Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שיגעון חדש-פורשה 930


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז זהו... הלב כנראה מתחיל לגבור על השכל!

פורשה 930, (נגיד שעד שהכל יצא לפועל כמו שאני מתכנן, אינשאללה) שנת 78' ( מנוע 3.0 ליטר בשנתון הנ"ל, אם אני לא טועה 4 הילוכים) דעת מומחים תתקבל בברכה!

פורסם

930? זה הטורבו.

הרכב יקר לרכישה, אחד נורמלי זה באזור ה-20K$.

זאת אגדה.

מחירון האספנות שלה גם די גבוה, מיסים בשמיים.

בזמנו שחשבתי על זה, הבנתי שמדובר על יותר מ-150K.

 

היתרון שהרכב הזה יוצר כמעט זהה החל מ-75~ (ואחרי שנה-שנתיים שודרג המנוע) ועד לאמצע השמונים.

יחסית יהיה קל להשיג חלפים.

 

לפי השמועות (רציתי בזמנו גם כן אחת), זה רכב לא לפניות. לא לנהג לא מיומן לפחות.

זה לא שהוא ממשיך ישר, הוא עושה הרבה מאוד פירואטים עד שתקבל ורטיגו :).

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

אכן מדובר ב-911 טורבו, והכינוי שלה היה ברחבי העולם "המאלמנת", היות והיא נוטה להכנס מהר מאד לשילובים קטלניים של תת היגוי והיגוי יתר ( ההבדל ביניהם הוא איזה חלק של הרכב פוגע ראשון בעץ, האף או התחת?), אני לא מתיימר להיות נהג טוב ולכן , אם החלום יתגשם, אני מתכוון לעשות עוד כמה השתלמויות על הרכב ספציפית, אני גם רוצה להאמין שאחרי שהתאלמנתי פעם אחת, שאני נכה בשיעור 92%(פיגוע, לא תאונה), אבא לארבעה, וכבר לא בן 17,לא יאלמנו את אשתי. אני בזמנו עשיתי כמה קורסים עם ה-924 (למרות שאין מה להשוות בביצועים), ועשיתי קורס נהיגת מרוצים. אין לי שום כוונות לבדוק את המגבלות שלי או של הרכב, בטח לא על הכביש!!!

רועי, מה קרה בסוף?

פורסם
אכן מדובר ב-911 טורבו, והכינוי שלה היה ברחבי העולם "המאלמנת", היות והיא נוטה להכנס מהר מאד לשילובים קטלניים של תת היגוי והיגוי יתר ( ההבדל ביניהם הוא איזה חלק של הרכב פוגע ראשון בעץ, האף או התחת?), אני רועי, מה קרה בסוף?
לא נעים לי לומר את זה . ואני לא מבין במכוניות האלו , אני קורא את השירשור כי כמו כול חובב רכב , כששומעים פורשה מזדקפות האזניים אם תרצה ואם לאו .

אבל לדעתי לא משנה כמה אתה טוב , אם אני זוכר נכון ג'קי סטיוארט (נהג מירוצים בריטי) אמר פעם על המכונית הזו שהיא מסוכנת גם באוטטובהן , שלא לדבר על כבישים פחות טובים כמו בארצנו .

אז אלא אם כן אני טועה ללכת ולהחליט שלקנות בוקסטר זה יקר מבחינה כספית , לקנות את המאלמנת זה עוד יותר גרוע . לא יודע איזה 911 פספרטו קנה , אבל יש 911 שלא כדאי להתקרב אליהן . וזו אחת מהן

אלו היו ה FIVE CENTS שלי בעניין

בברכה יהודה

פורסם

מה קרה? למה לא קניתי?

השיקולים היו כספיים בעיקר.

 

השוק של ה-930 מתחלק ל-2, מוזנחות (אבל יחסית די נורמליות, נגיד כמו סיוויק/פיז'ו ספורטיביות בארץ), או מלוקקות.

הבעיה היא שלא קונים פורשה מוזנחת, במיוחד לא 930, אם היא לא טיפ-טופ, אתה מפספס אוטו.

הרי זאת לא 911 רגילה, או רכב אספנות רגיל.

אם זה לא נוסע ונראה כמו 930, אז חבל על הכסף. עדיף כבר 911 רגילה 2.7S.

 

העניין הוא שבארץ לשחזר את הרכב יעלה המון, גם ככה אין חלפים לרכב, בטח שלא ל-930 (מנוע זאת לא הבעיה, יש דברים אחרים).

מצד שני, אם אתה קונה אחת יפה ומסודרת, אתה משלם באזור ה-20K$ לפחות (מלוקקות עולות יותר לאזור ה-30K$++).

תוסיף לזה את המחירון אספנות, שהוא מאוד גבוה לרכב.

תראה שהתוצאה תהיה ביום טוב 200K וביום רע תעבור את ה-250K, לאחת שמורה.

זה לא סכום שאני מוכן לשים על רכב אספנות.

כשיהיה לי רכב חדש בחצי מיליון, לא תהיה לי בעיה לשים כזה סכום על "צעצוע". אבל לא כיום.

 

החשיבה שלי לגבי ה-930 היא, ללכת על כל הקופה. או הכי טובה/יפה/מתוחזקת או כלום.

 

ד"א טיפ.

אם לא ממש קריטי לך הלוק, יש את ה-930 עם הפרונט המכוער (לא של 911 קלאסי), שכחתי את השם... נזכרתי Slantnose.

הן נמכרות מתחת למחיר של אלה עם הפרונט הקלאסי.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

כל 911 מהשנתון הזה מבחינתי זה קניה מעולה.

אין לי משהו רע להגיד. היא יפה.

בניגוד לפורשה שהיתה לך, זאת גם אופה. לא מאוד חזקה (פחות מ-200 כ"ס), אבל יש עם מי לדבר מתחת למכסה מנוע.

 

ד"א, לא חייבים לקנות TURBO LOOK.

זה קיט יחסית נפוץ, תמיד אפשר לייבא אותו לרכב.

כך מחיר הקנייה יכול להיות יותר זול (והמבחר גדול יותר).

 

יום אחד גם אני אהיה בעלים של חיפושית משופרת.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

×
×
  • תוכן חדש...