Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ גיר לרנו מגאן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

לאחרונה קיבלתי מאמי רנו מגאן מודל 99 הזקוקה למספר שיפוצים דחופים.

לאחר שהוצאתי עליה כ-4500 ש"ח בשלושה השבועות האחרונים (טסט, החלפת ממיר קטליטי ותושבת מנוע), מתברר כי הגיר שלה זקוק לשיפוץ, והאוטו אינו מסוגל לשלב קדימה. המוסך בו טיפלתי ברכב (מנ"ר בירושלים, מוסך רנו מורשה ), אמר כי עלות השיפוץ עשויה להגיע ל-10000 ש"ח. :cry:

מאחר ומחירון הרכב איננו בשמים, ומצב הרכב אינו מזהיר בלאו הכי, אני מתלבט האם בכלל משתלם לבצע את השיפוץ, ובאם כן, האם ישנו מקום (עדיף בקרבת ירושלים) בו ניתן לבצע את השיפוץ בעלות הגיונית יותר. אשמח לעצות ולנחומים,

בתודה, יהונתן.

דרך אגב, למשהו יש מושג איך השוק של מגאן? :shock:

פורסם

קח בחשבון, שאם תרצה למכור זה שיקנה את הרכב לא יהיה פראייר ואם הרכב לא נוסע קדימה ברור שהבעיה בגיר והוא יוריד אותך למחיר עד לרצפה.

אם אתה מבוטח בביטוח מקיף,כולל גרירה תוכל לפנות למכונים לגירים אוטומטיים שנמצאים לא רק בירושליים (למשל י.ס שנמצא בפ"ת).

גם אם תגרור את הרכב בתשלום ולא דרך הביטוח תאמין לי, שתחסוך לא מעט כסף ובנוסף עפ"י חברי הפורום תקבל גם שרות ברמה של 5 כוכבים כך שגרירה בתשלום 400 ש"ח ועל אף המרחק תוכל לחסוך אלפי שקלים.

בקשה לתשלום 10,000 ש"ח לשיפוץ כאן זו פשוט טמעות ולא יותר מזה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שיפוץ לאוטו הנ"ל לא אמור לעלות יותר מ5-6 אלף, אבל לא הייתי ממליץ לשפץ תחליף מפירוק ויש מספיק מגאנים בפירוק ותדאג שיבדקו את הגיר לפני.

לפי דעתי זה אמור להיות יותר זול משיפוץ אבל גם יש סיכון

פורסם

הבעיה בגיר מפירוק בכל רכב לאו דווקא מגאן היא שברכבים מודרניים מגוון התקלות בגיר הוא עצום ויכול להיות שהגיר תקין מכנית (דיסקיות) אבל לאחר אי אילו ק"מ תידלק מנות גיר ויתברר ההלך מח/יחידה אלקטרונית /מחשב בגיר ועל דברים כאלו עד שלא תרכיב את הגיר לא ניתן לדעת.

בשיפוץ אם נעשה כמו שצריך מחליפים ה-כ-ל והסיכוי שתיתקל בבעיה נמוך יותר.

לגבי כמה מחזיק שיפוץ זה גם תלוי בהתנהגות הנהג.

לדוגמא: במיצובישי לנסר אוטומטי 92 שהיתה לחבר טוב של אבי וגם בה נחשב הגיר האוטומטי לחוליה מעט בעייתית פעם ראשונה הלך הגיר ושיפצו ולאחר 8000 ק"מ הוא שוב שבק חיים.

הבן-אדם התייאש והחליט למכור.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
הבעיה בגיר מפירוק בכל רכב לאו דווקא מגאן היא שברכבים מודרניים מגוון התקלות בגיר הוא עצום ויכול להיות שהגיר תקין מכנית (דיסקיות) אבל לאחר אי אילו ק"מ תידלק מנות גיר ויתברר ההלך מח/יחידה אלקטרונית /מחשב בגיר ועל דברים כאלו עד שלא תרכיב את הגיר לא ניתן לדעת.

בשיפוץ אם נעשה כמו שצריך מחליפים ה-כ-ל והסיכוי שתיתקל בבעיה נמוך יותר.

לגבי כמה מחזיק שיפוץ זה גם תלוי בהתנהגות הנהג.

לדוגמא: במיצובישי לנסר אוטומטי 92 שהיתה לחבר טוב של אבי וגם בה נחשב הגיר האוטומטי לחוליה מעט בעייתית פעם ראשונה הלך הגיר ושיפצו ולאחר 8000 ק"מ הוא שוב שבק חיים.

הבן-אדם התייאש והחליט למכור.

אין מכונים לשיפוץ שבאמת מחליפים את כל "הבפנים", היו לי אין ספור בעיות בגיר (אקסנט 97 אוט') כפי שכמה מכם בוודאי זוכרים.

עשיתי שיפוץ לפני שמונה חודשים והוא החזיק חודשיים ללא תקלות ואז היה עוד שיפוץ והיו עוד חודשיים ללא תקלות ואז במשך ארבעה חודשים וארבעה פעמים פירקו לי את הגיר עד שמצאו את התקלה ואני נוסע בפחד מהתקלה הבאה.

כפי שפעם ספי (בעל מכון לשיפוץ וחבר בפורום) אמר לי שלהחליף הכול עולה 30,000 ש"ח.

