Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו B3 או יונדאי i30

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אשתי עברה היום תאונה (תודה לא-ל יצא בנס ללא פגע) הרכב טוטל לוסט

אני מתלבט בין שני רכבים סובארו (בגלל התנהגות כביש מעולה) B3 2.0 או יונדאי i30 (לפי הכתבות זו התמורה הטובה ביותר לכסף) למרות שלאבא שלי היה ניסוין מר עם יונדאי

כאשר הדגם החדש של טיוטה GLI plus (זה כמו ה-GLI רק עם 7 כריות אוויר ובקרת יציבות מחיר 128900) גם בא בחשבון (בגלל שזה טיוטה)

בכל מקרה אני רוצה לבצע הזמנה בשבועיים הקרובים לרכב שיגיע בינואר בגלל ההוזלה הצפויה

גילוי נאות עד היום הרכב שלי היה פיג'ו גיר ידני כך שאני פחות מפחד מהטיוטה

תודה על העזרה

פורסם

לפי מבחנים שפורסמו (למשל ראה בלינק הבא: http://www.netcar.co.il/magazin/focus/p308.asp)

דווקא ה-i30 מתנהגת יותר טוב מה-B3. ל-B3 יתרון קל בנוחות הנסיעה.

תשכח ממה שאתה יודע על דגמים קודמים של יונדאי, ה-i30 לא נופלת מהמתחרות האירופיות המובילות הן מבחינת תכנון, איכות והתנהגות. כמו כן היא מיובאת באופציה ידנית בדגם ה-2.0 ליטר (כמו ה-B3) בניגוד למתחרות האירופיות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

ומה לגבי הקורולה האם הגיר כ"כ גרוע, אני לא כ"כ סומך על נסיעת מבחן של 20 דקות כי לכל דבר אפשר להתרגל לאחר קצת זמן השאלה היא איך היא ביום יום לאחר תקופת הסתגלות

תודה

פורסם
ומה לגבי הקורולה האם הגיר כ"כ גרוע, אני לא כ"כ סומך על נסיעת מבחן של 20 דקות כי לכל דבר אפשר להתרגל לאחר קצת זמן השאלה היא איך היא ביום יום לאחר תקופת הסתגלות

תודה

-------------------------------------------------------------------------------------------

אתה הולך להוציא כ-130000 ש"ח ואתה מוכן "להתרגל" למוצר שמתפקד רע? מה אתה בעונש? במצב האוטומאטי הגיר של טויוטה הוא ב-י-ז-י-ו-ן (אלא אם טלטולים במעבר הילוך עושים לך את זה :roll:).

במצב של שליטה ידנית הוא סביר אך פחות טוב מגיר רגיל קונבציונלי. אישית, אני לא הייתי נוגע ברכב עם פגם כה מהותי (בייחוד שאני מוציא כסף מכיסי), וזאת למרות שבהתעלם מהגיר, הקורולה היא מכונית בכלל לא רעה (מרווחת, נוחה, התנהגות בטוחה וכו')

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

יש לך בנושאים דומים דיון מלפני חודש . אפילו חיפוש אתה לא צריך להפעיל.

תנצליותר טוב את האפשרויות שנותן לך הפורום הזה.

גם על טויוטה היו המון דיונים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הטויטה מהווה דוגמא ליחס עלות תועלת נמוך ביותר, גיר רובוטי בעייתי (תבדוק ביד 2 ותראה שיש מספר אנשים שמוכרים אותה), בסיס גלגלים קצר מהחלופות שהבאת, מע' מתלים פרימיטיבית (אין דרך אחרת לתאר את המערכת הבסיסית הזו)-לסובארו וליונדאי מע' מתלים אחורית נפרדת כאשר לסובארו המע' הזו היא מסוג עצמאות עצה שהם לרוב מאוד ספורטיבים.

הבחירה בסובארו וביונדאי היא יותר טעם אישי כי שתיהן במנועי ה2.0 נותנות תמורה מצוינת.

הסובארו יותר נוחה ושקטה, היא זוכה ל-5 כוכבי בטיחות במבחני הריסוק ובזכות מע' הנעה כפולה והגה הידראולי ולא חשמלי, מספקת גם הנאה מנהיגה מאוד גבוהה.

היונדאי זריזה יותר, בעלת איבזור רב יותר, היא יותר מרשימה מבפנים ותא המטען שלה גדול יותר. אני לא אהבתי את העובדה שאין תיפעול ידני לגיר (למרות שנראה לי שלרוב האנשים זה לא מפריע) ולזכותה 4 כוכבי ריסוק סבירים ולא מרשימים, ההגה שלה פחות טוב מזה של הסובארו.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

היונדאי עדיפה מהסובארו במספר פרמטרים:

-מנוע 1.6 מודרני ופעולתו נעימה הרבה יותר ממנוע 1.5 של הסובארו

(עם מנוע 2 ליטר זה כבר סיפור אחר).

