Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם שווה לעשות בדיקה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם!!!!

לאחר נסיונות גירוד לא מוצלחים להגדיל את התקציב שלי לרכב, אני מסכמת את העניין בתקציב של 14,000 שאמור לכלול פחות או יותר גם את ההוצאות הנלוות שאין לי מושג בדיוק מה הן ועל כמה הן עומדות אבל בטוח שיש.

לאור המלצות החלטתי להתמקד בדייהטסו שרייד או סוזוקי סוויפט, שנתון 93'-95', מנוע 1300, גיר ידני.

עכשיו שאלה - האם שווה לעשות בדיקה לרכבים אלו כשגם ככה התקציב שלי לא משהו?

מצד אחד, בדיקה של 500 ש"ח יכולה לחסוך לי הפסד של אלפי שקלים, מצד שני, נאמר לי שבמכוניות כאלה מה שחשוב שאבדוק (שכמובן אין לי מושג מה זה ) גם מוסכניקים יכולים להגיד לי מה מצב האוטו.

מה אתם אומרים?????????

ועוד דבר, האם יש דברים ספציפיים עליהם אני צריכה לתת דגש בבחינה של דגמי הרכבים האלה מהשנתון הזה - מחלות אופייניות וכו'???

כל תגובה והמלצה תבורך!

תודה

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההחלטה היא שלך, אבל אני אספר לך סיפור אישי. שנת 2007, אני בסוף י"ב, הולך לקנות סוזוקי סמוראי 84 , יש לי בערך 14 אלף ש"ח.

מוצא אוטו שנראה מצוין, בא לשם עם חבר מבוגר שמבין בנושא (קיבוצניק לשעבר, טיפל קצת ברכבים ובעל הבנה טכנית) - שהוא אומר שהמנוע נשמע לו מצוין, עושים נסיעת מבחן, קובעים כמה ימים אחרי כן, מעבירים בעלות.

שבועיים אחרי כן, נסיעה באר שבע רמת גן, הלך המנוע. בערך 7 אלף ש"ח עימם. עבור תיכוניסט זה המממווון כסף.

אני אתן לך להבין לבד מה אני ממליץ.

פורסם

כל בדיקה במכון, לרכב בתקציב כזה, שאינו במצב של רכב תצוגה של אספנים תהיה שחורה משחור.

אין סיכוי שרכב בתקציב כזה יהיה תקין, מתוחזק, ללא בלאי וכו'.

לכן חשוב מצבו בפועל של הרכב, וליקויים בטיחותיים שיש לתקן מייד.

כדאי לבדוק הסטוריית טיפולים אם ישנה, או קבלות עבור טיפולים אחרונים.

יש להפריד בין יישור קו (תלוי במצבו של הרכב ובמצב אליו רוצים להגיע), לבין תיקון ליקויים דחופים. (כגון צמיגים בלויים, נזילות שמן, חופשים בהגה וכו').

כדאי לבדוק את הרכב אצל איש מקצוע, שיעריך עלויות תיקון ליקויים חשובים.

אם איש המקצוע שלך הוא בוחן במכון, או מכונאי שאצלו תטפלי - זה לשיקולך האישי.

אין צורך לכתוב עם !!!! או ????? מוגזמים.

לכתוב כך זה ממש לצעוק, ועכשיו כבר מאוחר.

תודה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
חבר מבוגר שמבין בנושא (קיבוצניק לשעבר, טיפל קצת ברכבים ובעל הבנה טכנית) - שהוא אומר שהמנוע נשמע לו מצוין,

שבועיים אחרי כן, נסיעה באר שבע רמת גן, הלך המנוע.

גם בדיקה במכון לא מבטיחה שהמנוע יעבוד לנצח.

גם בדיקה במכון לא תהיה ערבה לכך (סביר שימצאו ליקויים שלא יאפשרו לך לתבוע את מכון הבידקה), כיוון שבד"כ במנועים מהשנתונים האלו תהיה הערת התסייגות ממצבו.

גם מכונאי, שבדק ומכיר את הרכב לא יידע.

לסיכום - בדיקת איש מקצוע חשובה, כיוון שישנם מקרים בהם הוא יוכל להתריע על מצב אנוש / קריטי / שומר נפשו ירק מרכב.

גם אם לא מתגלים ליקויים קריטיים - בכל בדיקה, אף אחד לא יכול לערוב באמת לכך שהמנוע (או כל מכלול אחר ברכב) יעבוד ללא בעיה עוד שנים ארוכות. יש הפתעות.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

שום דבר לא מבטיח שהמנוע יעבוד לנצח. אבל אני מקווה (אופטימיות קוסמית?) שמכון יגלה מנוע שהולך לסיים את חייב תוך 200 - 300 ק"מ, או רכיב בסדר גודל כזה שעומד למות.

פורסם
יגלה מנוע שהולך לסיים את חייב תוך 200 - 300 ק"מ,

אין נורית חיווי שמתריאה - "מנוע עוצר עוד 200 ק"מ".

אם הרכב במצב אנוש - כל בדיקה של איש מקצוע תגלה זאת. (גם מכונאי, וגם בוחן במכון).

