Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן וסהלן לכולם,לפני כחודש קניתי Bmw325 שנת 86 אשר הייתה במצב כללי די טוב,שלדה מנוע וגיר טובים,אבל בזמן האחרון החלטתי קצת להשקיע באוטו,בימים טובים אמור להיות לו 171 כוח סוס בגלגלים האחוריים אבל אני מאמין שעכשיו זה משהו כמו 145,שזה גם נחמד,את הסוסים האבודים אני אשיב לו בשלב מסויים אבל עכשיו אני חושב יותר על להתרכז בצמיגים\בולמים\ברקסים,אתמול בגשם האחרון את כול הכיכרות עשיתי בדריפטים שזה הכול טוב ויפה אבל זה הגיע כבר לשלב שזה קצת מרגיז חוסר האחיזה,הבולמים מהאחורה גמורים,ומקדימה ישלהם עוד קצת חיים אבל גם חשבתי להחליף אותם בתור סט.

התקציב לבולמים\צמיגים\וברקסים טובים הוא 10 אלף ש"ח,אם היה אפשר להכניס לזה גם ג'אנטים יפים זה גם היה טוב.

תודה מראש.

פורסם

E30 שנת 86 זה אוטו נחמד מאוד :)

10K שקל זה תקציב יפה מאוד ליישר קו לרכב.

מתלים:

סט בולמים מקורי יעלה לך מהיבואן כ1600-2000 שקל. נסה לקנות מהיבואן הוא נותן את המחירים הטובים ביותר, משתמש בשם עמוס קנה סט לE30 שלו והוא מאוד מרוצה. [תוצרת BOGE SACHS] על שלי יש סט של מונרו ריפלקס שמתאימים גם לרכבים מונמכים והם לא רעים לטעמי.

חוץ מהבולמים הייתי מחליף גם את התושבות מקדימה ומאחורה, קדמיות אמורות לנוע סביב ה500-1000 שקל לזוג, אחוריות סביב ה200 לזוג.

אחר כך אתה מוזמן לרענן את תושבות הגומי ושאר חלקי המתלה שיש לך באוטו שבטח מתו מזמן ואתה אפילו לא יודע - תושבות משולשים, פלקס-דיסק, אומגה של הדרייבשאפט, תושבות משולשים אחוריות ולינקים של המוטות המייצבים מקדימה ומאחור - אני מעריך בגסות שפה תוכל להוציא עוד כ2500 שקל.

עכשיו, אם אתה כבר משחק במתלים ומתחיל לפרק - אולי שוה לשקול קפיצי הנמכה, הרכב בצורת הSTOCK שלו מגיע גבוה למדי, הנמכה של 40 מ"מ היא הגיונית, סבירה ולא הורגת לחלוטין את נוחות הנסיעה, עלות - כ1200 ש"ח. [של KW או WEITEC, סטים ממותגים יותר יעלו בהתאם]

לטעמי אם אתה לא מתחרה עם האוטו בג'ימיקאנות אין טעם להשקיע בקויל-אוברים.

תושבות:

תושבות גיר ומנוע, וכמובן, אם הרכב ידני - חידוש הלינקים והבוקסות של ידית ההילוכים - זה מה"שיפורים" המשמעותיים ביותר שאנשים שוכחים לעשות, אבל הם בין המעולים ביותר כשזה מגיע להתנהגות ונוחות השימוש ברכב.

בלימה :

זוג דיסקים קדמיים של ATE עלו לי 500 ש"ח לפני כשנה, אתה צריך גם זוג אחוריים - סביב 500 נוספים.

חוץ מזה רפידות טובות - כ1000 נוספים [סט קדימה ואחורה של פרודו למשל]

ריענון נוזל בלמים - 100 שקל לנוזל של ATE סוגר את הפינה הזו.

צמיגים :

עשה חיפוש, הנושא נטחן עד דק.

כמה מילים בנוגע לג'אנטים:

אני לא יודע מה יש לך עכשיו, אבל שים לב לדבר אחד חשוב - הגלגלים באוטו הזה ממורכזים באמצעות קדח בחלק המרכזי של הג'אנט. הרבה גלגלים שהם אפטר-מרקט נמכרים עם חור ענקי שיתאים לכמה שיותר מכוניות, שימוש בטבעות מירכוז לא מתאימות \ העדר שימוש בטבעות מירכוז כלל ישחית לך את המתלים במהירות מפתיעה ויפגע אנושות בהתנהגות של האוטו.

כל המחירים הם מחירי א"י הישנה והטובה. אם יש לך איך להביא חלקים מחו"ל - אתה יכול לחתוך את התקציב הזה בסכומים יפים מאוד.

אם תרצה המלצות נוספות - פורומים מומלצים מאוד יהיו R3VLIMITED וE30TECH, יחד עם E30ZONE האנגלי - אתה די מכוסה מבחינת החלק הטכני של האוטו שלך.

חוץ מזה יש את האתר של פליקאן-פארטס שמעולה לעבודות DIY על BMW.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

תודה רון,על הרוב כבר חשבתי אשמח לקבל לינק במידה ויש לך לאתר אשר מוכר חלקים בחו"ל בEBAY מצאתי אבל הרוב זה חלקים ג'נריים כגון פנסים וקיק שיפטרים.

