Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הראלי פוגשת את נס הרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי הרבה על נס-הרים ,

רק דברים טובים , אומרים שהכבישים הכי טובים הם בנס הרים , אומרים שנהיגה בנס הרים היא כמו משחק מחשב , אמרו לי שאת הראלי אני חייב לחנוך בנס הרים .

לכן החלטתי יום שישי בבוקר שאני נוסע לנס הרים , החלטתי לראות האם כצעקתה .

יום שישי , 10:30 בבוקר :

בדיקות שמן , מים , בודקים שהכל במקום, לוקחים מצלמה , הכל OK .

10:50 : המנוע מופעל ומתחיל להתחמם .

11:20 : תחנת אלון - קיבוץ עינת ... 12 ליטר של 98 משובח מצטרף לליטר שנשאר במיכל.

12:00 - אזור תעשייה בית שמש ... בכניסה לכביש לנס הרים.

ופה הסיפור מתחיל :

כבר על ההתחלה ( אחרי שיוצאים מהאזור תעשייה ) שמים לב לכבישים המפותלים , כבר אפשר להבחין הנוף הירושלמי הטיפוסי של עצי אורן גבוהים , הכל ירוק מסביבך , פשוט שוייץ.

לאחר DE TOUR קצר עקב בניה באזור אני מגיע להתחלה של הכביש.

הלחץ דם עולה ... אני מחזיק בכוח את ההגה , מגרגר את המנוע , חום המנוע במצב אידיאלי , אני משתדל להיות במצב אידיאלי ויאללה... קלאצ' לראשון , 6500 סל"ד... צמיגים צועקים ויצאנו לדרך ,

כבר אחרי קילומטר אתה מבין שאתה פשוט נמצא בעולם אחר , אספלט איכותי , פניות מדהימות שמזרימות לך את הדם כמו משאבת דלק של איזה V12 , לאחר כמה פניות וטעימת סוג האספט אני מתרגל ומתחיל לתקוף את הפניות של נס הרים בכל מה שיש לי ...

אבל ...

2 עקרות בית ומשאית הורסות לי את השמחה ..

לאחר כמה פניות משעממות ורמזים דקים לנהגים אני מצליח לעקוף בעליה הענקית שיש שם ( מי שנסע בנס הרים בטוח יזכור אותה , איזה קילומטר של עלייה מפלצתית ) , אני מושך את הראלי בעקיפה והיא נותנת לי את כל מה שיש לה ... ותנחשו מה .. 140 , הילוך שלישי בעלייה הענקית הזאת.

לאחר שהקפתי את המיטרד הספורטיבי הזה אני חוזר לסללום האין סופי של נס הרים ,

אני מגיע לישורת , הילוך רביעי , 140 קמ"ש ומתקרב לפנייה , בוחן עם העיניים את היציאה מהפנייה ואת התנועה הפונציאלית , מכה חזקה על הבלמים מצמידה אותי לחגורה , קלאצ' לשלישי > 7000 סל"ד ותוקפים את הפנייה .

והראלי באלגנטיות של דוגמנית אפילו לא משמיעה צווחה , כאילו שהיא אומרת לי שכל זה קטן עלי ,

האגו נפגע אבל הכיף והאדרינלין זורמים כמו משוגעים . יוצאים מהפנייה ולפני שיש הזדמנות להעביר לרביעי עוד פנייה שאני לוקח על 100 , זוית הגלגול המדהימה של הראלי מאפשרת החלפות משקל תחופות בלא שום חשש לסטייה או החלקה .

אני ממשיך לי לתקוף פניות באותו קצב של 140 ל - 80 > ל - 140 ... ואז אני מתחיל להרגיש שהראלי מתחילה לסמן לי חולשות :

זה לא המנוע שרק צועק תנו לי עוד , זה לא הצמיגים ולא השלדה שצוחקים עלי ולא מנידים עפעף לאור הנסיעה שלי אלא הבלמים .

הבלמים התחילו להתחמם רציני ולקראת הסוף ( ה- T לאבן יוסף וירושלים ) אני נאלץ לעצור ולתת לבלמים להתקרר קצת .

הראלי מתקררת אבל אני לא ... כזאת מכה של אדרינלין עוד לא חוויתי ( לפחות באוטו :) ) .

הבלמים של הראלי עובדים מצויין , חזקים , נושכים כמו שצריך אבל מתחממים די מהר בנסיעה מאומצת . טוב שיהיה לי קצת כסף נטפל גם זה .

לאחר מנוחה של 20 דקות והצבע של הדיסקים אשר חזר לצבעו הכסוף המקורי אני ממשיך לתקוף את הירידה לכיוון אבן יוסף ...

ועוד פעם משאית שהורגת לי את ההתחלה אבל גם אותה עקפתי .

עוד פעם מסלול מדהים שאין כמותו , מסלול שמזכיר לי את NFS , פשוט מדהים ... אני תוקף בכל בכוח ומגיע בסופו של דבר עוד פעם עם בלמים לוהטים לאבן יוסף ומבצע עוד הפסקה.

הראלי מחייכת אלי ואפילו לא התחממה למרות שרוב הנסיעה לא ירדתי מ - 6000 סל"ד > עניין נחוץ כדי לקבל כוח בראלי.

* מספר נקודות לגבי הירידה לאבן יוסף : יש שם קטע כביש שבונים עכשיו וכל האספלט החדש מלא בחול וכו' ... תזהרו ! .

