Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהו מנוע אטמוספרי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6749 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ניתקלתי בשירשור הזה.

לאחר חיפוש בפורום (ובופורומים אחרים)

לא מצאתי תשובה.

בויקיפדיה מצאתי רק את זה

אבל מישום מה לא ניראה לי הגיוני שמנועים כאלה מותקנים במכוניות :shock::-).

מישהו מוכן להסביר לי מהו מנוע אטמוספרי?

תודה.

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם

הכי פשוט שבעולם.

אטמוספרי = בלי טורבו.

סבבה :)?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מנוע ללא טורבו אשר יונק את האויר מהאטמוספרה.

סתם שאלה שמעניינת אותי,שמעתי לא פעם את המושג טורבו אטמוספרי.

האם יש דבר כזה?

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

אולי שמעת את המושגים טורבו ו"אטמוספרה" באותו משפט.

מכיוון שלחץ גדישה נמדד בBAR\PSI שהן יחידות מידה ללחץ האוויר באטמוספרה.

כאשר 1BAR מקביל בערך ללחץ האוויר באטמוספרה, כלומר אם אתה אומר שאתה גודש 0.6 באר אתה בעצם גודש 1.6, פשוט ה1 כבר מגיע מהאטמוספרה ואת השאר משלים הטורבו.

קצת עשיתי סלט, מקווה שהובנתי.

הסברים על BAR ואטמוספרות יש בויקיפדיה :).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אבל מישום מה לא ניראה לי הגיוני שמנועים כאלה מותקנים במכוניות :shock::-).

זה מדהים, בהתחשב בעובדה שהרוב המוחלט של המכוניות מונע על ידי המנוע ה"לא הגיוני" הזה...

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

היי,

לא הבנת אמ הכוונה שלו.

הוא חיפש בויקיפדיה את המושג "מנוע אטמוספרי" והגיע לתאור סוג של מנוע קיטור. ואז רשם, שלא נראה לו הגיוני, שמנוע כזה מותקן במכוניות.

פורסם

גם אני לא ידעתי שמנוע הקיטור של תומאס ניוקומן מרכב אצלי ברכב עד שקראתי את הקישור (שבעוונתי לא נכנסתי אליו קודם).

אז זה אומר שעכשיו אני נוסע בעזרת מנוע קיטור מוגדש???

מה שמפליא זה שהקלדת "מנוע אטמוספרי" בגוגל מפנה קודם כל לאתר ויקיפדיה ולאותו מנוע קיטור של ניוקומן.

ואני חשבתי שהטכנולוגיה (או ההגיון של מי שקובע את סדר ההופעה בגוגל) התקדמו במאה השנים האחרונות...

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
גם אני לא ידעתי שמנוע הקיטור של תומאס ניוקומן מרכב אצלי ברכב עד שקראתי את הקישור (שבעוונתי לא נכנסתי אליו קודם).

אז זה אומר שעכשיו אני נוסע בעזרת מנוע קיטור מוגדש???

מה שמפליא זה שהקלדת "מנוע אטמוספרי" בגוגל מפנה קודם כל לאתר ויקיפדיה ולאותו מנוע קיטור של ניוקומן.

ואני חשבתי שהטכנולוגיה (או ההגיון של מי שקובע את סדר ההופעה בגוגל) התקדמו במאה השנים האחרונות...

לא ממש.

המנוע קיטור שיש בויקיפדיה ממש לא קשור לשרשור הזה. המנוע הזה לא קיים כבר.

מה שכן יש, הוא מנוע בעירה פנימית, שעובד בלחץ אטמוספרה בלבד, ז"א הלחץ של האוויר שיש בחוץ.

וזה ללא עזרת מגדש כלשהו, טורבו או על. זה נקרא מנוע אטמוספרי.

מנוע מוגדש הוא מנוע שהאוויר שנכנס אליו הוא אוויר דחוס בלחץ שיותר גבוה מהאוויר בחוץ (קרי אטמוספרה), וזאת בעזרת מגדש טורבו או מגדש על.

מקווה שהבנת מהתיאור שלי.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

הי יאיר

אני ממש מבין מה זה מנוע אטמוספרי ומה זה מנוע מוגדש (כמו שציינתי, אני משתמש בכזה ודי מבין במה שמניע את הרכב שלי).

פשוט הבעתי את פליאתי שבהקלדת "מנוע אטמוספרי" בגוגל (וזה מה שניסיתי כדי לבדוק את העניין), הקישור הראשון המופיע שם מפנה לאותו מנוע קיטור בויקיפדיה. אם זה היה קורה בהקלדת "מנוע קיטור", ניחא. אבל "מנוע אטמוספרי"...

יתכן שהסדר נקבע בצורה אלפאביתית, אבל זה פשוט משונה.

פיני

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
כאשר 1BAR מקביל בערך ללחץ האוויר באטמוספרה,

ממש לא! הלחץ בגובה פני הים הוא אטמוספירה אחת (1atm), ולא 1BAR, והבדלים של מאות מטרים בודדים כמעט ולא משנים את הלחץ (לדוגמה, הלחץ יורד לחצי אטמוספירה בגובה 5 ק"מ), ז"א שברוב המקומות לחץ האויר הוא 1atm.

1BAR=20atm!

"ai motoare capul doare"

פורסם

מנוע אטמוספרי יונק אוויר (או תערובת...) בלחץ אטמוספרי, ממש כמו מזרק פלסטיק (זה שהאחות עושה איתו זריקות) שמושכים את הבוכנה שלו ונכנס אוויר.

האפשרות האחרת היא מנוע מוגדש.

• תוכן חדש...