Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חברה - ליסינג או לקנות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי!

יש לי אפשרות לקבל רכב ליסינג (class 2) בתנאים הבאים:

- ירד לי 3000 במשכורת

- הגבלת דלק ל 1250 לחודש

הבעיה: ק"מ ליום (רק לעבודה!) 150 ק"מ בערך

מה עדיף??? - לקחת רכב/ לקנות רכב?

חברה קצת עזרה - לא מבינה בזה כלום!!!

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל את גם משלמת זקיפה למס אם את לא יודעת.

בכל מקרה אם את באמת צריכה לנסוע 150 ק"מ כל יום אני חושב שהליסינג יקח בגדול כיוון שאת תעברי את הגבלת הדלק.

אל תשכחי שזה כ 3000 ק"מ לחודש רק על נסיעות לעבודה כלומר 36,000 לשנה וזה הרבה מעל הממוצע לרכב (18,000).

אני הייתי חושב על מעבר דירה במקרה כזה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

חישוב פשוט - צריכת דלק ממוצעת של מכוניות אוטומטיות בקבוצה 2 היא 1 ל 12.

ז"א שבשביל להגיע לעבודה ולחזור את שורפת 12.5 ליטר. ליטר דלק 95 עולה היום 6.30 ש"ח.

זה יוצא לך כמעט 80 ש"ח ליום ו 1760 ש"ח לחודש (22 ימי עבודה).

ז"א, עוד לפני שהתחלת לנסוע נסיעות פרטיות, את צריכה לשלם לחברה שלך כסף על חריגה בדלק.

בדרך כלל, את ה 3000 ש"ה האלו יורידו לך מהברוטו, כלומר המשכורת ברוטו שלך תקטן ב 3000 ש"ח, כולל הפרשים לקרן פנסיה, ביטוח מנהלים וכו'. תשלמי גם פחות מס הכנסה. בשביל להחזיר למדינה את המס ה"אבוד", יוסיפו לך לתלוש משכורת סעיך, שנקרה "שווי רכב צמוד" היום מדובר בסכום של 1330 ש"ח, בעתיד הקרוב זה ככל הנראה יעלה.

כלומר, אחרי הרכב, הברוטו לצורך חישוב מס שלך יראה כך : הברוטו שלך היום פחות 3000 ש"ח + 1330 ש"ח.

לגבי העסקה עצמה - בתנאים כאלו כנראה לא משתלם, לא אמר לנו, כמה ואיך את משלמת על חריגה בדלק.

דעתי האישית - עם נסיעות כאלו, כדאי להחזיק רכב ליסינג, אבל כדאי להתמקח ולקבל חוזה ללא הגבלת דלק או עם הגבלה יותר הגיונית.

פורסם

אז זהו - זו הגבלת חברה ואין אפשרות למשהו יותר נורמלי (לצערי)

משלמת את ערך הדלק, יורד במשכורת

מעבר דירה, מסיבות אישיות, לא בא כרגע בחשבון

אז???

לקנות?

לפרסם שאלה חדשה על קניה???

פורסם

הפיתרון היחיד אשר ניתן לחשוב עליו הוא רכב המונע בסולר, יותר חסכוני בכ50% ממנוע בנזין מקביל.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
הפיתרון היחיד אשר ניתן לחשוב עליו הוא רכב המונע בסולר, יותר חסכוני בכ50% ממנוע בנזין מקביל.

:-(לא הבנתי - זה אומר לקנות?

פורסם

דיזל זה אומר ככה.

למשל אם באוטו רגיל את שורפת ליטר דלק אחרי 8 ק"מ. בדיזל את תשרפי אחרי 16 ק"מ

אם נוסעת 1000 ק"מ בחודש בדיזל ההוצאת דלק תיהיה כאילו נסעת 500 ק"מ בבנזין (תלוי בסוג הרכב)

ככה את מקצצת אפילו בחצי את הוצאת הדלק בחודש.

פורסם

קחי את הליסינג!

את הרי תשלמי כ 2000 ש"ח מהנטו על הרכב + כ 700 על הזקיפה. (אני מתאר לעצמי שאת לא משלמת 50% מס).

אם תקני רכב את תשלמי כ 1500 ש"ח רק על דלק.

את הרי לא תקני רכב בן 15 שנה נכון, אז גם יהיה לך ירידת ערך של בערך 5000 ש"ח מינימום לשנה (עוד כ 400 הוצאה לחודש).

