Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגביי היתר נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.......

התחלתי לעבוד בתור נהג בחברה שמתקינה ארגזים וארגזי קירור למשאיות,וגם מושבים ומערכות קירור למיני אוטובוסים.

התפקיד שלי בחברה הוא לקחת ולהעביר את הרכבים למבחן בעמדה מס' 1 טסטים והוצאת רישיונות.

השאלה שלי היא כזאת-במיני אוטובוסים ברישיון רכב כתוב"אוטובוס עירוני ציבורי" אני בעל רישיון מעל 15 טון ואני יודע שאסור לי לנהוג על רכב כזה,האחראי שלי אמר שמותר מפניי שבכל נסיעה יש שלטים של "במבחן" במקום מספריי רישוי וגם ביטוח מיוחד כזה לרכבים שהם "במבחן" האם האחראי שלי צודק? זה עיניין רציני כי אם יקרה משהו האחראי שלי לא יוכל לעמוד מאחורי.

פורסם

השלט "במבחן " זהו לוחית רישוי זמנית לרכב שנע ללא רישוי (באישור).

לגבי נהיגת אותו רכב ?

למה הוא לא נותן לבן הקטן שלו לנהוג?

מאיפה הוא ממציא את השטויות האלו.

כל רכב שאתה נוהג עליו חובה עליך להיות עם רישיון נהיגה מתאים בהתאם.

ירון מאיר

פורסם

דודו,

בא נחשוב רגע אחרת: אם הבוס שלך כל כך בטוח בעצמו, האם זה מכסה גם נהג בעל רישיון לרכב פרטי ובגלל השלט במבחן הוא יכול לנסוע במשאית ? האם בעל רישיון לאופנוע, יכול לנסוע גם בטרקטור?

ואולי אם יש במבחן, בכלל לא צריך רישיון נהיגה ?

כמו שאמר ירון: "במבחן" זה לרכב, לא לנהג.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
דודו,

בא נחשוב רגע אחרת: אם הבוס שלך כל כך בטוח בעצמו, האם זה מכסה גם נהג בעל רישיון לרכב פרטי ובגלל השלט במבחן הוא יכול לנסוע במשאית ? האם בעל רישיון לאופנוע, יכול לנסוע גם בטרקטור?

ואולי אם יש במבחן, בכלל לא צריך רישיון נהיגה ?

כמו שאמר ירון: "במבחן" זה לרכב, לא לנהג.

אל תשווה רישיון של לרכב פרטי לבין משאית או אופנוע לטרקטור, אלה עולמות שונים שצריך בשביל לנהוג רישיון נהיגה ,בין רישיון מעל 15 טון לבין אוטובוס זעיר ציבורי מגביל היום רק היתר כאילו ההגבלה היא היתר ולא לעשות רישיון מיוחד, עד לפניי תקופה היה מותר לבעליי רישיון עד 15 טון לנהוג באוטובוס זעיר ציבוריוגם לקחת נוסעים, בטוח שאינני יכול לקחת נוסעים כיום אבל לגביי רק נהיגה אני עדיין לא בטוח שאסור,אני יזכיר שחל עליי ביטוח במקרה של נהיגה יש ביטוח מיוחד וגם טסט מיוחד לא רגיל.

פורסם

לא ברור לי איך יש לך ביטוח על כלי רכב שלא תואם לרישיון שלך.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
לא ברור לי איך יש לך ביטוח על כלי רכב שלא תואם לרישיון שלך

מאותה סיבה שלך אין רשיון לנהוג על מונית ולאסוף נוסעים. אבל בתנאים מסויימים המונית היא בסה"כ מכונית רגילה שאין צורך בידע מיוחד בכדי לנהוג בה. יתכן שבמגרש סגור בעל רשיון לרכב משא יכול לנהוג על משאית שבאופן נורמלי היה יכול לנהוג בה אם לא הייתה רכב להובלת נוסעים בתשלום.

פורסם

"אני בעל רישיון מעל 15 טון ואני יודע שאסור לי לנהוג על רכב כזה".

זה מה שהוא כתב.

והכוונה שלי היא שאם יש לי רשיון נהיגה על רכב פרטי, או אופנוע מדרגה 1 אני לא יכולה לנהוג ברכב מעל 15 טון, רק בגלל שיש לו תויות של "במבחן".

שום ביטוח לא יכסה את הנזקים אם חלילה יקרה משהו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

היחיד שיכול לנהוג במונית ללא רישיון נהיגה למונית הוא מנהל מוסך (בעל ההסמכה ),

וגם הוא מוגבל לנהוג ברדיוס של 2 ק"מ מהמוסך.

וגם בתחום הזה אסור לו לאסוף נוסעים!

ירון מאיר

פורסם
"אני בעל רישיון מעל 15 טון ואני יודע שאסור לי לנהוג על רכב כזה".

