Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהג משאית לא מנוסה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איך הוא הגיע למצב הזה? :shock:

כשמתרשלים בהצבת שילוט על גובה הגשר וחוסכים עבודה וכסף אלו התוצאות :roll:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
בקשר לתמונות שהוצגו, למה לפורד המשטרתית יש מספר צהוב שחור ולא אדום?

מדובר בניידת מתנדבי תנועה שנתרמה ע"י אור ירוק, והיא בעצם ליסינג.

פורסם

האשם הוא לא רק הנהג, ואפילו לא בטוח שהאשמה כלל נופלת עליו. לפני שנהג יוצא למשימת הובלה הבוס שלו חייב להכתיב לו ציר נסיעה. בבניית ציר הנסיעה הזה הוא חייב להתחשב בגובה גשרים, במשקל מקסימלי שגשר יכול לעמוד בו (כשמעבירים צמ"ה בעיקר) בעומס התנועה, בחריגת המטען אם קיימת, ואם מובילים חומרים מסוכנים אז גם צריך להתחשב בתמרורים האלה, ששוכחים מיד אחרי תאוריה, של "אין כניסה לרכב עמוס חומרים מסוכנים". במקרים קיצוניים אפילו יש צורך באישור קצין משטרה על ציר הנסיעה (מטען מעל גובה של 4.8 מ') ולעיתים אף ליווי משטרתי.

מי ששילח את המשימה הזאת לא עשה את העבודה שלו, או שהנהג לא עקב אחר ההוראות שקיבל. מי שיקבל בראש זה הבוס.

פורסם

לפני שנהג יוצא למשימת הובלה הבוס שלו חייב להכתיב לו ציר נסיעה.

מי שיקבל בראש זה הבוס.

יש לך מקור מוסמך כתוב שיכול לתמוך במשפטים האלה? יש בבעלותי עסק שמכיל משאית חלוקה ואשמח לדעת יותר על הנושא הזה.

למיטב ידיעתי, זה שיש לי עסק שמכיל משאית לא מכריח אותי להיות בעל הסמכה כלשהי בתכנון צירים או הדרכת נהגים, או בכלל לדעת מה זו משאית. מי שאחראי על כל מה שקורה במשאית בזמן נהיגה זה הנהג. בשביל זה הוא עבר שיעורי נהיגה ומבחן תיאוריה על משאית. אולי במקרים שיש קצין בטיחות למשאית, שזה עד כמה שאני יודע רלוונטי למשאיות מעל 8 או 10 טון בלבד, אז קצין הבטיחות נושא גם באחריות כלשהי.

פורסם
האשם הוא לא רק הנהג, ואפילו לא בטוח שהאשמה כלל נופלת עליו. לפני שנהג יוצא למשימת הובלה הבוס שלו חייב להכתיב לו ציר נסיעה.

ממש לא נכון. האחריות שלי כמשלח היא לדאוג שהנהג יודע את החוקים, מכיר את הרכב ושהרכב תקין. אם הכתבתי ציר נסיעה האחריות היא גם שלי אבל בעיקר של הנהג ואם לא הכתבתי ציר נסיעה אלא רק יכעד אין לי שום אחריות על זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ממש לא נכון. האחריות שלי כמשלח היא לדאוג שהנהג יודע את החוקים, מכיר את הרכב ושהרכב תקין.

סליחה?

בוא ניקח מקרה הפותטי:

יש לי עסק שלצורך הפעלתו אני משתמש בשתי משאיות קלות. לי יש רשיון נהיגה ב'. כדי להפעיל את המשאיות שכרתי נהגים שברשותם רשיון נהיגה שהנפיקה מדינת ישראל.

עכשיו בוא ותסביר לי איך אני כמשלח, עם רשיון ב' יכול לבדוק שנהג עם רשיון ג' מכיר את החוקים? הרי לי אין בכלל את הרשיון המתאים.

יתרה מזאת, היכן אחריות המדינה? איך נהג שלא מכיר את החוקים מקבל לידיו רשיון נהיגה?

גם לבדוק את הרכב אינני יכול, המקסימום שאני יכול לעשות זה לוודא שהרכב קיבל טיפול במועד במוסך מתאים.

פורסם

נושא של ציר הנסיעה באחריות המשלח רק כאשר הרכב הוא מעל לגובה מסויים (בפעם האחרונה שהתעסקתי עם זה, אני חושב שזה היה 4.20 מטר). יש נספח לתקנות התעבורה עם גבהים של גשרים בכבישים מהירים, שמיועד לזה.

אסף.

פורסם
סליחה?

בוא ניקח מקרה הפותטי:

יש לי עסק שלצורך הפעלתו אני משתמש בשתי משאיות קלות. לי יש רשיון נהיגה ב'. כדי להפעיל את המשאיות שכרתי נהגים שברשותם רשיון נהיגה שהנפיקה מדינת ישראל.

עכשיו בוא ותסביר לי איך אני כמשלח, עם רשיון ב' יכול לבדוק שנהג עם רשיון ג' מכיר את החוקים? הרי לי אין בכלל את הרשיון המתאים.

יתרה מזאת, היכן אחריות המדינה? איך נהג שלא מכיר את החוקים מקבל לידיו רשיון נהיגה?

גם לבדוק את הרכב אינני יכול, המקסימום שאני יכול לעשות זה לוודא שהרכב קיבל טיפול במועד במוסך מתאים.

ככה זה קורה בצבא. מפקדים בעלי רשיון נהיגה רגיל חותמים על כרטיסי עבודה לחיילים סדירים נהגי משאיות.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
סליחה?

בוא ניקח מקרה הפותטי:

פשוט מאוד. מחובתך לנסח מכתב שמכיל הצהרת נהג שהרכב באחריותו, הוא מחוייב לדווח על כל תקלה מיידית, שהוא מכיר את הרכב, לא משתמש בסמים/תרופות. לא ינהג כשלא ישן מספיק וכו'. אחי שחתם אתה מכוסה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
פשוט מאוד. מחובתך לנסח מכתב שמכיל הצהרת נהג שהרכב באחריותו, הוא מחוייב לדווח על כל תקלה מיידית, שהוא מכיר את הרכב, לא משתמש בסמים/תרופות. לא ינהג כשלא ישן מספיק וכו'. אחי שחתם אתה מכוסה.

זה בסדר, אבל מדובר בסה"כ בכסת"ח, שכן אין לי את הכלים לבדוק את הנהג.

פורסם
ככה זה קורה בצבא. מפקדים בעלי רשיון נהיגה רגיל חותמים על כרטיסי עבודה לחיילים סדירים נהגי משאיות.

אתה צוחק? המפקד שלי היה ללא רישיון נהיגה (ראש מדור חקירות תאונות דרכים במצ"ח מרכז) והיה חותם על אישורים.

• תוכן חדש...