Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקי - למה, כמה ואיפה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש פה אנשים שמתעסקים בסקי?

אני רוצה לטוס עם חברים לסקי בתחילת ינואר.

אנחנו אמורים לטוס 5 חברים, 3 ברמה מתחילה ו 2 ברמה מתקדמת (אחד מתקדם מאוד אפילו).

כמובן, כמו רוב האנשים, האתר העיקרי שאנחנו רוצים זה ואל-דיזר, צרפת.

כמעט סגרנו על פסה-טונלה (איטליה). אומנם האתר שם קטן אבל יש שם הרחבה של הסקי פס לאתר נוסף גדול במיוחד ככה שזה יתאים לשני המתקדמים אצלנו. עד שהתברר לנו שבשביל להגיע לאתר השני צריך לנסוע 40 דקות באוטובוס... תודה, אבל לא תודה.

הצעות המחיר שקיבלנו הן לא זולות - קלאב מד לדוגמא בואל דיזר לשבוע כולל הכל (הדרכות, ציוד וכו'), 1350 יורו.

יש לכם המלצות?

מבחינתנו אין לנו בעיה ללכת למלון אחר, שיתן לנו קצת פחות תמורה מקלאב מד אבל גם לרדת לכיוון ה 1200 יורו.

פשוט חלק מהחברים אצלנו לא רואים יתרון בין קלאב מד לבין סתם מלון נורמלי אחר. כדאי להשקיע בקלאב מד או לא?

גם אין לנו בעיה להחליף אתר למקום אחר ולא ואל דיזר, אבל אנחנו צריכים מקום שיתאים לכולם - גם למתחילים וגם למתקדמים.

קיצור, מי שיש לו דיעה\ניסיון מוזמן להביע.

תודה:).

Back to the original - NC again.

פורסם

סקי ?

שוב פעם, סקי ?

עדיין יש את זה ?

זה לא נעלם מתי שנעלמו הדינוזאורים ?

אתה בטח מתכוון לסנוו-בורד ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תשמע, עברתי מספיק אתרי סקי באירופה בשביל להמליץ לך על ואל דיזר.

האתר מציע מדרונות למתחילים ולמתקדמים עם מספיק מסלולים שחורים וכחולים. חוץ מזה, אפשר לעלות עם הרכבל הגדול לנקודה הגבוהה ולרדת לטין ואל קלארה שזה נחמד.

ואל דיזר היא עיר גדולה יחסית ויש חיי לילה.

היתרונות של קלאב מד הם רבים, החל משלוש ארוחות ביום (אחלה אוכל, בופה אכול כפי יכולתך), שתייה קלה חופשית ואלכוהול (בירה, לא וויסקי וכו'). אם אתם רוצים להימנע מקלאב מד בגלל 100 יורו אני ממליץ לך ללכת לקלאב מד. אם אתם רוצים להימנע בגלל כמה מאות יורו, אז כבר הייתי שוקל מקומות אחרים.

פורסם

בתור מישהו עם נסיון בשניהם - אך ורק סנובורד.

טיפה קשה בהתחלה למי שכבר רגיל לסקי, אבל את ההבדל בהנאה פשוט אי אפשר לתאר במילים.

אני כנראה אהיה איפשהו באלפים באיטליה באיזור פברואר, עדיין לא ברור היכן בדיוק.

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

אתרים יש הרבה וככלל - כמה יותר יקר ככה יותר טוב.

אני רק ממליץ לא לנסוע בתחילת ינואר.

כבר שנים שהחורף מתעכב ואתה יכול בקלות למצוא את עצמך עושה סקי דשא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

את רוב טיולי הסקי שלי עשיתי ברומניה

ישנם 5 אתרי סקי באיזור של 40 קמ+-

*"סינייה"אתר טוב עם מספר מסלולים שגם המסלול עצמו מחולק לרמות ,מסלול סקי הכי רחב שגלשתי עליו.

*"בושטיין"אתר חדש אני לא גלשתי עליו אבל לפי מה שהבנתי זה אתר ללימוד סקי זאת אומרת למתחילים.

*"אזוגה" אתר רק לאנשים בעלי ניסיון בסקי (מי שמתחיל שלא ינסה ) מסלול צר יחסית אבל מהנה.

