Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל זאת תחת ההנחה שהסאאב דנן אכן מגיעה מהמפעל עם הסלונואיד הנועל את ידית ההילוכים.

שים לב שמדובר ברכב שיוצר בשנת 94', ואע"פ שבסאאב בד"כ ניתן למצוא את מיטב הטכנולוגיה הקיימת באותה תקופה בה יוצר הרכב, עדיין לא בטוח שברכב משנת יצור כזאת יש סלונואיד כזה.

ואיך תסביר את מה שכתב אורן: מתג אור בלם שאינו מתאים לסוג הרכב פוגע בהכרח. ברכב מודרני, כל המערכות יודעות על הפעלת בלם, ויש לכך השלכות בטיחותיות. ברגע שהדבר נמנע המערכות אינן יודעות על כך ועלולות לפעול לא נכון, או לא לפעול כלל, לדוגמא ABS במיוחד עם EBD. מעבר לכך, מתג שהתקע לא יכול להנעל עליו ונופל, לא יכול לתפקד.

אורן דיבר על רכב מודרני, לא סביר להניח שאין בו גם סלונואיד בידית ההילוכים. כאשר התקע לא יכול להנעל על המתג, לא יהיה גם אור ברקס, ועל כך לא התלונן בעל הרכב בפני המוסך, מוזר מאוד.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דוד,

יש כלי רכבים חדישים שלא מותקן בהם סולנואיד. היות ואתה בעל המקצוע מבין שנינו, לא אחלוק עליך כיון שאני מניח שידי תצא על התחתונה, אך אני עדיין סבור שלא בהכרח גם בסאאב יש כזה התקן.

יאללה, שאלה יהיו כל חילוקי הדעות שלי עם בעלי מקצוע :wink:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אתם מפספסים את הפואנטה, כן מתג לא מתג, זה לא העניין כלל.

להחליף אותו סביר להניח שהיה צריך אך האם הלקוח נתן את הסכמתו לעניין, מה הובטח לו ומה הוסבר לו בנוגע למתג.

פורסם
אתם מפספסים את הפואנטה, כן מתג לא מתג, זה לא העניין כלל.

להחליף אותו סביר להניח שהיה צריך אך האם הלקוח נתן את הסכמתו לעניין, מה הובטח לו ומה הוסבר לו בנוגע למתג.

דניאל, קרא בתגובתי הראשונה

למר גרינדאה הובהר, שיהיה ניתן לטפל בבעית המנוע רק לאחר הסרת כל אלתורי החשמל והחלפת מתג אור בלם למקורי (משומש תקין), ופעולות אלו אכן בוצעו בנוכחותו ובאישורו !!!

cartom: אתה מנסה להגדיר מהי עקמומיות. לך וטפל ברכב של יוסטין. לך וטפל בכל רכב אחר, ונראה לאתן תגיע. לגבי הרשת והיושר, אתה יכול לבדוק את עצמך בלבד.

עמית: כל המערכות האוטומטיביות במכונית יודעות על הפעלת הבלם. הדרך קצרה מאוד, עיון בשרטוטי החשמל של המכונית. קרא בתגובתי הקודמת:

שי ז. כתב:

אורן, תסלח לי אבל מה הקשר בין מפסק אורות בלם (מתג פשוט שסוגר מעגל) לתקלה שבגינה הוא הגיע? זכותו להמשיך לנסוע עם אלתור כזה כי הוא לא פוגע בכלום בשאר מערכות הרכב (אשמח להסבר אם אתה חושב שזה כן פוגע). מתג אור בלם שאינו מתאים לסוג הרכב פוגע בהכרח. ברכב מודרני, כל המערכות יודעות על הפעלת בלם, ויש לכך השלכות בטיחותיות. ברגע שהדבר נמנע המערכות אינן יודעות על כך ועלולות לפעול לא נכון, או לא לפעול כלל, לדוגמא ABS במיוחד עם EBD. מעבר לכך, מתג שהתקע לא יכול להנעל עליו ונופל, לא יכול לתפקד.

וההוכחה הסופית לכך התקבלה היום - התקלה בכלל במקום אחר מזה שהמוסך הצביע עליו.

איזה הוכחה בדיוק ? מר גרינדאה סירב להמשך הבדיקה של מכוניתו, ובחר לטפל בה במקום אחר.

