Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הפעם אני שואל שאלה לחבר שברשותו סיריון מנוע 1000 שנת 2001

שהמנוע עובד ופותחים מכסה מנוע ומסתכלים על המנוע המנוע רועד לא יושב במקום

ומרעיש אלא עובד ורועד.

אמרו לי שמנועי 3 צילינדר רועדים יותר ממנועי 4 צילינדר.

האם נכון?

פורסם

במידה מסויימת זה נכון, העיניין יחסי. גש למוסך שמכיר את האוטו, ושאל.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הי,

לפני כשנתיים רכשתי סיריון 99 עם מנוע 1000 סמ"ק.

גם שלי רועדת, בעיקר בבוקר כשהמנוע קר , אבל גם בעמידה ברמזור מורגשות הויברציות (בעיקר כשהמזגן עובד וכשההילוך משולב)

החלפתי תושבות מנוע בלויות וזה עזר אך במעט.

מהתבונניות אקראיות בסיריונים 1000 סמ"ק שפגשתי ברמזור, ראיתי שגם האחרות רועדות (פתח האגזוז קופץ מעלה ומטה או שמכסה המנוע רועד), כך שאנחנו לא לבד.

העליתי כאן פעם שאלה בפורום ונאמר לי שייתכן שיש איבוד קומפרסיה באחד הצילינדרים שיכול לגרום לרעידות כאלו.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=101958

ביקרתי אצל מוסך זיסו מאז ולצערי, לפחות ברכב שלי, לא ניתן היה לעשות דבר..

אם אני כבר כאן, אז גם לי יש שאלה.

לפעמים כשהרעידות ממש ממש מעצבנות אותי (ברמזורים או בעצירות), אני נוהג להעביר ל-N. דבר שכמעט משקיט את הרעידות.

האם העברת ההילוך לעיתים תכופות יכולה לגרום נזק ?

אויבו של הטוב הוא הטוב יותר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

א. גם לי יש אותה הבעיה בסיריון - בדיקת קומפרסיה תקינה.

ב. הוחלפו תושבות מנוע ל-לא מקוריות והבעיה לא נפתרה (נאמר כי המקוריות אכן כן יפתרו את הבעיה - למרות שאני לא מעניין לזה...)

ג. הוחלף מצבר באוטו מה שהשקיט טיפה את הרעידות - כשהיתי לוחץ על הברקס הזרם שמגיע למנוע היה נופל (ראיתי את זה בעמידה כשלחצתי על ברקס האורות הקדמיים היו נכבים מעט והמנוע היה מתחיל להתאמץ).

ד. החלפת הילוך ל N אכן עוזרת - רק שלפי מה ששמעתי ברגע שאתה מחליף הילוכים באוטומת המנוע זזה לך כל הזמן... ז"א התושבת האחורית שלך נשחכת - לא יודע עד כמה זה נכון - אבל הגיוני כי המנוע אכן זז כשמעבירים מ D ל N.

***אם לא לפתור את בעית הרעידות כל האוטו יתפרק...נתחיל מזה שנשברו לי הברגים שמחזיקים את מה שמחבר את המנוע לתושבת הקדמית...עלה המון כסף להוציא את הברגים ולשים חדשים, אח"כ נשבר מחזיק משאבת הגה כוח (אם ככה קוראים לזה)

וגם ככל שהזמן עובר ברגים משתחררים באוטו...לאחרונה שהתחרר משהו מאחור שגורם לרעשים של מתחת מתחכחת במתחת

זה קרה לי לפני כן עם הכנף הקדמית - אחרי שחיזקתי את כל הברגים הבעיה של הרעשים חלפה.

אם יש פה עוד אנשים שנתקלו בבעיה זו ואכן כן הצליחו לפתור אותה אשמח לשמוע...

(קצת שגיאות כתיב :) אני דיסלקט אין מה לעשות)

פורסם

במנוע 3 בוכנות מותקן ציר איזון(דומה לקמשפט) שמסתובב בבלוק ע" שרשרת, הוא אמור למנוע רעידות, וכאילו להחליף את הבוכנה הרביעית, כאשר יש רעידות השרשרת נמתחה או לא מורכבת לפי הסימון.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
במנוע 3 בוכנות מותקן ציר איזון(דומה לקמשפט) שמסתובב בבלוק ע" שרשרת, הוא אמור למנוע רעידות, וכאילו להחליף את הבוכנה הרביעית, כאשר יש רעידות השרשרת נמתחה או לא מורכבת לפי הסימון.

דוד.

מידע חדש...במוסך מורשה יודעים על התופעה?

יש לך מושג כמה אמור לעלות לתקן את זה? (במיקרה הגרוע ביותר - נגיד ובכלל אין שרשרת...כמה יעלה שרשרת+הרכבה)

תודה

פורסם
למה שלא תתחיל מתושבות מקוריות? נראה שהכל התחיל מזה?.

תראה...לפי הגיון פשוט...אפילו אם התושבות הלא מקוריות הן לא באיכות טובה...תסכים איתי שלא הגיוני שכל המנוע ירעד כמו ובראטור...

אני מניח שגם אם תושבות לא מכוריות הוא לא אמור לרעוד ככה...

דווקא מה שצוין פה קודם נישמע ממש הגיוני - אין מצב שמנוע בלי שום סיבה ירעד בצורה כ"כ מטורפת (אפילו שהוא 3 צלינדרים)

תודה

פורסם

דוד.

אין גל איזון במנוע 1.0 ליטר של סיריון. אני יודע כי פתחתי כמה כאלה לצורך שיפוץ.

פורסם

ALX, מנוע עם 3 בוכנות לעולם לא יעבוד עגול, בלי איזה סידור/משקולת שתפצה על חוסר הבוכנה הרביעית (הזוגית).

כתבת, "אין גל איזון במנוע 1.0 ליטר של סיריון. אני יודע כי פתחתי כמה כאלה לצורך שיפוץ."

מה אם כן יש במקום הגל , לצורך האיזון ?.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

וגלגל תנופה יחסית כבד למנוע הקטנטן הזה.

לרכבים אלו החלפת התושבות למקוריות בלבד וניקוי בית מצערת וסעפת יניקה יחדשו את נעורי המנוע ויפחיתו את הרעידות הטבעיות במנוע זה לרמה נסבלת.

פורסם

תודה לכל המגיבים

וגלגל תנופה יחסית כבד למנוע הקטנטן הזה.

לרכבים אלו החלפת התושבות למקוריות בלבד וניקוי בית מצערת וסעפת יניקה יחדש את נעורי המנוע ויפחית את הרעידות הטבעיות במנוע זה לרמה נסבלת.

אפשר בבקשה קצת יותר הסבר בשפה יותר פשוטה או אולי איזה תמונה לתאור הרכיבים שאתה מדבר עליהם?

• תוכן חדש...