Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעית התחממות קשה VTR

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הטרמוסטט יושב בתוך ה"אוזן" פליז הזאת

אתה צריך לפתוח 2 ברגים ולשלוף את הטרמוסטט מבפנים, לבצע כשהמנוע קר !

לא הבנתי מה זה אוזן פליז ואיזה שני ברגים לפתוח.

אנסה להעזר בתמונות.

אוזן זה המעויין של הפלנג' המצולם והמשוייף?

ממש לפתוח את הפלנג'? בורג עליון ובורג תחתון?

לא לגוע ביוניט שרואים בתמונה?

Module Base top.JPG

Module Head Side.JPG

פורסם

במקרה הצורך, יש מוסך קרוב יותר, מוסך "מדינה" ביהוד. המוסך שייך לרשת המוסכים של היבואן והוא סביר.

רק תצטרך להגיע אליו מוקדם בבוקר, בסביבות 7:00.

פורסם

אחרי נסיעה גבולית (חום מנוע מגרד קו אדום) שלשום בערב הביתה וגרר על הבוקר למוסך התגלגל הסיפור הבא.

במוסך דבר ראשון העיפו מבט ומיששו במקצועיות את הרדיאטור בחיפוש אחר הפרשי טמפ'.

עוד לפני שהתקדמנו שמעתי את המשפט הבא (שקצת הרגיז אותי) מבעל המוסך (שעשה עלי רושם כללי מאד טוב בפעם הקודמת שבאתי אליהם):

"אני בתור התחלה הייתי ממליץ לך ללכת למומחה רדיאטורים לניקוי רדיאטור"

ואני חושב לעצמי, על סמך מה, לעזאזל, אתה בונה המלצה שכזו. אבל מסתפק באמירה היבשה שמערכת הקירור זכתה לטיפול מסור של החלפת נוזל קירור צהוב בדיוק לפי המלצות היצרן.

"אתה יד ראשונה?"

"כן, אני מבקש שתבדקו את הטרמוסטט"

"קודם כל האנשים יוצאים עכשיו להפסקה אז אחרי ההפסקה. וחוץ מזה אין מה לבדוק בטרמוסטט אפשר רק להחליף ולקוות לטוב"

"OK בכל זאת אני במבקש לפרק טרמוסטט עכשיו בנוכחותי אני רוצה לראות"

אחרי פירוק של חמש דקות יצא טרמוסטט שלאכזבתי נראה כחדש, ללא משקעים או קורוזיה בכלל.

המכוניאי שפירק זרק את הטרמוסטט לכוס מיים רותחים וחיכינו.......כלום, נאדה, לא זז.

"בינגו, אז תחליפו לי טרמוסטט ותבדקו. אני אחזור עוד שעה"

הגעתי בצהריים ונדהמתי לראות את החשבון:

בד' התחממות והחל' טרמוסטט 0.9 שעות 143.10 ש"ח

ניקוז מערכת קירור 0.45 שעות 71.55 ש"ח

שסתום מבוקר טרמ' 86.89 ש"ח

הכל אחרי מע"מ 356

:shock::mad: מהההה.

מייד ניגשתי לבעל המוסך ושאלתי לפשר מחיר הטרמוסטט. אמרתי לו שחבר קנה לא מזמן את הטרמוסטט הזה בשלושים ש"ח.

התשובה היתה שזה בודאות לא היה טרמוסטט מקורי במחיר הזה.

ההסבר היה שמחירי חלפים מקוריים נקבעים ע"י דויד לובינסקי.

על זמן העבודה כבר לא אמרתי כלום כי אין טעם להתוכח על שעתוני עבודה גם כשהם נראים מוגזמים כי התוכנה שלהם פשוט הוציאה את הזמן באופן אוטומטי לפי סוג העבודה.

בקיצור אין כמו עשה זאת בעצמך כל עוד זה אפשרי במסגרת הזמן והאמצעים.

והפעם הזו ללא ספק הייתי צריך לעשות זאת בעצמי אבל פחדתי שאחרי החלפת טרמוסטט אני עדיין אצטרך להגיע למוסך כי לא זו תהיה הבעיה, ולא רציתי להתרוצץ יותר מדי עם האוטו במצב הזה.

אז לומדים משגיאות :)

פורסם

כמה דברים.

למי שכתב שיוניט מאוור נמצא ברדיאטור ולכך אם היה טרמוסטט תקול לא היו נדלקים המאווררים- אז תחפש במנועים חדשים את היוניט חום ברדיאטור.

היוניט ( זה כבר לא סתם יוניט) נמצא במנוע ומבוקר ע"י המחשב.

יש קידמה.

לגבי המחירים.

לא הוגן גם לגבות מחיר איתור התקלה וגם על ניקוז האויר( לא נתקלתי במחיר לניקוז אויר)

למען האמת בכמה פעמים שהחלפתי נוזל קירור במוסך מורשה PSI ( עקב רצוני בשמירה על היסטורית טיפול) נגבה על כך חצי שעה סה"כ, וכשזה היה במסגרת טיפול לא גבו על זה עבודה.

מחיר החלק נראה לך גבוהה ? יש לי פגרו ולפני זה היה לי טרופר אתה יודע כמה עולה טרמוסטט לרכבים האלו ?

ניקוי רדיאטור לרדיאטורים של וולאו ( קיים בחלק מדגמי PSI ) לא מצליח בדרך כלל.

פורסם

כנראה בעל המוסך התעצבן שלא נתנו לא להרוויח פו"ה רדיאטור :(

לגבי ניקוי רדיאטור - הכן נאמר לי שניקוי רדיאטורים של 106/סקסו בד"כ לא מצליח. אצלי, בכל מקרה, זה עזר - אך הביעייה אצלי הייתה לא סתימה פנימית אלה סתימת הרשת - ולא ניתן לנקות אותה בזרם מים/אוויר דחוס בגלל רדיאטור המזגן :(

P.

פורסם

אז אם לא ניתן לנקות את הסתימה החיצינית בגלל המעבה של מזגן אז מזיזים את הרדיאטור

אחורה אפילו מבלי לנתק את הצנרת ושוטפים עם מינור גינה.

אבל בדרך כלל בניקוי חיצוני לא מפריע המעבה ובמקרה של PSI שהמאווררים לפני המעבה בכלל קל לנקות עם צינור .

רק להשגיח על זרם לא חזק מדי.

פורסם

לא ניתן להפריד בין השניים (רדיאטור ומעבה מזגן).

גם בראלי שלי יש את אותו סיפור.

אני סקרן לדעת מה הבעיה להפריד בין השניים, עד היום הדבר הזה גורם לי רק לבעיות.

המעבה המחורבן יושב לפני הרדיאטור וחוסם לו את האויר שבא בזמן נסיעה. :x

החיים הם סחיטה של המצערת.

• תוכן חדש...