Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנושא אומים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

קניתי במוסך המרכזי מס' אומים לפי מק"ט. מדובר על אומי "נעילה-עצמית", שקצה אחד של החור הוא אובלי במקצת.

כשניסיתי להבריג אותם עם היד על הגוז'ונים הישנים הם הסתובבו עד שקצה הגוז'ון התלכד עם פני האום, וזהו.

האם זה נורמלי, וצריך להמשיך לסובב עם בוקסה, או שמדובר באומים לא מתאימים?

שאלה נוספת- לחלק מהאומים יש שייבה שמחוברת אליהם למטה, ועל הראש המשושה יש עוד ראש עגול, משופע במקצת, עם איזהשהוא חריץ. אלה אומים מיוחדים במידה AM8, שעולים פי 4-5 מאום רגיל. העניין הוא שמידת הראש המשושה היא 12 מ"מ, בעוד שידוע לי שאומי M8 צריכים להיות במידה 13 מ"מ. אז שוב- האם מדובר באומים לא מתאימים, או שבסוג הזה הראש קצת יותר קטן?

וד"א- אומי נעילה עצמית הם אומים שאי אפשר להשתמש בהם פעם שניה, או משהו אחר?

תודה

פורסם
שלום לכולם

קניתי במוסך המרכזי מס' אומים לפי מק"ט. מדובר על אומי "נעילה-עצמית", שקצה אחד של החור הוא אובלי במקצת.

כשניסיתי להבריג אותם עם היד על הגוז'ונים הישנים הם הסתובבו עד שקצה הגוז'ון התלכד עם פני האום, וזהו.

האם זה נורמלי, וצריך להמשיך לסובב עם בוקסה, או שמדובר באומים לא מתאימים? - צורת האום אכן מעידה על אומים עם אבטחה עצמית ויש להדק אותם במומנט סגירה מתאים כמו כול אום אחרת שמשמשת להידוק חלקים קריטיים ברכב.

במילים אחרות עלייך לסגור את האום בעזרת בוקסה בכוח הנדרש להידוק של החלקים.

שאלה נוספת- לחלק מהאומים יש שייבה שמחוברת אליהם למטה, ועל הראש המשושה יש עוד ראש עגול, משופע במקצת, עם איזהשהוא חריץ. אלה אומים מיוחדים במידה AM8, שעולים פי 4-5 מאום רגיל. העניין הוא שמידת הראש המשושה היא 12 מ"מ, בעוד שידוע לי שאומי M8 צריכים להיות במידה 13 מ"מ. אז שוב- האם מדובר באומים לא מתאימים, או שבסוג הזה הראש קצת יותר קטן?

במידה ומידת התבריג מתאימה אזי אין בעיה להשתמש באום בעלת מידת מפתח שונה.

אכן יש תקן למידות סטנדרטיות לאומים אך ייצרני הרכבים לפעמים משתמשים בברגים/אומים בעלי מידות מפתח לא סטנדרטיות או לא נפוצות.

וד"א- אומי נעילה עצמית הם אומים שאי אפשר להשתמש בהם פעם שניה, או משהו אחר? - אומים בעלי אבטחה עצמית המשמשים להידוק חלקים קריטיים ברכב מומלץ להחליפם ולא להשתמש איתם פעם נוספת. תמיד יש יוצאים מהכלל אבל בשביל זה מוטב לפתוח דיון נפרד.

תודה

בהצלחה

איזה כייף לי :)

פורסם

דניאל, יש יוצאים מהכלל והם רבים ! ייצרני הרכב נוהגים לרשום שיש להחליף אומים בעלי אבטחה עצמית אבל מבחינה טכנית אפשר במקרים רבים להשתמש איתם שוב פעם במיוחד כאשר האום משמשת להידוק חלקים שאינם בעלי משמעות קריטית ברכב במידה והאום תאבד מכוח ההידוק שלה.

אומים אלסטיות ניתן להשתמש איתם במקומות אלה פעם נוספת, שימוש באום כזו פעם נוספת מקטין במעט את מומנט ההתנגדות לפתיחה עצמית של האום שבמקרים רבים זה לא יפגע בכוח ההידוק של החלקים.

אני הסביר לך בכמה מילים.

בשוק קיימים מספר סוגים של אומים בעלי אבטחה עצמית כגון: אומים אלסטיות,אומים עם ציפוי פלסטי פנימי אומים בעלי דיסקה משוננת אינטגרלית,אומים בעלי קונוס פנימי ועוד רבים.

במידה ומדובר על אום עם דפורמציה כמו של פותח האשכול אזי יש להחליפה בחדשה.

אומים אלסטיות או אומים בעלי קונוס פנימי (אום עשוייה משני חלקים) אזי מותר להשתמש איתה שוב פעם.

בכלי טייס נהוג להחליף כמעט את כול האומים בעלי אבטחה עצמית אבל גם פה יש יוצאים מהכלל.

