Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעית התחממות קשה VTR

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבן נגולה מעל ליבי :wink:

עברתי שבוע שעבר את המאה אלף ק"מ ללא שום תקלה רצינית.

חשבתי עבדו עלי. זה אותו צרפתי זה.

אז היום בבוקר קיבלתי מתנה לחגיגות המאה (וגם ליום הולדת שלי)

נורת חום מנוע נדלקה.

בימים האחרונים היה נדמה לי שמחוג החום מטפס מעל הנקודה הרגילה, אבל לא משהו שצריך להדאיג. אתמול בלילה כשחזרתי מהעבודה זה כבר הגיע לאזור שמתחיל להדאיג אבל לא לאזור האדום. בתום הנסיעה לפני שכיביתי את הרכב העפתי מבט וראיתי ששני המאוררים עובדים. לא רציתי לבדוק נוזל קירור על מנוע חם אבל לפני מספר ימים בדקתי ולא היה חסר.

היום בבוקר כבר נדלקה לי הנורית חום מנוע. (לא היתה נסיעה מאומצת בכלל וגם לא היה מאד חם בחוץ)

עצרתי בצד ויצאתי לבדוק מה נהיה. מאוורר עובד, רצועה של משאבת מיים וגלגלת המשאבה מסתובבים, אין סימני נזילה או נזק במנוע או במערכת הקירור. בגלל שמלכתחילה התפתח חום בתנאים של סל"ד מאד נמוך ובתנוע לא ראיתי לנכון להשאיר מנוע עובד. אז כיביתי והתקשרתי לשרות גרירה של חברת הביטוח. אמרו לי שתוך שעתיים יגיע אלי גרר.

:shock: שעתיים מה קרה?

אחרי חצי שעה שניצלתי להתבוננות מעמיקה על מכלולי הרכב ונזקי החומצה מנזילת המצבר ותהיות אם יכול להיות איזשהו קשר (לא נראה לי) החלטתי לנסות להניע שוב.

וואללה החום ירד מתחת לחצי אולי נקזז מרחק למוסך.

הגעתי עד למוסך בראשון (10 דקות) ללא נורית להפתעתי.

במוסך אמרו לי שהגעתי בדיוק כשכולם בהפסקה ובכל מקרה לא יקבלו אותי היום כי זה יום קצר. היות והיה לי חבל על הזמן והמנוע התנהג יפה עד למוסך החלטתי לקפוץ בינתיים לעבודה (עשר דקות נסיעה) ולהתקשר לבעל המוסך בתום ההפסקה.

מאזור התעשייה הישן בראשון עד לכניסה לאור יהודה (ת"ד סונול) לקח לי כמעט שעה כי נאלתי לעצור פעמיים להתקררות (לפחות ניצלתי את הזמן שמכסה המנוע פתוח להתקנה של נורות האקסטרה רינג' שקניתי לא מזמן) באחת העצירות התקשרתי למוסך ובעל המוסך אמר לי להגיע מחר ולהשתדל לא לסוע עם האוטו (No Shit).

אז אני יושב עכשיו בעבודה ואוכל את עצמי. מה לעשות להשאיר את ה-VTR באור יהודה מוכת הפשע בלילה באזור תעשייה? פחד!

לחזור הביתה בלילה? כנראה אפשרי אבל בבוקר שוב יהיה לי אותו סיפור.

ללכת למוסך אחר? לאן? מי יתיחס אלי בצהריים?

מה יכולה להיות הבעיה? רצים לי בראש סירטי אימה על נזק שנגרם לראש בעקבות יניקה לא נקייה אחרי התקנת הראם אייר. אני רואה שחורות ואני מפחד שהכסף שמחכה לסעפת פליטה יתבזבז על תיקונים :(

פורסם

הי תמיר,

נשמע רע :( אבל אולי יש פתרונות:

1. האם שני מאווררים פעלו במהירות גבוהה? אם לא, אז יוניט מאווררים מזייף (מה שהיה אצלי), נפתר בהחלפת יוניט או הוספת נגד בטור (מה שנעשה אצלי)...

כפיתרון זמני לבעיית יוניט - ניתן לנתק אותו (יושב על טרמוסטט למעלה) - שני המאווררים יהיו קבוע על מהירות גבוהה.

