Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ ברכישת שרייד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם!!!

מצאתי דייהטסו שרייד, ידנית, שנת 93', אמורה להיות במצב ממש טוב (עוד לא עשיתי בדיקה), בבעלות בחורה צעירה, בת של מכונאי ומטופלת בהתאם. מנוע 1500.

העניין הוא - הקילומטראז' מתקרב ל200,000...

האם בגלל שהמנוע הוא 1500 יש טעם לבדוק?

כי כשאני נתקלת במנוע 1300 עם קילומטראז' כזה אני אפילו לא מסתכלת...

אני מתייעצת פה מראש כי האוטו די רחוק ממני גיאוגרפית, ואפ אקבל ים תגובות לוותר מראש אולי לא אטריח את עצמי לנסוע לבדוק.

לא תקין - המווסת של המזגן. הוא תמיד על הכי גבוה...

תודה על כל תגובה !

פורסם

בשנת 93' לא הייתה שום דייהטסו שרייד שם מנוע 1500 סמ"ק. או 1000 סמ"ק או 1300 סמ"ק.

חוץ מזה, השרייד מהווה תמורה עלובה למדי לכסף שדורשים עליה. באיזה סכום הציעו לך את הרכב הזה?

פורסם

הרכב ההוא לא רלוונטי, זה בכלל סיאט איביזה (כנראה המכונאי היקר לא יודע בדיוק על מה הבת שלו נוהגת..)

בכל מקרה, מאז כבר הלכתי לראות שרייד בחיפה.

היו לי שתי בעיות - אולי תוכלו לייעץ לי:

1. הם שמים במע' הקירור מים רגילים, שזה שמעתי לברוח מיד. אני לא מבינה בדיוק למה בשרייד זה יותר בעייתי מבמכוניות אחרות, אם מישהו יכול להסביר לי.

2. הבחורה אומרת שצריכת הדלק היא משולבת 1:12, עירוני 1:10, בין עירוני 1:13/14 .אוטו ידני עם מזגן.

נראה לי די הרבה לא?

הרי מה שאני מחפשת זה אוטו אמין וחסכוני, זה לא ממש חסכוני.

הבנתי שצריכה ממוצעת של שרייד כזו (מנוע 1300) היא יותר טובה.. באיזור ה 1:14/15 משולב, אני טועה?

ודבר אחרון- אם באמת אני חיה בסרט לגבי הצריכת דלק, אולי שווה לשים דגש בחיפוש על מנוע 1000?

עד כה לא חיפשתי כי גם ככה זה אוטו ישן אז לפחות שהמנוע יהיה טיפה יותר חזק. אבל הנסיעות שלי הן בעיקר פרדס חנה-עפולה כ3 פעמים בשבוע, אולי מנוע 1000 זה לא כ"כ נורא?

פורסם

ל ALX : אולי תפסיק לדבר שטויות שאין לך בסיס לגביהן ?

האם אי פעם התנסית בשרייד ? הייתה בבעלותך שרייד כלשהיא ?

(לפי מה שלי נראה , חוקי הפורום אומרים שאין לדבר בלי בסיס ואתה סתם זורק באוויר .)

לי עצמי יש דייהטסו שרייד , שנת 92' , מנוע 1300 אוטומטית , עשתה 191 אלף קילומטר ובשביל חייל כמוני - הרכב הזה הוא יותר מתמורה לכסף שלי .

פשוט מעצבן אותי לראות שאנשים פה מדברים על השרייד כאילו הייתה הרכב הכי טרנטה שאפשר למצוא במדינה !

הרכב זריז , אמין , חסכוני ובנוסף - חלפים זולים .

ומי שיגיד לי שהרכב הזה לא זריז (כן כן , גם באוטומט) כנראה פשוט לא יודע לטפל באוטו ..

אני עצמי עשיתי לו טיפול מאוד מאוד מקיף , החלפתי רצועת טיימינג , פילטרים של השמן , שמן גיר שמן מנוע ובנוסף אתמול עשיתי ניקוי קרבורטור ... והרכב מחזיר לי אהבה !

אז בפעם הבאה שיהיה פה מישהו שינסה רק לדבר על השרייד - שקודם יעלה על אחת מטופלת כזו ושאחר כך יחזור על מילותיו . אני מבטיח לכם שזה לא יקרה .

בנוגע ל 1 - זה נכון , מין רגילים אוכלים את הראש מנוע .

אם התחילו לשים מים רגילים , אפשר פשוט לרוקן ולהחליף לנוזל קירור ייעודי , במידה ולא נגרם נזק .

כמובן שרצוי לבדוק את ראש המנוע ...