*"פרדייל"אתר טוב למתחילים ולמתקדמים בעל 2 מסלולים אחד שמחולק למתחילים ומתקדמים ואחד לכאלה שיודעים סקי

אתר טוב אני למדתי שם ממליץ.

*"פוינה בראשוב"עיירת סקי מקום יפיפה שמתפרנס מאתר הסקי שלו ממליץ אתר טוב לכל הרמות וחוץ מהאתר הראשי יש עוד 2 אתרים קטנים למתחילים

מיותר לציין שרומניה זולה בגלל שיש לי ציוד סקי אני לא משכיר אז אין לי מושג מה העלות של השכרת ציוד

אבל מה שבטוח שזה הרבה יותר זול מכל מקום אחר באירופה

בברכה

גלעד מירון

פורסם
אתרים יש הרבה וככלל - כמה יותר יקר ככה יותר טוב.

אני רק ממליץ לא לנסוע בתחילת ינואר.

כבר שנים שהחורף מתעכב ואתה יכול בקלות למצוא את עצמך עושה סקי דשא.

אתה משוכנע במה שאתה אומר?

התאריכים המתוכננים שלנו הם 5.1-12.1. קצת בעיה שכן אחר כך מתחילה תקופת המבחנים באוניברסיטה וזה כבר פחות מסתדר לנו.

האם זה באמת סיכון לטוס בתאריך הזה?

לפי מה שהבנתי באתר כמו ואל דיזר, סנט-איטון ואתרים ברמה הזו אין לי יותר מדיי מה לדאוג משלג. האתרים יהיו פעילים כבר מאמצע דצמבר ובתחילת ינואר אפשר לעשות הכל. ניסיתי כמה שיותר לא לברר אצל סוכנים (שכמובן רוצים להרוויח), אלא אצל אנשים עם ניסיון, ידע ועבר. המליצו לי על פברואר - אבל ינואר לא נורא.

אני טועה במחשבה?

היתרונות של קלאב מד הם רבים, החל משלוש ארוחות ביום (אחלה אוכל, בופה אכול כפי יכולתך), שתייה קלה חופשית ואלכוהול (בירה, לא וויסקי וכו'). אם אתם רוצים להימנע מקלאב מד בגלל 100 יורו אני ממליץ לך ללכת לקלאב מד. אם אתם רוצים להימנע בגלל כמה מאות יורו, אז כבר הייתי שוקל מקומות אחרים.

הסיבה שאנחנו רוצים להימנע מקלאב מד היא ממש לא 100 יורו, או כמה מאות יורו.

פשוט לחבר'ה צעירים בגיל שלנו אני לא רואה שום יתרון לקלאב מד.

אנחנו רוצים לצאת ולהתאורר. אפילו אם הכל בתוך המלון - אני משוכנע שעדיין ניצא. ככה שרוב היתרונות שיש לקלאב מד פשוט פוסחים עלינו. לא?

לגבי סקי או סנובורד,

אני נשאר בסקי. אולי מתישהו אני אנסה יום-יומיים על סנובורד אבל לבנתיים סקי בשבילי...

Back to the original - NC again.

פורסם
אתה משוכנע במה שאתה אומר?

לא, אני סתם אוהב לבאס...

בוודאי שאני משוכנע. יש סיכוי שלא יהיה שלג באלפים. לכן, אם בכל זאת תחליטו על תחילת ינואר, חשוב מאוד לבחור אתר גבוה ככל האפשר.

פורסם

בשנים האחרונות בגלל התחממות כדוה"א עונת השלגים אכן מצטמצמת ובשנתיים האחרונות בתחילת ינואר עדיין היו הרבה אתרי סקי "ערומים" משלג.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

לגבי האיחור של השלג, זה נכון.

עם זאת, גם בינואר יהיה שלג, לא צריך לדאוג, פשוט עדיף להגיע מאוחר יותר כשיש יותר שלג.

לגבי סנובורד או סקי, אני עושה את שניהם. אין יותר כיף פה או יותר כיף פה. הכל תלוי באישיות הבנאדם, יש אנשים שמעדיפים אופנועים ויש שמעדיפים מכוניות. הכל תלוי בך.