נקודה אחת נוספת: מר גרינדאה לא שילם 3500 שקלים כפי שטען, אלא בדיוק חצי מזה. מה שהוא שילם כלל גם תושבת מנוע קרועה שהוא אישר למוסך להחליף, ובוכנות גז למכסה המנוע + חלק דקוריטבי לדלת האחורית, אותן הוא ביקש ללא קשר לתקלות.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
איזה הוכחה בדיוק ? מר גרינדאה סירב להמשך הבדיקה של מכוניתו, ובחר לטפל בה במקום אחר.

ובמקום אחר מה קרה? להלן ציטוט מתגובתו:

" הדיאגנוזה שלו תוך 10 דקות היתה איזשהו וסת הצתה. לאחר שהוא החליף אותו הרכב נשמע כמו שעון שוויצרי, פשוט לא יאמן".

נדמה לי שהמשפט הזה מדבר בעד עצמו, בעבורי זו ההוכחה שהמוסך (במקרה הזה) לא "יצא צדיק".

פורסם
דניאל, קרא בתגובתי הראשונה

cartom: אתה מנסה להגדיר מהי עקמומיות. לך וטפל ברכב של יוסטין. לך וטפל בכל רכב אחר, ונראה לאתן תגיע. לגבי הרשת והיושר, אתה יכול לבדוק את עצמך בלבד.

מה אתה שולח אותי לטפל ברכב של יוסטין :-D )))) זה שאני חבר שלו ומכיר אותו לא עושה אותי מכונאי ואני בטח לא מתיימר להיות מוסך מתמחה ברכבי סאאב מתגובתך האחרונה מס' 109 בה אתה יורה לכל הכיוונים אפשר להבין את מצוקתך הגדולה 8)

כל טוב ושיהיה לך בהצלחה לפחות עם לקוחות אחרים .

פורסם

MY TWO CENTS

אני חושב שאפשר לסכם זאת כך:

אם אורן היה הראשון לדווח על לקוח עם סאאב שהגיע אליו ולאחר עבודה לא מעטה והחלפה של לא מעט חלקים החליט שהוא לא מרוצה והולך לתבוע, אני מניח שרובנו היינו בעד אורן. כך שלדעתי דעתנו מעט מוטה לאור סדר התגובות בשירשור וגם לאור תגובתו האמוציונאלית (אדומה) מדי של אורן.

מצד שני, עצם העובדה שיוסטין, שהוא כנראה אדם בוגר מהישוב, החליט לכתוב כאן בפורום וגם חושב על תביעה, מצביעה על כך שהמוסך בכל זאת עשה משהו לא תקין.

לדעתי מדובר בשילוב של שני גורמים: לקוח מבולבל שחושבים שעובדים עליו, ומוסך שחשב שהוא עושה את מה שצריך אבל למעשה קצת "פיספס" מבחינת התאמתו ללקוחות מסוגו של יוסטין. ובקיצור - חוסר הבנה אחת גדולה.

והערה קטנה לאורן. כנותן שרות לסוג רכבים נדיר, כל לקוח אמור לצאת בהרגשה טובה בסופו של דבר ע"י ליבון המצב עוד לפני יציאת הלקוח לביתו. בעיקר לאור העובדה שסאאב מייצרים היום רכבים פחות אטרקטיביים מבעבר, עובדה שתתרום לדילול לקוחותיכם. אם אתה שולח לקוחות שלא מוצאים חן בעיניך לים, נראה שיש לך/לכם פגם חמור בהבנה עסקית.

וליוסטין - שליטה באומנות הדיאלוג גם היא היתה יכולה למנוע כנראה את העניין.

ההבדל בין C3 ל-C6 הוא פסיכולוגי

• ספונסר פורום
פורסם

רק מילה אחת אני רוצה להכניס לשרשור הזה בתור מי שמנהל עסק בארץ ישראל ,

יש לקוחות שלא ניתן לצאת טוב איתם השאלה היא רק גודל הצפרדע שאתה מוכן לבלוע .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
צר לי, אני לא מקבל תשובה כזו, אם אני בא למוסך מומחה לרכב שלי אני מצפה שהוא יכיר אותו מאלף ועד ת', כולל תקלות מוזרות כולל מאפיינים וכולל הכל, אם הייתי רוצה פתרון לבעיה שלי בשיטה של ניסוי וטעיה הייתי הולך למוסך כללי - פותח השרשור הלך למוסך שמתמחה בסאאב, לא למוסך חצר. רחוק שנות אור? אני מטפל ברכב שלי וברכבים של חברים ולא קרה לי עדיין שהיתה תקלה [אפילו אקזוטית] שלא הצלחתי לחפור לגביה מידע עם קצת מאמץ, וזאת מבלי שיהיה לי נסיון עם סוגי רכב ספציפיים, אז תירוצים של "קשה לאבחן תקלות" אפשר להשאיר למקומות אחרים, מוסך מומחה אמור לכסות ה-כ-ל, אתה לא מסוגל? אל תתיימר להיות מומחה.

