Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תלאותיי עם ה- 106 במוסך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני הכל, אתחיל במסקנה. זו הפיז'ו האחרונה שאני קונה. טענותיי לחוסר האמינות אינן מקרה מייצג, אך יש לי בהחלט סיבות טובות לטעון לכך.

אני בטוחה כי התגובה הראשונית תהיה כי חלק מהבעיות קשורות לאחזקה, אך לדעתי כמעט כל בעיה שהייתה לי נבעה מפגם יצרן שגרמה לרגישות יתר ותקלות.

יש לציין כי למרות המסקנה הנ"ל, אני מאוהבת קשות בבייבי שלי, נהנית מכל רגע שאני נוסעת בה, לא אפסיק לסוע בה בזמן הקרוב ולא יכולה לתאר את עצמי בלעדיה :inlove:

יש לי את ה- 106 XR כבר חמישה וחצי חודשים. היא בת 4 ועברה 96K. נתחיל מהסוף להתחלה.

לפני כשבועיים, יום לאחר תדלוק בתחנת דלק של אלון, החלו קרטועים, השתנקויות, חוסר סחיבה, סל"ד בטורים נמוכים, הכבות של האוטו לקראת עצירה ובזמן עמידה בסרק וצריכת דלק שערורייתית של 1 ל- 5.

נסעתי למוסך ימית בת"א (מורשה פיז'ו סיטרואן) וגילו כי הבעיה לא קשורה למערכת הדלק כפי שניתן היה לשער, אלא לכך שסליל ההצתה גמור (למה פיז'ו שמים את הסליל מעל המנוע כדי שיוכל להתחמם בקלות ולההרס???)

החליפו לי את סליל ההצתה, ולמקרה שבכל זאת הדלק היה בעייתי, גם הוחלף פילטר דלק וניקזו את מערכת הדלק.

סך הכל הנזק- 1250 ¤.

יומיים הבייבי הייתה בסדר, ולאחר מכן החלו רעידות במהירויות בין עירוניות, רעשים מוזרים וקפיצות סל"ד בזמן עמידה בסל"ד.

חזרתי היום למוסך ימית, חיברו מחשב דיאגנוזה והתברר כי המנוע צעדים מלוכלך מאד מבפנים. עשו לי ניקוי מנוע צעדים, איפוס מחשב והבייבי חזרה לעצמה. שום קשר לבעיה שהייתה עם הסליל הצתה. זמן עבודה- כשעה וחצי.

סך הכל הנזק- 150 ¤ .

אתמול חזרה בעיית הנזילה של נוזל ההגה כוח. כרגע הנזילה איטית, אך קיימת.

הבעיה החלה לפני כחודש וחצי, כנראה כתוצאה ממילוי יתר של מים מזוקקים במצבר. התוצאה הייתה נזילת חומצה על המשאבת הגה כוח ואכילת הכיסוי (למה פיז'ו שמים את המשאבה במקום כזה רגיש???). בזמנו בוצעה על ידי בני מראש העין אטימה באמצעות פלסטלינה על מנת לחסוך עלויות של משאבת הגה חדשה, אך כנראה שהפתרון לא כל כך טוב.

הנזק- 200 ¤ (במזומן...)

היום אאלץ לחזור לשם ולראות מה השלב הבא.

בעיה נוספת היא נקישות בגיר בזמן העברות הילוכים. לפני כמה שבועות החלו נקישות בזמן העברות הילוכים+ היתקעות של הילוכים. איציק בדק לי שמן גיר וגילה כי היה שם מעט מאד שמן גיר. הוא החליף לי שמן גיר, אך הבעיה עדיין לא נפתרה. עדיין יש נקישות מידי פעם ויתכן שיש נזק כלשהו. במוסך ימית לא בדקו את הבעיה לעומק, אך בבדיקה השטחית לדעתם אין שום נזק ותוסף לגיר יפתור את הבעיה. השערה נוספת של המוסך היא כי הקלאץ' לקראת סוף ימיו.

בעיות אחרות שהיו לי עד היום:

בעיית התנעה חמורה בבקרים שנפתרה לאחר טיפול עשרת אלפים שבו הוחלפו פלאגים, פילטר שמן, שמן ופילטר אויר.

בעיית קרטועים חד פעמית לפני כמה חודשים שנפתרה ע"י קצת ספריי מגעים.

תפס דלת תא כפפות שנשבר לבד לפני כחודש, ועלותו כחדש היא כ- 650! ¤ ! (עדיין לא החלפתי...)

אמנם רוב הבעיות שהיו לי לא קריטיות, וחלקן אפשר לתרץ באחזקה שגויה, אך בזמן הקצר יחסית שאני מחזיקה את האוטו, נדמה כי הבעיות פשוט לא נפסקות. הבעיות מעיקות, גורמות לי להפסד זמן וכסף יקרים וללחץ היסטרי.

