Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חומר למנורת אצטילן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטרף לשאלה- ויש לחומר עוד כמה שימושים- למשל, לרתכות!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

היום קונים מיכלים שמלאים אציטילן, וניתנים למילוי מחדש.

נסה לברר בחברות הממלאות את אותם המייכלים, לגבי חומר הגלם.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם
מצטרף לשאלה- ויש לחומר עוד כמה שימושים- למשל, לרתכות!

לסבא רבא שלי היתה "רתכת" כזו (הוא היה מתקן מרזבים). היא התפוררה מזמן...

היו לו גם ברנרים שהיו עובדים על נפט, ומנפחים אותם, נותנים להם להיתחמם, ואז הם עובדים ממש יפה!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
לכל מתקין מזגנים יש כזאת "רתכת" , פשוט בקטן.

למתקיני מזגנים יש מיכל גז דחוס, בוטאן ברוב המיקרים. ללא חמצן.

הרתכת שמדובר עליה כאן היא רתכת בלחץ נמוך. יש מיכל עם מים שלתוכו אתה משליך את הקראביד, סוגר את המיכל, ואז נוצר האציטלן, האציטלן יוצא דרך צינורית שעוברת דרך איזה פילטר שמייבש אותו ואחרי זה אל הפיה.

זה ניקרא old school ...גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

יש להם מיכל חמצן 3 ק"ג ומיכל אצטילן קטן - אבל הם משתמשים בפיה רחבה , להחלמה - בריתוך צריך נחיר מספר 1.

מה שאתה מדבר עליו הוא בהחלט עתיק , יש לי ספר ריתוך עתיק עם כל הפרוצדורה של ההכנה של האצטילן.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

כשהייתי ילד והסתובבתי במסגריות, לכל מסגר היה מכשיר ריתוך להבה שפעל על אצטילן וחמצן. את האצטילן יצרו במיכל גדול (ומלוכלך) שבו היו גושים של קרביד. כשמוסיפים מים לקרביד נוצר גז אצטילן. לאצטילן יש ריח אפייני, שהיה מסימני ההיכר של כל מסגריה. באותה תקופה מכרו קרביד בכל חנות חמרי בנין.

אני מצטרף לשאלה - איפה ניתן להשיג היום קרביד? גם אני מעוניין בו (עבור מנורות עתיקות של כורי פחם).

מצ"ב תמונה של מנורת קרביד.

יונדב

Carbide lamp.jpg

פורסם

עדיין לא קניתי סידן קרביד. יש מספר סוחרים שמוכרים דרך איביי למשל. אפשר גם לטלפן לחנויות בארץ שמתעסקות עם כימיקלים.

פורסם

יש חברה באנגליה שמייצרת עד היום מנורות קרביד ומוכרת אונליין, כולל חלקי חילוף וקרביד. יש לזה עדיין שימוש מוגבל בספלאולוגיה (חקר מערות) כי זה האינדיקטור המיידי היחיד למציאות CO2 בתוך מערה.

לא מצאתי את האתר שלה אבל מצאתי יצרן אחר, בהודו: http://www.jkdey.com/index.html

לגבי ייבוא קרביד צריך לבדוק אם זה לא במקרה כימיקל אסור/בפיקוח.

• תוכן חדש...