Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת שמן בקורולה 2001

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי טויוטה קורולה 2001 שעשתה 115000קמ וטופלה לפי ספר יצרן .לאחרונה החלה לצרוך שמן

כחצי ליטר ל 1000קמ ברצוני לשאול אם זה סביר ואם לא , מה יכולה להיות הסיבה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השאלה היא אם צריכת השמן נובעת מנזילה או מבעיה אחרת.

יש לבדוק תחילה אם יש נזילת שמן (ממחזירי שמן,טיימינג,אטם ראש- סיכוי קלוש ),אם קיימת- לתקן.

אם אין נזילת שמן השלב הבא יהיה לבדוק את תקינות גומיות השסתומים,שייתכן שהתייבשו ודורשות החלפה.(עשן לבן מוגזם בהתנעה /נסיעה) ?

אם כל אלו עדיין תקינים אז יש צריכת שמן מהרינגים,אבל צריכה של ליטר לאלף ק"מ היא סבירה ואבא שלי,שעבד פעם בצ'מפיון אומר שזה נורמלי לחלוטין.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
יש לבדוק תחילה אם יש נזילת שמן (ממחזירי שמן,טיימינג,אטם ראש- סיכוי קלוש ),אם קיימת- לתקן.

מסכים.

כדי לבדוק את זה תניח עיתון מתחת למנוע אחרי נסיעה בינונית +.

תמתין 10 דקות ותבדוק את העיתון - כתמי שמן שישנם / אינם יספרו לך את כל הסיפור.

פורסם

הצריכה שאתה מתאר גבוהה מדי מכדי להיות "אכילת" שמן .

האם המנוע עבר טראומה (התחממות) ?

אני מציע שתיגש למוסך לבצע בדיקה מקיפה , לפעמים לא רואים את הנזילה על אגן השמן עצמו .

פורסם

על פי השמן שאתה משתמש אפשר להמליץ לעבור לסוג שמן קצת יותר סמיך בעונת הקיץ, למשל 10W/40

אכילת השמן צריכה לרדת

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
על פי השמן שאתה משתמש אפשר להמליץ לעבור לסוג שמן קצת יותר סמיך בעונת הקיץ, למשל 10W/40

אכילת השמן צריכה לרדת

10W40 לא מומלץ עי היצרן מסיבות לא ידועות

פורסם
ברשותי טויוטה קורולה 2001 שעשתה 115000קמ וטופלה לפי ספר יצרן .לאחרונה החלה לצרוך שמן

כחצי ליטר ל 1000קמ ברצוני לשאול אם זה סביר ואם לא , מה יכולה להיות הסיבה.

האם אתה מטופל במוסך מורשה וגם/או במרכזי?

גם לי יש קורולה (אומנם 2002) עם המנוע כמו שלך (אלומיניום ותזמון משתנה) וגם אצלי קיימת צריכת שמן - עדיין לא חצי ק"ג ל-1000 אבל מתחיל להתקרב.

לפני כחודשיים שמעתי על אדם שגם לו קורולה כזו עם מנוע אלומיניום ואשר טופל במרכזי. כאשר החלה אצלו צריכת שמן מוגברת ולאחר פנייתו בעניין - קיבל מנוע חדש מן "הקופסא" - כאשר ההסבר היה כי בשנתונים 2001-2005 בקירוב היתה איזושהיא בעייה מולדת במנועים.

מעניין אם יש עוד בעלי קורולות כאלו אשר "סובלים" מן הבעייה הנ"ל.

אולי ניתן להתאגד ולפנות במאוגד ליבואן הרישמי.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
האם אתה מטופל במוסך מורשה וגם/או במרכזי?

גם לי יש קורולה (אומנם 2002) עם המנוע כמו שלך (אלומיניום ותזמון משתנה) וגם אצלי קיימת צריכת שמן - עדיין לא חצי ק"ג ל-1000 אבל מתחיל להתקרב.

לפני כחודשיים שמעתי על אדם שגם לו קורולה כזו עם מנוע אלומיניום ואשר טופל במרכזי. כאשר החלה אצלו צריכת שמן מוגברת ולאחר פנייתו בעניין - קיבל מנוע חדש מן "הקופסא" - כאשר ההסבר היה כי בשנתונים 2001-2005 בקירוב היתה איזושהיא בעייה מולדת במנועים.

מעניין אם יש עוד בעלי קורולות כאלו אשר "סובלים" מן הבעייה הנ"ל.

אולי ניתן להתאגד ולפנות במאוגד ליבואן הרישמי.

עד גמר האחריות טיפלתי במוסך מורשה ובהמשך טיפלתי ברכב בעצמי,שווה לבדוק את הענין מול מוסך מורשה

תודה

פורסם
10W40 לא מומלץ עי היצרן מסיבות לא ידועות

מה זה לא מומלץ? יש לבן אדם בעיה וצריך לפתור אותה. המנוע אוכל קילו שמן לאלף ק''מ - זה מומלץ? עכשיו כבר לא משנה מה ממליץ ומה לא ממליץ היצרן. שמן מנוע יותר סמיך בעונות החמות אמור לפתור חלקית את הבעיה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...