Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולוו 940 מנוע 2.3 שנים 94-97

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המחירים מצחיקימ 25-30- אלף ש"ח.אפשר למצוא עם 150-180אלף ק"מ.אני מוכן להשקיע ברכב עוד 5-6אלף ש"ח רק שיסע 3-4 שנים בלי בעיות,רק טיפולים.אינני נוסע הרבה,לא עובר 10.000 ק"מ בשנה

למה וולוו? כי היפניות באותו גיל ו מחיר רובן עברו את 200.000ק"מ ו לא נראה לי לקנות רכב עם קילומטרז' יותר גבוה מהרכב הנוכחי.

אני מחפש רכב לפחות ל5 שנים.

הגיוני לחפש וולוו או לרדת מעניין? איפה לבדוק?

פורסם

בדיוק היום נסעתי ב- 940 שנת 96, נדמה לי מנוע 2.0 עם טורבו (לגבי הטורבו אני בטוח). הרכב שורד יפה מאוד מבחוץ אך פחות יפה מבפנים. הק"מ מעט יותר ממה שציינת, ואע"פ שהטורבו לא עושה בעיות, בשנה האחרונה הוחלפו ברכב בוסטר (בלמים - עלות לא גבוהה במיוחד), ובוצע שיפוץ ראש. כן הוחלפו מספר צינורות. הבעלים של הרכב סיפר לי שחוץ מטיפולים שוטפים יש לו כל מיני בלתמים של לפחות 1000 ש"ח בשנה.

מצד שני, הרכב כמובן מאוד מרווח, מאוד נוח, בטוח (ונותן גם הרגשה שכזו) ועלה יפה מאוד את העליות של חיפה :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

:wink:כבר הבנתי שכדאי לפתוח לרכב כזה תוכנית חסכון בבנק.שיהיה.אם כבר מתקלקל אז שיהיה כסף בצד.

מה התכוונת ב"שורד בפנים פחות"?

כפתורים,ידיות,סדקים בפלסטיק?מושבים מתפרקים?אווירה כללית?

עוד שאלה-אני כבר מבולבל-איזה הנעה ל940 קידמית או אחורית?

פורסם

ל 940 יש הנעה אחורית,עם סרן "חי" ניתמך קפיצי סליל.

ה 940 היא למעשה הוולבו האחרונה שעשתה שימוש במנועים הישנים של החברה,ששימשו את ה 240 וה 740.

הגיר האוטומטי שלה מתוצרת אסיאן-וורנר בעל נעילת מומנט.

בשנת 95' שודרגו המנועים הוותיקים ונספו להם מגדשי טורבו-ל 2.0 הגדשה בלחץ גבוה,155 כ"ס ול 2.3 הגדשה בלחץ נמוך(LPT)וההספק עמד על 136 כ"ס,עם שיפור גדול במומנט בסל"ד נמוך.

סה"כ מדובר במכונית אמינה למדי,כל עוד לא הוזנחה,ותא נוסעים מרופט יכול להעיד על כך,למרות שאיכות הגימור טובה למדי,היא לא עומדת בסטנדרט של מכוניות וולבו של שנות ה 70'.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

והבעיות הנפוצות?קראתי על בעיות במערכת היגוי,חשמל)כפתורים למינהם(. האם ניתן לבחון תיבת הילוכים

או שזה חתול בשק?

פורסם

לי יש במשפחה וולוו 940 שנת 95 בעיות חשמל אין רק שלפעמים הכפתורים של החלון לא פועלים לפעמים , הבעיה ברכב זה הפלסטיקה שהיא מתפרקת אבל לפי דעתי אין איזו שהם בעיות רציניות שנתקלנו בהם. אני שמתי ברכב ריפודים דמוי עור וזה הוסיף הרבה קח את זה בתור המלצה.