כולי תקווה כי האוטו יתחיל להפגין קצת יותר אמינות...

עצוב מאד שאוטו ראשון גורם לי להתייאש ממנו.. אני כבר מנחשת מראש שזה לא הסוף :(

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כולי תקווה שתחליפי אותה בקרוב!! כי אחרת המצב שלך ילך ויחמיר... הן כלכלית והן סנטימנטלית, את נקשרת אליה יותר מידי..

עצוב..

מורן :evil:

מורן

פורסם
רחלי , בבדיקת הקניה שבצעת - לא היו סימנים מקדימים?

כלום!!!

הטופס היה ממש כמעט ריק!

הבעיות היחידות שנרשמו ע"י הבוחן (עמית מהפורום) היו קורוזיה בית טרמוסטט, ציריה וקלאץ' כמעט גמורים.

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם
רחלי , בבדיקת הקניה שבצעת - לא היו סימנים מקדימים?

כלום!!!

הטופס היה ממש כמעט ריק!

הבעיות היחידות שנרשמו ע"י הבוחן (עמית מהפורום) היו קורוזיה בית טרמוסטט, ציריה וקלאץ' כמעט גמורים.

חלי...

סליל הצתה שמת אחרי 4 שנים אינו נחשב תחת ההגדרה "אחזקה שגויה"

מנוע צעדים מלא בליכלוך אחרי 4 שנים גם כן אינו נחשב תחת ההגדרה "אחזקה שגויה" אלא תיכנון מחורבן.

זה האוטו וזה מה יש.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

1. "אחזקה שגויה" זה למלא את המצבר במים מזוקקים מעבר לצורך ולגרום לנזילת חומצה והרס של משאבת ה"כ.

2. מודול הצתה לא צריך להתקלקל לאחר תקופה של 4 שנים, אבל זה בהחלט לא איזוטרי שרכיבים חשמליים כושלים להם כך לפתע וזה יכול לקרות בכל מכונית.

3. אני בספק אם ניקוי מנוע הצעדים היה קשור לתופעת הגימגומים לאחר החלפת המודול הצתה, הבעיה הייתה כנראה הצורך באיפוס המחשב.

אין בעיה סידרתית עם מנועי סרק שמתלכלכים כתוצאה מתיכנון לקוי, לפחות לא בדור 2.

וחלי את אמרת:

יש לציין כי למרות המסקנה הנ"ל, אני מאוהבת קשות בבייבי שלי, נהנית מכל רגע שאני נוסעת בה, לא אפסיק לסוע בה בזמן הקרוב ולא יכולה לתאר את עצמי בלעדיה

את תמיד יכולה למכור ולקנות באותו הכסף שקט נפשי בדמות יפאנית משמימה

החיים הם אוסף של בחירות, בהצלחה בהמשך הדרך.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

כל התקלות שתוארו נובעות מחוסר מזל ואחזקה לקויה. אני מאמין שתקלות אלו יכלו להופיע בכל רכב.

פרט לסליל ההצתה כל התקלות שהוזכרו נובעות מאחזקה לקויה (מכון בדיקה לא יכול לגלות הכל) אם הין מחליפים את שמן הגיר בזמן ורגישים לנזילות רק שהתחילו הגיר היה מתפקד כראוי גם עם 500Kק"מ ,אם היו מממלאים מים במצבר בכמות הרצויה....

בקיצור אין תחליף ל-106 צריך לטפל באהבה וחום ואין תקלות משמעותיות. הדברים נכתבו מנסיון אני בעל 106xsi שנת יצור 1994 ואמינה לשם שינוי...

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

או למכור, לחסוך קצת (+ החזרה רטרואקטיבית של כספי התיקונים) ולקנות יפנית לא משמימה...

פורסם

אולי כדאי שתחכה עוד איזה 15 שנה שה-T ספורט תעלה ככה?

בקטנות לא היה ליפאנים שום אוטו נורמאלי עד להופעת היאריס.

כך שאין ממש ברירה.

פורסם

או למכור, לחסוך קצת (+ החזרה רטרואקטיבית של כספי התיקונים) ולקנות יפנית לא משמימה...

לחסוך קצת ?

כמה עלתה ה-106, 30K ~ ?

כמה עולה יפאנית קטנה לא משמימה הכי זולה שיש ?

עוד 3 שנים היא תוכל לקנות יאריס T ספורט , או עוד שנתיים תמצא ממש במקרה יאריס 1.3 ידנית.

פיתרון מצוין.

פורסם

טוב אז אני אגיב בקצרה...

אני כמוך אתחיל מהסוף להתחלה...

אני מאוד מרוצה מהרכב למרות הבעיות שלו... וכמו שדויד אמר לכל רכב יש את היתרונות והחסרונות שלו.

אז גם אני סיימתי רק החודש לשלם על על האוטו, אבל אצלי הוא נוסע ולא משמש כרכב שני או לסופי שבוע, ולכן אני יכול לתת אינדיקציה טובה.

