Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכול חברי הפורום... יש לי שאלה.

יש לי אילייט ברכב, עכשיו אני מרוצה מהם מאוד, רק שאני רוצה להוסיף גם אחוריים. ועוד סט כזה זה הרבה כסף. אני חשבתי על ההייבריד,כי הם יותר זולים.

אז השאלה שלי: עם יש הבדל רב באיכות בין השניים?

פורסם
היי לכול חברי הפורום... יש לי שאלה.

יש לי אילייט ברכב, עכשיו אני מרוצה מהם מאוד, רק שאני רוצה להוסיף גם אחוריים. ועוד סט כזה זה הרבה כסף. אני חשבתי על ההייבריד,כי הם יותר זולים.

אז השאלה שלי: עם יש הבדל רב באיכות בין השניים?

1. מה מערכת כוללת בסה"כ עד כה (?) שאתה בכלל מעלה את נושא הרמקולים האחוריים?

2. מי שם סט ב- 2000 ש"ח מאחורה? מילא דוטק יד שנייה או משו..

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

יש לי מקדימה אילייט עובד על מגבר JL 300\4

יש לי סאב JL W3 עובד על רוקפורד 800.2 (900 RMS 4HOM)

מכשיר אלפיין 9887

אני רוצה להוסיף אחוריים ושלא יפגעו לי בסאונד ...

פורסם

אתה רוצה להוסיף אחוריים ושלא יפגעו לך בסאונד? אל תתקין אחוריים.

דוטק 4 אינטש או אפילו פולס 4 אינטש קואקסיאלי וזהו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה אתה רציני?!

אני יודע שלא מגבירים את האחורים יותר מידי, אבל אני לא רוצה להרוס לעצמי את כול מה שבניתי עד עכשיו.

שומעים טוב... מאוד.

אבל אתם יודעים את טבע האדם תמיד שואפים ליותר טוב...:wink:

פורסם

שמע, זה נכון שאני לרוב ציני אבל אף אחד לא קולט את זה בכלל - חוש הומור מוזר מאוד, פולני מה לעשות.

אבל אני רציני לגמרי לגבי הפולס או הדוטק.

קודם כל זה מותקן מאחורה.

מעבר לזה אם אתה לא רוצה להרוס את הצליל שיש לך מקדימה אתה צריך שהסט יהיה בקושי מורגש כלומר בקושי מוגבר.

בשביל סט רמקולים בקושי מוגבר פשוט חבל לבזבז כל כך הרבה כסף על הייבריד.

בגלל שיש לך סאב מאחורה אתה ממש לא צריך שהאחוריים ינגנו באס ויגנבו לך עוד חלק מהבמה כלפי תא המטען, אז 4 אינטש יספיקו ותחתוך אותם ב200 הרץ בכיף.

אתה תראה שמי שישב מאחורה יהנה מאוד סה"כ ואתה לעומת זאת לא תיפגע מקדימה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טוב אני מבין שאין לי צורך להשקיע יותר מידי אז אני ירכיב איזה סט פשוט.

יש לך הצעה לסט מתאים?

עד 1000 ש"ח אבל לא פולס או דוטק

משהו טוב יותר שאני גם ירגיש טוב עם עצמי....:lol:

תודה רבה לך על התגובות המהירות....

פורסם

זה לא משנה מה תתקין , אם תתקין מאחורה עוד סט אתה תפגע באיכות של הסט הקידמי.

אתה בטוח שאתה רוצה לעשות את זה ?

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
זה לא משנה מה תתקין , אם תתקין מאחורה עוד סט אתה תפגע באיכות של הסט הקידמי.

אתה בטוח שאתה רוצה לעשות את זה ?

+1

ברגע שאתה מתקין סט אחורי הוא חייב להיות באותה רמה עם הסט הקדמי וגם חייב להיות מותקן כמוהו כלומר או על המגש עם תיבות אטומות או בדלתות עם נפח כמו שהקדמיים מנגנים,

כל מצב אחר יפגע באיכות מקדימה (בכל מקרה הבמה תפגע) .

תחשוב טוב טוב לפני שאתה זורק איזה אלפיה פלוס על סט שרק יגרע.

פורסם
טוב אני מבין שאין לי צורך להשקיע יותר מידי אז אני ירכיב איזה סט פשוט.

יש לך הצעה לסט מתאים?

עד 1000 ש"ח אבל לא פולס או דוטק

משהו טוב יותר שאני גם ירגיש טוב עם עצמי....:lol:

תודה רבה לך על התגובות המהירות....

רוצה להשקיע? תביא מגבר אמיתי לאליט הקדמיים שלך!

או תבצע בי אמפינג! תשקיע במה שהולך מקדימה כי להגביר את האליט עם 75W של JL זאת לא כזאת חוכמה. וזה בכלל לא השג!

תביא במקום ה- JL איזה דואל מונו של ג'נסיס.

נראה לי שעדיין מסתובב פה בפורום איזה אחד יד 2 מחפש בעלים מאושרים שידעו להחזיק אותו ברכבם קצת מעבר לשבועיים!

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

מה????

אתה רציני?! אתה טוען שהJL לא מספיקים?

אני לא חושב שאני צריך להשקיע כול כך הרבה על מגבר חדש....

אני עדיין מבולבל ,אני שוב לא יודע מה לעשות עם האחוריים.

כול אחד אומר לי משהו אחר, אני מבקש שרק מי שמבין, ויכול לתת לי תשובה חד משמעית, אז שיענה,

כי זה באמת מבלבל מאוד ואני בדילמה... תודה רבה לכולם על היחס אני שבו"ז("שבור זמנית"):cry:

פורסם

קודם כל האילייט - הוופרים חייבים את ה85 RMS לפחות בשביל לעבוד נכון - ניסיתי בעצמי וזה פשוט לא נשמע אותו הדבר, אני נותן להם 90 RMS מוצהרים, בפורום טוענים שזה כמעט 120 מה שהם מקבלים ולפחות 110 - הם עובדים נהדר.