- בטיחות : מערכת ESP יש ב-I30 ואין בסובארו.

- בגאז- שימושי יותר ב-I30.

אלטרנטיבה לקניה, סיטרואן C4 בגירסת הליסינג כולללת ESP ושאר אלקטרוניקה, אני אישית מעדיף את הסיטרואן על הסובארו והיונדאי.

בהצלחה,

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

גש לכל אחת מהסכנויות ובצע נסיעת מבחן על השלוש.

התרשמותי מהשלוש:

i30 עדיין יונדאי. לא התנהגות ולא נעליים (אבל מה אני מבין...). הם מצהירים שמהנוע 1600 מספק 122 כ"ס, זה ממש לא הרגיש לי ככה. אך יש לזכור שהיא מגיע עם איבזור נאה.

בסובארו B3 לא נהגתי כי אין תא מטען. זה לא שהוא קטן, פשוט אין, ולכן פסלתי אותה על הסף.

את הקורולה הייתי רוכש (GLI+) אילולא הגיר הרובוטי. זה פשוט מזעזע. זעזועים של הילוך ראשון ידני וזינוקים בעלייה. איזו סיבה יש להתרגל למשהו שאתה מוציא עליו 130K ש"ח? ולמה שאפנה מתשומת ליבי במהלך נהיגה לסל"ד כדי לדעת מתי להוריד את הרגל מהגז, שהאוטו לא יקפוץ כשגיר מעלה מהלך?

פורסם
היונדאי עדיפה מהסובארו במספר פרמטרים:

-מנוע 1.6 מודרני ופעולתו נעימה הרבה יותר ממנוע 1.5 של הסובארו

(עם מנוע 2 ליטר זה כבר סיפור אחר).

- בטיחות : מערכת ESP יש ב-I30 ואין בסובארו.

- בגאז- שימושי יותר ב-I30.

אלטרנטיבה לקניה, סיטרואן C4 בגירסת הליסינג כולללת ESP ושאר אלקטרוניקה, אני אישית מעדיף את הסיטרואן על הסובארו והיונדאי.

בהצלחה,

אורן

שים לב, שהוא מדבר על מנועי ה2.0 שם המנוע של הסובארו מרגיש די חזק, הרכב מגיע עם מע' בקרת ייציבות (שבשילוב עם 5 כוכבי ריסוק מתקבל גם רכב בטוח יותר) אגב, לגבי נעימות של רכב דווקא הB3 שקטה יותר (בשתי גרסאות המנוע).

לגבי הC4 אני ממש לא מסכים איתך, חוץ מעיצוב פנימי/חיצוני ייחודי לרכב יש חיסרונות די גדולים בהשוואה לסובארו וליונדאי (בעיקר בכל הקשור לנוחות ורכות נסיעה שהיא די איך לומר, נמוכה), התנהגות הכביש שלה לא מרשימה וההיגוי שלה הרבה פחות טוב מהסובארו לדוגמא.

פורסם

ומה אתם אומרים על השוואת יונדאי וB3 בגירסאות 2.0L ידני מבחינת התנהגות כביש, זמינות כח, הגה, שילדה וכו'...בקיצור- כיף לנהיגה.

פורסם

הייתי היום ביונדאי האוטו היה נראה באמת נחמד(אני מחכה לאשתי לעשות נסיעת מבחן) אבל לפי מה שראיתי בפורומים ובגזרי העיתונים שחילקו לי בסוכנות של יונדאי ה- i30 שותה המון דלק אפילו בגרסה של 1600

יום שישי אני הולך לסובארו נראה מה יהיה שם

אגב שמעתי שבינואר יגיעו דגמים חדשים של מיציבושי לנסר ופורד פוקוס מישהו שמע על זה משהו? והאם כדאי לחכות

אבי

פורסם
הייתי היום ביונדאי האוטו היה נראה באמת נחמד(אני מחכה לאשתי לעשות נסיעת מבחן) אבל לפי מה שראיתי בפורומים ובגזרי העיתונים שחילקו לי בסוכנות של יונדאי ה- i30 שותה המון דלק אפילו בגרסה של 1600

יום שישי אני הולך לסובארו נראה מה יהיה שם

אגב שמעתי שבינואר יגיעו דגמים חדשים של מיציבושי לנסר ופורד פוקוס מישהו שמע על זה משהו? והאם כדאי לחכות

אבי

מה רצית שהיא תזלול מים?

פורסם

בקשר ללנסר, לפי מה שאני הבנתי (מחברי הפורום) היא תגיע ביולי 2008 ולא בינואר. תבדוק את זה עם הסוכנות, כי הלנסר החדשה אמורה להיות מאוד מאוד טובה.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...