למזלי אני גם לא משלם על העבודה בגלל שחבר שהוא מכונאי שמתמחה בBMW עושה לי את העבודה,במחירים האלו אם היינו קונים בארץ היינו פושטים את הרגל ;)

פורסם

למרות שהדולר נמוך, נסה גם את איביי אנגליה (CO.UK) ואם אתה דובר שפות נוספות - נסה גם את האיביי שם :).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

כידוע לי , יש בפיט סטופ סט בולמים-קפיצים של WEITEC ב 3.5K~ .

לאחר ניסיון אצל חבר , הרכב מרגיש ממש טוב איתם .

נתק את ה ABS אם אתה מעוניין לבלום במרחק קצר ( יחסית למקור ) .

ג'אנטים יש 2 סוגים שאהבתי . הבורבט A , יש לחבר למכירה . במידה ותהיה מעוניין תקבל מס' טלפון בה"פ . ויש עוד סט ג'אנטים בעיצוב קלאסי ( כוורת ) שמאוד מתאים למכוניות ישנות , לדעתי לפחות . לא זוכר את החברה אבל אני רק זוכר שהם נקנו בפיט סטופ במחיר של 2.5K~ .

לפי החישוב שלי , נשארו לך 4K לצמיגים ועבודה על הרכבת הבולמים קפיצים .

עוד ישאר לך עודף ( בערך ) של 1.5K .

זה בדיוק מחיר של זוג פסי קישוט לטמבון הקידמי ( מתוך 3 ) לאחר 20% הנחה ( ! ) של E24 M6 דגם אירופאי . כמובן שאין במלאי ותצטרך להמתין שבוע וקצת שיגיע מגרמניה . אל דאגה , תמיד תוכל לפרוס את זה ל 3 תשלומים .

גדישה נעימה לכל הגולשות כאן בפורום .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
גדישה נעימה לכל הגולשות.

לא התכוונת ל"גלישה נעימה לכל הגודשות"? :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רון ענה כבר, ובצורה הרבה יותר מפורטת ממה שהייתי עושה.

רק אבהיר שהבולמים נקנו אצל היבואן של בוש - לדיקו ולא אצל היבואן של BMW, שם הם היו עולים פי שניים למרות שהם זהים. תבקש את הבולמים עם גז ולא עם שמן.

נקודה נוספת - למען השקט הנפשי, ובהתאם למצב - תשקול להחליף לחדשים רדיאטור / מאוורר / קלאצ' מאוורר, צנרת קירור, טרמוסטט, ורצועות כולל טיימינג. אני מקווה שברור לך שצריך להחיליף את השמן בדיפרנציאל, גיר, שמן איכותי במנוע, ואת כל הפילטרים והפלאגים.

אני רציתי ג'אנטים מקוריים בלבד, לא הצלחתי למצוא סט ישר בארץ ולכן נסעתי לגרמניה והבאתי.

נשמח לעדכונים!

אגב, מה שמך ומהכן אתה בארץ?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
תודה רון,על הרוב כבר חשבתי אשמח לקבל לינק במידה ויש לך לאתר אשר מוכר חלקים בחו"ל בEBAY מצאתי אבל הרוב זה חלקים ג'נריים כגון פנסים וקיק שיפטרים.

למזלי אני גם לא משלם על העבודה בגלל שחבר שהוא מכונאי שמתמחה בBMW עושה לי את העבודה,במחירים האלו אם היינו קונים בארץ היינו פושטים את הרגל ;)

הנה חנות שקניתי ממנה.

אני שלחתי בתוך ארה"ב, אבל הבנתי מהם שהם גם עושים משלוחים בינ"ל.

חוץ מזה כנס לפורומים שהזכרתי קודם - יש שם מבצעים שווים מאוד לפעמים על חלקים לאוטו [קיטים של שורט שיפט יחד עם כל הבושינגים של העברת ההילוכים למשל]

חוץ מזה, אלא אם הרכב שלך יובא ביבוא אישי מארה"ב - אני מאוד בספק אם יש בו ABS. [ואם כן, הניתוק פשוט להפליא]

וחלקים לסדרה 6 E24, אם היא M או לא M, עדיף להזמין מחו"ל. גם עם משלוח בUPS זה עדיין יצא זול יותר מאשר לקנות בארץ.

בהצלחה

רון.

oo==00==00

פורסם

תודה רון,מצאתי דווקא כמה חלקים שהיתי צריך בEBAY והם כבר בדרך לארץ,נראה לי גם מנוע בדרך כי הוא התחיל לנפח יותר מידי,שאני עומד ברמזור זה נראה כאילו האוטו נשרף :lol:

פורסם
תודה רון,מצאתי דווקא כמה חלקים שהיתי צריך בEBAY והם כבר בדרך לארץ,נראה לי גם מנוע בדרך כי הוא התחיל לנפח יותר מידי,שאני עומד ברמזור זה נראה כאילו האוטו נשרף :lol:

הצלחת להרוס M50?

בפירוקיה מול מושב שזור, בין ראמה לנחף יושבים מנוע ומחשב וצמה של \ ל M52, המחיר - מאוד מאוד אטרקטיבי.

FYI

רון.

oo==00==00

פורסם

תודה רבה,נבדוק את הנושא,אגב כן לצערי הצלחתי,אבל אני נזק ידוע,כול דבר עם מנוע שאי פעם נגעתי בו הרסתי לו את המנוע,אני באמת צריך ללמוד לנהוג כמו בנאדם :lol:

גם הקלאץ' התחיל לגסוס לא מזמן אבל נחליף אותו כבר שנחליף את המנוע.

• תוכן חדש...