2. טרמוסטט תקוע (היה אצלי - הוחלף)

3. ניקוי רשת הרדיאטור (היה אצלי -עבר ניקוי - כל הרשת של שתי הרדיאטורים הייתה סתומה בכמויות ג'יפה בת חמש)...

4. משאבת מים עייפה.

נזק לראש מאוויר לא נקי? תמיד חשבתי שרוב הנזק מאבק וכו' צריך להיות בבלאי שסתומים/תושבות ורינגים, חדירת אבק לשמן (עם תוצאות ברורות) וכו...

P.

פורסם

משאבת המים מונעת ע"י הרצועת טימינג ברכב שלך ,ולכן לא ניתן לראות אותה.לי זה נראה כמו טרמוסטט תפוס .

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם
אבן נגולה מעל ליבי :wink:

עברתי שבוע שעבר את המאה אלף ק"מ ללא שום תקלה רצינית.

חשבתי עבדו עלי. זה אותו צרפתי זה.

אז היום בבוקר קיבלתי מתנה לחגיגות המאה (וגם ליום הולדת שלי)

נורת חום מנוע נדלקה.

(

מזל טוב לרגל חגיגות המאה (אלף) :-):wink:

בנוגע להתחממות, נסה לגעת בצינור שיוצא מבית הטרמוסטט לכיוון הרדיאטור...אם הוא חם (מאוד מאוד), סביר להניח שהטרמוסטט תקין ויש מעבר מים.

נסה לאתר נקודות קרות/חמות ברדיאטור.

אם הרדיאטור לא חם בצורה אחידה לרוחב כל הרשת, ייתכן והוא סתום.

בנוגע למאווררים...בתנאי הנהיגה שציינת (גם על המהירות הנמוכה שלהם) הם היו אמורים להשאיר אותך על הטווח האופטימלי.

בדוק שוב אם חסרים מים.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מהמר על טרמוסטט תפוס, כמו שאיציק כבר ציין מאווררים במהירות נמוכה היו מספקים קירור מספיק.

אצלי הוא נתפס גם כן באיזור ה-100K זה הסתכם בעלות של טרמוסטט (30 ש"ח~) ונוזל קירור.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם
אין לך שירותי גרירה ?

אל תשאיר את הרכב שם, גרור אותו עוד היום לאזור המוסך או הבית שלך ומחר על הבוקר סע לשם .

יש לי שרות גרירה אבל מגיעה לי גרירה אחת לתקלה זה אומר שאם אני מזמין אותם היום אז הרכב יהיה באזור גרוע יותר (א"ת ישן ראל"צ) ואני בטח לא אזמין גרר הביתה כי אז תהיה לי בעיה להזמין אותם מחר בבוקר.

אבל אולי אני אסע היום בערב בכוחות עצמי ומחר אזמין גרר. במחשבה שניה עם זמן תגובה של שעתיים אני שוב אגיע למוסך מאוחר. וגם אף אחד לא מבטיח לי שבדרך הביתה הכל יהיה בסדר.

פורסם
אני מהמר על טרמוסטט תפוס, כמו שאיציק כבר ציין מאווררים במהירות נמוכה היו מספקים קירור מספיק.

אצלי הוא נתפס גם כן באיזור ה-100K זה הסתכם בעלות של טרמוסטט (30 ש"ח~) ונוזל קירור.

אני חשבתי שהתרמוסטט קובע את פעולת המאוררים.

אם לא אז מה תפקידו?

ואיפה אני מוצא אותו?

אני יכל לבדוק אותו לבד?

פורסם

אני חשבתי שהתרמוסטט קובע את פעולת המאוררים.

אם לא אז מה תפקידו?

ואיפה אני מוצא אותו?

אני יכל לבדוק אותו לבד?

למאווררים יש יוניט/מחשב נפרד שקובע את פעולתם.

הטרמוסטט ברכב שלך הוא מכאני ומושפע מחום, תפקידו לפתוח/לסגור את מעבר המים לרדיאטור.

כשהמנוע קר נוזל הטרמוסטט סגור ונוזל הקירור נע סביב המנוע ורדיאטור החימום לתא נוסעים(אם הברז פתוח)

כשנוזל הקירור מגיע לטמפ' שגורמת לטרמוסטט להפתח נוזל הקירור מתועל גם דרך הרדיאטור, כנראה שאצלך הטרמוסטט תפוס ולכן נוזל הקירור לא מגיע לרדיאטור ולכן הוא לא מקורר כמו כן פעולת המאוורים היא ללא תועלת.

