Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לטרנזיט יש שתי בעיות לדעתי, משתיהן ניתן להתעלם במקרה שלי;

הראשונה היא שהרכב פשוט מכוער לדעתי והשנייה היא שגנבי רכב אוהבים אותן.

מלבד זאת זה רכב לא רע דווקא מבחינת האמינות שלו.

בריאות לכולם!

פורסם

לא יותר מכוער מניסאן לרגו/מיצובישי L300/יונדאי H100 (מחק את המיותר).

גנבים אוהבים הכל, תלוי במצב הרוח שלהם. לדעתי זה לא שיקול משמעותי, אלא אם אתה מתכוון לבטח אותו בביטוח מקיף. במקרה כזה יש לבדוק את תעריפי הביטוח נקודתית לעומת עלויות הביטוח של הרכבים האחרים.

פורסם

עדכון; קניתי ואני מרוצה בינתיים, צריך רק לסדר פחחות בדלת צד ואת המזגן. אין לו טורבו ולכן לא סוחב חזק מדי אבל אני מוכן לספוג - כולה 8K ש"ח.

בריאות לכולם!

פורסם

תתחדש ו...תהנה.

היה לי כזה במשך כמה שנים, עד לא מזמן.

סוס עבודה - אם זוהי מטרתו, סוחב טוב ודי אמין. אך (כפי שכתב יוני110) לנוסעים הוא עינוי. קראנו לו קרון להובלת בהמות... רועש מאוד וממש קשה לתקשר עם הנוסעים מאחור.

קצת טיפים:

פעמיים הלך לי "גל זיזים" (המכונה "פסנתר" או "נדנדים"). ההרגשה כשזה קורה, כמו גם ההבחנה הראשונית של המוסכניקים היא ש"הלך מנוע". בפעם הראשונה שזה קרה לי עפה חתיכת מתכת ופערה חור במכסה השסתומים...

בקיצור, מסתבר שזו תקלה מוכרת ברכב הזה ואני מאחל לך שלא תדע.

הייתה לי נזילת סולר, שהצריכה החלפת משאבה בהרבה כסף. מצאתי מוסכניק עם ידיים טובות וסבלנות, שפירק את המשאבה והחליף טבעת גומי בקוטר של ס"מ וחצי והבעיה נפתרה בגרושים.

אם תהיה לך נזילת שמן הגה מהצינור לחץ של ההגה כוח, אל תעשה חדש במכון להידראוליקה, אלא, קנה מקורי, חדש או מפירוק. הצינור התחליפי שמייצרים בהדראוליקה יוצר רעשים בהיגוי, כאילו שחסר שמן הגה.

ניתן להשיג הרבה חלקים טובים בפירוקים.

צמיגים חדשים תורמים ליציבות הרכב ולהרגשה של אחיזת כביש טובה יותר, במפרש המתנדנד הזה, שכל רוח צד, משאית שעוברת ליד, או נסיעה אחרי משאית, מטלטלים אותו מצד לצד. כניסה לשלוליות עם צמיגים שחוקים, ממש לא מומלץ ברכב הזה.

תקפיד לבדוק שמן וגם מים (ברדיאטור, לא במיכל עיבוי) ולהוסיף במידת הצורך, למרות ה'פרויקט' שבדבר, הרמת הכסאות וכו'. לא להתעצל !

אם לא נהגת ברכב כזה עד היום, חשוב לזכור: אתה יושב על הגלגלים הקדמיים, מה שמצריך להסתגל לנהיגה, בפניות ובחניות, הדומה לנהיגה באוטובוס. לא לקחת פניות הדוקות, להכנס עם ה"אף" פנימה ואז לפנות ולהקפיד - לפחות בהתחלה - להביט במראה הימנית, כדי לא לדפוק רכבים/עמודים/מדרכות וכדו'

בהצלחה ונסיעה בטוחה.

פורסם

תודה רבה על הטיפים, לפני כחצי שנה הוחלף מנוע ולכן אני מקווה שלא תהינה בעיות איתו.

אני לא מצליח להבין איפה בודקים שמן - סינדרום "המדיד הנעלם", אשמח לעזרה בנושא.

יש לו צמיגים מצויינים, הנסיעה דווקא לא נוראית מבחינת נדנודים ואחיזה, רק הרעש...אוי הרעש..., אבל גם לזה יימצא פתרון בדמות דיינמט שאני אולי אפרוש בתא הקדמי. מאחור אין ספסלים ואין נוסעים אז אין לי בעיה שם.

בריאות לכולם!

פורסם

איפה בודקים שמן שאלת?

טוב אז ככה... קח דף ועט ותרשום:

1. תקדם את כסא הנהג לכיוון ההגה למקסימום האפשרי ותטה קדימה את המשענת.

2. תרים את כיסוי הבידוד שמאחורי/מתחת לכסא - (אם הוא קיים עדיין) - תצטרך כנראה לפנות משם לפני כן את כל החפצים שאחסנת שם ...

3. תמצא מכסה הנעול ע"י בורג "פרפר" - פתח אותו והסר את המכסה.

4. יתגלו לעיניך המצבר ומיכל עיבוי המים.

5. תתכופף וקצת פנימה תראה את המדיד.

אם אתה בודק בלילה - קח פנס. (תצליח להוציא בחושך אבל לא להחזיר...)

[מים לשפריצר, שמן ברקס, שמן הגה, אתה יודע איפה? חפש את המטמון]

אשמח לעזור.

אה, נזכרתי בעוד שני טיפים חשובים:

1. ההברגה של ברגי הגלגלים בצד הנהג בלבד היא הפוכה ! במקרה של תקר, לא לשכוח זאת (אני מכיר בעל רכב כזה ששבר כמה ברגים מחוסר ידיעה) - וגם בפנצ'ריה לומר זאת לעובד, כי הם לא יודעים בדרך כלל.

2. כדי להרים את הרכב עם ג'ק או על הליפט במוסך, יש לחפש ולאלתר נקודות אחיזה יציבות מתחת לרכב כי אין משהו מוגדר ולפעמים מרימים מקצה הפח (בתפר) ומעקמים אותו, מה גם שזה לא בטיחותי.

• תוכן חדש...