Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימה עם מצמד. אפשרי?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

ביום שני נסעתי מקריית הממשלה (י-ם) לקריית היובל. במהלך כל הדרך הנהג בלם בהתחלה עם המצמד (קלאץ') ורק אח"כ עם הברקס הרגיל. לפי מיטב ידיעתי לא ניתן לעשות דבר כזה, נכון?

הרכב היה פולקסוואגן פולו.

תודה למשיבים.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

בגיר ידני הדבר אפשרי, שימושי ונעשה בכל רכב, כאשר רוצים להאט מורידים הילוך, משחררים מצמד והרכב נבלם עקב יחס ההעברה הנמוך בהילוך, כך עד להילוך שני ואז משתמשים בברקסים לבלימה סופית. מאריך משמעותית את חיי הרפידות, מושג שלא קיים ברכב בעל גיר אוטומט.

פורסם
בגיר ידני הדבר אפשרי, שימושי ונעשה בכל רכב, כאשר רוצים להאט מורידים הילוך (אך הבעיה שהוא לא הוריד הילוך, אלא רק לחץ על המצמד בהילוך ראשון), משחררים מצמד והרכב נבלם עקב יחס ההעברה הנמוך בהילוך, כך עד להילוך שני ואז משתמשים בברקסים לבלימה סופית. מאריך משמעותית את חיי הרפידות, מושג שלא קיים ברכב בעל גיר אוטומט.

12345

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

פורסם

מצחיק... באמת מצחיק... אבל אמרו לי שגל התנופה מתנתק מהקראנק, ואז מפסיקה תנועה של הגיר, ואז אין מעבר של כח לגלגלים, וכך הם מפסיקים להסתובב ע"י כח הסיבוב של המנוע, ואז אם לוחצים על הברקס, אין התנגדות. נכון?

אני נוהג על אוטובוס, כך שיש לי את הריטרדר (בלמנוע) בשביל לבלום מהר...

פורסם

אם הבנתי אותך נכון. אין טיפה היגיון במה שאתה מנסה להגיד .

אם הוא לוחץ על המצמד זה לא שהאוטו נבלם, זה שלא מועבר עוד כוח לגלגלים. ואני לא מבין מה הפואנטה פה. אין פה שום אפקט של בלימה!

GS300.

פורסם

אני גם לא מבין כלום...

פורסם

אוקיי זה מה שקרה, הוא היה בהילוך ראשון, בהילוך ראשון במהירות ממש נמוכה (פחות מ5 קמ"ש) אם פשוט תלחץ על הברקס בלי שהקלאץ' בפנים, הרכב יחנק ויתכבה.

לכן כשמתקדמים בהילוך ראשון ורוצים לבלום, מכניסים קלאץ' ואז לוחצים על הברקס, כשרוצים שוב להתקדם שוב משלבים הילוך, הלחיצה על הקלאץ' היא לא למטרת בלימה בסיטאוציה הזו, אלא כדי שהרכב לא יחנק.

לפעמים שנמצאים בפקק למשל, אפשר להתקדם בהילוך ראשון לאט לאט בעזרת משחק עם הקלאץ' והגז בלבד (בעיקר במישור).

כל הסיטואציה הזאת היא אך ורק במהירות ממש נמוכה ובהילוך ראשון, מכניסים קלאץ' הרכב מאבד תנופה ובמידת הצורך ברקס, כל המשחק הזה להתקדם לאט בלי שהרכב יחנק, ירעד ויתכבה, הקלאץ' ממש לא בולם את הרכב.

מקווה שהבנת.

פורסם

אני בולם לפעמים בעזרת המצמד.

אם אחרי הורדת הילוך משחררים בפתאומיות את דוושת המצמד, הוא בולם באגרסיביות את הרכב, אולם עלול להשחק בשימוש קבוע, ופשוט וזול יותר להחליף בלמים.

