Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאוורר "גוסס" ב-306

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר ששמתי לב שהרכב מגיע לטמפ' גבוהה (107 מעלות), עשיתי בדיקה קצרה:

המאווררים לא פועלים בכלל במהירות נמוכה, רוב הזמן. לפעמים הם כן פועלים, אבל מאוד מאוד לאט.

כשהם לא עובדים, הזזה ידנית של המאורר הימני (כשעומדים מול הרכב) גורמת לשניהם לעבוד, שוב מאוד חלש.

במהירות גבוהה, המאוורר השמאלי (כשעומדים מול הרכב) עובד בלבד.

לאחר קריאת השרשור הזה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=89925

על פניו, נראה כי המאוורר השמאלי שרוף.

אני צודק באבחנה, או שיכול להיות שהפתרון פשוט (וזול) יותר?

PUG-306 XSI MK2

פורסם

במידה ואחד המאווררים היה "שרוף" (כלומר: המנוע של המאוורר החזיר נשמתו לבורא) הוא לא היה עובד בכלל.

אני הייתי מתחיל בחיפוש קצרים חשמליים, חוטים שהבידוד שלהם נחשף או יחידת ביטרון לא תקינה.

פורסם

תיקון קטן - המאוורר הימני הוא הבעייתי, לא השמאלי כפי שרשמתי.

נראה לי שהביטרון הוא הוא לא הבעייה - המהירות הגבוהה נכנסת ב107 כמו שצריך, ובמהירות הנמוכה נראה כי המאווררים "מנסים לעבוד".

גם בהדלקת המזגן המהירות הנמוכה לא עובדת.

נ.ב - איפה אני מוצא את הקונקטור של יחידת האיוורור (הקונקטור החום). אתמול לא ראיתי אותו (אמנם היה בערב, אבל עדיין)?

PUG-306 XSI MK2

פורסם

לפי מה שאתה מתאר, אני הייתי בודק את יוניט המאווררים. היוניט נמצאת על ראש המנוע, בצד ימין (כשאתה עומד מול המנוע) כארש לידה יש עוד יוניט (קונקטור ירוק, אם אני זוכר נכון...)

פורסם

הרכב הוא XT שנת 94, דרך אגב.

האמת היא, שלא ראיתי שם קונקטור חום.

מדובר אולי על הצמה שנמצאת בקצה הימני עליון של תא המנוע (ליד השמשה, מעל בית הבולם)?

PUG-306 XSI MK2

פורסם

תנסה את מה שכתבו לך, רק שהקונקטורים הם בצד האחורי של המנוע, יש שם 3, נמצאים מאחורי התרמוסטט. אתה צריך את הימני העליון (אם להסתכל על הצד הקדמי של המנוע), הוא בצבע חום.

מאוורר לא צריך להיכנס למהירות חזקה ב-107, אלא ב-101, ולמהירות חלשה ב-97 - שזה מצביע לכיוון של היוניט, אבל הוא כנראה לא הבעיה היחידה (מאווררים מסתובבים חלש מאוד או לא מסתובבים כלל - זה לא הוא). תבדוק יחידת הריליים ומגעים שלה במצב עבודה של 2 מאווררים בתור (זה המצב האיטי) לפי הסכמה המצורפת בשרשור של שמר, אני בטוח שאחד המגעים יהיה דפוק - או של הריליי, או מהחוטים שמגיעים ליחידה.

פורסם

אוקיי, נבדוק כשנחזור, ונקווה לטוב (למרות, שלפי מה ששמר רשם בזמנו, נשמע כי זה המנוע).

במידה ו"הגרוע מכל" קורה, יש למישהו המלצה על מוסך אמין באזור השרון (כפ"ס, רעננה, הרצליה)?

PUG-306 XSI MK2

פורסם

ממה שהבנתי, לפחות מהשרשור של שמר, רמת הפירוק ב306 די רצינית (הוא פירק את כל הפרונט).

במחשבה שנייה, יש לי את הספר של היינס בבית, ונראה לי שניתן לפרק את הרדיאטור (?) ולהוציא ככה את המאווררים.

אם ככה - מקום מומלץ לקנות מאווררים? (ולא, מה306 של אמא זה לא אופציה :twisted:).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

רגע: ב-306 המאווררים נמצאים בן הפגוש לרדיאטורים, נכון?

במידה וזה המקרה, קצת יותר מסובך אבל עדיין חבל לשלם הרבה כסף למוסך בשביל זה.

פורסם

מקום לקנות - חנות חלפי רכב ולהביא תחליפי זהה, או פירוקיה למשומשים.

תהליך הפירוק אכן לא הכי קליל וכייפי - אם אני לא טועה, חייבים לפרק את הטמבון הקדמי. לא סיפור מסובך, סתם מעצבן (10 ברגים בכל מיני מקומות).

את המנועים תוכל לבדוק בניתוק של ריליים מהקופסת פיקוד בין מאווררים, 2 חוטי חשמל, וחיבור של הרגליים הנכונות (לפי סכמה בשרשור של שמר) למצבר. מאוורר שמחובר ישירות למצבר דרך המעקף הנ"ל, צריך להסתובב במהירות המלאה. אם לא - המנוע שלו פגום.

פורסם
מאוורר שמחובר ישירות למצבר דרך המעקף הנ"ל, צריך להסתובב במהירות המלאה. אם לא - המנוע שלו פגום.

נכון מאוד !

ויש להביא בחשבון - שבניגוד למה שנכתב בחלק מהתגובות - מנוע חשמלי הוא לא במצב של או תקין או לא תקין.

בהחלט תיתכן אפשרות שכתוצאה מהתחממות חלק מהכריכות במנוע יתקצרו (מלשון קצר חשמלי) והמנוע יאבד מעצמתו, קרי יסובב לאט יותר את הכנפיים.

כמו כן מנוע עם מספר סלילים עלול לאבד סליל אחד כתוצאה מנתק והתוצאה כנ"ל.

פורסם

טוב, לאחר עוד בדיקה:

הממסרים, על פניו, תקינים - החלפתי ביניהם והמצב לא השתנה, ככה שכנראה ששם לא שוכנת הבעיה (למה אין לי חוטי חשמל ארוכים ?!)

פיוזים - תקינים. אמנם, לא בדקתי מתח במאוורר (כנראה כי אני לא יודע איפה לבדוק :oops:), אבל כשניתקתי את הפיוז שבתא הנוסעים (פיוז מספר 7), המאווררים גם לא "צלעו" במהירות נמוכה.

לאמר את האמת, אני לא מרגיש שאני מספיק מתמצא בכל החיבורים שהולכים שם, ככה שכנראה שאאלץ לפנות לחכמים ממני.

בכל אופן, תודה על העזרה.

לפחות אני מבין מה הבעייה (בתקווה שזה יעזור לי להמנע מ"מס אשכנזים" :roll:).

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...