Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה שלא תכבה את השטויות האלה ותכבן לך קרוסים וeq שברוך השם המכשיר הנ"ל התברך באחלה eq שאגב

אם לא שמת לב יש לו 16 ערוצים L+R ותכוון לעצמך במה בדיוק כמו שאתה רוצה ותכוון לשמאל או לסירוגין לימין את

התדרים ככה שזה יצור איזה במה שאתה רוצה?

הרי אני מקווה שאתה יודע איזה תדרים משפיעים על הכיווניות , אם לא תסתדר אני מוכן לעזור ,בכייף אם אני זוכר אותך

נכון הייתה לך 106 ממש נחמדה אם מחשב וכל מיני מאחורה אין לך אותה יותר? אני הייתי ב psi פעם עם ax gt אדומה

שהייתה האמצע פרוייקט ו לא משנה גלשתי

אם אתה יודע אבל באמת יודע (בניגוד לכמה אנשים טובים פה בפורום) להתעסק עם התדרים ומה כל אחד מהם אומר ועושה אז תנסה , אני מבטיח שזה יצליח.

Hu - 880 prs

Tw - alesis point 7, 4 inch - amp xetec vector

Mids - morel pulse 6 mid bass - amp xetec xircuit

Sub - phase sx 220 - amp hifonics titan mono

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חיובי, אני עם ה-106 המלוקקת (שנמכרה, אגב).

אני מכיר את ה-EQ של המכשיר, ודווקא מנסה להימנע ממנו. כרגע אני רק נותן קצת ROLLOFF בתדרים הגבוהים כי הטוויטר שלי חד למדי.

אני יודע דבר או שניים על תדרים, אני מוזיקאי :twisted:

היום הצלחתי לכוון קצת במצב STD. כאשר אני מכוון למושב שמאל ב-TA, אז העוצמה ברמקול ימין יורדת. פיציתי על זה באמצעות BALANCE. הייתי צריך להנמיך קצת את עוצמת הבאס היות ועוצמת הקומפוננט הכוללת ירדה.

שיחקתי קצת עם הדיליי קומפנסישן של הסאב (קרי: הסאב מנגן ראשון והקומפוננט לאחר מכן). אין עדיין מסקנות.

איתמר, אני עדיין מחכה לשמוע את דעתך בנוגע למעבר ל-NW.

יש הרבה תכנונים למערכת. בקרוב היא תחובר ללפטופ שלי בקונסטלציה כזו או אחרת.

הזמנתי מחו"ל 2 DACים שמתחברים ל-USB. אחד מהם עם Oversampling ואחד בלי, ולכן אמור להיות להם צוויון סאונד שונה. בכל מקרה, אחד מהם הוא מגבר אוזניות קומפקטי ומצוין, שיכול לשמש גם כ-Preamp.

למי שמתעניין: Monica USB NOS DAC, Meier Audio Corda Move.

אחרי קצת ניסוי ובחינה של הרכיבים החדשים אני אחליט מה הלאה.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

אני לא מבין למה זה צריך להיות כזה מסובך

ב9855 שלי שאני מכוון טיים קורקשיין אז הוא משחק רק בו ולא מגביר ומנמיך ערוצים לפי הרצון שלו וגם נותן שליטה מלאה על כל דרייבר ודרייבר

פורסם

בפיוניר הזה יש כמה מצבי טיים-קורקשן "בילט-אין" שמעבר להתעסקות עם הטיים-קורקשן גם מפחיתים במידת מה את הווליום של צד שמאל או ימין, תלוי באיזה מצב בוחרים.

עם זאת ניתן להגדיר הכל בצורה ידנית, כולל טיים-קורקשן והגברה או הנחתה של כל אחד מהאלמנטים עצמאית, ז"א שוופר שמאל יכול להיות על +6DB וטוויטר ימין על -3DB וכו' וכו'.

