90 וואט (היה לך בטח M1 שהוא 90 וואט)

בכל מקרה זאת לא הנקודה, המחשבים האלו מאוד חלשים, אחרי השיחה שלנו יצרתי קשר עם עוד כמה חבר'ה שלחלקם יש תצורה דומה לשלך, ישבתי ברכבים האלו, הפעולות מתבצעות בדיליי מסויים ולא ממש מיידי דבר שמבחינתי בלתי נסבל ברכב, העסק זז באיטיות משהו והם בעצמם עכשיו ממירים פרוייקטים לפרוייקטים דומים לשלי

בקשר להספקים בהחלט אתה צודק מאה אחוז וגם ציינטי את זה, שה"250 וואט" של הספק שלי לפי חישוב נתונים מהחוברת זה באיזור 180 וואט יציב, אם ניקח את M2 שמספק 160 וואט בפיק ונניח שהוא מספק באיזור ה120 יציב, יש לך פה עוד 60 וואט לרפואה,

בקשר לאנשים בעולם, יש כאלו בMP3CAR שמעלים את הפרוייקט עם מחשבי פנטיום 3 עם 800 מגה הרץ ו256 זיכרון ראם, סבבה יש אנשים שהדרישות שלהם ממחשב מינימאליות! אני כאיש רשתות ומחשבים דורש המון מהמחשב שלי בכל התחומים ולכן חיפשתי ורכשתי מחשב הרבה הרבה יותר חזק מהפתרונות מבוססים VIA, אין פה עיניין של נכון ולא נכון יש פה סך הכל עיניין של מה הדרישות שלך כמשתמש והאם הVIA עומד בהם, אם VIA עומד בהם אז בהחלט ובהחלט אני ממליץ על הVIA כי מבחינת ההגיון זה הפתרון הכי קל ונוח ללא צל של ספק !

לדרישות שלי זה לא עומד, אתה לא יכול להשוות מעבד חד ליבה במהירות אחד ג'יגה של חברה כמו VIA (שבוודאי ובוודאי המעבדים שלה פחות מוצלחים וחזקים מהמעבדים של חברות מנוסות וחזקות יותר כמו אינטל וAMD) למעבד עם 2 ליבות של 2.1 ג'יגה הרץ, זה עולם אחר לחלוטין אתה מדבר פה על מחשב שהוא חזק מבחינת ביצועים בכל קנה מידה, אל מול מחשב שהוא חלש בכל קנה מידה, אם הVIA מספק אז אין מה להחליפו ללא כל ספק !

פורסם

מה לגבי המצבר והאלטרנטור של הרכב, יש דרישה להחליף אותם לכאלה עם הספקים גדולים יותר?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כל הכבוד, באמת

אני מקווה שביום מן הימים אעשה גם איזה פרויקט כזה

ועכשיו אני יודע שיהיה לי גם עם מי להתייעץ אחלה אנשים

sound connecting people

• תוכן חדש...