צר לי לראות את רמת האטימות והבורות שאתה מפגין כלקוח. זה בסדר, אתה לא אשם ואני לא בא אליך בתלונות - אבל בתור אחד שקרוב לתחום הרכב כן הייתי מצפה לרמת הבנה בסיסית.

רמת הטכנולוגיה כיום משאירה פתח לכל רכיב בעייתי לעשות טרור במערכת ההצתה, ההנעה ויכולת הנסיעה של הרכב. לא צריך שהחלק יתקלקל, מספיק שהוא קצת "יזייף" (בלי קודי תקלה בזיכרונות המחשב) ואתה בצרות.

ע-ב-ר-ו ותמו הימים של ענתיקות עם סליל הצתה, מפלג, חוטי הצתה ומשאבת דלק מכאנית.

גם מוסכים מורשים, מומחים להחריד, יכולים להיתקל בבעיות שפתרונן לא בהכרח יבוא תוך יום או כניסה אחת. זהו תחום שמכיל גם הרבה VOODOO ובאגים בתוכנות שעלולות להטריף לך את כל החושים.

אתה בא בגישה אטומה ואומר "לא מעניין אותי כלום" - אבל בחיים האמיתיים ובהתקדמות הטכנולוגית זה לא עובד ככה.

להמשיך בהחלט עם הפתגם הסיני, כי רק בשרשור הזה חוץ ממני אני יכול לספור עוד לפחות שני אנשים שמכירים \ יודעים \ מבינים את יכולת הקניה שלהם, אנחנו לא בשנות ה80, יש לכולם היום נגישות לכל מקום כולל לEBAY, ו1200 שקל למחשב זה מחיר מוגזם, חצוף או לא חצוף, אי אפשר להמשיך להאכיל לקוחות \ אנשים בטיעונים המופרכים האלה של "עלויות של חלקים" חלאס, זה כבר לא עובד יותר.

ועוד משהו - הדבר האחרון שאתה יכול לומר על סאאב הוא שזה רכב נדיר, EBAY ארה"ב או EBAY של כל אחת ממדינות אירופה מלא בחלקים, ויותר מזה - מכיוון שמדובר ביצרן רכב עם מסורת מאוד מכובדת יש גם המון מועדוני מעריצים לרכב הזה ושם אפילו קל יותר למצא חלקים - תירוצים של רכב נדיר אלה תירוצים של בעלי מקצוע עייפים.

וואו, יש פה לפחות עוד שני אנשים שמכירים ויודעים את יכולת הקניה שלהם ! ממש שיא ! 2 אנשים מתוך קהילה של אלפי אנשים רשומים ועוד מאות פעילים (ברמה היום-יומית).

אתה בכלל מודע מה קורה בשוק הרכב הישראלי או שאתה מתרכז בשירשור הזה כמדד עיקרי ?

סאאב הוא רכב נדיר בארץ. אולי בדרום טורקמיניסטן הוא ממש לא אבל כאן בארץ הוא כן. מדהים לראות את הקלות בא אתה מזלזל באנשים (ובעלי מקצוע בפרט) ופשוט לא מבין לחלוטין איך מתנהל שוק הרכב בישראל, איך מתנהגים הלקוחות הפופולאריים ומה הדרישות שלהם. ידידי, אתה מנותק לחלוטין מהמציאות הישראלית וזה בא לידי ביטוי בכל משפט שני שלך.

אני מסכים איתך שיש לקוחות שזה לא מענין אותם, אבל אלה גם הלקוחות שיגיעו למרכזי של UMI ולא יבואו למוסך נידח שמתמחה ברכב נידח עוד יותר [פה בארץ בלבד, בעולם סאאב היא ממש לא יצרנית נידחת]

מלקוחות כאלה אתה יכול לגבות איזה מחירים שבא לך, לספר להם סיפורים על הנדירות של המחשב או על תקלות שאפשר לאבחן רק פעם בחצי שנה כשהירח בחצי הסהר, מלקוחות אחרים, שטיפה מכירים ויודעים מה מגיע להם - כבר קשה לסבן אותם, ואולי לא כולם הם כאלה, אבל לי יש חברים שמתייעצים איתי, לך יש חברים שמתייעצים איתך ואני מאמין שהפורום הזה נושק להמון מעגלים חברתיים בהם מידע עובר ובתוכו הוא גם מכיל את הידיעה שיש חלקים שפשוט לא משתלם לרכוש בארץ - כשהמדד, באופן טבעי ונכון, הוא שווקים בעולם - בכללם - EBAY.

