Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר לפחחות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי בפורום, ומצאתי תשובות לכאן ולכאן.

אני צריך הסבר- מה עושים קודם?

קודם מורחים חומר מילוי (שפכטל/בונדו) ואז צבע יסוד?

או להיפך (קודם יסוד ואז שפכטל)?

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

פורסם
חיפשתי בפורום, ומצאתי תשובות לכאן ולכאן.

אני צריך הסבר- מה עושים קודם?

קודם מורחים חומר מילוי (שפכטל/בונדו) ואז צבע יסוד?

או להיפך (קודם יסוד ואז שפכטל)?

קודם חומר ואחר כך פילר.

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

פילר זה צבע יסוד ?

איזה סוגים של צבע יסוד קימים, מה ההבדל בצבעים שלהם (ראיתי אפור וגם אדום חמרה)

ואיזה סוג אני צריך?

פורסם
פילר זה צבע יסוד ?כן.

איזה סוגים של צבע יסוד קימים, מה ההבדל בצבעים שלהם (ראיתי אפור וגם אדום חמרה)יש לא מעט צבעים.

ואיזה סוג אני צריך?אני לא יודע מה מצב הרכב שלך, אבל יש פילר שניקרא קומפקט פילר, זהו פליר

עבה שמכסה בדרך כלל דפקטים של החומר הגס. צובעים אותו על הרכב ועל הפילר צבע שחור רגיל, ואז משפשפים עם ניר ליטוש דק, (320 בערך). עד שאין את הצבע השחור.

זהו מקווה שעזרתי.

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

אני לא מסכים עם מה שנאמר לעיל. לדעתי זה צריך להיות כך:

• ניקוי החלק מלכלוך, גריז וכו'
  • תיקון הברגות, הלחמות מילוי מתכת וכו'
  • התזת חול או גילוי המתכת בכול דרך אחרת. חשוב! המתכת צריכה להיות נקייה לחלוטין!
  • צביעה ב EtchPrimer
  • צביעה ב Standox 2K Primer Red Brown
  • ביצוע פחחות (מילוי חומר פחחות גס, ליטוש, מילוי חומר עדין, ליטוש והחלקה)
  • צביעה בפילר לצורך מילוי חריצים עדינים ושריטות ולצורך חיבור לצבע עליון סופי.
  • ליטוש קל; רטוב: 600-1200 או יבש: 320
  • צביעת צבע עליון ("סופי").

שים לב שצבע קודם לחומר. עצוב, אבל בארץ רוב הפחחים מיישמים חומר ישירות על הפח. לפח אין מיגון נגד חלודה עתידית (והיא תבוא!). חומר הפחחות אינו מגן חלודה וזהו לא מתפקידיו. מה גם שרוב החומר מעביר לחות.

פורסם

טוב, היום הבנתי שאם אני רוצה תוצאה טובה לוספה שלי (שנת 76) שתחזיק מעמד להרבה זמן, אני צריך לפנות למישהו שמבין.

אני צריך המלצה לפחח טוב (במחיר סביר) באזור באר שבע-אשקלון,

שיפחח ויצבע לי את הוספה (הוספה כבר ערומה ומפורקת.)

תוכלו לתת לי המלצה על פחח טוב באזור באר-שבע-אשקלון-שדרות-כיסופים (פחות או יותר)?

יש למישהו מושג כמה כסף צריך להכין? 1500 זה באזור?

פורסם
אני לא מסכים עם מה שנאמר לעיל. לדעתי זה צריך להיות כך:

• ניקוי החלק מלכלוך, גריז וכו'
  • תיקון הברגות, הלחמות מילוי מתכת וכו'
  • התזת חול או גילוי המתכת בכול דרך אחרת. חשוב! המתכת צריכה להיות נקייה לחלוטין!
  • צביעה ב EtchPrimer
  • צביעה ב Standox 2K Primer Red Brown
  • ביצוע פחחות (מילוי חומר פחחות גס, ליטוש, מילוי חומר עדין, ליטוש והחלקה)
  • צביעה בפילר לצורך מילוי חריצים עדינים ושריטות ולצורך חיבור לצבע עליון סופי.
  • ליטוש קל; רטוב: 600-1200 או יבש: 320
  • צביעת צבע עליון ("סופי").

שים לב שצבע קודם לחומר. עצוב, אבל בארץ רוב הפחחים מיישמים חומר ישירות על הפח. לפח אין מיגון נגד חלודה עתידית (והיא תבוא!). חומר הפחחות אינו מגן חלודה וזהו לא מתפקידיו. מה גם שרוב החומר מעביר לחות.

אני לא באתי להסביר לו את תהליך הפחחות והצבע... הוא שאל אותי שאלות ואני עניתי לו. קרא טוב מה שכתבתי.

נ.ב לגבי התהליך אני מסכים איתך ב100%.

פורסם

שלום ירחמיאל,

האם אתה פחח או צבעי?

האם כל שכבות הצבע מיושמות בהתזה?

באוטו של בני למשל (השרמוטה) היתה שכבת פוליאסטר, כנראה פילר, שנראתה כאילו יושמה במריחה.

פורסם

אינני פחח או צבעי. יישום השכבות הוא רק ענין של גימור. אתה יכול ליישם כול צבע איך שאתה רוצה. כלומר, ברור שהתזה ע"י בעל מקצוע תהיה עם גימור יפה יותר מאשר מברשת, העלולה להשאיר מרקם לא אחיד או שערות, במיקרה של אחת זולה. בחו"ל יש הרבה משפצים העובדים רק עם מברשות איכותיות ומביאים תוצאות שלא מובדלות מאלה עם אקדחי הריסוס. צביעה עם מברשת כרוכה בעבודה רבה יותר, בליטוש עדין וניקוי אחרי כול שכבה. יש מהדרין, הטוענים שצביעת מברשת איכותית ובעלת עומק רב יותר מאשר שיטת ההתזה... לך תדע. אגב, הרי פעם לפני עידן הרכבים הממונעים ייצרו מרכבות. למרכבות אלה היה צבע שחור בעל עומק שהרגשת שאתה יכול להטביע את ידך בתוכו, והכול הושג ע"י עבודת מברשות וצבעי צלולוזה פרימיטיביים!

• תוכן חדש...