Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש ברשותי גולף 3 טורבו דיזל שנת 98 .בנסיעה רגועה האוטו לא מעשן ממש, אך כאשר אני מאיץ מהר יש שובל עשן אחרי.(הכוונה 1.2.3.-הילוכים)

מידע נוסף, יש לי טסט החודש. כידוע בטסט עניין העשן בדיזל קצת רגיש, ומכוון שאני מפחד להיכשל ולהיות מחוייב למכון טסטים מסויים (אם נכשלת במכון כלשהו אתה חייב לחזור אל אותו מכון ע''מ לעבור את הטסט). הייתי רוצה לעבור בדיקת עשן לפני הטסט עצמו, כדי לדעת אם הכל תקין או שיש צורך בטיפולי הסוואה.

שאלה. איפה אני יכוול לעשות את הבדיקה ?

והאם דבר כזה אפשרי בכלל?

תודה.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

אם אתה אכן מרמלה (ככתוב בפרופיל שלך) אז בדיקה חזותית בעין בלבד (ויש להם נסיון בזה) תוכל לעשות אצל "דיזל רמלה"

שברח' קלאוזנר 7 רמלה, טל' 08-9240783 ובקש את באסם או את בניו סמיר או כריס.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מנועי דיזל פולטים עשן שחור בהאצה, וככל שנפח המנוע גדול יותר העשן יהיה סמיך יותר. למעט כמובן רכבים המצויידים במסנן חלקיקים.

בהרבה מקרים כמות העשן מטעה והרכב תקין.

פורסם

עם כל הכבוד "לדיזל רמלה" (אני מכיר אותם). לא ניתן לבצע בדיקת עשן לפני הטסט, ע"י בדיקה חזותית בעין בלבד.

המצב כמו שדניאל כתב "בהרבה מקרים כמות העשן מטעה והרכב תקין."

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אני מקווה שאתם מבינים את החשש שלי בעניין הכישלון בטסט. זה לא סיפור פשוט.

אם פתרון הבעיה יהיה כרוך בשיפוץ במזרקים או המשאבה זאת הוצאה כבדה מאוד בשבילי, שלא ניתנת למימוש כיום.

על זה עומדת החרדה שלי מפני הטסט.

לכן חשבתי לגשת למקום מסויים כדי לעשות בדיקה טרם הטסט.

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

פורסם

אם יש תקלה תצטרך לתקנה בין כה וכה , מה זה משנה לפני טסט או אחרי?

לרוב עשן שחור בדיזל מקורו במסנן אויר סתום. נקה את המסנן, שם תוסף יעודי לדיזל (גם 44K טוב), גמור מיכל דלק בנסיעה וסע לטסט.

פורסם
אם יש תקלה תצטרך לתקנה בין כה וכה , מה זה משנה לפני טסט או אחרי?

לרוב עשן שחור בדיזל מקורו במסנן אויר סתום. נקה את המסנן, שם תוסף יעודי לדיזל (גם 44K טוב), גמור מיכל דלק בנסיעה וסע לטסט.

+1

ולפני שתבוא לטסט-תחמם מנוע במשך 20 דקות על טורים גבוהים.

אם תצטרך להמתין הרבה זמן בתור עד לכניסה לבדיקה- תלחץ על הגז מדי פעם כדי שהמנוע לא יתקרר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש לי עוד שאלה לגבי ההנעה על מנוע חם\קר.

כשהמנוע קר האוטו מניע בקלות, אם כי יש זיופים קטנטנים של שניה ,שתיים.

אבל כאשר המנוע חם לוקח זמן עעד שהוא מניע, בערך ארבע חמש שניות.

יש לציין שאני מקפיד לשמור על כיבוי נורת הסליל לפני ההנעה.

מה יכול להיות הסבר לתופעה?

תודה.

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

פורסם
מרססים דולפים.

את המילה שראשונה הבנתי.

את השנייה... אשמח להוסיף אותה לאוצר המילים שלי לאחר ההסבר שלך.(אולי זה מזרקים?)

תודה.

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

פורסם

שאתה מסיים להשתין...הטפות האחרונות שיוצאות..:wink: זה התנהגות של מרסס דולף/משתין.

יש עוד דימוי שקשור להשתנה של מרסס דיזל אך אני הפעם אמנע ממנו (אך אתה תבין לבד בהמשך):

מרסס משתין של דיזל הוא מרסס שעקב משקעי לכלכוך ופיח אינו נסגר כהלכה, לאחר סיום הזרקה עוד תרסיס קטן או טפטוף של סולר יוצא ממנו וגורם לבעירה לא תקינה ועלול גם לגרום במשך הזמן לנזק לבוכנות.

הפיח על תושבת מחט המרסס גורמת גם לריסוס לא אחיד ונראה כאלו המרסס משתין מעט הצידה או ביותר כווני ריסוס מאשר אחד מרכזי (מבין את ההקשר שדברתי עליו?) תוצאותיה: שריפה לא אחידה, הומגנית, זיהום אויר ועשן.

פורסם

דניאל , אתה גנוב לגמרי :lol: (אבל בכ"ז , צודק 100 אחוז).

אוסיף שאלה: האם יש תוספים או טיפול אחר שניתן לעשות לדיזל על מנת לא להגיע למצב זה? כלומר, לשמר מצב קיים של מרססים כביכול תקינים?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

danniel, אז אם אני מבין אותך נכון, אחרי שהבנתי נכון את עניין ה"מרססים דולפים" על כל דימוייהם, הוספת תוסף לסולר לא תפתור את הבעיה . אך תעזור קצת להסיר את הפיח מהמרססים ויכול להיות שזה יקל עלי לעבור את הטסט. כן?

וזה שהמרססים מפוייחים גורם בעצם בתחילת ההנעה על מנוע חם לחוסר תיאום, אין תזמון ?

תודה.

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שוב שלום , רק רציתי לעדכן שעברתי את הטסט בהצלחה ולא היה לי ממה להלחץ.

בדיקת עשן היתה בגדר הנורמה 44 מתוך 56 .

והבדיקה שעשו על הסטנד (או איך שקוראים לזה) ממש לא מכאיבה לאוטו כמו שתיארו כמה אנשים בפורום.הבוחן לא עבר את ה- 3.5 אלף סל''ד.

יש לציין ששמתי תוסף דלק, אך לפני הטסט (יומיים בערך) מלאתי פול טנק וכך נסעתי לטסט. כך שאני לא יודע האם אפשר לזקוף את ההצלחה בטסט לשימוש בתוסף.

Geschmacksmusterschutz

פאפואס בלאט...

• תוכן חדש...