כלקוח פרטי שצריך איזה חלק פעם בשנתיים זה אולי מאוד נוח להזמין באינטרנט, ללכת לדואר\מכס, לשלם ולקחת (ולהרכיב). אבל שוב, אתה לא מחבר את העניין מול המציאות והלקוחות והישראלים במוסכים... הם מכניסים את הרכב למוסך בבוקר ורק משגעים אותך שתסיים להם את הרכב כמה שיותר מהר, כי אי אפשר בלי רכב. (הלוגיסטיקה של הזמנת חלקים, איבחון התקלה, החלפת הרכיב הפגום וביקורת איכות מסכמת לא מעניינת אותם. הם רוצים עכשיו ומהר !).

חלקים לסאאב, כמו גם מוסכים טובים לסאאב, הם לא משהו פופולארי וזול במיוחד. כל זאת עקב כך שרכבי היצרן הזה מעטים מאוד בארץ ולכן נקראים גם "נדירים".

יש המון חלקים שללקוח פרטי אולי לא ישתלם לקנות בארץ, אבל כמעט אף לקוח לא יעמיד את האוטו שלו במשך שבועיים ויחכה לחלק שיגע מחו"ל ! שוב, אתה לא מבין את השוק הזה עובד ולכן אתה חוזר על התירוצים שאפשר לקנות את זה יותר בזול ב EBAY.

באופן כמעט חד משמעי תוכל לקנות כל חלק אלטקרוני (עבור רכבים) במחיר יותר זול דרך EBAY מאשר בארץ. ההשלכות לכך הן עצומות (רכב עומד, לקוח עצבני, אין אחריות וכד'). להשיג למשל מחשב הזרקה לסאאב (בארץ) בטוח יהיה יקר יותר וקשה יותר מלהשיג מחשב הזרקה לדגמים פופולארים (של כל יצרן כאן בארץ). כמה כבר כאלה יש בפירוקיות ?

נניח ואתה צריך דלת מושלמת (נניח חלילה קיבלת מכה עקב תאונה באחת הדלתות ואתה צריך להחליף אותה) ? זה לא כמו "קורולה" שתוכל להיכנס לכל פירוקיה, לקבל, לשלם ולנסוע. פשוט הסיכויים שלך למצוא הם נמוכים מאוד והמחיר שתשלם עלול להיות כפול ומכופל.

באופן טיבעי המחיר עולה כאשר ההיצע נמוך והביקוש גבוה - והמעבדות המתעסקות בתיקון הרכיבים הללו (מחשבי הזרקה כדוגמא) גם צריכות להתקיים ולהמשיך לרכוש ציוד יקר לצורך התמודדות מול מחשבים חדשים ותקלות מכל מיני סוגים... לכן, גם אם החליפו לך חלק בתוך המחשב שעולה עשרות שקלים - המחיר של התיקון (בסופו של דבר) יהיה גבוה הרבה יותר. בנוסף, זכותו של המוסך להרוויח גם על המחשב (הוא לא חייב לעשות לך טובה ולתת לך חלק במחיר עלות שלו). מתוך היכרות עמוקה עם שוק הרכב בשנים האחרונות, המחיר שננקב למחשב הוא מחיר ז-ו-ל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
זכותו של המוסך להרוויח גם על המחשב (הוא לא חייב לעשות לך טובה ולתת לך חלק במחיר עלות שלו). מתוך היכרות עמוקה עם שוק הרכב בשנים האחרונות, המחיר שננקב למחשב הוא מחיר ז-ו-ל.

איציק

מטרת קיומו של כל עסק היא להרוויח כסף ולהתפרנס.

לדעתי אנשים שקמים בבוקר לעבודה, לוקחים על עצמם סיכון עסקי ופותחים עסק (במקרה זה - מוסך) צריכים לראות ברכה בעמלם.

מקור הרווח יכול לבוא מרווח על מכירת חלקים, מעבודה עצמה וממכירת המומחיות היחודית של המוסך.

לכן, אינני חושב שמחיר המחשב החלופי גבוה - להפך המחיר נראה סביר ביותר - אלא מה? ככול הנראה שבכלל לא היה צורך להחליף את המחשב...

בצד השני של המשוואה נמצא לקוח שאמור היה לקבל תמורה הולמת בעבור כספו - במקרה דנן איתור התקלה שברכב - וזה לא קרה.

• תוכן חדש...