Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש כרגע רמקולים חדשים ואני מסתכל המון ב ZAP ובכל מיני אתרי חברות .והנתונים קצת מבלבלים אותי

לדוגמה ..

רמקול של סרווין ווגה hed 50WRMS MAX 100W

בקומפוננט של JBL זה משלש את עצמו...70WRMS MAX 210 W

בקומפוננט של מורל זה 120RMS MAX 270W וזה עוד בדגם הפשוט...

איך נערכים החישובים ? והעוצמות השונות בין החברות ?

פורסם

לוקחים בחשבון כל מיני חישובים ולפעמים סתם כותבים הספק גדול כמו לדוגמא פיוניר 420W MAX ובתכלס נותן 80W RMS

חשוב להתיחס לואט RMS והנתון האחר חסר חשיבות.

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם
אני מחפש כרגע רמקולים חדשים ואני מסתכל המון ב ZAP ובכל מיני אתרי חברות .והנתונים קצת מבלבלים אותי

לדוגמה ..

רמקול של סרווין ווגה hed 50WRMS MAX 100W

בקומפוננט של JBL זה משלש את עצמו...70WRMS MAX 210 W

בקומפוננט של מורל זה 120RMS MAX 270W וזה עוד בדגם הפשוט...

איך נערכים החישובים ? והעוצמות השונות בין החברות ?

אל תסתכל על שום הצהרה חוץ מ- RMS (כמובן זה אם מדובר בחברות מכובדות! יש חברות שגם רושמות 380W RMS כשזה רק 40W RMS)

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם
לוקחים בחשבון כל מיני חישובים ולפעמים סתם כותבים הספק גדול כמו לדוגמא פיוניר 420W MAX ובתכלס נותן 80W RMS

חשוב להתיחס לואט RMS והנתון האחר חסר חשיבות.

רמקול לא נותן כלום (וואטים) הוא רק לוקח. ואחרי שהוא לקח את הכמות הוואטים שלו הוא נותן לנו גלי מוסיקה :).

נותן זה רק המגבר. בעיקרון אתה צריך להיתייחס לנתונים של וואט בעירבון מוגבל. לדוגמה פוקל K2P הוא יכול ליספוג 100 וואט RMS ו מורל פולס יכול ליספוג נירא לי 120 נתון לפי היצרן. תאמין לי שפוקל חזק יותר. כי הוא בניו אחרת.

אבל כמובן שרמקול 40 RMS יהיה חלש יחסית לרמקול 100 RMS. חוץ מזה יש לך עוד נתון אחד שזה ההספק של המגבר שגם הוא לא ממש מדוייק. או קי? אז בעיקרון כל החבילה של הרכיבים נותנת לך את התחושה של סאודנ טוב וחזק.

פורסם

כמובן שיש גם נצילות של רמקול. שזה דבר חשוב לא פחות..

לא חוכמה לצרוך הרבה הספק ובסוף לבזבז אותו על חום שנוצר שם..

החוכמה היא להעביר את ההספק הזה לגלי קול..

כמה שרקמול נציל יותר זה אומר שצריך לתת לו פחות הספק בשביל (תאורטית) לקבל את אותה תוצאה..

כמובן שיש גם חומרים שמאד חשובים - וופר/טוויטר יישנה את הצליל שהוא יפיק גם בהתאם לחומר שממנו הוא עשוי..

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

• תוכן חדש...