הדרך בה אני עושה את זה (ברכב, לא בבית...) היא: אחרי הורדת ההילוך ולפני שחרור דוושת המצמד אני לוחץ קלות על דוושת הגז כדי להשוות את הטורים של המנוע והגיר, ואז (אחרי שחרור דוושת המצמד) המנוע מאט את הרכב. זו אמנם יותר עזרה לבלימה, ויש צורך, כמובן, להשתמש בבלמים (בשביל זה הם קיימים, לא?), אבל כך אין שחיקה של המצמד.

ה"חכמה" היא להכיר מספיק את הרכב, כדי שבאותו "גז ביניים" מגיעים לטורים הנכונים, אחרת הרכב "יקפוץ" והמצמד יישחק.

פיני

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

מכיר את התופעה, בתור אחד שנוהג על רכב ידני כל חייו, והכל עניין של תרגול והכרת הרכב שאתה נוסע עליו. התופעה מוכרת בעיקר אצל אנשים שנוהגים הרבה, ולא נהגים חדשים.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם
אני נוהג על אוטובוס, כך שיש לי את הריטרדר (בלמנוע) בשביל לבלום מהר...

תראה לי מקרה אחד שבו הרטרדר בולם אותך יותר מהר מהבלמים ואני נותן לך מה שאתה רוצה.

תפקיד הרטרדר (כמו גם התלמה שפועלת באופן שונה אך מביאה לאותה תוצאה) הוא לסייע בבלימה ברכב כבד, מכיון שלבלמים ברכב מסוג זה יש נטיה להתחמם יותר מאשר ברכב רגיל.

עם שימוש נכון ומושכל ברטרדר ניתן בהחלט להאריך את חיי הרפידות, אולם במקרה חירום בו תצטרך לבלום מהר, תסכים איתי שעדיין תעדיף את הבלמים הרגילים.

ועוד משהו: ברטרדר גם אסור להשתמש בכביש רטוב מכיון שהוא פועל רק על הציר המניע, שברכב כבד הוא הציר האחורי. שימוש ברטרדר בכביש רטוב עלול להביא להחלקת החלק האחורי (בדומה למה שהיה קורה אם היית משתמש בבלם היד). זאת גם הסיבה שבכל רכב שמותקן בו רטרדר יש גם מתג לניתוק הרטרדר בדוושת הבלם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

השימוש ברטרדר בכביש רטוב נקבע כאחד הגורמים לתאונה הקטלנית באוטובוס הרווקים של חברת ז'ק יולזרי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
תראה לי מקרה אחד שבו הרטרדר בולם אותך יותר מהר מהבלמים ואני נותן לך מה שאתה רוצה.

תפקיד הרטרדר (כמו גם התלמה שפועלת באופן שונה אך מביאה לאותה תוצאה) הוא לסייע בבלימה ברכב כבד, מכיון שלבלמים ברכב מסוג זה יש נטיה להתחמם יותר מאשר ברכב רגיל.

עם שימוש נכון ומושכל ברטרדר ניתן בהחלט להאריך את חיי הרפידות, אולם במקרה חירום בו תצטרך לבלום מהר, תסכים איתי שעדיין תעדיף את הבלמים הרגילים.

ועוד משהו: ברטרדר גם אסור להשתמש בכביש רטוב מכיון שהוא פועל רק על הציר המניע, שברכב כבד הוא הציר האחורי. שימוש ברטרדר בכביש רטוב עלול להביא להחלקת החלק האחורי (בדומה למה שהיה קורה אם היית משתמש בבלם היד). זאת גם הסיבה שבכל רכב שמותקן בו רטרדר יש גם מתג לניתוק הרטרדר בדוושת הבלם.

מן הסתם אני לא משתמש בו כדי לבלום לגמרי, אלא רק להאט. אך ורק להאט. אלא אם אני ממש רוצה, אז אני מפעיל אותו כקילומטר מיעד העצירה, ואז הוא נבלם, וגם לא לגמרי.

• תוכן חדש...