שלושת האופציות הריאליות הם:

א: למכור את האוטו

ב: לקחת גיר משופץ מהחברה ולהינות מאחריות אמיתית ולנסוע בראש רגוע במשך חצי שנה לפחות אך בעלות די גבוהה של 7-8 אלף (אולי פחות)

ג: אם יש לך מקום שאתה סומך עליו אז תביא גיר מפירוק מרכב שלא עבר קילומטרג' גבוה ואם הוא נראה בסדר אז זה עדיף ואפילו אם יתגלו בעיות אלקטרוניות בהמשך יחידה אלקטרונית לא עולה יותר מ1500 ש"ח אם אני לא טועה. - לפי דעתי האופציה הכי טובה

פורסם

נכון שאמרתי שלהחליף הכל בגיר לחדש (כולל דיפרנציאל, צירים, דראמים, בלוק שסתומים וכו') יעלה עשרות אלפים, אבל אין כל צורך לעשות ככה.

למה אתה חושב שלקחת גיר משופץ מהחברה יהיה טוב יותר מאשר לקחת ממכון גירים?

רוב מוסכי החברות קונים ממכוני-שיפוץ גירים עצמאים את הגירים המשופצים שהם מוכרים.

ולגבי הגיר הידוע של רנו - יש מכונים שנותנים שנה אחריות על הגיר. אם הם מאמינים עד כדי כך בטיב עבודתם, מן הראוי שגם אתה תאמין..

פורסם
נכון שאמרתי שלהחליף הכל בגיר לחדש (כולל דיפרנציאל, צירים, דראמים, בלוק שסתומים וכו') יעלה עשרות אלפים, אבל אין כל צורך לעשות ככה.

למה אתה חושב שלקחת גיר משופץ מהחברה יהיה טוב יותר מאשר לקחת ממכון גירים?

רוב מוסכי החברות קונים ממכוני-שיפוץ גירים עצמאים את הגירים המשופצים שהם מוכרים.

ולגבי הגיר הידוע של רנו - יש מכונים שנותנים שנה אחריות על הגיר. אם הם מאמינים עד כדי כך בטיב עבודתם, מן הראוי שגם אתה תאמין..

אני אך ורק מדבר מתוך הנסיון שלי, אני דיברתי עם מספר אנשים שהחליפו לגיר משופץ מהחברה (יונדאי) ואף אחד מהם לא חזר עם בעיה ונסעו בראש שקט במשך שנה שלמה, לעומת זאת אני דיברתי עם אנשים ששיפצו בשלושה מכונים שונים בי-ם וכמעט כולם נאלצו לחזור למכון לתיקון חוזר.

אני בטוח לחלוטין שהמכון שלך בפ"ת הוא מקצועי וטוב והומלץ לי אין ספור בפורום אך לצערי רוב המכונים ובמיוחד זה שאני הלכתי אליו לעשות שיפוץ מנוהל ע"י חאפר אמיתי וכך גם נראתה העבודה (10 ביקורים במוסך ו4 פעמים הוא פירק את הגיר והחליף חלק כלשהו).

אני מצטער מאוד שלא הוספתי 1000 ש"ח בגלל קמצנות (לא יקרה שוב) ולא לקחתי גיר משופץ מהחברה כי אני יודע כמעט בוודאות שהייתי נוסע בראש שקט ולא מצפה לתקלה הבאה

פורסם

- בתשובה הקודמת מ " ספי " - זו תשובה של מומחה הנותן כבוד לעבודתו.

רק במוסך חברה - זה לא תמיד הפיתרון.

לדוגמה -

לפני שנתיים - מרצדס חדשה אוטומטית. שנת 2005 .הוצאה מהחברה. בנסיעה הממסרה האוטומטית

הייתה נכנסת כל הזמן למצב חירום - נדלקת נורית תקלה . פנה למוסך .

שלוש פעמים. הוחלף גיר קומפלט - כל הגיר - זה רכב חדש העולה כ 550.000 ש"ח.

שלוש פעמים הוזמן גיר מגרמניה. והרכב היה במוסך המרכזי של היבואן בפ"ת כשבועיים.

לבסוף לאחר התיעצות ובדיקה .עם בעל מכון לתיקון גירים בפ"ת. היתברר שכל ההחלפות היו סתם.

התקלה היתה . קריאת חימום יתר לא תקינה במחשב הרכב . דבר שתוקן בעידכון תוכנה של דקה.

ומרצדס - יונדאי - ומיצובישי - מטופלות ע"י אותו יבואן - והטיפול היה מעולה - אבל זה קורה ...

אנחנו כאן בפורום - רוצים לקדם את התרבות המוטורית. ללמוד .לתת מילה טובה לבעל המקצוע הטובים.

ולשתף את החברים בניסיון שצברנו.

בפעם הבאה - לפני שחברי הפורום. מכניסים את הרכב. לתיקון בעיות "מורכבות ויקרות " רצוי להיתייעץ.

ולא לספר רק על האכזבות אחרי ... ואז לנסות להציל את המצב.

עד היום כל התשובות שקיבלתי מחברי הפורום. ( גם כאלה שניתנו לשאלות של אחרים החכמתי )

ועל כך אני יכול רק לומר תודה - לרפי לין - ספי - דני - צביקה - בני (לאחרונה הוא קצת חסר לי)

מרק 10 (שתמיד מארגן את המסמך המתאים) וגם לדניאל (מה שנכון נכון)

- אייל -

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...