2- רוב האנשים לא יודעים שהגורם העיקרי לחוסר חסכנות בדלק הוא קרברורטור , לב ליבו של המנוע .

עד לא מזמן , גם אני לא ידעתי את זה וביצעתי ניקוי - אני משער שהתוצאות יהיו טובות משחשבתי , כי שמעתי כבר על אנשים כמוני שניקו קרבורטור והיו מאושרים עד עצם היום הזה ...

הצריכה של הידנית אמורה להיות נמוכה למדי , במידה והרכב מטופל .

אל תצפי לקנות שרייד מאישה (בלי להעליב , כן ?) ושהיא תהיה מטופלת .. אני את השרייד שלי קניתי מאישה שלא ידעה להחליף מים בווישר ולמזלי , הגעתי בזמן כדי להציל את הרכב ממוות טוטאלי .

אם כבר שרייד , אז מנוע 1300 , מנועי ה 1000 לא כאלה חזקים .

תמשיכי לחפש , בסוף את תמצאי את שרייד חייך כמו שאני מצאתי .

בנוסף , אל תקשיבי לאף בולשיט שמנסים למכור לך על השרייד - זה באמת רכב מעולה שבשביל נסיעות לא ארוכות יכול להספיק בהחלט .

במיוחד לחייל\סטודנט\סתם מישהו שאין לו הרבה כסף להשקיע ורוצה אמצעי תחבורה זול .

קאפיש , ALX ?

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

אוקיי...

ומה לגבי מנוע 1000 של סוויפט, בגיר ידני?

זה משהו ששוה לקחת בחשבון לנסיעות של 3 פעמים בשבוע - פרדס חנה-עפולה?

פורסם

השרייד באמת אוטו טוב ולכן המחירון והמחיר בשוק יחסית גבוה,

אבל בדיוק בגלל זה מה רע בדייהטסו אפלאוז, ניתן למצוא במחצב טוב במחיר טוב,

וזה הרבה יותר אוטו

חומר למחשבה?!

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

פורסם

הצריכה בשרייד שלי (93, ידנית, 1300) דומה מאד לצריכה שציינת קודם, זו צריכה לא רעה בכלל ולא אמורה להיות טובה יותר (לפחות לא משמעותית) גם אחרי ניקוי קרבורטור.

אני בעל הרכב כבר מעל 5 שנים ובסך הכל מרוצה מאד, תחפשי רכב שמור, רצוי עד יד 2 (ויש הרבה כאלו).

הקילומטראז' לא אמור להפחיד אותך כל עוד הרכב היה מטופל, בכל זאת - 15 שנה על הכביש.

מה גם, שמדובר במנוע אמין אם טופל כמו שצריך.

אל תתקרבי ל1,000 לא בטוח שהוא חסכוני יותר אבל המנוע פחות מוצלח ובוודאי שסוחב פחות טוב (משמעותית!)

גם אני שמעתי כמה פעמים שחשוב מאד דוקא בשרייד להקפיד על מילוי מי אנטיפריז ולא מים רגילים ברדיאטור ולכן מומלץ לחפש אקזמפלר אחר.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

סיזר עם כל מה שאמרת אני מסכים.

בלוק אלומיניום צריך רק נוזל קירור יעודי(מים ירוקים, כחולים, או כל צבע אחר).

לשרייד בלוק מנוע אלומיניום דרך אגב.

אבל בוא רגע נהיה הגיוניים, שרייד 1.3 רכב זריז?

בהשוואה למה?

סוויפט 1.0 אולי, גם בהנחה שהיא אוטומטית.

לי יש אונו 1.4 95 היום ואני לא קורא לה זריזה(עד 100 נפל היום רק עם הונדה אקורד 155כ"ס).

שרייד לא רכב זריז.

אבל באמת שאחלה אוטו.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

השרייד 1.3 הידנית מכונית זריזה בהחלט,האוטומטית לא,ובנוסף צריכת הדלק שלה גבוהה יחסית.

למרות שהמנוע שלה מודרני יחסית(גל זיזים עליון ו 16 שסתומים),מערכת ההצתה שלה כוללת עדיין פלטינה וקבל,ולמאייד יש משנק ידני(צ'וק).

הסיבה העיקרית לוותר עליה(כמו גם על הסוויפט והג'אסטי)היא רמת הבטיחות הנמוכה עד אפסית שלה.

ומי שלא מאמין מוזמן להסיר את דיפון הדלתות שלה ולראות איך פח דקיק בעובי 0.5 מ"מ מהווה את ההגנה היחידה לנהג..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

קשה מאוד לבקש בטיחות מרכבים כאלה.