ליאור, אל תעבור למצב 3 WAY. תעבור לשם רק אם תחליט לעבוד אקטיבית ואז תוכל לבצע את כל מה שרשום למעלה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתה לא יכול לעבוד גם עם קרוסים פסיביים של הסט, וגם ב3WAY של המכשיר, זה פשוט יעשה סלט אחד גדול אצלך במ"ע.

NW מיועד לעבוד בחיבור אקטיבי בלבד! כאשר כל אלמנט מחובר לRCA נפרד ובסוף גם מחובר ליציאה נפרדת במגבר.

פורסם
אני לא מבין למה זה צריך להיות כזה מסובך

ב9855 שלי שאני מכוון טיים קורקשיין אז הוא משחק רק בו ולא מגביר ומנמיך ערוצים לפי הרצון שלו וגם נותן שליטה מלאה על כל דרייבר ודרייבר

זה כנראה ההבדל בין מכשיר טוב למכשיר מצויין.

מיום ליום הפיוניר 880 נראה לי פחות ופחות אטרקטיבי ,

אני לא בעד מכשירים שרוצים עצמאות ואוטונומיה, עדיף לכוון לבד את הHU.

ZZR

פורסם

ב9855 וב9853 הטיימ קורקשיין הוא קל מאוד להפעלה, רק צריך להבין את הרעיון שעומד מאחורי זה.

אם כל מה שפותח הת'רד מנסה לעשות זה להשהות רק את רמקול ימין או רק את רמקול שמאל - הוא לא יגיע לתוצאה טובה, רוב הסיכויים.

לקח לי זמן להבין איך לחשב את המרחק ואז הבנתי שצריך לחשב את זה בצורה יחסית - כלומר אחוזים.

אם אני יושב בכסא שמאל אני לוקח למשל את ידית ההנדברקס (שנמצאת בול באמצע ברכב שלי) כקו ה50 אחוז בין ימין לבין שמאל.

אם רמקול ימין רחוק מנקודת המרכז עד הראש שלי ב30 אחוז - זה אומר שהיחס בין רמקול שמאל לרמקול ימין מהראש שלי הוא בערך 80:20 אם כך - אני צריך לעשות השהיית זמן ביחס הפוך לרמקולים - כלומר להשהות את רמקול שמאל (כן כן - שמאל ולא ימין) פי ארבע מרמקול ימין בשביל להשוות בינם - אבל זה אומר שגם לרמקול ימין צריכה להיות השהיה.

בסופו של דבר גיליתי שהיחס הוא יותר כמו 70 אחוז ל30 אחוז וזה בגלל שהרמקולים מכוונים כלפי אוזן ימין בסופו של דבר שהיא יותר קרובה למרכז הרכב מאשר לרמקול שמאל ואכן זה יצא ככה גם במציאות.

רמקול שמאל מושהה אצלי ל80 ס"מ (קצת יותר קצת פחות אבל ממש על הנקודה הזאת) ואילו רמקול ימין מושהה ל50 ס"מ פחות או יותר.

התוצאה היא שיש מרכוז מאוד יפה ברכב - כשמביטים ברמקול ימין - הזמרת במרכז, כשמביטים ברמקול שמאל - הזמרת במרכז.

עכשיו - לגבי הסאב - במידה והסאב מגיע מוקדם יותר - אז צריך לעכב את הסאב.

אבל אם הסאב מגיע באיחור - אז צריך פשוט להגדיל את ההשהיה בשני הרמקולים הקדמיים בפי שתיים למשל (לשמור על היחס) ואז לראות אם הסאב מגיע בזמן.

קחו בחשבון שאי אפשר להקדים אלמנט - אלא רק לעכב אותו.

אם אי אפשר במכשיר של הפיוניר להתחיל לשחק ביחסים בין ימין לשמאל - זה לא טוב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אתה לא יכול לעבוד גם עם קרוסים פסיביים של הסט, וגם ב3WAY של המכשיר, זה פשוט יעשה סלט אחד גדול אצלך במ"ע.