אם הרכב במצב מטופל / שמור - הוא יכול לעבוד עוד שנים ארוכות, או להעצר למחרת. אי אפשר לדעת מראש.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

בדיקה במכון תמיד מומלצת, אמנם הבדיקה עלולה להראות המון רג'קטים

אבל בדיקה גם תראה לך מול מה אתה עומד, ז"א אם הרכב עבר תיקונים משמעותיים בשילדה - שגרמו לו להיות לא בטיחותי

בדיקת קומפרסיה - שתראה לך אם המנוע במצב "סביר לגילו" או שהוא לקראת סוף חייו

כמו כן תקבל תמונת מצב על תקלות שיש לתקן בדחיפות, אם זה במערכת ההיגוי,נזילות וכו' וככה תדע בערך כמה תצטרך להשקיע ביישור קו בסיסי, כדי לנסוע ברכב בטיחותי שעובר טסט - ולא בקומבינה.

בתקציב שלך יהיה קשה למצוא רכב במצב טיפטופ, אבל אם לא דחוף לך תוכל לחסוך ולרכוש רכב משנתון מתקדם יותר במצב טוב יותר - כי אין מה לעשות, לרוב בעלי הרכבים הישנים חוסכים והולכים למוסך רק כשיש תקלה שגורמת להשבתה זמנית של הרכב ומוציאים את המינימום שאפשר.

הפיסקה האחרונה הייתה רק חומר למחשבה - אם דחוף לך, לך לבדיקה ותעשה זיכרון דברים לפני (אם בעל הרכב יסכים)

שיהיה בהצלחה..

פורסם

תודה רבה על כל התגובות,

זה חיזק את בטחוני לגבי הצורך בבדיקה שתוריד לי את הסיכויים שאפול בקנייה.

אני מקווה שיתמזל מזלי ואחרי נסיון אחד או שניים אמצא רכב במצב סביר לגילו, כי שתי בדיקות זה כבר 10% מהתקציב שלי...

כמובן שהמלצות נוספות ודגשים לתשומת לב יתקבלו בברכה,

ורק לצורך הבהרה - אני אשה, בחורה, אז לשון נקבה כגון תעשי/תבדקי ירגיש לי יותר טבעי...

תודה

פורסם

מאי,

אין לך איזה בחור מסוקס בסביבתך שקצת מבין במכניקה ויוכל ללכת איתך לראות את המכוניות?

ברוב המכוניות בשנתונים/תקציבים האלה מבט מקצועי ראשוני מספיק לקבועה אם מדובר באקזמפלר שמור או לא.

מאיזה אזור את בארץ?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כן, יש מספר גברים מסוקסים שעוזרים ויעזרו לי בבדיקות ובקנייה של הרכב.

הבעייה היא שכל אחד מהם מאוד בטוח בידע הרב שיש לו ובדעותיו לגבי מה טוב ומה לא - וכל אחד מהם חושב אחרת...

לכן, בעזרתכם האדיבה אני מחפשת דפוס חוזר ומגמה עקבית של המלצות מסויימות ובאותה הזדמנות משכילה קצת בעצמי ומנסה לגבש דעה לגבי מה טוב לי.

הדרך עוד ארוכה אומנם, אבל בשביל זה יש אותכם :-)

ואני בהחלט מודה על המעט ידע שאני רוכשת פה..

פורסם
כן, יש מספר גברים מסוקסים שעוזרים ויעזרו לי בבדיקות ובקנייה של הרכב.

הבעייה היא שכל אחד מהם מאוד בטוח בידע הרב שיש לו ובדעותיו לגבי מה טוב ומה לא - וכל אחד מהם חושב אחרת...

את לא מכירה את המשפט: "שלושה יהודים - ארבע דיעות שונות" ? :-D

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

תראי בסכום של 14000 שח אני היתי לוקח את הרכב לבדיקה במוסך שאת תטפלי בו בעתיד ובסכום של 500 שח אומר למוסך לעשות טיפול גדול לאוטו. כך את מרויחה פעמים המוסך בודק את האוטו וגם עושה טיפול בסכום של מכון בדיקה.

אני יכול להמליץ לך שרייד 93 מנוע 1000 אישתי מאוד מרוצה ממנו יש לו מזגן טוב והוא כסכוני מאוד. גם עליות הוא עולה מצוין.

הוא יהיה למכירה בעוד חודש בערך במחיר טוב

פורסם

לא חשבתי על זה..

יכול להיות רעיון לא רע - ההתייעצות עם המוסך והטיפול במקום הבדיקה.

לגבי הרכב של אישתך, בעיקרון אני מעדיפה מנוע 1300, אבל אם אראה שאני לא מתקדמת לשום מקום תוך שבועיים שלושה אחזור אליך לראות מה שלום השרייד שלכם.

בכל מקרה תודה על ההצעה

פורסם

יש מוכרים שמראש יגידו לך שהם לא מורידים לך שקל ,גם אם הבדיקה תצא גרועה.

צריך לבדוק גם את זה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תוכן חדש...