זה מה שהוא כתב.

והכוונה שלי היא שאם יש לי רשיון נהיגה על רכב פרטי, או אופנוע מדרגה 1 אני לא יכולה לנהוג ברכב מעל 15 טון, רק בגלל שיש לו תויות של "במבחן".

שום ביטוח לא יכסה את הנזקים אם חלילה יקרה משהו.

ל'

אוטובוס ציבורי זעיר הוא למעשה ואן גדול שיכול לנהוג עליו כל בעל רשיון נהיגה ג' מבחינת מיומנות הנהיגה הנדרשת. יתכן ובמקום העבודה שלו יש הסדר שמותר לנהג ג' לנהוג על מוניות לצרכי תיקונים וטיפולים. באותה מידה שלמכונאי המטפלבמוניות יכול לפי תנאי הרשיון של העסק, לקחת מונית סקודה לנסיעת מבחן לבדיקת הבלמים.

רצוי שהבחור ששאל את השאלה יבקש ממעסיקו אסמכתה רשמית ממשרד התחבורה וחברת ביטוח שמאפשרת לעובדי העסק לנהוג ברכבים המוגדרים כמונית בתוך מגרש החנייה של העסק.

פורסם
אוטובוס ציבורי זעיר הוא למעשה ואן גדול שיכול לנהוג עליו כל בעל רשיון נהיגה ג' רק עם היתר מתאיםשל משרד התחבורה

מבחינת מיומנות הנהיגה הנדרשת. יתכן ובמקום העבודה שלו יש הסדר שמותר לנהג ג' לנהוג על מוניות לצרכי תיקונים וטיפולים. באותה מידה שלמכונאי המטפלבמוניות יכול לפי תנאי הרשיון של העסק, לקחת מונית סקודה לנסיעת מבחן לבדיקת הבלמים.

רצוי שהבחור ששאל את השאלה יבקש ממעסיקו אסמכתה רשמית ממשרד התחבורה וחברת ביטוח שמאפשרת לעובדי העסק לנהוג ברכבים המוגדרים כמונית בתוך מגרש החנייה של העסק.

כדי לנהוג רק ב"סוס" (תומך) של הסמי טריילר יש צורך ברישיון נהיגה על סמי טריילר. אף על פי שאורכו כאורך מכונית.

גם בעל רישיון נהיגה לרכב משא מעל 12/15 טון לא מורשה לנהוג ב"סוס" של הסמי טריילר.

כמו כן אותו הדבר ברכב מסוג חילוץ, הלא הוא רכב רגיל עם תפעול זהה כמו משאית.

לכן יש לשים לב ברישיון הרכב בעמודה של סוג הרכב המופיע ברישיון הרכב.

לגבי ההיתר שיש לבעל מוסך זה קבוע בתקנות התעבורה .

כמו שכתבת עדיף לבדוק אסמכת בכתב ולצם לך העתק לכל מקרה שלא יבוא.

ירון מאיר

פורסם

הערב קראתי כאן את המשך השירשור, אחת התגובות נראתה לי הגיונית בנימוקים שבה, על כן שקדתי לבדוק את מה שלכאורה היה ברור לי קודם לכן, ועכשיו שמצאתי את הדברים הריני להעלותם ככתבם וכלשונם.

מתוך תקנות התעבורה:

(התקנות בתמונות המצ"ב)

היתר.jpg

היתר1.jpg

היתר2.jpg

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תודה על התגובות ,קבלתי היום יומן נסיעות מיוחד ורשיון שנקרא" רשיון סחר" על שם החברה בה אני עובד, ברישיון כתוב את מס' הלוחיות רישוי שאותם אני שם על כל רכב שאני נוסע וגם תעודת ביטוח עם אותו מס' רישוי מה דעתכם על זה?

פורסם
תודה על התגובות ,קבלתי היום יומן נסיעות מיוחד ורשיון שנקרא" רשיון סחר" על שם החברה בה אני עובד, ברישיון כתוב את מס' הלוחיות רישוי שאותם אני שם על כל רכב שאני נוסע וגם תעודת ביטוח עם אותו מס' רישוי מה דעתכם על זה?

(הרשיון סחר מטעם רשות הרישוי)

פורסם
(הרשיון סחר מטעם רשות הרישוי)

ואני חשבתי רישיון סחר בסמים :hihi:

אבל הכי חשוב שיש לך עכשיו ביטוח על הכלים. מברוק

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

עדיין הייתימרים טלפון או אפילו ניגש למשרד הרישוי כדי לוודא את הנושא, חבל שתגלה במקרה שאתה לא מכוסה משום בחינה ותישאר בלי רשיון בכלל כי נהגת על רכב ללא רשיון לסוג הרכב הספיציפי.

• תוכן חדש...