הרכב צריך ביטוח (3500) טסט (1000) תיקונים\טיפולים (2000) - (עוד כ 500 לחודש).

עכשיו ערך הכסף - נניח רכב ב 60000 - 3% - עוד 2000 לשנה ( כ 150 לחודש).

הגענו ל 1500+400+500+150= 2550 לחודש.

וכל זאת ללא שם מקרה מצער של תאונה\גניבה.

בליסינג תקבלי רכב חדש - כל הניגוסים הקטנים על הליסינג, תסעי לכל מקום בלי לחשב כמה זה "עולה" לך (וכיום כל נסיעה זה כ 20-30 ש"ח).

כמובן שכל זה בעיקבות הקילומטראז הגדול שאת עושה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

פורסם

אז ככה -

alon - מה שאתה אומר בסוף (שכדאי לקחת) מתחשב בהגבלת הדלק שקיבלתי או לא?

ומישהו - בנוגע לדיזל: יש כאלה רכבים בclass 2? מישהו יודע?

(או שזה שאלה שמוכיחה את בורותי???)

הצילו!!!!!

פורסם

זה בכלל לא חשוב אם יש לך את המגבלה כיוון שגם בתשלום דלק של 1250 ש"ח כבר כדאי לקחת ליסינג.

יש דיזל ברכבים קטנים אבל מספר מועט של דגמים כגון פולו ואני לא מכיר עוד כך שזה כבר מעיד כמה יש (מה גם שאין כלכך הרבה כאלו כיד שניה בכל מקרה).

דיזל לא עושה פי שניים קילומטראז לליטר אלא אולי 50% יותר + יש לך תשלום "קנס" בטסט של כ 2000 ש"ח כך שזה לא רווח "טהור".

בקיצור, אל תעשי מזה עניין, את לא לוקחת פה משכנתא או מחפשת חתן, אז יהיה יותר או פחות משתלם את לא תהיה מליונרית מזה, רוצה ראש שקט תקחי ליסינג ואת תראי שאחרי חודש כבר הכל יהיה מאחורייך.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

פורסם

רק תיקון קטן - אלון, אתה כנראה לא התעדכנת כבר כמה שנים:lol:

היום ההפרש באגרה בין דיזל לבנזין ברכב פרטי עומד על 400 ש"ח, בשנה הבאה ההפרש אמור לדרת ל 0.

אגב, הסולר היום, אחרי הנחות מקסימליות, עולה יותר יקר מבנזין ב 10 אגורות לליטר, מחיר לסולר לפני הנחה הוא 8.45.:shock:,

והיתרון שנשאר לטובת מנועי דיזל הוא בצריכת דלק עדיפה.

לצערי, לא מדובר גם על 50% אלא על משהו כמו 25%-30%, בתנאי שמשווים מכוניות עם תיבות הילוכים והספקים מקבילים.

פורסם

אז - מה כדאי?

אוף אני לא מבינה בזה כלום, מרגישה ממש מטומטמת ליד כל האנשים פה

אגב - אם לקנות הולך גם גיר רגיל, אז תגיבו גם לפי זה בשיקולים

פורסם

את לא מטומטמת את רק לא רוצה להחליט\להבין\להסכים עם לקחת ליסינג.

אני ייעצתי לך ליסינג וגם הבחור כאן BUKI אמר שעדיף ליסינג.

את באמת רוצה להכנס לבור של לקנות רכב? לדאוג לטפל בו! ועוד בחורה שטוענת שאת לא מבינה בזה כלום (לא בא לרדת עלייך) הרי סוחרי הרכב רק מחכים למישהי כמוך שתיפול עלייהם, וכן גם בעלי המוסכים יחגגו עם כל מני המצאות - "צריך להחליף לך פה את כל המשטוקן ..." 2500 ש"ח לפני מע"מ ולפני עבודה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

פורסם
וכן גם בעלי המוסכים יחגגו עם כל מני המצאות - "צריך להחליף לך פה את כל המשטוקן ..." 2500 ש"ח לפני מע"מ ולפני עבודה.

:-) כאן כבר קצת נסחפת...

לא עד כדי כך

תודה בכל אופן

ואגב בוקי אמר שבתנאים כאלה כנראה לא משתלם, לא?

פורסם

מקווה שלקחת את זה בהומור :-D, גם אני לא מת על כל העניין עם המוסכים.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

• תוכן חדש...