אני מקווה שאף אחד למעלה לא לא שומע אותי כי אני לא מתכוון לפתוח את הפה עכשיו אבל..

גם הוצאותי בחודשיים האחרונים היו לא קטנים אבל יחסית לתחזוקה שוטפת הרכב לא צרך יותר מדי כסף ממני ( טפו, טפו, טפו).

והסיפור מתחיל לפני כשנה כשה קניתי את האוטו - בתחילת ספטמבר 2002.

הרכב נקנה עם מונה שהראה על 82K, ומבדיקה שביצעתי הרכב עבר טיפול ב 75K (קטן)

לרכב לא בוצע שום ישור קו ונסעתי איתו עד 90K ללא שום טיפול, כשה התחלטי להישתמש בתוסף LM והוכנס תוסף BG. הטיפול כלל פלאגים (4 אלק' שהסתבר כטעות בדיעבד), שמן ונוזל קירור שנקנו מהפרסי ופילטרים (דלק, אויר, שמן) שנקנו אצל ג'אן. הטיפול בוצע במוסך רגיל - לא מורשה.

לקראת 100K נגזר הבורג של תושבת מנוע שמאלית עליונה והיה צורך להחליפה, שכן ברצוני לציין שהתושבת עצמה הייתה עוד במצב סביר ביותר.[ סך כל הזק הסתכם ב 280 ש"ח + עבודה במוסך ליטל.

כמו כן התחילו זיופי מנוע עליהם את מדברת ובמחלקת דיאגנוזה במוסך ליטל לאט לאט שללנו כל מיני בעיות אפשריות. הוחלפו חוטי הצטה על ידי עצמאית [105 ש"ח] - לא עזר. המחשב הראה שיש שתי צילינדרים שעובדים ב70% בלבד. נבדקה משאבת דלק ונמצאה חלשה - לא הוחלפה. ניסינו להחליף מודול הצתה - לא עזר. מאפ סנסור הוחלף הבעיה של הרכב שהיה נחבא בסרק נפתרה עם כי חוסר הסחיבה עדיין היה בעינו ולכן החלטנו לנסות להחליף פלאגים ל2 אלק' וזה מה שהסתבר גם היוה חלק מהבעיה. בגלל שמשאבת הלק קצת חלשה הייתה קיימת נטייה לספק תערובת ענייה והפלאגים הקודמים פשוט לא ידעו להיתמודד איתה.

כל הבעיה נפתרה וזה עלה לי [480 ש"ח לא כולל עבודה - יש לציין כי השתמשנו במאפ מפירוק (נדמה לי סקסו 2003) ופלאגים של בוש 2 אלק' חדשים.]

דגש לבעלי רכבים דומים.....

אין לשים דברים מעבר להוראות יצרן כי זה פשוט יכול לגרום נזק ווודאתי את זה על בשרי.

יש לציין שהשתמשתי בנוזל קירור PRESTONE שזה גם לא מקורי של היצרן ויש לי הרגשה שאני הולך להיתחרט על זה מאוד בקרוב.

הרמן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

יאריס 1.0, 50 אלף שקל, שנת 2000.

ולפני שקופצים, גם ה-106 היא לא בדיוק הגרסה הספורטיבית ביותר בעולם...

וחוץ מזה - הנקודה שלי היתה פשוטה - זה שה-106 זולה, וש"אין שום מכונית אחרת מהנה בתקציב", לא מצדיק בהכרח (וכאן זה הופך לסובייקטיבי) לסבול כאלו מרורים.

ולא אמרתי מילה על פיאסטה.

פורסם

עד כמה שידוע לי יאריס 1.0 היא חצי אוטומטית, אני נהגתי המון באירלנד על 1.0 ידנית היא נוסעת חמוד אבל היא לא מהנה כמו 106 1.4 ממש לא.

פיאסטה 1.3 לא תחרותית ל-106 בגלל המנוע, ה-16 שסתומים איזוטרית ומכוערת ברמת האיזוטריות שלה, לפחות.

וכמו שאמרתי, אם המטרה היא אמינות מוחלטת אז רק יפאנית ובתקציב הזה יש לזה מחיר.

פורסם

וחוץ מזה - הנקודה שלי היתה פשוטה - זה שה-106 זולה, וש"אין שום מכונית אחרת מהנה בתקציב", לא מצדיק בהכרח (וכאן זה הופך לסובייקטיבי) לסבול כאלו מרורים.

בכסף הזה עדיף בהרבה לקנות 206XS שנת 99 גם מנוע 1600 (110 כ"ס), וגם מכונית עדיפה מכל בחינה על פני היאריס.

פורסם

בכסף הזה עדיף בהרבה לקנות 206XS שנת 99 גם מנוע 1600 (110 כ"ס), וגם מכונית עדיפה מכל בחינה על פני היאריס.

ואני בטוח שנהגת במי מהן.

• תוכן חדש...