אולי אתה צודק, אבל עדיין לא קיבלתי שום הסבר הגיוני ופשוט (ממך או מאיתמר) למה זה יעשה סלט.

אני אכוון את 2 יציאות עם LPF נמוך. ו-2 יציאות עם HPF בערך בתדר הזה ללא LPF.

לדעתי זה אפשרי, ולדעתי זה יתן אותה תוצאה כמו היום.

הפיוניר מכשיר טוב מאוד בסה"כ. אני לא חושב שהוא פחות טוב מאחיו מבית אלפיין.

הוא מהיר. יחסית נוח. מעוצב יפה. עמוס בפיצ'רים. וגם נשמע די טוב.

הייתי שמח אם במקום ה-BBE וה-BMX היו משקיעים בטיים אליינמנט יותר אלמנטרי בלי כאב ראש, או באקולייזר פרמטרי טוב (שקיים ב-NW אגב).

אגב. את הדיליי אני מעדיף לכוון לפי האוזן ולא עפ"י נתונים מעשיים.

הגעתי למצב שאני מרוצה ממנו עם ה-TA של מצב STD. הבמה הקדמית חזרה לעצמה, והסאב יוצא קצת לפני הרמקלים הקדמיים. אני חושב שעכשיו הוא יושב בדיוק במקום (אנשים ששמעו מקודם אמרו לי שהוא יושב מדויק, אבל אני חושב שהיה לו דיליי קטנטן).

בקיצור. די מבסוט.

חייב בידוד בדלתות הקדמיות.

פורסם

מה שאמרתי מקודם זה לא נוסחא מטמתית קבועה כי בכל רכב יש שינויים ובכל התקנה יש הבדל - אבל היחס הזה הגיוני לרוב הרכבים.

העניין הוא שאני כיוונתי בהתחלה לפי הגיון של היחסים האלה ואח"כ כיוונתי או יותר נכון עשיתי תיקונים לפי שמיעה והגעתי לתוצאה מעולה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
זה כנראה ההבדל בין מכשיר טוב למכשיר מצויין.

מיום ליום הפיוניר 880 נראה לי פחות ופחות אטרקטיבי ,

אני לא בעד מכשירים שרוצים עצמאות ואוטונומיה, עדיף לכוון לבד את הHU.

להפך.

בפיוניר ניתן לכוון הכל לבד.

יש בו כמה מצבים מובנים אשר אם בוחרים בהם הוא עושה מס' שינויים, בטיים קורקשן ובעוצמות השונות של הדרייברים המחוברים אליו, אבל הכל ניתן לשינוי. זה נותן סוג של נקודת פתיחה שמשם אפשר לעשות מה שרוצים.

אם לא רוצים את ההגדרות המובנות - ניתן פשוט לעבור מידית למצב COSTUM ולהתחיל לשחק עם הכל מ-0.

ליאור, אם תוכל להסביר בדיוק מה אתה רוצה לעשות אשמח לעזור לך.

למה אתה בכלל רוצה לעבור למצב NW?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה רציתי לבצע? לכוון את הדיליי של הסאב כדי שיצא טיפה לפני (מבלי לדפוק שום דבר אחר).

וכן, הצלחתי בסוף גם במצב STD, וזה נשמע סבבה.

חבל שהתהליך קצת מעוות:

1. לכוון את ה-TA לצד הנהג. כי פיוניר החליטו שחייבים.

2. ואז לכוון את הבאלאנס ימינה, כי פיוניר החליטו שצריך באופן אוטומטי וללא שליטה לשנות את הגיינים.

3. בגלל ששינית את הבאלאנס הורדת מהעוצמה הכללית של הקומפוננט, ולכן צריך גם להוריד מהגיין של הסאב כדי שישמע מאוזן.

סעמק. אני רוצה לכוון גיין ו-TA לכל אלמנט בנפרד בלי סיבוכים מיותרים.

