Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי רכב חדש.

רכשתי בצבע כחול כהה כי זה צבע שאני מאד ובנוסף כשהדגם מגיע בצבע כחול מקבלים ריפודים בהירים ברכב,ושהצבע הוא בורדו מקבלים ריפודים שחורים, אז לקחתי את הכחול ככה.

השאלה שלי אם יש סיכוי שבגלל שהצבע הוא כהה הוא ידהה עם הזמן? אני ממש מפחד מזה.

בסוכונות נתנו לי תשובה של " אין כזה דבר, אולי זה היה פעם, היום תרכובת הצבעים שלנו לא נסדקת ולא דוהה בשמש"

שאלתי אם הם יכולים להבטיח לי את זה והם אמרו שלא..

אבל, לקחתי רזיקה, הזמנתי את הרכב ללא תשלום בנתיים:) רק מקדמה שתוחזר לי עם 17 ימי יבטול.

מה אתם אומרים?

יום מצויין:)

פורסם

לדעתי מדובר בשני צבעים בעייתיים מאוד לתנאי הארץ.

בעוד חודשיים הקור יחלוף ואנו נחזור להתבשל תחת השמש היוקדת והצבעים האלה הם קולטי חום.

יתרה מזאת, מדובר בצבעים שכל גרגר אבק נראה עליהם ולכן הם דורשים ניקיון בלתי פוסק.

לכן, מעבר לבעיית דהיית הצבע וקילוף הלכה, תביא בחשבון את איכות החיים שצבעים כאלה מספקים.

בכל מקרה, בהצלחה והרבה הנאה מהרכב החדש.

פורסם

אם הרכב יחנה בשמש רוב שעות היום, הצבע ללא ספק ישרף בסופו של דבר.

בדרך כלל, זה לא יקרה לפני כ 5 שנים על הכביש, כנראה שעד אז כבר תמכור את הרכב.

שימוש בתכשירים שומרי צבע יכול לעקב את התופעה, אבל לא למנוע אותה. הדרך היחידה למנוע אותה באופן מוחלט- להחנות את הרכב בחניה מוצללת או מקורה במשך כל שעות היום.

אצל חלק מהיצרנים הצבעים עמידים יותר, אצל אחרים פחות, בסופו של דבר, כולם נשרפים, שים לב, איך נראות המכויות הכהות משנות ה 90 שנעות היום על הכביש.

בתנאי אקלים ממוצעים, כמו באירופה או ארה"ב התופעה לא קיימת, ולכן היצרנים לא ממש משקעים בעמידות הצבע בחום, יותר חשוב להם שיהיה עמיד בקור/חומרים ממיסי קרח/לחות וכו'

אבל עדיין, אם אתה מתכוון להחזיק ברכב תקופה של 3-5 שנים, אין מה לדאוג, וזו בוודאי לא סיבה לוותר על הרכב.

פורסם

כדי לשמור על הצבע רצוי להחנות בחנייה מקורה.

לנקות במטלית כל מיני ליכלוכים כלשלשת ציפורים.

מידי תקופה קבועה לבצע ווקס .

פורסם

אחלה תודה רבה!

רגע וכל כמה זמן למרוח ואקס? כמה חודשים?

ומה בקשר לכיסוי רכב כזה לבן שמלבישים על הרכב..זה יכול לעזור?

תודה רבה!

פורסם

ווקס - תלוי בתנאים (היכן אתה מחנה...).

אני עושה ווקס 1 ל-3 חודשים, גם בחורף.

תתחדש! מותר לדעת מה רכשת? :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לשאלתך על הווקס, הרי גם אם תעשה פעמיים בשנה, זה די כדי לשמור על הצבע.

לגבי כיסוי הרכב, תלוי בסבלנות.כניראה כשהרכב חדש תקפיד בכל עת שאתה חונה, לכסות בכיסוי.

אחרי זמן, אתה תקפיד פחות...

אין כמו לשים את הרכב בחנייה מקורה.אז אם תוכל למצוא כזו בקירבת עבודתך ובקירבת ביתך, זה הכי טוב.

פורסם

רכשתי סוזוקי SX4 מדגם GLX :) נקווה שיהיה בסדר:)

אני מקווה שאני יצליח למצא חנייה מקורה , בעיקרון יש לי חניה פרטית אבל חצי מהאוטו יושב בשמש.

אני חושב שאני ירכוש כיסוי ואכסה את הרכב רק שאני עוזב אותו לתקופת זמן של כמה שעות. לא?

בקשר לוואקס, איזה כדאי? המליצו לי על הטרטל אבל הבנתי שיש כמה וכמה צבעים ויש במשחה ויש בבקבוק וכו וכו

אז מה כמה ולמה?

תודה רבה ערב מצויין:)

פורסם

קודם כל התשובה שנתנו לך בסוכנות אחלה תשובה:shock: כי תירכובת הצבעים שבאים היום במכוניות החדשות

הרבה הרבה יותר גרועות משבעבר אבל צריך להבין את היצרנים הם לא מרוויחים מספיק על המכוניות אז הם חוסכים

בצבע:lol:בקשר לשאלה שלך בארץ שלנו לא הייתי ממליץ ללכת על רכב בצבע כהה כי השמש הישראלית לא סלחנית במיוחד

אבל אם כבר קונים אז עדיף שהרכב יחנה תחת חניה מקורה או מכוסה בכסוי.

בקשר למריחת ווקס זה מאוד אינדבידואלי אתה יכול גם למרוח פעם בחודש הווקס לא מזיק לאוטו. הווקס שהמליצו לך הוא לא רע, הווקס הכי טוב שיש הוא של חברת 3M אבל המחיר שלו מאוד גבוה(בסביבות 300 ש"ח לבקבוק)

• תוכן חדש...