פורסם

לאימי יש 940 שנת 94, 2.0 ליטר ללא טורבו. הרכב אצלנו משנת 96, והאמת שזה הרכב הכי אמין שיצא לי להתקל בו. רק בכמה חודשים האחרונים (לאחר 13 שנים על הכביש יש לזכור) הרכב מתחיל להתנהג לגילו מבחינת בלאי דיי מובן ונלקח בחשבון. אימי היא לא בדיוק מסוג האנשים ששומרים על הרכב כמו שצריך, ובכל זאת לא היו תקלות מיוחדות עד היום.

בגדול, הדבר היחידי שיש לי נגד הרכב זה שהמנוע שלו חלש יחסית לגודל/משקל שלו. זה מאוד מאוד מורגש. לא יצא לי לנסוע בדגמים עם המנועים החזקים יותר, אבל אני חושב שמנוע בעל יותר כח רק היה תורם לרכב שנמצא אצלנו.

!AWDSOME

פורסם

CAVEMAN וDAN22 תודה רבה!

אני מדבר אך ורק על מנוע 2.3

קראתי שמשנת 95 החילו לשים טורבוLPT(?)-טורבו בלחץ נמוך למנועי 2.3

האם כל מנועים 2.3 95-97 הם טורבו? טורבו מבחינה אמינות?או שזה עוד חלק שיכול להתקלקל?

פורסם

כל מנועי ה 940 משנת 95' והילך מוגדשי טורבו.

מטבע הדברים,מגדש טורבו הינו בעל אורך חיים מסויים,ובשלב מסויים ישבוק חיים,ומדובר בהוצאה לא נמוכה.

ככלל,מנועי ה 940 חסונים יחסית,כך שמגדש הטורבו לא גורם להם לבלאי מופרז.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן פרחי- תודה.ומה המחיר המקסימהלי לטיפול)החלפה(ל מגדש?

מה מוסיף הטורבו הזה? כ"ס שווה לבלי. מומנט?בטורים נמוכים?

פורסם

אני נוסע על 940 2.0 טורבו שנת 97 מונעת בגפ"מ כבר מעל לשנה וזה פשוט תענוג של רכב.

היו פה ושם תקלות (רובם אשמתי!) אבל לא משהוא קריטי. היא עשתה כבר 190K ק"מ וכשרכשתי אותה החלפתי מחזירי שמן, טיימינג וכו'... כדי להיות רגוע.

מחירי התחזוקה לא נוראים וצריכת הדלק אם הסבת לגפ"מ לא כואבת.

תודה,

גילעד.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אני מתאר לעצמי שכבר קנית אבל אם לא אני ממליץ.

לי יש 940 1991 2000 ידני.

ה 2.3 עדיפה בעיקר אם יש לך אוטומט מה שסביר שתמצא.

מבחינת פנים הרכב הוא נשמר יחסית טוב (הרבה יותר טוב מה 740), חלקים יהיו יקרים אבל לא תזדקק להם כמעט.

בשלי כבר נסעתי 5000 ק"מ מאז הקניה ורק החלפתי מוט היגוי ב 100ש"ח (לא כולל העבודה וכיוון פרונט שחייבים).

סביר שיעשה לך 1-8 (אני עושה 1-10) אלא הם כן אתה נוסע רק בעיר.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

REIZ בתור אחת שהיה לי וולוו והייתי מבסוט עד הגג איתו הייתי במצב שלך חיפשתי רכב נוח ,מפנק וקצת פוזה

עזוב את ה 940 רכב של אנשים מבוגרים תעשה מאמץ קטן ותקנה S70 שנת 97 עולה 44 ואתה יכול בשקט לקנות ב 38 אלף

יהיה לך רכב מתקדם ,נוח, פוזה ומפנק יש בו הכל .

על תגע בטורבו .!!!

את שלי מכרתי חבל היתה בון בון ,אבל אני יודע היכן אתה יכול למצוא טובה ,אם אתה צריך עזרה צור איתי קשר.

עוד דבר אחת שכחתי וולוו אמין ,נוח אבל הדלק :roll:

• תוכן חדש...