הג'סטי קרטון וגם השרייד.

בעבר הייתה לנו סוויפט 88 ודווקא היא הרגישה יותר חזקה ובנויה

מה-106 שהייתה לי.

נזק של 4,000 עם הXSI אי שמירת מרחק שלי

עם מונית סקודה שהייתה לחוצה לתפוס נוסע.

הוא בלי שריטה.

איביזה 95 נכנסה בי ברמזור בצומת חולון מאחורה עם הסוויפט.

אני נזק שולי ביותר הוא עם מכסה מנוע מעוך + כנף שמאל מעוכה והדלת שלו לא נפתחה.

שאני אומר חזקה ובנויה אני מדבר על רכב 88.

ושדיברתי על שרייד לא זריזה דיברתי על האוטומטית כמובן.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

האוטומטית אכן לא הכי זריזה בארץ , אבל זריזה בשבילי :)

לי לא היו הרבה אופציות לבחירה - האוטומטית הייתה עם ק"מ נמוך יחסית לשנה שלה (189 אלף כשקניתי אותה) והרכב היה יחסית במצב שמור , חיצונית פנימית ומכאנית (למרות שלא טופל מעבר לטיפולים רגילים) .

לקחתי בחשבון שאת הרכב אחזיק שנה-שנה וחצי מקסימום ולאחר מכן אמכור וארכוש חדש ... זה היה ברור לי .

אני לא מאלה שמסוגלים להחזיק 5 שנים דייהטסו שרייד :)

ובנוגעל בטיחות - אכן כן , לעשות תאונה עם סוויפט\שרייד\ג'אסטי זה 99 אחוזים לא לצאת בחיים (עם כל הצער שבדבר ...) .

במידה וזו תאונה קטלנית , לא עלינו , הסיכוי לשרוד הוא לא כל כך גבוה עם רכב שכזה , אלא אם כן אלוהים לצידך ואז רק הוא יוכל להציל אותך ...

בכל אופן , בתור רכב לחייל\סטודנד הוא רכב סבבה , קצת בזבזן בגרסאות האוטומטיות אבל חוץ מזה - אמין יחסית .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

SeazeR , אתה יודע למה ALX אמר לך שהשרייד היא תמורה גרועה למחיר?

כי היא רכב מיושן בצורה די מזעזעת שהמחירון שלו גבוהה בצורה מופרזת.

רוצה דוגמא?

במחיר של שרייד 1.3 93 אתה יכול לקנות סקסו 1.1 או אולי אפילו 1.4 ידנית שנת 97

מהירה , בטיחותית ,נוחה יותר, נעימה יותר לשבת בה, חסכונית יותר בדלק וכנראה גם יותר אמינה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני רוצה להוסיף לך עוד נקודה למחשבה :

הגה כוח.

לא בסוויפט, לא בשרייד, ולא בג'אסטי אין במודלים האלו הגה כוח בשום רמת איבזור לא כסטנדרת ולא כאופציה.

כשמדובר במכונית שחייה בעיר, לדעתי הגה כוח זה אביזר חשוב מכל אביזר אחר, וחנייה ברוורס במקביל למדרכה במכונית ללא הגה כוח זה סיוט, במיוחד לבנות.

לדעתי, יש היגיון בקניית מכונית יפנית בסכומים כאלו, רק כשחייבים גיר אוטומטי, כי אז באמת האופציות האירופאיות לא כ"כ קיימות, או לא אמינות בעליל.

פורסם

כאשר מדובר בגיר ידני ברכבים הנ"ל (שרייד, סוויפט וכו...) הרכב מאוד זריז.

גם סוויפט מנוע 1000 סמ"ק הוא מאוד זריז וזאת משום שהרכבים הנ"ל בעלי משקל עצמי נמוך עד מגוחך.

אתה מתחיל נסיעה ואתה מרגיש שהאוטו כל כך קל שהוא עוד רגע ממריא...

אני מדבר מנסיון של בעלות על הרכבים הנ"ל.

בקורולה והונדה סיוויק למשל התחושה היא של רכב מאוד חזק אבל כבד, אתה מרגיש שהמנוע נאלץ להתאמץ

כדי לזנק מהר( בגיר אוטומט),

ואילו בשרייד/סוויפט למיניהם התחושה היא של זינוק ללא מאמץ,

גיר ידני ברכבים הנ"ל הרבה יותר מהנה לנהיגה מפני שההילוכים

כל כך קצרים שאתה מרגיש כמו במכונית מרוץ במשחק מחשב...

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

• תוכן חדש...