Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגאן 1.6 אוט' - מס' לבטים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, נתחיל מהעובדה שנסעתי על אחת 1.6 אוט' (צבאית) והופתעתי לטובה. הרכב נמרץ בשונה מצרפתיות אוט' אחרות. שלא לדבר על המושבים המצויינים(!), הנוחות המעולה גם לאחר רבע מיליון ק"מ, המזגן המצויין ועוד. באזרחות הן נסחרות במחירים לא גבוהים. ולא נשכח את הבטיחות. אה, ורובן עם קמ"ז ממש נמוך.

אבל... מה עם האמינות?

מה עם הגיר האוטומטי בפרט? בעייתי? יקר לתיקון? האם הטיימינג מסובך להחלפה? אשמח לשמוע את דעתכם. (אני יודע שזה רכב מצויין, על זה אין ויכוח).

אני חושב ברצינות לקנות אחת למשפחה כבר בימים הקרובים. כואב לי לקחת 30K ולשים על סיוויק בת 11 כשזה מה שאפשר לקנות במקום.

אביעד

פורסם

ממש לא תמיד קסטרופה, אך יש לצפות להחלפה מוקדמת.

לנו הייתה אחת שעברה 250 ק"מ והייתה לה רק איזשהי בעיה קטנה באלק' של הגיר לקראת סוף החיים, אבל לא משהו רציני.

יש גם עוד בעיות קטנות פה ושם.

מכיר הרבה אנשים שהיו מבסוטים מהרכב הזה, וגם כמה שסבלו מבעיות חוזרות.

אני חושב שאם הייתי במצבך זה היה כנראה מגאן עם אופציה לקסארה.

פורסם

מנסיון של 100K ק"מ על רנו סניק עם תיבה זהה למגאן אני יכול לאמר שמדובר בתיבה אמינה לחלוטין, לא קרתה לה שום תקלה בתקופה הזו וההתנהגות שלה טובה וחכמה (אסטרטגיית שילוב ההילוכים מדמה החלפת הילוכים של נהג שנוהג ברכב ידני. לדוגמא: הורדת הילוכים לפני פנייה או במהלך האטה).

הטיימינג במנועי ה-16 שסתומים (K4M - מופיע מדגמי 99 או 2000 ומעלה) יחסית מורכב ודורש כלי עבודה מיוחדים להחלפתו. ישנם מוסכים לא מורשים המצויידים בכלים הללו. אזהרה חשובה: החלפת טיימינג במנוע כזה ללא הכלים המיוחדים משמעותה הרס וודאי של המנוע! יש להקפיד להחליף את שתי גלגלות המתיחה ואת משאבת המים בעת החלפת רצועת התזמון. כמו כן יש להקפיד להחליף את רצועת האביזרים כל 60K ק"מ או כאשר היא מראה סימני יובש. אם רצועת האביזרים נקרעת היא עלולה להיכנס לבית הטיימינג, להעיף את רצועת התזמון ממקומה ולגרום נזק יקר למנוע.

בסה"כ מדובר במנוע אמין שיכול להחזיק למעלה מ 250K ק"מ אם טופל טוב.

פורסם

התיבה האוטומטית היא בגדר נעלם; יכולה להחזיק 70,000 ק"מ (ואף פחות !) ויכולה להגיע אפילו ל 220,000 ק"מ בלי תיקונים יקרים\שיפוץ. אם עלות תיקון התיבה מטריד אותך - אז כן, רעיון טוב מתחיל בזה שתרד מזה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...