Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צנרת מעבר מ1.5 ל2.5 אינץ ?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי רוצה לדעת ממישהו שמבין ולא יזרוק לי באויר תשובה . . .

נגיד והצנרת המקורית של הרכב היא 1.5 אינץ או 1.75 . . .ויש דוד אחורי אם כניסה 2.5 אינץ

אפשרי לעשות מהצנרת המקורית "צנרת מעבר" ל2.5 אינץ (אפשרי) השאלה היא אם זה לא יהווה בעיה

בק פאייר , אויר חוזר וכו' . . .

כמובן יש אפשרות לעשות נגיד צנרת חדשה של 2.5 אינץ השאלה היא אם כן אז זה עובר טסט ?

תודה.

חן

פורסם

כל אגזוזון יוכל לחבר ל ךאת הדוד לצנרת עם התאמה שהא יבנה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

קצת הבנת הנקרא ?!

אני יודע שיש דוד מעבר ,צנרת מעבר . . .

שאלתי אם זה לא יהווה בעיה (באקפאיירים,אויר חוזר וכו' . . .)?!!?!

ושאלתי עוד שאלה אם אני יעשה צנרת 2.5 במקום 1.5 זה יעבור טסט .!??!

תודה

חן

פורסם

מה תעזור לך צנרת 2.5 במקום 1.5? מהירות הגזים תרד ותאבד סוסים כי חלק מגזי הפליטה לא יספיקו לצאת מתא הבעירה לפני ששסתומי הפליטה יסגרו.

זה יעבור טסט אם תשאיר דודים וממיר קטליטי.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

יתכן שהמהירות הקוית של הגזים תרד, כי גזי הפליטה יעברו דרך חלל גדול יותר.

אבל גזי הפליטה יצאו יותר בקלות מתא הבעירה כי יהיה להם יותר קל לצאת, ולכן סביר להניח שהם יצאו אפילו יותר מהר מקודם, כי ספיקת הגזים הנפלטים תהיה גבוהה יותר.

מצד שני הרחבת צנרת הפליטה עלולה לגרום להקטנת הלחץ הנגדי ולפגוע במשיכת המנוע בטורים נמוכים.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
יתכן שהמהירות הקוית של הגזים תרד, כי גזי הפליטה יעברו דרך חלל גדול יותר.

אבל גזי הפליטה יצאו יותר בקלות מתא הבעירה כי יהיה להם יותר קל לצאת, ולכן סביר להניח שהם יצאו אפילו יותר מהר מקודם, כי ספיקת הגזים הנפלטים תהיה גבוהה יותר.

מצד שני הרחבת צנרת הפליטה עלולה לגרום להקטנת הלחץ הנגדי ולפגוע במשיכת המנוע בטורים נמוכים.

יהיה להם קל אולי רק בטורים גבוהים. בנמוכים יעילות הבערה תרד מפני שמהירות הגזים תהיה נמוכה מהמתוכנן על ידי היצרן.

כמו כן, בטח לא מגדילים צנרת מ 1.5 ל 2.5. זה מוגזם לחלוטין אלא אם כן מעורב פה טורבו.

אפילו במנועי טורבו עם 300 כ"ס מספיק 2.5.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
יהיה להם קל אולי רק בטורים גבוהים. בנמוכים יעילות הבערה תרד מפני שמהירות הגזים תהיה נמוכה מהמתוכנן על ידי היצרן.

כמו כן, בטח לא מגדילים צנרת מ 1.5 ל 2.5. זה מוגזם לחלוטין אלא אם כן מעורב פה טורבו.

אפילו במנועי טורבו עם 300 כ"ס מספיק 2.5.

יהיה להם קל לאורך כל הדרך, אך ככל שהטורים יעלו יהיה להם קל יותר (יחסית למצב הקודם עם צנרת קטנה, לא יחסית לטורים נמוכים) כי בטורים נמוכים ספיקת הגזים הנפלטים קטנה ואין לה בעיה להסתדר עם צנרת צרה.

וכאן הבעיה, כי המנוע צריך לחץ נגדי מסויים וזה נקבע על ידי מהירות היציאה של גזי הפליטה (לא המהירות הקוית אלא הספיקה, שהיא המהירות הנפחית) וזו גדלה ככל שקטנה התנגדות הצנרת לזרימה.

בטורים בינוניים ומעלה אין בעיה מכיוון שככל שמהירות המנוע גדלה הוא פולט יותר גזים, ושילוב של כמות הגזים הנפלטים והתנגדות הצנרת לזרימה קובעת את הספיקה בפועל, ולכן הלחץ הנגדי גדל ככל שמהירות המנוע גדלה.

וזו הסיבה לצנרת פליטה גדולה במנועים גדולי נפח או מנועי טורבו.

אולם בטורים נמוכים כמות הגזים הקטנה שפולט המנוע אינה נתקלת בהתנגדות מספקת כאשר הצנרת הוגדלה, ולכן הם נפלטים מהר יותר (בנפח, לא מהירות קוית) ממה שתכנן היצרן, ואז תרד יעילות הבעירה (כמו שציינת קודם).

בברכה

פיני

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...