Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר לתו נכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נגיד ויש לי תו נכה איפה מותר לי להחנות את הרכב כל עוד זה לא מפריע לתנועה

האם מותר לי להחנות באדום לבן ?

על מידרכות ?

מישהו יכול להסביר לי את הכללים בבקשה

פורסם

מי שמקבל תו נכה, מקבל בנוסף גם דף הסבר של מה מותר ומה אסור.

וגם מה שמותר - מותר בהסתייגות.

למעשה, אסור לך לבצע עבירות, אולם "ההנחה" שאתה מקבל היא בגדר מחווה של רצון טוב ולא בגדר חוק.

מכאן שאם תחנה באדום לבן ותהווה הפרעה משמעותית לתנועה, סביר שתקבל דו"ח.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
נגיד ויש לי תו נכה איפה מותר לי להחנות את הרכב כל עוד זה לא מפריע לתנועה

האם מותר לי להחנות באדום לבן ?לא

על מידרכות ?לא

מישהו יכול להסביר לי את הכללים בבקשה

אין כל היתר להחנות במקום שאסור.

אולם השוטר או הפקח יכול שלא לתת דו"ח לרכב עם תו נכה , בסיבות של מחווה או רצון טוב .

ירון מאיר

פורסם

תו נכה מקנה זכות/אישור חוקי לחנות בחנייה המסומנת כחניית נכה - בעוד רכב ללא תו נכה עובר על החוק בעודו חונה בחניית נכה. למעשה זה המשמעות של תו נכה - אין לבעל תו זה זכות יתר בשום מקרה אחר.

צודקים קודמיי שבמקרים מסויימים יש שיקול דעת שמופעל לטובת הנכה שחנה במקום אסור לחנייה או בצורה מנוגדת לחוק (או לקתנות) ולא נרשמים דוחות או לחילופין מסכימים לבטל את הדוח הגורמים האחראיים - לאחר רישום דוח.

זה נושא כמו דו גלגליים - אם כל הדו גלגליים היו נוהגים כמו שצריך, היה כיף לשמוע על החוק החדש שעבר שמתיר לנסוע על המדרכה - כי היית יודע שהחוק ינוצל רק למטרה הראוייה - אבל נכים רבים משתמשים בתו הנכה ככרטיס "צא מהכלא" (מונופול, למי שלא מכיר) וחושבים ש "הכל מותר להם" - התנהגות זו היא בלתי סבירה, בלתי הוגנת - ופוגעת ראשית כל בנכים עצמם.

התו לא מקנה לך שום אישור לחנות או לנהוג באופן לא חוקי - תשתדל לא לנצל ניצול ציני את התו.

* גילוי נאות, הכותב הנו נכה צה"ל מזה עשור ומתעב נצלנים ציניים של מצבם

טכנולוגיה מתקדמת

http://www.mfkeyboards.com

פורסם

כמה שטויות כתבו כאן....

אני מעתיק את הסעיפים הרלוונטיים מחוק חניית נכים, תשנ"ד - 1993

2. חניה במקום שאין החניה מותרת בו (תיקון: תשס"א)

(א) נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן - הרכב), במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה:

(1) בסמוך למקום האמור, אין מקום חניה מוסדר לנכים או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;

(2) בסמוך למקום האמור לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;

(3) החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים;

(4) החניה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה.

(ב) הוראות סעיף קטן (א) יחולו גם על אדם המתלווה אל הנכה והנוהג עבורו ברכב, אלא אם כן תג הנכה ניתן לנכה בהתאם להוראות סעיף 1ב.

3. סייג לרשות חניה

מבלי לגרוע מן האמור בסעיף 2(א)(3) ו-(4), לא יחול ההיתר שבסעיף 2 על חניה -

(1) בתוך צומת או בתחום שנים-עשר מטרים ממנו, פרט לקטע שסימנה רשות תימרור, בתמרור או בסימון על אבני השפה, שמותר לחנות בו;

(2) במקום כניסה לשטח המיועד לחניית כלי רכב;

(3) בתוך מעבר חציה או בתחום שנים-עשר מטרים לפניו;

(4) בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית ובתחום תחנת אוטובוסים המוגדר על ידי סימון על פני כביש, ובאין סימון כאמור - בתוך עשרים מטרים לפני תמרור "תחנת אוטובוסים" ועשרים מטרים אחריו, בשני צדי הדרך, ובלבד שמותר להחנות את הרכב בצד הדרך שממול לסימון על פני הכביש או ממול לתמרור, אם רוחב הכביש באותו מקום הוא שנים-עשר מטרים או יותר;

(5) בתוך תחום תחנת מוניות המסומן בתמרור שהוצב או סומן;

(6) בתחום שני מטרים מברז כיבוי (הידרנט) כאשר התחום מסומן בסימון על המדרכה או על שולי הכביש או על שניהם, כפי שקבעה רשות התימרור המרכזית;

(7) בצד רכב אחר העומד או חונה בצדה של הדרך.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

אתמול לשם דוגמא, נתקלתי ברכב עם תו נכה חונה באדום לבן במרכז ירושלים, כשבחזיתו מתנופף לו דו"ח תנועה, בעוז ובגאון.

פורסם

הבעייה עם הקלות הניתנות לאלה שבאמת זקוקים היא הניצול של ההקלות הללו.

לא צריך להיות חזירים וכן צריך להשמע לחוק

גם אם היינו מעדיפים אחרת

בקשר לחוק החדש של הדו"ג - אני מקווה מאוד שלא ינצלו גם את החוק הזה.

CRAZY - JUDE

I'm not your angel

• תוכן חדש...