Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה/עצה לגבי רכישת MGB

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, עברתי על הכללים וכו', וראיתי את הסעיף על גיל. כן, אני בן 17, וותק הנהיגה שלי הוא... כשבוע. אבל השאלה הזאת נוגעת גם לאבא שלי (בעל וותק קצת יותר גדול). בקיצור, עכשיו שהרשיון אצלי, אני מתכנן להשקיע את הכסף של עבודות הקיץ על האוטו הראשון. אבא שלי, כתמריץ להשיג ציונים טובים במתמטיקה הציע לי את ההצעה הבאה: במוסך שלו (מוסך יונדאי. לא אמסור עוד פרטים שלא ידעו עליו יותר מדי אנשים. הסבר בהמשך) יש לבעלים MGB שנת 69' מפורקת. הוא עשה עליה עבודות גוף, כך שהוא משופץ ומוכן לצביעה. כל החלקים (מנוע, שמשות, כסאות וכו') כבר קנויים ויובאו מאנגליה. לצערו (ולשמחתנו), לבעל המוסך פשוט אין זמן להמשיך לעבוד על הרכב, והוא פשוט שוכב שם (כיום הוא משמש כמתלה לפגושים). אבא שלי בצעירותו באוסטרליה, המכונית הראשונה שלו הייתה MGB כזו, וכל פעם שהוא רואה אותה הוא חש נוסטלגיה. אני כמובן כחובב מכוניות התעניינתי גם במכונית. אבא שלי הציע שאם אני אוציא 100 בציונים, הוא יקנה את האוטו. את החלק שלי בהצעה מילאתי. עכשיו, לפני שהוא ימלא את חלקו, רציתי לשאול... האם זה כדאי? אני מעדיף את ה-MG על כל מכונית חדשה אחרת, כבר לא מכינים מכוניות יפות כמו פעם. אבא שלי זוכר שהחליף את המנוע של ה-MG שלו כשהיה בן 19 בעזרתו של חבר, ולכן חש שהוא יכול לעבוד על המכונית הזאת. בנוסף חבר של ההורים הוא מכונאי רכב המלמד באורט. בקיצור, מבין במקצוע שלו.

הרעיון הכללי היה לגרור את האוטו לחצר, להרכיב אותו ולשלוח לצבע. מה דעתכם? אני יודע שהבעלים רוצה על המכונית כ-20,000 ש"ח, השאלה אם השכרת הציוד, הטסט וכו' יכפילו את הסכום.

תודה על העזרה מראש.

פורסם

למרות האהבה לאספנות,

העובדה שיהיה לך רכב "שוסה" היחיד בשכבה,

ובהנחה שאתה בי"ב[ויש לך מערכת ריקה],

בסכום כזה עדיף כבר איזו איביזה או פיאט פונטו,

מבחינת אמינות, היא דיי דומה,

הבדל דיי משמעותי מבחינת ביטוחים,

ואפשרות לנסוע בין 7-9.

מה גם שלא בטוח שהנהיגה ברכב תהיה מהנה,

בתור אחד שנוהג על רכב בן 13.

----

פורסם

קל לומר שכל החלקים שם, אבל זה לא בהכרח המצב.

תידרש לבדיקה הרבה יותר מדוקדקת של המצאי על מנת להבין מה העלויות הצפויות.

יש לך מידע לגבי מצב המנוע והגיר? כל חלקי הקוסמטיקה והפנסים נמצאים?

מה מצב מערכת החשמל? מה מצבם של המתלים?

בכל אופן, חכה חכה, קובי מילוא תכף מגיע.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

כן, ראיתי את ה-MG שלו בתמונה. האמת אני חושב שראיתי אותה בחיים, במקרה והוא דייר חיפה. ראיתי אותה בחתונה של משפחה, והחתן והכלה לא זכו לראות אותי זז מהחניה. אוטו מדהים.

Kernel:

כן, מערכת יותר מדי ריקה... שעות הבוקר ממילא לא בשבילי בגלל הפקק הפופולרי בצומת פולג, שאני תמיד תקוע בו בדרך לרכבת.

אמרו לי שיש הבדל בביטוח רכב של אספנות, אתה יכול להסביר?

nitch:

לפי הבעלים, הוא ייבא הכל (כמובן שכאשר נתקרב לקניה, נעבור על הכל בדקדקנות), והכל חדש (מנוע חדש, גיר חדש) של MG.