הטרמוסטט אצלך נמצא בתוך הפלאנג' טרמוסטט מצידו הימני של בלוק המנוע (הצד של המצבר)

פורסם

אם התרמוסטט נתקע על מעגל סגור, המאווררים לא היו מתחילים לפעול, כי היוניט שלהם נמצא ברדיאטור. אם המאווררים פעלו, זאת אומרת שהרדיאטור היה חם והתרמוסטט נפתח.

יכול להיות שהוא לא נפתח עד הסוף, ובכל מקרה זו הוצאה לא רצינית, והחלפה שלו ב 100K היא הקדמת תרופה למכה, גם אם הוא עדיין חי.

אגב, היית תקוע בסביבות שעה 10 בבוקר קצת לפני צומת בית דגן? אם כן אז כנראה שחלפתי על פניך. מצטער שלא עצרתי, עברתי במהירות די שלילתית ולא ממש שמתי לב מהו הרכב הכחול העומד בשוליים.

פורסם
אם התרמוסטט נתקע על מעגל סגור, המאווררים לא היו מתחילים לפעול, כי היוניט שלהם נמצא ברדיאטור. אם המאווררים פעלו, זאת אומרת שהרדיאטור היה חם והתרמוסטט נפתח.

יכול להיות שהוא לא נפתח עד הסוף, ובכל מקרה זו הוצאה לא רצינית, והחלפה שלו ב 100K היא הקדמת תרופה למכה, גם אם הוא עדיין חי.

אגב, היית תקוע בסביבות שעה 10 בבוקר קצת לפני צומת בית דגן? אם כן אז כנראה שחלפתי על פניך. מצטער שלא עצרתי, עברתי במהירות די שלילתית ולא ממש שמתי לב מהו הרכב הכחול העומד בשוליים.

כן זה הייתי אחרי עשר (ורבע, וחצי, משהו באזור).

אז אולי יש דרך לבצע מעקף של הטרמוסטט כדי להגיע בשלום למוסך מחר בבוקר?

פורסם

ברכב עם תרמוסטט חיצוני אפשר לשרשר צינורות זה לזה, אבל בפיז'ו התרמוסטט יושב על פלאנצ' על הבלוק. אפשר אולי לפתוח אותו ולהוציא את חלקו הפנימי (מעולם לא ניסיתי את זה ברכב בתצורה כזו), אבל זה לא ממש טיפול לצד הדרך, וגם - לא בטוח במאה אחוזים שהתרמוסטט הוא הבעיה שלך.

פורסם

כן זה הייתי אחרי עשר (ורבע, וחצי, משהו באזור).

אז אולי יש דרך לבצע מעקף של הטרמוסטט כדי להגיע בשלום למוסך מחר בבוקר?

בהנחה שאכן מדובר בטרמוסטט תפוס, אפשר להוציא אותו מהפלאנג' ולוותר על שירותיו עד למוסך, אין עם זה שום בעיה באופן חד פעמי מה גם שמדובר בימים יחסית חמים.

* לא לשכוח להוסיף למערכת הקירור את כמות הנוזל שדלפה בתהליך הוצאת הטרמוסטט.

פורסם
בהנחה שאכן מדובר בטרמוסטט תפוס, אפשר להוציא אותו מהפלאנג' ולוותר על שירותיו עד למוסך, אין עם זה שום בעיה באופן חד פעמי מה גם שמדובר בימים יחסית חמים.

* לא לשכוח להוסיף למערכת הקירור את כמות הנוזל שדלפה בתהליך הוצאת הטרמוסטט.

ירדתי אל האוטו לבצע הוצאה של התרמוסטט אבל היו לי ספקות לגבי מה שאני צריך לפרק.

בחלקו העליון של המנוע יש פלנג' (זה ששוייף מעט כדי לא להפריע לראם אייר)

מהפלנג' הזה יוצא יוניט עם שני חוטים כלפי מעלה ושמתי לב שיש עוד יוניט מתחת למודול הצתה. הפלנג' למעשה מחובר למה שנראה כמודול המחובר אל המנוע.

השאלה את מה אני מפרק? את היוניט הפונה כלפי מעלה?

על כל פנים דפקתי עליו קצת בתקווה אולי לשחרר שם משהו :)

• תוכן חדש...