לא יכלו פשוט לתת גישה ישירה ל-TA של כל אלמנט? סתם מסבכים עניינים.

אני חושב שמצב NW הוא יותר טוב ממצב STD. נקודה. לדעתי (ואני רוצה מישהו שיוכיח אחרת) כל מה שניתן לעשות במצב STD ניתן לעשות במצב NW, אבל לא להפך. במצב NW ניתן גם לבצע Roll Off לטוויטרים למעלה למשל.

פורסם

אני חושב שמצב NW הוא יותר טוב ממצב STD. נקודה. לדעתי (ואני רוצה מישהו שיוכיח אחרת) כל מה שניתן לעשות במצב STD ניתן לעשות במצב NW, אבל לא להפך. במצב NW ניתן גם לבצע Roll Off לטוויטרים למעלה למשל.

ברור שהוא יותר טוב, אבל כבר הזכירו שאפשר להשתמש בו רק בבי אמפ.

HU: PRS

FRONT: Morel hybrid 5

SUB: Focal 27A

AMP: Bazooka EL460

פורסם

כן. הזכירו.

אבל למה אי אפשר בו כדי לדחוף סאב וקומפוננט?

את החיבורים שכביכול היו אמורים ללכת למידבאסים מחברים לקרוסאובר של הקומפוננטים.

ופשוט לא נותנים LOW PASS ל"מידבאסים". אלא רק HIGH PASS.

פורסם

נניח ואתה מעביר ל-NW.

כשאתה עושה זאת הPREOUT שכתוב עליו FRONT מעביר תדרים גבוהים (מ1.25K ומעלה),

ה-REAR מעביר את תדרי הביניים (בין 25 ל 12.5K, שני פילטרים מלמעלה ומלמטה, וחייב את שניהם, אי אפשר להשתמש רק באחד אם אני לא טועה)

והSUB מעביר נמוכים (מ250 ומטה).

אלו התחימות של המכשיר.

עכשיו לעיניינך, נניח אתה רוצה לדחוף סאב, זה בסדר. פראאוט למגבר (אני מניח 4 ערוצים) והשתמשת בשני ערוצים.

עכשיו הבעיה היא עם הקומפוננט, מאיזה פראאוט תיקח את האות? של הגבוהים? (אפשר לחתוך רק מ1.25K ומעלה, מה יקבלו הוופרים?) של הביניים? (הכי גבוה רק עד 12.5K, מה יקבלו הטוויטרים?).

מבין? אתה חייב עוד מגבר בשביל להשתמש בזה.

HU: PRS

FRONT: Morel hybrid 5

SUB: Focal 27A

AMP: Bazooka EL460

פורסם

אוף, אתם עקשנים! (או שזה אני?

:evil:)

גזרתי קצת מהחוברת של הפיוניר:

LowLPF: 25—31.5—40—50—63—80—100—125—160—200—250 (Hz

LowLPF: –36— –30—–24— –18— –12(dB oct

MidHPF: 25—31.5—40—50—63—80—100—125—160—200—250 (Hz

MidHPF: –24— –18— –12— –6—Pass(0) (dB/oct

MidLPF: 1.25k—1.6k—2k—2.5k—3.15k—4k—5k—6.3k—8k—10k—12.5k (Hz

MidLPF: –24— –18— –12—–6—Pass(0) (dB/oct

HighHPF: 1.25k—1.6k—2k—2.5k—3.15k—4k—5k—6.3k—8k—10k—12.5k (Hz

HighHPF: –24—–18— –12—–6 (dB/oct

כמו שאתה רואה, עבור יציאת ה-MID אפשר להגדיר שלא יהיה פילטר HP או LP בכלל (מצב PASS).

לכן. אפשר להגדיר שיציאת ה-LOW תוציא הכל עד 50 הרץ עבור הסאב,

ויציאת ה-MID תוציא את כל התדרים החל מ-63 הרץ עבור הקומפוננט, ללא HP.

• תוכן חדש...