כמו שכתבתי קודם אני יכול למלא כאן עמודים שלמים על אומים ובפרט אומים בעלי אבטחה עצמית.

פורסם

אם אין משמעות קריטית לאום אז היא לא תהיה עם נעילה עצמית. ככלל בתחום הרכב, אומים בעלי נעילה הם חד פעמיים ואין צורך שתנסה לשכנע אותי או כל אחד אחר אחרת או להסביר יותר לעומק (אלא אם כן בא לך...) כי אצלינו זה "חוק אצבע" וזהו.

פורסם

אתה מזכיר לי את עצמי כאשר אני מצטט 1:1 משהו מתוך הוראות הייצרן, אכן הוראות הייצרן במקרים רבים להחליף אומים בעלי אבטחה עצמית אבל לצערי בפועל הדבר במקרים רבים לא נעשה.

לדוגמא, האומים של בולמי זעזועים בגולף בחלק העליון הם בעלי אבטחה עצמית ולצערי פעמים בגולף דור 2 זכיתי לתשובה "אין צורך להחליפם' בשני מוסכים שונים. האמת שלא קרה שום דבר חריג מכיוון שהאומים מאבדים רק חלק קטן מיכולת האבטחה עצמית בשימוש חוזר.

אומים בעלי אבטחה עצמית משמשים גם במקומות לא קריטיים במקום דיסקה משוננת/פין פציל/לוקטייט 242 או 272 ועוד...היתרון של אומים בעלי אבטחה עצמית שהם חוסכים שימוש בקשיחים נוספים.

שימוש באומים בעלי אבטחה עצמית מהסוג המעוות (דפורמציה בחלק העליון) במידות קטנות כמו #4-40 או #6-32 נפוץ מאוד בשימוש בכלי טייס בחלקים לא קריטיים כגון: אבטחת פנלים בתוך החלק הפנימי של כלי הטייס ועד כמה שזכור לי מהיותי מכונאי מסוקים משתמשים איתם שימוש חוזר.

פורסם

בדיוק כמו בהוראות יצרן כך גם בלימודי המכונאות ההנחיות ברורות ופשוטות וכך גם הן אמורות להיות.

ברור לי לחלוטין כי בהרבה מקרים לא מחליפים אומים בעלי נעילה עצמית וברוב המקרים האומים גם לא יפתחו (תלוי במיקום), אבל זה בהחלט לא מצדיק את חוסר ההחלפה.

אין למכונאי או הטכנאי במוסך יכולת אמיתית לשפוט האם אום כזו או אחרת אמורה להיות מוחלפת ולכן ההנחיה היא גורפת.

פורסם

מתפרץ לדלת פתוחה -

נתקלתי במידה של גוז'ון M8 42mm.

כפי שהבנתי 42mm זה האורך.

מה זה M8 ?

היכן ניתן להשיג ברגים כאלו ?

האם ניתן/כדאי לייצר כאלו מבורג רגיל שלו נחתוך את הראש (במידה ולא ניתן להשיג) ?

פורסם

M8=מידת תבריג מילימטרית כאשר קוטר התבריג הנומינלי הינו 8 מילימטר.

ניתן להשיג את גו'זון בכול מוסכי הייבואן של הרכב שברשותך.

הקובץ המצורף הינו להמחשה בלבד.

ברגים וגו'זונים לרכב מיוצרים לפי תקן מסויים ומפלדה מוחסמת מקבוצת חוזק 8.8 ולא כול בורג בשוק מתאים למטרה.

21500B.pdf

פורסם
M8=מידת תבריג מילימטרית כאשר קוטר התבריג הנומינלי הינו 8 מילימטר.

ניתן להשיג את גו'זון בכול מוסכי הייבואן של הרכב שברשותך.

הקובץ המצורף הינו להמחשה בלבד.

ברגים וגו'זונים לרכב מיוצרים לפי תקן מסויים ומפלדה מוחסמת מקבוצת חוזק 8.8 ולא כול בורג בשוק מתאים למטרה.

תודה על תשובתך המהירה.

אלא שמדובר ברכב ישן סיטרואן 81. ליבואן ספק אם ישנן חלקים.

פורסם
למה משמש הגוזו'ן שברשותך ?

חיבור סעפת פליטה.

2 גוג'ונים חסרים לחיבור צלחות הדיסק.

1 (מתוך 4) חיבור גיר למנוע.

פורסם

תוכל לרכוש STUD תיקנים אצל 'כל תבריג' באיזור התחנה המרכזית בת"א.

ראה קובץ מצורף בהודעה הקודמת עבור מידות סטנדרטיות שקיימות בשוק.

תבקש STUD מקבוצת חוזק 8.8 שהינם מחוסמים ומתאימים לעומסים גבוהים יותר מקבוצת חוזק 5.6.

• תוכן חדש...