Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פזומט - איך זה עובד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כי היא טוענת שהכרטיס נטען בליטרים.עוד יומיים עולה מחיר הדלק בשיעור חד, ומי שקונה כמות גדולה של כרטיסים כאלה יכול לעשות מכה.

פורסם

slomub,

איזו מכה בדיוק אפשר לעשות ?

נניח שטענת את הכרטיס ב-1000 ליטר, ונניח שכיום ליטר עולה 6 שקלים, כלומר סה"כ שילמת 6,000 שקל.

ונניח שמחר יעלה מחיר הדלק ב- 5 אחוז, כלומר ב-30 אג' לליטר.

אז הרווחת 300 שקל. יופי. לא, לא, עוד מוקדם לשמוח.

ועכשיו תדלקת 20-30 פעם את כל המכוניות שלך ושל החבר'ה ויש לך כרטיס ריק.

וכמה בדיוק יעלה לך לטעון מחדש את הכרטיס ב- 1,000 ליטר ? יעלה לך בדיוק 6,300 שקלים.

כלומר הרווחת 0 שקלים.

ואם במקרה ירד מחיר הדלק, כמו שקורה כאן לפעמים, אז בכלל הפסדת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

זה לדוגמא כרטיס קאש פז שצה"ל נותן עבור רכבים צבאיים, ועבור רכבים שכורים של הצבא.

בפעם הראשונה יש לגרד את הקוד הסודי ולהקיש אותו על מנת שהכרטיס יכנס לפעולה.

הכרטיס נראה כמו כרטיס אשראי רגיל ויש לו פס מגנטי.

כרטיסים אזרחיים של דלק מגיעים באותה הצורה רק שהם בצבע כחול וללא הכיתוב של צה"ל.

ל'

1פז.JPG

קאש.jpg

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אמיר, אתה מפספס את התמונה הגדולה. איך אופציות בבורסה עובדות?

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם
ככה זה עובד ברכבים שכורים בצבא. למה ללקוח פרטי להתעסק עם כרטיסי תדלוק?

מתנה לחבר ? :)

נשמע לגיטימי לבוא ליום הולדת של חבר ולתת לו מתנה 500 ש"ח דלק :D זה שווה יותר מרוב המתנות :D

אצלנו בעבודה אם הרכב בטיפול או משהו, אז מקבלים חלופי שמן הסתם לא מותקן בו פזומט, אז מקבלים כרטיסים בשווי 1000 שקל בערך..

פורסם
אמיר, אתה מפספס את התמונה הגדולה. איך אופציות בבורסה עובדות?

אופציות בבורסה עובדות אחרת לגמרי.

אתה לא משלם את מחירה הראלי של החבית.

אם הכללים על אופציות נפט הן כמו אופציות על המעו"ף אזי:

לצורך הענין אני יכול להרוויח גם אם מחיר הנפט ירד, כי אם אחזה שמחיר הנפט ירד ל- 85 דולר בעוד 3 חודשים, והוא אכן יגיע למחיר הזה, רק אז אני אתחיל להרוויח כסף, וככל שהוא ירד יותר מתחת ל- 85, כך ארוויח עוד יותר.

אם הוא יגיע רק ל-85.01, הפסדתי את מלא ערך ההשקעה.

באותה מידה אם אחזה שהוא יעלה ל-105 דולר והוא יגיע רק ל- 104.99, שוב הפסדתי את מלוא ערך ההשקעה

וככל שהמחיר יהיה יותר גבוה מ-105 דולר, רק אז אתחיל להרוויח.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

נהדר, אבל בהנחה ויש לי אפשרות גם למכור/לממש את הכרטיסים, וזמן ה"פקיעה" שלהם ארוך

יותר מאופציות מעו"ף, ואני לא צריך לשלם על ערך הזמן, אז כן יש אפשרות לעשות מכה.

פורסם

zik,

רק שכאשר אתה קונה כרטיס, אתה משלם את מלוא מחיר הבנזין כיום. ( נניח 1 ליטר = 6 ש"ח)

וכאשר תמכור את הכרטיס הזה תקבל עליו לא יותר מאשר את ערכו ביום המכירה ולא שום ערך עתידי.

כי אם הדלק יעלה מחר 6.3, אף אחד לא יתן לך יותר מ-6.3.

וברגע שמכרת וקיבלת 6.3 ש"ח, אתה יכול לקנות בהם חזרה רק 1 ליטר בלבד.

להבדיל באופציה,אם ניקח את הדולר כדוגמא:

ונניח ש-1 דולר = 4 שקלים, ואתה צופה שהדולר יהיה 4.04 (עליה של אחוז), אתה לא צריך להשקיע 4 שקל, אלא רק 4 אגורות.

על זאת הדרך במכפלות של 100,000 דולר - אתה לא צריך לקנות 100,000 דולר ולשלם 400,000 שקל, אתה צריך לשלם רק 4,000 שקל (ארבעת אלפים) כלוממר 4,000 שקל נתנו לך מנוף כאילו קנית 100,000 דולר.

אם במקרה הדולר יעלה ויהיה 4.07 יצא שהרווחת 3,000 שקל.

להבדיל - בכרטיסי הקש, אם יכולת לשלם רק את ה-30 אגורות ולנחש שהעליה תהיה יותר גדולה, למשל 50 אגורות, רק אז היה יוצא שהרווחת.

ויש עוד הבדל משמעותי, כרטיס הקש, הוא דלק אמיתי שצריך לשלם עבורו תמורה מלאה.

האופציה היא רק וירטואלית ולכן אתה משלם רק את הסיכון שאתה מוכן לקחת על עצמך.

פורסם

אני לא משווה בין הכרטיסים לאופציות. ברור שישנם הבדלים במינוף ובעוד אלף ואחד פרמטרים.

אני רק טוען שבמידה ומכרתי ב-6.30 את הכרטיסים- הרווחתי. כי הכסף הזה יכול לקנות

עוד דברים מלבד ליטר בנזין.

אני מרגיש שאנחנו סוטים קצת מפורום רכב, אז בשביל הקטע- אם פצצת אטום נופלת באמצע מפגש

קליאו ספורט בר"ג, בזמן שאתה נופש עם שלך באילת- לא הרווחת? לפחות על הנייר?

פורסם
אתה צריך להבין שהמצב יכול להיות גרוע מאוד , אם תכנס במרצדס ויהיו נפגעים אתה עלול למצוא עצמך חשוף לחלוטין , ולשלם כסף עד יומך האחרון , וגם להיות בלי עבודה . עד כמה התרחיש אימה הזה מדוייק , תלוי בעד כמה העבודה השניה שונה מהעבודה של המעסיק , ועד כמה העו"ד יוכל להוציא אותך (אם בכלל ).

אני מתציע שכן תודיע למעסיק או לחילופין אל תשתמש ברכב עבודה

זה מה שחשבתי

בגלל זה הפסקתי לעשות את השטות הזאת , וגם בגלל המצפון שלי

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • תוכן חדש...