פורסם

גלעד היי

כאחד שמחזיק MGB .תגיד לאבא שלך שיקנה.

אין בעיה עם חלקים , כל החלקים לאוטו הזה מיוצרים עד הבורג הכי קטן

כנס לחברת MOSS או MGOC , העניין זה ליבא עלות משלוח וכדומה .

יש ספרות וסרט איך לשפץ MGB (מפרקים את האוטו ובונים מחדש)לעיתים הסרט משודר בכבלים .

פשוט אחד הרכבים הקלים לשיפוץ מבחינת חלקים.

20000 מחיר טוב על משופץ מבקשים 80000

הנסיעה לא דומה לרכב חדש וטוב שכך .

בקיצור לכו על זה !!!! וקחו את הזמן לשפץ בסבלנות.

פורסם

שלום לך,

ממרומי גילי, כמי שחלם וגם שיפץ רכב עם אביו אני ממליץ לך -לך על זה. הייתי ממליץ גם לאבא שלך. ולאו דווקא מהסיבות שהועלו כאן. יותר מסיבות שלא קשורות בעניני ממון ,כדאיות ,וכיוצא בזה.

כסף הולך ובא ידידי הצעיר, מה שנישאר זה החוויות. וחווית פרויקט אב ובן היא כזאת שתשאר לעולם.

בהצלחה

אריה

פורסם

גלעד2:

את ה-MG שלך, אתה שיפצת? והאם תוכל לתת יותר פרטים על הספר/סרט? ולבסוף, האם תוכל לחלוק מעט מהנסיון שלך עם הרכב?

אריוס (אריה):

תודה רבה, אתה בהחלט צודק. זמן העבודה על הרכב יכול להיחשב כזמן איכות מצוין עם האבא, כאשר שנינו עובדים ביחד בדבר ששנינו מאוד אוהבים. זו גם אחת הסיבות שאמא שלי בעד רעיון השיפוץ.

פורסם

ביטוח נהג חדש יחיד לרכב, יעלה בסביבות ה-3000-5000 תלוי ברכב/שנתון/מקיף או ג'

ביטוח לאספנות, 800 שקל[ג']

אם אתה לא מתכוון להגיע איתו לבית הספר, חוויה עם אבא ואפשרות ללמוד קצת מכניקת מכוניות עדיפות בהרבה על איביזה.

----

פורסם

שם הסרט an MG is born

with Mark Evant ניתן להזמין דרך אמזון

ספרות חפש לפי MGB ויש מכול סוג וגם כמובן ספר של היינס

אני עדין לא סימתי לשפץ והדרך עוד ארוכה עם זאת הוא עדיין רכב מהנה ביותר.

תצטרפו למועדון ודברו עם גורו MGB (קובי) מן הסתם הוא בטח מכיר את הרכב הספציפי שעליו אתה מדבר .

אני אשמח לעזור בכל שאלה

בהצלחה.

פורסם
בסכום כזה עדיף כבר איזו איביזה או פיאט פונטו,

מבחינת אמינות, היא דיי דומה, הבדל דיי משמעותי מבחינת ביטוחים, ואפשרות לנסוע בין 7-9.

מה גם שלא בטוח שהנהיגה ברכב תהיה מהנה, בתור אחד שנוהג על רכב בן 13.

בסכום שאנשים מפרקים רכבים לגורמים ומשפצים/ מחליפים כל חלק ישן ותקול, אפשר גם לקנות איביזה 2007 וגרנדה פונטו...

ידידי היקר, נראה לי שלא שמת לב באיזה פורום אתה נמצא.

גלעד פותח השרשור- בהצלחה :-)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
בכל אופן, חכה חכה, קובי מילוא תכף מגיע.

קצת מאוחר, אבל הנה הגעתי...

לפותח השירשור (גלעד?):

אם אתה מחפש רכב יום-יומי, לנסיעה לבית-הספר, לקפיצה מת"א לחיפה מתי שמתחשק, לנסיעה בחורף בגשם שוטף, למזגן בקיץ וכו' - לא בטוח שרכב קלאסי הוא הבחירה הנכונה. גם ברכב משופץ תהיינה בעיות אמינות מזדמנות (טכנולוגיה בת 50), יש טסט פעמיים בשנה, וכמובן שקיימת מגבלת הנסיעה בין השעות 7 ל-9. אם זו MGB פתוחה, זה "פחד" להחנות אותה ברחוב, כי תמיד יכול לבוא איזה חוליגאן עם סכין חיתוך ולעשות לך "פנס" בגג... אם זו GT המצב קצת יותר טוב.