לגבי קלאב מד, מי אמר שמדובר במקום של מבוגרים? אתה לא מחוייב להישאר במלון, אין מאבטחים חמושים שמונעים ממך יציאה. חוץ מזה, לרוב המלון ממוקם על המדרון במרחק הליכה מהרכבל ומאמצע העיר.

אם לא מדובר במניעים כלכליים, אני ממליץ על קלאב מד.

פורסם

אמצע-סוף מרץ זאת עדיין תקופה טובה לסקי?

חשבתי על טיסה לשוויץ ביום של השחרור מהצבא לתערוכת ג'נבה ואחרי זה לסגור שבוע/10 ימים על איזה מדרון שלגי..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
לגבי האיחור של השלג, זה נכון.

עם זאת, גם בינואר יהיה שלג, לא צריך לדאוג, פשוט עדיף להגיע מאוחר יותר כשיש יותר שלג.

בהחלט צריך. אני הייתי בשנה שעברה ואם לא היה יורד שלג כשהגענו המצב היה חמור.

אמצע-סוף מרץ זאת עדיין תקופה טובה לסקי?

חשבתי על טיסה לשוויץ ביום של השחרור מהצבא לתערוכת ג'נבה ואחרי זה לסגור שבוע/10 ימים על איזה מדרון שלגי..

תמיד אפשר ליפול, אבל עקרונית לא אמורה להיות בעיה.

פורסם

falou, השלג הראשון כבר ירד לפני חודש באיטליה, זה לא אומר הרבה אבל לא צריכה להיות בעיה.

גם אני הייתי לפני שנה ולפני שנתיים ויותר, ואם לא היה יורד שלג היתה בעיה גדולה. גם אם תבוא בפבואר ולא ירד שלג תהיה בעיה :)

פורסם
falou, השלג הראשון כבר ירד לפני חודש באיטליה, זה לא אומר הרבה אבל לא צריכה להיות בעיה.

גם אני הייתי לפני שנה ולפני שנתיים ויותר, ואם לא היה יורד שלג היתה בעיה גדולה. גם אם תבוא בפבואר ולא ירד שלג תהיה בעיה :)

הודעה שלמה, הרבה מילים, ולא אמרת כלום.

בו ננתח:

(1) שלג הראשון כבר ירד לפני חודש באיטליה, זה לא אומר הרבה [נכון, זה לא]

(2) אבל לא צריכה להיות בעיה [רגע, לפני רווח כתבת שזה לא אומר הרבה. עכשיו אתה כותב שלא צריכה להיות בעיה.]

אז תחליט, יש קשר בין השלג הראשון לזה שלא צריכה להיות בעיה או שאין? אני אומר לך, ואתה יכול לבדוק שנים לאחור, שיש בעיה בתחלית החורף והיו שבועות יבשים בהם עסקו הסקיירים בגלישה בסאונה ובחנויות באתרי הסקי באלפים.

לגבי ההערה לפברואר, ככל שאתה מתרחק מתחילת החורף הסיכוי שלא יהיה שלג יורד. נכון הוא שכבר קרו מקרים בהם היתה תקופת "יובש" חמה באמצע החורף עד כדי תנאי גלישה לא טובים ו/או לא קיימים, כפי שהיו מקרים של סופות שלגים היסטריות באפריל. קורה, אבל לא סביר.

יכול להיות גם גל חום באמצע החורף שמחרב את כל השלג והופך אותו לרטוב (אה-לה חרמון) ואז גם אם יש הרבה זה לא ממש טוב. באותה מידה אתה יכול להיות שבוע שלם בתוך סופה שלא רואים ממטר.

אין ביטוח לעניין התנאים, אבל לאור השנים האחרונות, לסוע בתחילת ינואר זה סיכון גדול, יחסית.

פורסם

ציניות, אוי ציניות.

לפני שנתיים נסעתי בדצמבר, לא הייתה בעיה מבחינת שלג.

הכל עניין של מזל, שבוע לפני שהגעתי הייתה סופת שלג שהשתוללה במשך חמישה ימים ומנעה מאנשים לצאת ולגלוש.

• תוכן חדש...