בדרך חזרה קרה לי משהו לא קל , עוד פעם נתקלתי מאחורי אישה שנסעה לי במצובישי סטיישן ולאחר איזה 10 דקות שאני תקוע מאחורייה הגעתי לירידה ישרה עם קו לא רצוף ( אני שומר חוק בנושאים האלו ) , עקפתי אותה די חזק בירידה ומצאתי את עצמי לפני פנייה , בירידה באיזה 130 ,

סחטתי את הבלמים עד הסוף ( הרכב שמאחורה די התקרב אלי ) ונכנסתי לפנייה באיזה 70-80 , הבעייה זה שלא תכננתי על פנייה כזאת חזקה , כמעט U-TURN ( שגיאה שלי שלא ראיתי את זה ) והאוטו זרק לי זנב בצורה נוראית , כל זה קורה שאני יודע שיש רכב צמוד אלי מאחורה וכביש צר של 2 נתיבים לכן אני יודע שלא משנה מה אני לא מרשה לעצמי להיסתבסב , ובאמת הצמדתי את הדוושה ואחרי 3-4 משחקי הגה הבאתי את המכונית ליצוב מושלם .

את החזרה משם כבר עשיתי די רגוע ונהנתי מהנוף ומעשרות האופנועים הכבדים שעקפו אותי במהירות מדהימה .

מה אני יכול להגיד לכם , לאחר חצי שנה בערך שיש לי את הראלי אני מבין באמת מה היא יודעת לעשות , ובהחלט לביאה מדהימה יש לי בידיים .

נס- הרים מומלץ בחום ואני כמישהו אשר נוסע המון קילומטרז' בשבוע ונסע ברוב חלקי ארצנו הקטנה ממליץ על נס-הרים כ "ה" כביש לנסיעה כיפיית.

חשבון הוצאות :

80-100 שקל דלק ( אוקטן 98 )

קצת בלאי בצמיגים

10 עקרות בית מבוהלות

1000 סמ"ק של אדרינלין .

בהחלט מדהים .

http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/2483445.JPG

פורסם

2 הערות בונות :

א. בתחנת הדלק, שכחת את הדבר הכי חשוב לפני הנסיעה - בדיקת לחץ אוויר !!!

ב. עכשיו משלמדת כי יש עוד הרבה מה ללמוד, הצעד הבא חייב להיות - קורס נהיגה מתקדמת, ובהקדם !

דני G.

פורסם

דני אתה יודע באתר של מסלולים יש מבצע של 3 אלף שקל אתה יודע באיזה שלבים מדובר בחבילה הזאת?

tAoS FoReVeR

פורסם

לחץ אויר לפני שיצאתי ולא בתחנת דלק ..

30 PSI שהצמיג קר בשנייהם ...

וקורס נהיגה מתקדמת אני יעשה שיהיה לי כסף ... משכורת של חייל לא בדיוק מאפשרת את הנ"ל .

פורסם

אם אתה באזור ובטח עם ראלי, אשתאול מותאם לך הרבה יותר.

החל מהכניסה ל "שווצריה הקטנה" וכלה בירידה מהכיכר למטה (לא מכיר את שמות הכבישים, מצטער).

המסלולים הרבה הרבה יותר טכניים ואיטיים, הרבה יותר מרגשים גם.

נס הרים נחמד אבל לא מאוד מאתגר , הרבה סוויפים מהירים מאוד וקצת פניות שמתקרבות להדוקות.

Leon Cupra 2009

פורסם
לחץ אויר לפני שיצאתי ולא בתחנת דלק ..

30 PSI שהצמיג קר בשנייהם ...

30 psi זה מעט

בפעם הבאה נסה לחץ psi 33-34, האחיזה עדיפה משמעותית.

ביום יום אני על 32 psi , לנסיעות כיף 33-34 psi

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

נבלה... :twisted:

סוגרים על יום שישי :?:

חברה שלי תעשה לי פרצופים במשך שנים אם אני אפספס שבת אצלה :lol:

למרות שאם בא לכם, אני בזיכרון וקפיצה לבית אורן ודליית תהיה ממש לעניין...

קצת פיתה עם לבנה להרגעת הקיבה לאחר הסיבוב תהיה ממש לעניין :wink:

set a date and i'll b there :)

הרמתי את הכפפה... :wink:

MCS 2008

פורסם
2 הערות בונות :

ב. עכשיו משלמדת כי יש עוד הרבה מה ללמוד, הצעד הבא חייב להיות - קורס נהיגה מתקדמת, ובהקדם !

דני G.

גם אני קראתי כמה דברים שהפריעו לי, כמו למשל זה שהחגורה הייתה צריכה להחזיק את הגוף בבלימה.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם
2 הערות בונות :

דני G.

גם אני קראתי כמה דברים שהפריעו לי, כמו למשל זה שהחגורה הייתה צריכה להחזיק את הגוף בבלימה.

צודק זורח ....

בבלימה או פנייה חדה רגל שמאל אמורה לתמוך בגוף בעזרת הדוושא הרביעית.

אתם יודעים מה, אני דיי נגד , לטעמי אנשים ללא ניסיון לא אמורים לעשות נסיעות כאלה, לפחות את הנסיעות הראשונות על המגבלות תעשה עם מישהו מנוסה ממך או עדיף עם מדריך .

מה שלא תעשה, תהנה ותיזהר.

פורסם

טוב ... אתם מבינים .... ואתם מלאים בניסיון .... ואתם פשוט שומכאר קטן שמחכה להתפוצץ.... סבבה... הבנתי אתכם ..

רשמתי את עניין החגורה בצורה ספרותית ומטאפורית ... כמובן שהחגורה לא החזיקה אותי!!!!....

אולי אני לא שומאכר אבל אני יודע לנהוג ... ואתם צודקים נהיגה מתקדמת זה באמת דבר שרק מועיל אבל תפסיקו להיות כאלו קטנוניים ...

• תוכן חדש...