אבל: רכב קלאסי (ובמיוחד MGB) נותן הנאה מיוחדת מהנהיגה, "חיבור" לאוטו שכבר חסר במכוניות מודרניות, ואחזקה יחסית זולה (הנחה של 75% בביטוח, הנחה בטסטים, חלקים לא יקרים, ויכולת לעשות הרבה בעבודה עצמית). מצפייה בחובבים צעירים אחרים, ראיתי גם נהיגה הרבה יותר רגועה ובטוחה כאשר הם נוהגים על רכב קלאסי ומיוחד, שהם בעצמם שיפצו ועמלו עליו.

אם אתה מודע למגבלות, זה יכול להיות פרוייקט נהדר - גיבוש וכיף עם האבא, הסיפוק שבעבודה עצמית, והכיף לנהוג אח"כ על משהו מיוחד, יפה, שנותן גם כיף טהור מנהיגה.

לגבי ה-MGB - את הראשונה שלי קניתי לפני 25 שנה, ואת הנוכחית אני מחזיק עוד מעט 13, כך שאני מכיר קצת את המכוניות האלו...

זו מכונית קלאסית מצוינת למתחילים - אין שום בעיה להשיג כל חלק שהוא, יש טונות של חומר ומידע באינטרנט, יש עשרות ספרים טכניים, והמכניקה בסיסית ופשוטה. כל חובב עם חוש טכני מינימאלי יכול לבצע הרבה מאד עבודות על הרכב, ובסה"כ זו מכונית אמינה וקשוחה.

MGB במצב טוב נוסעת מצויין, ולמרות הטכנולוגיה המיושנת היא לא תבייש אותך בתנועה המודרנית - מנוע עם מומנט בריא, היגוי חד ומתקשר, וישיבה מצויינת על הכביש.

המחיר המבוקש (20,000ש"ח) הוא סביר ביותר לרכב אחרי פחחות ולפני צבע, בהנחה שכל המכלולים העיקריים והיקרים (מנוע, גיר, ריפודים, חלקי כרום גדולים, ג'אנטים) הם במצב טוב. אם מדובר בדגם הפתוח, זה אפילו מחיר מציאה...

אם זו אכן GT חיפאית-במקור, אני זוכר אחת כזו בצבע אדום , דגם אמריקאי, עם אוברדרייב, ש"התדרדרה" לפני 10 שנים ונרכשה לשיפוץ - אולי זו המכונית הזו.

שורה תחתונה - לכו על זה, ואם לא תרצו אני אשמח לקבל את הטלפון של המוסך :wink:...

לגבי עלויות - צבע איכותי יעלה לפחות 10,000 ש"ח (בהנחה שהפחחות מוכנה), ויכול להגיע גם לכפול מזה. ריפודים - עוד כמה אלפים, והשאר תלוי במצב המכלולים המפורקים וביכולת שלכם לעשות דברים לבד.

אם תזדקקו לעצות, עזרה, ואפילו בדיקה של המכונית לפני הרכישה - אשמח לסייע.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

Gilad,

If I was you I would buy the car

Had I been your father I would buy it

Would it be for me I would buy it

Conclusion: Go for it, its a no brainer ! good luck

Good Night - Dani

פורסם

כמובן כל מילה של קובי זהב.

אוטו כיף לא נורמלי, תחזוקה פשוטה יחסית לאספנות, הרבה חלקים בשוק ומידע זמין.

אין שום בעיה להתמודד עם תנועה מודרנית. שלי עושה את העלייה מתל אביב לירושלים כמה פעמים בחודש בלי שום בעיה.

אני גם מסכים שזה מחיר מציאה, ופרויקט ההרכבה יהיה אתגר מאוד מספק.

לך על זה!

מרטין

פורסם
אם זו MGB פתוחה, זה "פחד" להחנות אותה ברחוב, כי תמיד יכול לבוא איזה חוליגאן עם סכין חיתוך ולעשות לך "פנס" בגג...

נראה לי כי ימי החוליגאנים שיושבים על הברזלים ועושים צרות קצת חלפו להם מן העולם.

יש מכוניות רבות עם גג נפתח ברחובות, ולא זכור לי ששמעתי על נזקים לגג, אלא רק על איומים בסגנון "אם יהיה לך גג פתוח, מישהו יחתוך לך אותו".

קובי, שמעת על מקרים כאלו לאחרונה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...