הדבר השני באילייט זה שהם צריכים נפח סגור או לפחות דלת מבודדת בצורה מאוד מסיבית.

אני בניתי להם תיבות והן הפכו לחיות בין רגע - הבדל בלתי נתפס!

לגבי רמקולים אחוריים, הדוטק זה סט מצויין - בהתחשב בזה שם בקושי מוגברים אתה לא תרגיש הבדל בצליל בינם לבין האילייט - ממש לא.

אבל מספיק שתגביר אותם בצורה שהם יהיו מבחינתך טיפה מורגשים ואתה כבר תתחיל לסבול מתופעות בבמה הקדמית שלך - אין אפס.

אם אתה כל כך מתעקש על סט ברמה גבוהה יותר - הרי ברור לך שגם דוטק לא תשיג ב1000 שקל - אין מנוס, אתה חייב להשקיע.

לגבי במה להשקיע קודם כל - תדאג קודם כל שההגברה לוופרים שלך מספקת, רצוי להשקיע יותר בלבודד את הדלתות ולעבור לבי-אמפינג מאשר להשקיע בסט אחורי.

במידה ורוב הזמן אתה נוסע עם אורחים במושב האחורי - אפשר להבין את הצורך בתוספת הזאת אבל לרוב אנחנו חברה סוציומטית ונהוג לראות על הכביש רכב עם אדם אחד בפנים או מקסימום שניים במושב הקדמי...

Pioneer TS-X150

פורסם

אם זה עוזר אני עם לאנוס . אם יש לך כסף שבוער לך בכיסים לשידרוגיטיס קטן , אז מה שאני הייתי עושה זה כך :

1 - יש איטום בדלת ? כן - עובר לשאלה הבאה לא

בברכה יהודה

פורסם

אם זה עוזר אני עם לאנוס . אם יש לך כסף שבוער לך בכיסים לשידרוגיטיס קטן , אז מה שאני הייתי עושה זה כך :

1 - יש איטום בדלת ? כן - עובר לשאלה הבאה לא - עושה איטום לדלתות

2 - בניתי פוד מתאים לוופרים ? כן - עובר לשאלה הבאה לא - עושה בניה לוופרים

3 - מצאתי מספיק כסף לקניית מגבר יותר חזק ? כן - קונה לא - ממתין עד שיש וקונה

וכשתסיים את שלושת השלבים האלו תוכל להעריך את הסט שלך , ואז עם עדיין החיידק של השידרוגיטיס ידגדג אותך , תוכל לחזור לקבל המלצות נוספות

בברכה יהודה

פורסם

רק בכדי להסביר עד כמה זה קריטי -

אני את האילייט הרכבתי מיד אחרי שרכשתי אותם, ברכב שלי בזמן ההוא היו וופרים של אינפיניטי רפרנס (תחשוב איזו קפיצה) שהם שש וחצי אינטש על פודים שיושבים בבניה על הדלת - הרמקול מנגן לנפח של הדלת.

לא רק שהפוד לא התאים - עשיתי טבעת הצרה בכדי שהוופר של האילייט יוכל להתפס לתוכו.

הוופרים של האילייט ישבו על מגבר מצויין של רוקפורד, הבעיה היא שהוא סה"כ 40 RMS והטענה היא שהוא צ'יטר עצבני והוא מוציא ב14 וולט קרוב ל70 RMS, שמע, הוא אכן חזק, אבל לאילייט הוא לא דגדג!

הייתי צריך לדחוף להם הרבה באס מהאקולייזר ועדיין הם נשמעו זוועה, זה היה נשמע כאילו שרכשתי אותם לחינם.

עשיתי ניסוי והתקנתי אותם ישירות על הדלתות בלי דיפונים וחיברתי אותם למגבר 60 RMS ועדיין זה היה מאכזב למדי - לא מה ששמעתי ברכבים אחרים.

התעצבנתי ובניתי תיבות, בזמן הבניה התאפשר לי להשיג מגבר של קיקר מאוד חזק שירים אותם וכשסיימתי את כל המערכת חיברתי את הקיקר ואת הרמקולים האלה לתיבות - כאילו שנפתחו שערי גן עדן. עולם אחר.

ואז בעקבות תקלת חיבורים חשבתי שיש לי בעיה במגבר, חזרתי למגבר 60 RMS והמידבאסים עדיין נשמעו בסדר - אבל מנוונים מאוד, חמים כמו עיסה וזה לא היה זה אחרי שסידרתי את התקלה החזרתי את המגבר של הקיקר וגיליתי ששני הדברים נכונים לגבי האילייט

1. הם חייבים לפחות את ה85 עד 90 RMS כדי שהם יעבדו נכון.

2. הם חייבים את הנפח שהם מתוכננים לעבוד בו.

זה שאתה קונה אילייט ומתקין אותם בנפח של הדלת לא אומר שיש לך משהו טוב ביד, זאת זריקת כסף אם אתה לא מאפשר להם תנאי עבודה נכונים - או שתבנה תיבות או שלפחות תבודד את הדלת היטב כדי שתהיה מהם תוצאה סבירה. רצוי לבנות להם תיבות.

או שתעשה דאונגרייד להייבריד או אפגרייד לסופרימו ותספק להם מינימום 100 RMS.

לפני שאתה לא מסדר את העניין הזה - חבל בכלל להמשיך הלאה - אתה בונה שרשת מחוליות חלשות.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...